612l trapenia



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 04 Apr 2012 23:51 pm

1. kH je aktualne 2°. Meral som dvakrat. Druhz krat v 10ml a vysledok deleno 2. Na zvysenie si napisal jedlu sol ale asi si myslel jedlu sodu. Kolko tam toho asi treba? Alebo len postupne pridavat?
2. OK, upravim to njako
3. S prietokom sa bude este nieco dat urobit. V prepade mam kusok biomolitanu aby nepresli mensie rybky cez prepad. Mozem ho vymenit za nieco z vacsimy pormi. Teraz je tam tusim 10ka. Ked budem do akva vidiet, mozem na chvilu vyskusat bez molitanu nakoko to brzdi prietok. Nejake litre na prietoku by to malo pridat.
4. pH 7, kH 2, NO3 10. PO4 som meral 3x. Prvy krat podla SK navodu (minule podla cz), kde je uvedene dat zarovnanu naberacku. Potom podla EN/CZ kde je kopcovitu. Tak je to aj na flasticke s praskom. Nech zije sk preklad. Druhe meranie teda 2 mg/l. Tak som pre lepsiu presnost urobil dalsie 5ml + 5ml destilovanej a to uz ukazalo len 0,5 mg/l. Jedine ze destilka nie je v poriadku. Inac neviem. Fe mam len rataj (ak tam este je) takze nic :)
10. filter bol cisteny pondelok
11. Bude peroxid, stale cakam na ten 30%. Ak nie tak 3%
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Reklama

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 09:14 am

ad 1. Ano, myslel som sodu bicarbonu, mea culpa...uprav si to na nejake 4cca a potom aj to PH ako som pisal...
ad 3. Hlavne aby si tam mal nieco co efektivne filtruje necistoty z akva...treba najst kompromis vykon a efektivita...aby to plnilo samozrejme svoj primarny ucel..
ad 4. Pozeral som teraz na stranku sera nasiel si navod k PO4 testu...Sk preklad tam vobec nebol ale ako cesky tak nemecky a anglicky suhlasie jeden z druhym (podla nemeckeho by som rimarne isiel ja) su v poriadku, preklad je dobry..to znamena jednu navrsenu/vrchovatu odmerku pridat...Sk navod zahod
Poprosim PO4 zmerat este raz a poriadne, je dolezite vediet kolko tam mas PO4 nakolko to je spustac sinice...Rovnako urobit aj test vodovodnej vody kde musi byt 0...Pokial nevies s tym merat, alebo sa ti z nejakeho mne neznameho dovodu nedari merat, zozen si JBL test na PO4...ten mam ja a zvladne ho aj 5 rocne dieta...Potrebujem ale naozaj vediet tu hodnotu spolahlivo pre akva a pre vodovod..ziadne asi, neviem, nedalo sa a pod. ..:-) Rovnako si zozen Fe test a to co najskor...ten ratajov je ako vsetky jeho na prd...Ja pouzivam Seru...ty si mozes kupit JBL alebo Tetru...
10. filter vycisti zajtra rano...
11. K tomu 3% peroxidu si aspon zisti ak este nevies kde si ho vies zohnat..cca 125-150ml budes potrebovat (teda dufam, ze nebudes...)
k
A cakam nielen na vysledky PO4 testu ale aj na tie foto...;-) Pokial nebude nastavene makro hnojenie tak svetlo nezapinaj...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 05 Apr 2012 10:06 am

K tomu PO4, tiez sa mo nepozdavaju tie vyssie hodnoty. Neviem preco, ked pre NO3 vedeli dat presnu odmerku na prasok, nedali aj ku PO4. Vecer som uz mal akva zakryte a vodu som bral z vytoku do filtra. Tak mozno tam bol nejaky zadrhel, ale skor by som cakal vyssie PO4 na vystupe filtra ako na vstupe. Dnes rano som 2x odmeral priamo z akva. Suhlasne 0.1 mg/l. Vodovodnu tiez este raz premeriam.
3% peroxid som sa uz bol pytat medzicasom. Nie je problem.
Zapol som CO2. Kym neupravim pH znizil som ho na 1b/s.
Fotky budu vecer
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 10:47 am

Nerozumiem, ved mas controller, nastav si to teraz na pH 6,6 a neskor si doladis KNK so sodou bic...s bublinkami nic nerob, pri controllery nepotrebujes ani pocitadlo bublin...takze nechapem co spekulujes...:-)
Ked merias vodu tak meraj vzdy vodu z akva, nie z filtra le normalne v strede hladiny si naber vodu (ja naberam striekackou, neznasam tie ponamacane kyvetky...)

