100W ohrievac



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

100W ohrievac

Odoslaťod matulkos » 03 Feb 2011 14:08 pm

Heilea mam ohrievac 100W presne neviem nazov. Ale pytam sa na nom mam nastavene 26 C a po tyzdni mam v akva 23 stupnov.Ukazuje aj vnutorny aj vonkajsi teplomer.Moze byt taka odchylka? Je to pol rocny ohrievat s diversa 80 setu
matulkos
 
Príspevky: 186
Založený: 22 Jan 2011 23:05 pm

Reklama

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Richard Tokušev » 03 Feb 2011 15:13 pm

Môže.
Je veľa výrobcov ohrievačov, ale iba niektoré sú 100% spoľahlivé. A tá značka neznačka....hmm.

Kto to vlastne predáva?
Jak živ som o tejto značke veľa toho nepočul.
Obrázok používateľa
Richard Tokušev
 
Príspevky: 964
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2009 16:16 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod hofi » 03 Feb 2011 15:51 pm

Hailea?Veď práve preto je v sete Diversa.Myslím,že Made in China.
Obrázok používateľa
hofi
 
Príspevky: 1144
Obrázky: 0
Založený: 11 Nov 2007 22:00 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Byk » 03 Feb 2011 16:47 pm

O znacke hailea som uz pocul,no enpouzivam od nej nic.Ja osobne som uz vyskusal viacero ohrievacou a najviac sa mi osvedcili Atmany a Fluvali.
Obrázok používateľa
Byk
 
Príspevky: 292
Obrázky: 7
Založený: 26 Dec 2008 11:41 am
Bydlisko: Michalovce

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Richard Tokušev » 03 Feb 2011 16:57 pm

Ty máš skúsenosti a tak mi možno vysvetlíš čím to asi bude, že atman 300W je určený pre vykurovanie akvárií do 300 litrov a Jäger pre 600 - 1000 litrov.
Kua, veď majú rovnakú spotrebu
Atmana na 300 litrov musím použiť 300 watový a na tých istých 300 litrov mi stačí použiť 150w Jäger, čo je v spotrebe dosť veľký rozdiel.
Obrázok používateľa
Richard Tokušev
 
Príspevky: 964
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2009 16:16 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod roer » 03 Feb 2011 18:17 pm

Bolo by dobré keby si napísal v akom akva máš ten ohrievač, koľko je okolitá teplota a či ti ide neustále, alebo vypne pri 23.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod roer » 03 Feb 2011 18:30 pm

Richard Tokušev napísal:Ty máš skúsenosti a tak mi možno vysvetlíš čím to asi bude, že atman 300W je určený pre vykurovanie akvárií do 300 litrov a Jäger pre 600 - 1000 litrov.
Kua, veď majú rovnakú spotrebu
Atmana na 300 litrov musím použiť 300 watový a na tých istých 300 litrov mi stačí použiť 150w Jäger, čo je v spotrebe dosť veľký rozdiel.



Nemyslím si, že by Jäger 150W inak ohrial vodu ako Atman 150W, alebo Fluval.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Richard Tokušev » 03 Feb 2011 18:37 pm

krabici od 300W Atmana je napísané - pre akvárium do 300 litrov
Na krabici od 300W Jägra je napísané - pre akvárium 600 - 1000 litrov.
Obrázok používateľa
Richard Tokušev
 
Príspevky: 964
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2009 16:16 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod dodofix » 03 Feb 2011 18:38 pm

predpokladam, ze tych 150W (proste nejake cislo) je len prikon, takze ti to povie cosi o spotrebe, ale nie o tom, kolko dokaze premenit zo spotrebovanej energie na teplo ... rozne ohrievace s rovnakym prikon nemusia rovnako ohrievat vodu ...
Obrázok používateľa
dodofix
 
Príspevky: 319
Založený: 04 Okt 2010 20:39 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod roer » 03 Feb 2011 19:12 pm

To si mám tak vysvetliť, že pri rovnakom 300 W príkone má Jäger dva prípadne až tri krát vyšší tepelný výkon ako iné ohrievače?
Veľmi o tom pochybujem.... ba neverím tomu. Stále si myslím, že je to cca rovnaké - čo do tepelného výkonu. O spoľahlivosti sa dobe funkčnosti reč nie je.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod matulkos » 03 Feb 2011 19:12 pm

