ako spravne sadit ??



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 25 Jan 2008 00:38 am

prosiim som zaciatocnik a neviem presne ako na to .. mam ich len jednoducho pichnut medzi strk alebo treba aj nieco viac ?? prosiim pomozte mi vopred dakujem
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Reklama

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod laci » 25 Jan 2008 08:39 am

Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod thomas111 » 25 Jan 2008 09:54 am

Ja sadim zasadne pinzetou, vyrovnam korienky na rastline, zostrihnem tak 1/3 z nich, ked su velmi dlhe tak aj viac a len zapichnem do substratu aby nebolo vidno korene...
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod pakozdy » 25 Jan 2008 10:24 am

ja som tiez zaciatocnik a mam problemy so sadenim.
ked sadim, spravim jamku. ale nedrzi tvar takze je po jamke.
a ide ma rozhodit, lebo sa korem neda riadne ulozit. takze nakoniec vznikne velke bagrovisko kde polozim koren a zahrabem pieskom. nakoniec je rastlina aj tak inak otocena ako som chcel.
a urcite takto nic nenasadim husto vedla seba. :o

asi budem musiet prejst na pinzetu
pakozdy
 
Príspevky: 431
Obrázky: 4
Založený: 07 Dec 2007 23:25 pm
Bydlisko: bratislava

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Mirco » 25 Jan 2008 11:26 am

ja sadim tiez pinzetou
Mirco
 
Príspevky: 371
Obrázky: 52
Založený: 25 Sep 2007 12:30 pm
Bydlisko: Petrzalka

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod STH » 25 Jan 2008 11:37 am

jj,bez pinzety ani ranu 8)
uz som si na nu zvykol ze aj cely kosik hc sadim po stonkach ako nic :)
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod xitanaf » 25 Jan 2008 11:51 am

zbytočne sa z toho robi veda. Ja to strčim jak pride a nikdy nebol problem s rastom
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 25 Jan 2008 14:07 pm

dakujem zase som o daco mudrejsi .. a este by som sa chcel spitat ci to bude rast aj v cistych kamienkoch.. lebo ja mam dno spravene len z kamienkov bez piesku .. takze staci to ??
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod xitanaf » 25 Jan 2008 14:58 pm

Roxor16 napísal:dakujem zase som o daco mudrejsi .. a este by som sa chcel spitat ci to bude rast aj v cistych kamienkoch.. lebo ja mam dno spravene len z kamienkov bez piesku .. takze staci to ??

vacsina rastlin je prispôsobivá, korene využívaju len na uchytenie. Pokial nemaju dostatok živýn vo vode, maju bohatsiu korenovu sustavu na čerpanie živýn zo zeme a naopak. Mne taka Blyxa už hodne dlhu plava volne pretože sa uvolnila a napriek tomu rastie
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod vysluzil2 » 26 Jan 2008 02:39 am

.
xitanaf napísal:zbytočne sa z toho robi veda. Ja to strčim jak pride a nikdy nebol problem s rastom
:) . Ja to zasa robim pracnejsie. Najprv ziviny do dna,potom pracne sadenie stonkovych rastlin odrezkami, korenove zasa ocistim od zbytocnych listov,korene upravujem podla potreby. :)
vysluzil2
 
Príspevky: 1294
Obrázky: 57
Založený: 14 Feb 2006 11:42 am
Bydlisko: BA

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 27 Jan 2008 13:33 pm

vysluzil2 napísal: Najprv ziviny do dna,



a to akym sposobom?? pridavas ku strku neake hnojiva?? a ako??
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod vysluzil2 » 27 Jan 2008 14:58 pm

Predtym ako zalozis aq, das na dno ziviny, zakryjes strkom zasadis rastliny , napustis vodu, ... Po urcitom case podla potreby doplnas taletkami, gulickami, vykalmi ryb a pod. Ziviny- hnojivo do dna , ale aj gulicky, tabletky dostanes v kazdej dobrej akvaristike. Ja si ich vyrabam sam
vysluzil2
 
Príspevky: 1294
Obrázky: 57
Založený: 14 Feb 2006 11:42 am
Bydlisko: BA

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 27 Jan 2008 16:05 pm

dakujem.. velmi si mi pomohol
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Joshua » 27 Jan 2008 17:14 pm

ako tak citam, tak ti vlastne nikto nepovedal ako mas sadit.... Bez urazky... a s tom jamkou te ro riadna blbost, to sa da robit tak s izbovymi rastlinami, nie podvodnymi.... Normalne zostrihaj korene novo kupenej rastliny na 1/2 az 1/3, fakt toho sa neboj, palcom a(neviem ako sa ten prst vola :-) druhy v poradi malicek.....palec) si prichytis rastlinu za stonku... ukazovak a prostrednik prilozis zboku na korene a zatlacis do substratu. Radsej hlbsie a potom rastlinu mierne vytiahni aby sa setky korene narovnali... prilozim aj obrazky ak to pojde.
Obrázok používateľa
Joshua
 
Príspevky: 96
Obrázky: 1
Založený: 08 Jan 2006 11:31 am
Bydlisko: Martin

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Joshua » 27 Jan 2008 17:23 pm

skus

/edit salik/Joshua, pouzi tvoju personalnu galer., fotky nanovo zlinkujem, d./
Obrázok používateľa
Joshua
 