!!!Hnojenie!!!: Poprosim dokladne precitat, ak nieco nie je jasne tak SS...
1. Hnojenie si nastavit od zajtra rana jednorazovou davkou este pred zapnutim svetiel a to tak aby,
a) test na NO3 ukazoval nieco okolo 20ppm (tak si to pracovne nazveme...), podla farby to teda bude nieco medzi 10ppm a 25ppm ale blizsie do oranzovej...(nie ale uplne oranzova ako pri 25ppm, nieco orientacne medzi tym proste...)
b) test na PO4 ukazoval nieco medzi 0,5ppm-1ppm (blizsie k 1ppm ale nie uplne 1ppm, zase orientacne podobne ako pri NO3...)
c) Tetra Plantamin - jednorazovo pridat take mnozstvo, aby si mal Fe na 0,5ppm -> nie viac!

Tieto hodnoty vody si zapamataj, budes si ich strazit a dlhodobo udrzovat az pokial akva nedostanes do oka...a nezcnes spekulovat s nejakym inym hnojenim...

2. Zarobis si na hnojenie nasledovne roztoky:
a) K2SO4 60g + KNO3 65g + 40g MgSO4x7H2O rozrobit v 1l destilky alebo aspon RO vody (roztok A)
b) KH2PO4 6g v 1l destilky aleboa spon RO vody (roztok B)
Oba roztoky drzat v chlade, najlepsie chladnicka/pivnica a pod....

Roztok A ti prida cca 1ppm NO3 pri davke 12ml na 500l vody..vies si orientacne vypocitat kolko tam potrebujes asi pridat aby sis a dostal na tych cca 20ppm, ked tam teraz mas cca 10ppm...

roztok B ti prida cca 0,1ppm PO4 pri davke 12ml na 500l vody...

Posielam kalkulacku kde sa mozes s tym hrat...http://www.rostlinna-akvaria.cz/kalkula ... tu-hnojiva

Dolezite je, aby si jednorazovo nastavil tie hodnoty co som uviedol vyssie...a sustredil sa ...mam trochu obavu ked vidim ako prebiehalo meranie PO4..:-) Takze fakt bacha na to, radsej 3x meraj a raz davkuj ako zistit, ze si dal vela alebo naopak prilis malo...
Tetra Plantamin by som nadavkoval presne podla navodu, ale celu davku znizil o nejakych cca 70%, vodu nasledne zmeral a podla toho ake budu hodnoty Fe (ten test si zozen co najskor ako som pisal...) tak dodavkoval alebo nechal tak...

3. Ked toto vsetko zajtra rano este PRED zapnutim svetiel v akva urobis, tak na druhy den rano hodnoty premerat a podla potreby dohnojit...kolko dohnojit si znovu vies dopocitat cez kalkulacku co mas v linku...Na zaciatku nebud emozno treba vobec dohnojovbat, ale ako sa ti budu chytat rastlinky, tak bude stupat potreba dohnojovania....

4. Krmenie ryb tento prvy tyzden len velmi, velmi, velmi striedme, od hladu urcite neskapu...

5. Svetlo nastavis v 1. tyzdni na 6h, bez prestavky (inak ak chces mat tie rastlinky o ktorych si na zaciatku hovoril tak cele akva potrebuej viacej svetla, uz som ti to pisal...)

6. Prve cistenie akva prebehne o 5 dni...teda v utorok cca 50% vody, nasledne dohnojit na hodnoty ktore som uviedol vyssie

7. Ak by nastupila riasa alebo sa ti cokolvek nepacilo tak mi napis SS + foto

8. v utorok po cisteni poprosim dalsie foto celeho akva + detaily na rastlinky...

Stale cakam na tie foto ako akva teraz po kure vyzera...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 05 Apr 2012 11:19 am

OK. S tym pH meranim sme sa nepochopili. Mam len pH merac nie controler. Takze pocitam bublinky :)
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 12:10 pm