No v izbe mam okolo 22-24C teplotu sem tam postrehnem ze zapne ide asi pol minuty a opat vypne. A vnutorny teplomer je hned prinom a ukazuje okolo 23C, ten vonkajsi nalepeny na skle 22-23.
matulkos
 
Príspevky: 186
Založený: 22 Jan 2011 23:05 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Richard Tokušev » 03 Feb 2011 19:17 pm

roer napísal:To si mám tak vysvetliť, že pri rovnakom 300 W príkone má Jäger dva prípadne až tri krát vyšší tepelný výkon ako iné ohrievače?
Veľmi o tom pochybujem.... ba neverím tomu. Stále si myslím, že je to cca rovnaké - čo do tepelného výkonu. O spoľahlivosti sa dobe funkčnosti reč nie je.


No ...asi tomu ver. On ten Jäger má aj väčšiu výhrevnú plochu. 300ka má 500mm dlžku.
Obrázok používateľa
Richard Tokušev
 
Príspevky: 964
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2009 16:16 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod roer » 03 Feb 2011 19:18 pm

Tak otáčaj termostatom do plusu a sleduj, ak nepôjde ďalej točiť tak je to o kvalite a funkčnosti ohrievača - termostatu a nie výkonu. Keďže ti ide pol minúty. Aj prúdenie vody okolo ohrievača je dôležité.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod matulkos » 03 Feb 2011 22:19 pm

a naco mam otacat viac do plusu? Je tam az do 32C a potom bez hodnoty a to ked tam tak topi furt.
matulkos
 
Príspevky: 186
Založený: 22 Jan 2011 23:05 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod roer » 03 Feb 2011 22:33 pm

??????? však ti to musí vyhriať na teplotu kt. potrebuješ, nie? Keď ju dosiahneš nastavíš termostat tak aby ti vtedy vypol. Niekedy boli ohrievače bez tých stupníc a bolo v pohode. Teraz tam dajú stupnicu a je problém, nemáš digitálny termostat ale manuálny - tak ho musíš manuálne nastaviť. Ozaj a nenapísal si koľko máš litrov.... vody v akváriu.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod jiri sajar » 03 Feb 2011 22:42 pm

akvarista so seľským rozumom si poradí jednoducho - do nádoby ktorá je dostatočne veľká na to aby sa do nej vošiel ohrievač tak ako by mal byť v akva si v kuchyni pomocou kuchyňskej batérie načapuje vodu o teplote, akú chce mať v nádrži, vloží do nádoby ohrievač, zapne ho a točí ovládačom termostatu tak dlho až sa ohrievač zapne - začne kúriť... následne ovládačom otočí o maličko späť aby sa ohrievač vypol .... potom má istotu, že sa ohrievač vypne pri teplote, akú chceme aby bola v akva ....
.... to, že na číselníku ovládača termostatu na ohrievači je napísaný údaj o teplote ešte neznamená, že sa opravdu pri tejto teplote vypne....
a ako bolo povedané, záleží veľmi na tom, kde je ohrievač v nádrži zavesený a aké je v nádrži prúdenie vody...
Obrázok používateľa
jiri sajar
 
Príspevky: 720
Obrázky: 77
Založený: 28 Jún 2005 08:28 am
Bydlisko: Bratislava

Re: 100W ohrievat

Odoslaťod Ajven » 03 Feb 2011 23:00 pm

Jiri, paci sa mi tvoj prispevok :idea: , este by som pockal chvilu po vlozeni ohrievaca do vody, kym sa zrovnaju teploty a az potom zacat s kalibrovanim.
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 100W ohrievac

Odoslaťod jiri sajar » 04 Feb 2011 00:02 am

máš pravdu Ajven ....
Obrázok používateľa
jiri sajar
 
Príspevky: 720
Obrázky: 77
Založený: 28 Jún 2005 08:28 am
Bydlisko: Bratislava

Re: 100W ohrievac

Odoslaťod Aquanaut » 04 Feb 2011 00:17 am

tak občas sa isto stane, že mierka je posunutá a stupnica primontáži išla do "tramtárie" ale treba dávať pozor aj na "bulharský" teplomer..ukazuje cca aj o 3 stupne hore dole..ako sa v chine zadarí
Obrázok používateľa
Aquanaut
 
Príspevky: 521
Obrázky: 0
Založený: 17 Aug 2010 12:22 pm
Bydlisko: Humenné


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.