ako spravne sadit ??



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod suchino » 30 Apr 2010 01:26 am

mohli by ste mi poradit, ak zakladam akvarium mam rastliny zasadit hned alebo ako sa niekde pise az po 10 dnoch od naplnenia vody do akvaria (lebo v tom nevidim zmysel)..a este chcem si tam posadit pekny travnik z HC aspon ta predna polovica akvaria (dno rozmer 25 x 40 cm) no a neviem kolko tych rastliniek si mam kupit, ci staci jednu a tu rozdelit a posadit par cm od seba? sa to potom rozrastie pekne alebo ako? dakujem za radu
Obrázok používateľa
suchino
 
Príspevky: 40
Obrázky: 13
Založený: 20 Apr 2010 01:29 am
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Reklama

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod crypto231 » 30 Apr 2010 06:50 am

Ja som vzdy sadil rastliny spolu so zakladanim akva , az ryby prisli neskor. V mojom mini mam dno 30×20 a kupil som hned
2 kosicky , a mojou chybou som ho zahubil , totizto som skusal dat ohrievac do dna , aby zbytocne nezavadzal (teraz uz viem ze je to uplna blbost) myslel som ze chyba bola inde , az neskor ma to napadlo. Cize 2 by ti mohli stacit , ak sa mu bude darit tak by mal rast pekne.
Obrázok používateľa
crypto231
 
Príspevky: 244
Obrázky: 1
Založený: 15 Feb 2010 17:11 pm
Bydlisko: pd

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Giftzahn » 30 Apr 2010 07:32 am

@ suchino: 2-3 kosicky HC ti budu stacit ... pekne HC porozdeluj vezmi pinzetu a ides ... plus jemny substrat v akva ... ti v tvojej snahe urcite len a len pomoze... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod suchino » 30 Apr 2010 10:09 am

dakujem za radu, substrat mam 0,6-1,2 mm + pod to este nejaky s zivinami dufam ze to bude ok..:)
Obrázok používateľa
suchino
 
Príspevky: 40
Obrázky: 13
Založený: 20 Apr 2010 01:29 am
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Giftzahn » 30 Apr 2010 13:34 pm

suchino napísal:dakujem za radu, substrat mam 0,6-1,2 mm + pod to este nejaky s zivinami dufam ze to bude ok..:)


jj, substrat bude ok ... HC je "riadna burinka", daj mu svetlo, dobre hnojivko a riadne CO2 ... pekne sa ti rozrastie a hlavne rychlo :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod suchino » 01 Máj 2010 00:12 am

len musim najst HC lebo u nas v obchodoch nic moc tak neviem ci objednam s netu od rataja alebo tak nejak..no a Co2 bude, hnojivko tiez ale to svetlo neviem kolko, bude stacit 11 W trubica ci radsej viac mam dat?
Obrázok používateľa
suchino
 
Príspevky: 40
Obrázky: 13
Založený: 20 Apr 2010 01:29 am
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Nestor.Kea » 07 Mar 2011 19:18 pm

Mam trošička problem kupil som Utricularia graminifolia z ttopici a ona je zasadena v takej hlupej špongii ci vo vate a teraz neviem čí to mam s nej povyberat alebo to možem zasadit s tym. Myslim že oddelit rastlinku od vaty je takmer nemožne :(((
Nestor.Kea
 
Príspevky: 79
Obrázky: 3
Založený: 12 Feb 2009 22:27 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Giftzahn » 07 Mar 2011 20:14 pm

Nestor.Kea napísal:Mam trošička problem kupil som Utricularia graminifolia z ttopici a ona je zasadena v takej hlupej špongii ci vo vate a teraz neviem čí to mam s nej povyberat alebo to možem zasadit s tym. Myslim že oddelit rastlinku od vaty je takmer nemožne :(((


mozes to kludne zasadit aj s tou vatou ... bude sa ti to lahsie sadit ... :wink: tu najdes aj ako: http://www.baseshop.com/anycat/tropica/ ... loguk.html
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Nestor.Kea » 07 Mar 2011 23:42 pm

Ja som to tam nenašiel ale dobre aj tak lebo som to tam pichol aj s tou vatou :P
Nestor.Kea
 
Príspevky: 79
Obrázky: 3
Založený: 12 Feb 2009 22:27 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Giftzahn » 08 Mar 2011 08:36 am

Nestor.Kea napísal:Ja som to tam nenašiel ale dobre aj tak lebo som to tam pichol aj s tou vatou :P


jj, moze byt ... inak na strane 90 v tabulke pismeka G & H, tam je to popisane ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod kriloter » 12 Okt 2011 19:53 pm