Aha, ked si napisal toto "Asi pred troma tyzdnami som si zadovazil CO2 set pre eliminovanie kolisania pH" tak som predpokladal, ze tam mas controller so sondou...Ak teda nemas controller, tak v tom pripade si kup este dropchecker aby si mal stale na ociach ci je dostatok CO2, v case ked sa zapina svetlo nad akva uz musis mat dostatok CO2 vo vode...Staci nejaky obycajny skleneny drop checker tak ako budes mat moznost zohnat a co sa ti bude aj esteticky pacit...ako naplne doporucujem dennerle, tieto: Dennerle-CO2-Special-Indicator-pH Daju sa spon tu v Prahe bezne zohnat v Hornbachu...ci skus niekde na nete...
CO2 je zaklad a pokial nebudes mat dobre prudenie akva s dostatocnym CO2 tak nema zmysel ani dalej pokracovat, bude problem s riasami...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 05 Apr 2012 12:23 pm

S tym asi velmi nesuhlasim. Ma vyznam kupovat dropchecker ked mam pH meter??? Dropchecker je obycajny kvpakovy test pH. pH metrom si pH odmeriam kedykolvek a zistim okamzitu hodnotu. Kym dropchecker ma oneskorenie aj par hodin a je s mim iba starost navyse (menit napln). Ak by som pouzival raselinove vyluhy prip nieco ine co mi radikalne upravuje pH vody mimo CO2, tak fajn. V takom pripade dropcheker ukaze hodnotu pH len na zaklade mnozstva CO2 to je pravda. Ale inak nevidim dovod.
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 12:39 pm

Mas pH meter sondu stale v akva, alebo pH meter musis vyberat, dat do vody a merat? Ak ho mas stale vo vode a na Ph meter kedykolvek vidis tak suhlasim, ale kontroluj si tu hodnotu najma teraz na zaciatku pravidelne...Ak ho nemas stale vo vode, tak som zvedavy ako si budes strazit pH...Budes pH meter stale vyberat a merat? DC povazujem v tomto pripade za praktickejsie a dostatocne presne nato aby som vedel v pripade potreby zasiahnut a mas to stale na ociach....
Zaklad je dostatok a nekolisave CO2, toto musis zabezpecit..ako to urobit som ti napisal, ak mas na to iny nazor, tak je len podstatne to CO2 a ako presne toto dosiahnes je mne jedno...;-)
Dolezite je aby sme z temy sinice nepresli do temy riasy, to by som ja s tebou uz potom urcite neriesil najma ked na to uz teraz upozornujem...
DC ma spozdenie cca 1h, nie niekolko hodin...aspon ten co som ti poslal tak urcite, co som mal aj ine znacky tak ich reakcny cas bol do 2h max...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Glitter » 05 Apr 2012 13:02 pm

trinitysk napísal:Zaklad je dostatok a nekolisave CO2, toto musis zabezpecit..


Tak ako Ti radí, pokým som ja riešil CO2, úniky a jeho kolísanie, prešiel som si riasami ako staghorn, cladophora, aj náznaky sinice... Potom som sa nasral a zohnal 20KG fľašu, všetko dal dokopy aby to nefučalo, zabezpečil som aby bol DC svetlozelený, pridal som čerpadielko na kvalitné prúdenie vody a riasa behom mesiaca až dvoch úplne zmizla. Veľa šťastia, určite sa drž Trinityho krokov a dosiahneš výsledok. Bez kvalitného setu (či už zložený alebo fungel) by som nezapínal ani svetlo nad rastlinným akváriom. Ak to beriem už ako pokročilejšie štádium môjho hobby a dovolia to financie :)
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 05 Apr 2012 14:22 pm

trinitysk napísal:...Budes pH meter stale vyberat a merat?


ano budem :)

test Fe dnes ani zajtra nebude. Najskor sobotu. Zajtra dam len tych 30% odporucanej davky plantamin ako si pisal a v sobotu to dorovnam.
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 14:25 pm

Bez kvalitného setu (či už zložený alebo fungel)


@Glitter: nie je to jedno ? ... aj fungel je stale len z jednotlivych suciastok ( flasa, redukcak, ihlak prip. el.mag.ventil ) zlozeny .... :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 14:36 pm

No nie je, ved niekto si vie a niekto nevie zlozit CO2 set, aspon tak som glittera pochopil ja. Dolezite je aby to bolo nieco normalne kvalitneho ( a bud si to posklada alebo kupi nove zlozene..) a nebol to nejaky polsky sunt, kde je velka pravdepodobnost, ze bude nejaky problem...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Glitter » 05 Apr 2012 14:38 pm

Ano, ano, myslel som to tak, že niekto si to vie a niekto nevie poskladať aj sám.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: 612l trapenia