Príspevky: 96
Obrázky: 1
Založený: 08 Jan 2006 11:31 am
Bydlisko: Martin

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 28 Jan 2008 21:08 pm

Joshua diiik ..aj ked sa k tym obrazok neviem dopracovat.ale to je fajn.. z popisu som to dost pochpil.. lem mam tu este taku otazku na ktoru tiez neviem odpoved :( :?: ..akym sposobom mam dostat ziviny do dna?? ja tam mam len cisty strk a bez piesku takze prakticky ciste kamene.. co tam mam pridat ?? nejaky piiesok alebo raselinu ?? akym sposobom ?? dakujem :)
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod ranko » 28 Jan 2008 23:59 pm

ja sa stym tiez velmi nebabrem, skratim koren, vezmem medzi ukazovak a prostrednik a sup s tym do dna, kolko to da, potom trocha povytiahnem ako pisal joshua a je posadene. pravdou ale je ze keby tam chcel jemne drobne rastliny tak by to bolo horsie..
Obrázok používateľa
ranko
 
Príspevky: 287
Obrázky: 8
Založený: 03 Okt 2007 13:15 pm
Bydlisko: BA prievoz

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 29 Jan 2008 00:06 am

ranko.. prosim povec z coho sa ti sklada dno lebo este stale mi to nikto nepovedal co tam mam dat... ci to je tajomstvo kazdeho akvaristu ?? nevies mi poradit ja tam ma lem ciste kamienky bez piesku a vsetkeho
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod ranko » 29 Jan 2008 00:42 am

he to si trafil toho praveho:) no, moje kedze som tiez zaciatocnik sa sklada zo stareho a noveho dna od rataja. tak je normalne vedene v aquashopoch a ja pocuvol rady predavaca a tak ho aj zalozil, ale lepsiu odpoved by ti dali tu pritomny na fore

chce to hlavne vela citat, verim ze na 99 percent tvojich otazok tu uz odpoved je. treba si len najst danu temu a to co ta v nej zaujima
Obrázok používateľa
ranko
 
Príspevky: 287
Obrázky: 8
Založený: 03 Okt 2007 13:15 pm
Bydlisko: BA prievoz

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod Roxor16 » 29 Jan 2008 00:51 am

diik aj za taku malu radu.. skusal som hladat ale dajak mi to s tym hladanim neide... lem by som chcel vediet co mam pridat k tym kamienkom aby sa darilo rastlinkam..
Obrázok používateľa
Roxor16
 
Príspevky: 25
Obrázky: 3
Založený: 24 Jan 2008 22:20 pm
Bydlisko: Prešov

Re: ako spravne sadit ??

Odoslaťod vysluzil2 » 29 Jan 2008 01:57 am

vysluzil2 napísal:Predtym ako zalozis aq, das na dno ziviny, zakryjes strkom zasadis rastliny , napustis vodu, ... Po urcitom case podla potreby doplnas taletkami, gulickami, vykalmi ryb a pod. Ziviny- hnojivo do dna , ale aj gulicky, tabletky dostanes v kazdej dobrej akvaristike. Ja si ich vyrabam sam
- Roxor :) , kupis si v akvaristike hnojivo do dna, napr od Sery, JBL,Tetry alebo stare dno od Rataja. Mozno to vyraba aj niekto iny. Nasypes ho do aq.Zasypes ho premytym strkom. Zasadis rastliny. Napustis vodu. + filter,+ ryby,+svetlo,+hnojivo do vody, + CO, + krmivo pre ryby,+ studium metodiky pouzivania vsetkych tychto teraz mnou menovanych casti aq ,napr tu na internete. Ak je to pre teba zlozite, potom jednoducho zasad rastlinku do strku, daj k nej ilovu gulicku napr od Rataja, Jbl, alebo tabletky . Potom, ak rastliny zacnu rast, postupne pridavastekute hnojiva, CO,svietis. Ak v tvojom obchode nemaju jednotlive hnojiva, objednaju si ich, a predaju ti ich neskor.Metodik pestovania rastlin je mnoho, mozno ta zaujme ina. Je na tebe
vysluzil2
 
Príspevky: 1294
Obrázky: 57
Založený: 14 Feb 2006 11:42 am
Bydlisko: BA

ricia fluitras

Odoslaťod obor » 12 Feb 2008 22:51 pm

dobrí den som tu prvýraz (vo fore), vie mi niekto poradiť ako uchitiť riciu na drevo aby to vyzeralo esteticky
obor
 
Príspevky: 3
Obrázky: 4
Založený: 06 Jan 2008 14:14 pm
Bydlisko: petržalka

Re: ricia fluitras

Odoslaťod salik » 14 Feb 2008 23:31 pm

obor napísal:dobrí den som tu prvýraz (vo fore), vie mi niekto poradiť ako uchitiť riciu na drevo aby to vyzeralo esteticky

www.akva.sk/viewtopic.php?t=365
www.akva.sk/viewtopic.php?t=5820
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2808
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Odoslaťod Aelea » 07 Mar 2008 16:16 pm

Asi sa klasicky pytam po miliontykrat to iste, ale :( Mam akva, do ktoreho som pred nasadenim ryb nestihla zasadit rastlinky. Ryby (zavojnatky) byvaju pocas tepleho obdobia v jazierku, na zimu putuju do akvaria. Nuz a tento rok som sa bala predcasne tuhej zimy, takze mi neostal cas na rastl. Otazka: Mam kupit rastlinky, dat ich do karanteny a potom zasadit v akva, alebo ich mozem zasadit hned? Surne potrebujem vyriesit otazku kalnej vody a myslim, ze rastlinky by pomohli. Dakujem za akykolvek komentar.
Aelea
 
Príspevky: 1
Založený: 07 Mar 2008 15:24 pm
Bydlisko: Bratislava

Ďalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.