Ahojte, potreboval by som poradit, uz som zufaly.
Dnes som aplikoval do mojho malickeho 16l akvaria profi soil od rataja, je to strasne lahke, absolutne sa mi nedari zasadit do toh akukolvek rastlinu, vsetko mi plava ... ako to robite vy?
Dakujem vopred
kriloter
 
Príspevky: 52
Založený: 03 Okt 2011 21:26 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Ajven » 12 Okt 2011 20:29 pm

sice nemam, len som cital skusenosti , hladaj na fore, niektori ho tyzdne macaju vo vode, kym do daju do akva a da sa s nim narabat
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod kriloter » 12 Okt 2011 20:30 pm

Ajven napísal:sice nemam, len som cital skusenosti , hladaj na fore, niektori ho tyzdne macaju vo vode, kym do daju do akva a da sa s nim narabat


no ved hladam hladam ...
som ho mocil len 24h, podla navodu ...
ach jo
kriloter
 
Príspevky: 52
Založený: 03 Okt 2011 21:26 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod kriloter » 12 Okt 2011 20:51 pm

tak som sa teda docital, ze to treba tak mesiac macat kym je to ok ...
Len co dovtedy s rastlinkami? Vydrzia par tyzdnov plavajuce vo vode bez korenov v substrate?
kriloter
 
Príspevky: 52
Založený: 03 Okt 2011 21:26 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod doneck » 12 Okt 2011 22:58 pm

pouzil by som nejake kamienky, goralky, hocico co sa vo vo vode nerozpusta a priviazal ku spodku rastlin a "ponoril" do substratu.
doneck
 
Príspevky: 68
Založený: 10 Nov 2010 21:07 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod kriloter » 13 Okt 2011 17:09 pm

doneck napísal:pouzil by som nejake kamienky, goralky, hocico co sa vo vo vode nerozpusta a priviazal ku spodku rastlin a "ponoril" do substratu.


hm, dobry napad, dik
kriloter
 
Príspevky: 52
Založený: 03 Okt 2011 21:26 pm

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod holo0101 » 19 Mar 2012 14:35 pm

Ahojte
ja mam taky problem mam nejake rastliny bez korienok a nie a nie aby postily korienky.a dalsi je taky ze mal som male aqua. tam som mal rastliny a darilo sa im velmy dobre.Ked som zmenil aqua. tak tie rastliny prestaly rast a zacinaju hnit. Nepouzivam ziadne hnojivo tak neviem ci je v tom proble.Vie mi niekto poradit?

Dakujem
holo0101
 
Príspevky: 35
Obrázky: 16
Založený: 12 Nov 2011 00:51 am

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Milan666 » 19 Mar 2012 15:17 pm

Zloženie vody, aké osvetlenie, živočíchy-osádka, filtrácia, proste musíš popísať viac z toho sa nedá nič vyčítať
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod holo0101 » 19 Mar 2012 19:42 pm

osvetlenie neviem ake silne nakolko na trubici nepise, mam iba gupky ,molly a 1 prisavnika spolu asi 15ks v 75L+- aqua.filter je 800L/H teplota 25C .
holo0101
 
Príspevky: 35
Obrázky: 16
Založený: 12 Nov 2011 00:51 am

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Milan666 » 19 Mar 2012 19:56 pm

holo0101 napísal:osvetlenie neviem ake silne nakolko na trubici nepise, mam iba gupky ,molly a 1 prisavnika spolu asi 15ks v 75L+- aqua.filter je 800L/H teplota 25C .

Tak som zvedavý kto ti poradí takto sa nedá
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod holo0101 » 19 Mar 2012 19:59 pm

ake info este vodu menim tyzdenne,a tu trubicu fakt neviem aka silna
holo0101
 
Príspevky: 35
Obrázky: 16
Založený: 12 Nov 2011 00:51 am

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod jarik001 » 12 Nov 2014 12:20 pm

Máte skúsenosti s rozmnožovaním Bolbitisu? Ako ich alebo presnejšie kde ho oddeľujete rezom?
Obrázok používateľa
jarik001
 
Príspevky: 109
Obrázky: 0
Založený: 21 Sep 2011 12:27 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod kilo18 » 12 Nov 2014 18:23 pm

rastlinky ti s kalnou vodou len tak same nepomozu ,pomozu ti zlepsit kvalitu vody, ale ked to bude prerybnene tak to bude ako vianocne kapre v sadke. skor potrebujes dobry filter a primerane mnozstvo ryb velkosti akva
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod martin_s » 12 Nov 2014 22:06 pm

Nie je toto tema o sadeni?
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.