Odoslaťod prasan » 05 Apr 2012 16:26 pm

Ale ak sa snažíme tak ani v 45l s tibi riasa vôbec nemusí byť.(u mňa)-júúúj ,ale tu niečo zasmrdelo. :? :lol: :lol:
No pri tibi stačí málo a keď si to v novej petke poriadne nenaštartujeme tak riasa má zelenú.CO2 set je najideálnejšie riešenie pre rídzo rastlinné akva.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4059
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 05 Apr 2012 21:35 pm

Slubene foto pridane do galerie
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 06 Apr 2012 06:53 am

1. je potrebne vsetky rastly strihnut a urobit tomu nejaky tvar, najma Hygru (spodne casti vyhod, vrchne zasad, bocne vyhony strihnut a zasadit...) ale aj HZ + Rotala...len ich podporis v raste, ved hygra nema ani kam uz rast...
2. mayaca je velmi, velmi na husto, jemne rozsadit v sponoch 1x1cm samostatne kazdu stonku, inak sa tam zacne robit riasa, takto sa to nerobi...
3. Vzduchovac uz nepotrebujes, mozes kamienok vybrat....
4. Ohrev by som dal kolmo a nie takto ku dnu, ale to je tvoja vec...

Pri presadzani sa snazit co najmenej narusit dno, akekolvek necistoty co by pripadne vysli z o substratu hned odsat/odkali! Mimoriadne dolezite!
Vsetky ostatne body a veci k akva ako som uz napisal...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Ifco » 06 Apr 2012 11:51 am

Vlado21 napísal:Doggy, tie vyssie udavane parametre sa mi nezdaju. Najprv uvadzas PO4 0, potom PO4 1 mg/l na vstupe (voda z kohutika), NO3 pritom udavas dost vysoke (25 - 40, prip. az 50). To nie je prostriedie typicke pre sinicu. Ak tam mas skutocne sinicu, na zvazenie ti poskytnem moju skusenost s nou. Po "soft" metodach ako 3 x 40% vymena vody + priebezne zvysovanie NO3 (KNO3), ktore sa mi neosvedcili, mi dosla trpezlivost a sinici som zatocil krkom 3 davkami erythromycinu (ERYFARM). Dnes je voda cista ako horska studnicka, bez sinice aj bez riasy. Postupoval som zhruba podla salikovho navodu. S erythromycinom ako antibiotikom musis narabat velmi opatrne. Pri prvej reakcii so sinicou sa vytvori vo vode "mliecny efekt". Odporucam pocas tohto obdobia vypnut CO2 a ohrev vody a zapnut naplno vzduchovanie. Po 2 dnoch sa zacne voda cistit, zbytky sinice mozes odsat. Vacsina sa sama pozvolna rozpadne a skonci vo filtri... Ostane zivocichy pri dodrzani navodu by mali byt ok, na samotne antibiotikum nereaguju, ale mozu trpiet sekundarnymi problemami pri zakale vody (toxicita odumierajucej sinice skombinovana s nedostatkom kyslika vo vode).


Vlado ... a ako dlho si uz bez sinice po tom lieceni? Ako zareagoval filter (nezabilo to bakterie v nom)? Zmenil si nieco v starostlivosti o akva oproti sposobu pred liecbou? Kde si zohnal ERYFARM a co stoji? Vdaka
Obrázok používateľa
Ifco
 
Príspevky: 68
Obrázky: 8
Založený: 14 Aug 2009 00:49 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 06 Apr 2012 17:23 pm

Rozsvietil som o 15:00, vypnutie nastavene o 21:00. Mimio to prevesim deku cez celne sklo aby rano don nesvietilo slnko.

Hodnoty nastavene podla predpisu :), Dal som si zalezat. Dolieval som v dvoch krokoch. Vysledky sedia s matematikou.

PO4 som pridal (2+3+1)x12ml. Vysledok je nieco menej ako 1mg/l. (mrane poctivo hned po 5. minute dvoma parmi oci ;) )
NO3 som pridal 10x12ml. Vysledok ~20mg/l. Tu som sa neobaval o vysledok. Povodnu hodnotu som ale pre istotu meral 2x.
kH zvysene na 4° 1+2+2 cl jedlej sody. Postupne od vcera.
pH zvysene na 6,6. Odmerane cerstvo nakalibrovanou sondou a zaroven kvapkovym testom. Farba pekna svetlo zelena ;)
t = 25°

A najlepsie nakoniec. V prepade som pouzil ako sito kosicek z rastlin. Pridal na vykone nameral prietok je presnych 1000l/h (1l za 4 s)

Fe zatial meram aspon orientacne testom co mam. Urobil som si kalibracnu vzorku 0,5 mg/l. Do akva som pridal 75ml plantaminu. Test uz ukazuje ze je tam nejake zelezo ale 0,5 to este nie je. Dnes pridam este asi 30ml plantaminu a zajtra kupim test a dorovnam.

Rastliny som upravil. spodky povyhadzoval a vrsky zasadil. Odstranil som listy ktore sa mi este nespozdavali. Vytiahutim korienkov sa nauvolnil takmer ziadny detrit. Strk je v akva relativne kratko a nebolo tam vela ryb.

Mayacu som presadil stonku po stonke do jednej skupinky v strede za drevom.

Vecer doplnim foto a premyjem molitany vo filtri.
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 06 Apr 2012 17:30 pm

Perfekt!
Poprosim akva teraz naozaj poctivo sledovat (sinice a riasy), ob den/dva dni si sledovat hodnoty vody kym to nedostanes do oka. Ak by si si vsimol nejaky problem alebo si nebol s niecim isty tak SS + foto problemu.
Medzicasom poprosim skus si nejaky pekny echac zohnat, ak nemas vylozene averziu voci tomu urcite to pomoze stabilizovat akva do buducna...az budes mat lepsie skusenosti, tak ho mozes o nejaky rok vymenit za nieco ine...tych nosnych rastlin v akva je totiz stale velmi malo....
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Vlado21 » 06 Apr 2012 18:35 pm

Ifco napísal:Vlado ... a ako dlho si uz bez sinice po tom lieceni? Ako zareagoval filter (nezabilo to bakterie v nom)? Zmenil si nieco v starostlivosti o akva oproti sposobu pred liecbou? Kde si zohnal ERYFARM a co stoji? Vdaka

Ifco, poslednu davku som aplikoval 21.3. Vo filtri som hned po liecbe vymenil napln. Bakterii mam dost po celom akva, takze filter rychlo "rekolonizovali". Zmenil som to, ze som prestal robit pokusy s KH2PO4. Prihnojil som s KNO3, Plantexom a K2SO4. Rastliny idu vyborne, listy anubiasu su ciste (to je u mna barometer biorovnovahy, napr. pocas sinice boli pokryte nepeknymi ciernymi flakmi). ERYFARM by si mal zohnat u kazdeho zverolekara (priamo alebo na objednavku, najmensie balenie stoji do 6 EUR).
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 06 Apr 2012 20:07 pm

Slubene foto.
Prílohy
_IGP1176.JPG
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

Re: 612l trapenia

Odoslaťod prasan » 06 Apr 2012 21:16 pm

Je to na dobrej ceste urobiť z toho božské akvárko.Držím palce.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4059
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: 612l trapenia

Odoslaťod trinitysk » 06 Apr 2012 23:32 pm

fajn, chce to este ale urcite dokupit par kosikov rastlin z tych co som uz pisal, musis proste zohnat...rotala by bola velmi fajn, hodi sa tam, len je toho malo na taku nadrz....
Vyzera to o dost lepsie ako na zaciatku, ale este nie som uplne spokojny..:-) Casom to bude dufam este lepsie...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: 612l trapenia

Odoslaťod Doggy » 10 Apr 2012 22:06 pm

Dnes planovana vymena vody. V galerii som vytvoril podalbum s dnesnym datumom. V nom su dnesne fotky. Fotil som narychlo, tak sorry za kvalitu. Niektore su trsku tmavsie.
Rastlinky na ktorych uz pozorujem nejaky rast su rotala a hyg. polysperma. Ostatne tazko povedat. pH drzim permanentne na 6,6. Bublem aj vnoci, Zrejme vdaka vacsiemu prietoku a nizkej UT sa ani po tme akva nepresyti CO2.
Na akva je radost pozerat.
Btw, urobil som ocistu v mensom 80l akva. Prelovil som cory panda 7ks (potom sa objavili este 3 novorodeniatka :), uz im robim artemiu). Tiez som dokladne ocistil drevo s micros. a dal ho do velkeho akva. Pridal som aj zopar stoniek hygroph. polysperma, rotala a heteranthera.
Po sinici zatial ani stopa, ani najmensi naznak. Z akva mame velku radost. Je radost nanho pozerat.
Viem, ze este je to v zabehu ale aj tak velke DAKUJEM Ti trinitysk!
Doggy
 
Príspevky: 33
Obrázky: 24
Založený: 18 Jún 2009 10:30 am

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.