Akva controller



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Akva controller

Odoslaťod smart616 » 27 Okt 2013 22:23 pm

Zdravim,

v blizkej dobe si planujem zalozit akvarium. V praci sa venujem okrem ineho aj automatizacii budov, a preto som zacal uvazovat, ze by som si zostrojil zariadenie, ktore by mi trochu zjednodusilo starostlivost o akva. Chcel by som aby dobre sluzilo nielen mne, ale aj inym akvaristom, ak by mali zaujem. Preto vas prosim o rady, namety, pripomienky alebo aj podobne zariadenia, ktore ste si zostrojili vy alebo su niekde na internete. Co by ste chceli aby zariadenie malo, ako by malo fungovat a pod. Mna napadli nasledujuce funkcie.

- osvetlenie ( automaticke zapinanie, vypinanie, regulacia, toto vsetko zavisle na case a s moznostou viacerych samostatnych svetelnych okruhov)
- meranie teploty ( aj na viacerych miestach )
- hnojenie
- krmenie
- ochrana pred vytecenim akvaria, upchatim filtra
- displej s 2 alebo 4 riadkami a niekolko tlacidiel
- cele by to bolo napr. v plastovej krabicke, mozno aj s isticmi a zasuvkami a pod
smart616
 
Príspevky: 17
Založený: 17 Apr 2013 14:28 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Reklama

Re: Akva controller

Odoslaťod ichthys » 27 Okt 2013 22:45 pm

par funkcii, co by potesili (ale aj penazenku zatazili):

automaticky vymena vody - ovladanie cerpadiel, resp. ventilov (odcerpanie, nasledne napustenie (idealne spriahnute s kontrolou teploty, docasnym vypnutim filtrov), alebo priebezna regulacia mnozstva pritekajucej vody- napr. pre prietocne akvarium - vratane zabezpecenia proti preteceniu, alarm+ SMS notifikacia :-) pre pripad vytecenia)

v pripade LED osvetlenia moznost nastavenia farebnej teploty v priebehu dna

ked to ma byt univerzalne tak aj kontrola pH + davkovanie CO2
ichthys
 
Príspevky: 232
Obrázky: 3
Založený: 15 Okt 2010 15:00 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod Ajven » 27 Okt 2013 22:59 pm

Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Akva controller

Odoslaťod smart616 » 27 Okt 2013 23:16 pm

nj .. ako vzdy .. niekto to nakoniec aj tak na tomto fore najde .. :D ..

to ichthys:
no toto vsetko je mozne realizovat .. a myslim, ze oproti nejakym profi kupenym zariadeniam aj za rozumny peniaz ..

aj ovladanie ventilov, aj sms s alarmom, aj ovladanie rgb led ..

a napr. to ovladanie ph by bolo isto lacnejsie ako zariadenia, o ktorych som sa docital tu na fore .. v podstate by sa k cene zariadenia pridala len cena ph sondy, nejaka elektronika do par € a samozrejme elektromagneticky ventil a cely system CO2 ale to je tak ci tak potrebne mat ..

ako vidim, controller bude dost univerzalne zariadenie a este bude musiet byt modularne, kedze nie kazdy bude chciet vsetky funkcie..
smart616
 
Príspevky: 17
Založený: 17 Apr 2013 14:28 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Akva controller

Odoslaťod Stefanko » 27 Okt 2013 23:39 pm

Bolo by super niečo takéto spraviť. Podľa mňa by sa týmto urobila diera do sveta akvaristiky :)
Obrázok používateľa
Stefanko
 
Príspevky: 78
Obrázky: 0
Založený: 02 Nov 2011 19:33 pm
Bydlisko: Košice okolie

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 08:20 am

controllery su na trhu dostupne, ale je to presne tak moderne urobene - je ich malo - pretoze je maly dopyt po nich, a tym padom ten kto to spravi, si za to pyta svoju cenu. Kazdopadne by to istotne potesilo - najlepsie by bolo presne ako pises - modularna konstrukcia - ked chces napr Ph - prikupis si modul ktory len pripojis a hura, mas aj Ph... atd.. co sa tyka trochu okolo elektroniky , tak by som v pripade, ze by sa do toho islo, mohol pomoct s kreslenim schemy a plosaku v programe aj s 3D nahladom vysledku.
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod denis » 28 Okt 2013 08:35 am

ahojte, nechcem vam to kefrit do toho, sam prd rozumiem programovaniu a otazke pripojenia hw k tej sikovnej vecicke, ale palo9167 sam planuje nejake taketo sikovne zariadenie pre svoje paludarium a chce pouzit k tomu arduino. mozno by nebolo na skodu poradit sa...
my-destiny-paludarium-140l-t15055-24.html#p266434
Obrázok používateľa
denis
 
Príspevky: 746
Obrázky: 41
Založený: 12 Sep 2003 09:46 am
Bydlisko: Ružomberok

Re: Akva controller

Odoslaťod smart616 » 28 Okt 2013 09:58 am

prave som si to pozeral .. aj ja som v podstate uvazoval bud na arduinom alebo raspberry pi .. napisem mu ss v akom stave sa ma .. jeho zariadenie... ide totiz o toto: ak to spravime s arduinom .. bude to mat vsetky potrebne funkcie .. displej .. sms .. a pod .. cena arduina, ak je v niecom uz zabudovane .. je par € .. ak by sa jednalo o arduino mega .. tak do cca 10€ .. ak na to pouzijeme raspberry pi .. mozme ziskat par funkcii naviac .. ako je ukladanie hodnot podla casu .. tj napr. teplota .. PH a podobne hodnoty .. a nasledne zobrazovanie cez prehliadac .. teda pristup na nasu masinku by mal kazdy aj doma z mobilu .. tabletu .. pocitaca .. a s tym .. ze ak by sa tam pripojil modem na posielanie sms a mal by pristup na internet .. je v podstate mozne cely controller ovladat aj odkialkolvek s pristupom na internet .. dokonca tam nie je problem pripojit webkameru .. ale to je uz vsetko asi moc prespekulovane ... :D .. tak teraz neviem .. akym smerom sa uberat ..

ARDUINO:
+ dostatocne na vsetky funkcie ohladom akva
+ nizka cena ( 6 - 10 € )
+ moznost vlastneho navrhu
- upgrade softwaru je mozny, ale musite mat k tomu PC a manualne spustit program
- bez internetu ( je mozne dorobit aj ethernetove pripojenie, avsak nikdy to nebude uplne ono a bude to fungovat len vam z domu)

RAPSBERRY PI
+ pristup cez internet
+ automaticke upgradovanie
+ ukladanie udajov o akva aj s grafmi
+ dostatocny vykon aj na ine funkcie, napr webkamera
- vyssia cena (30 - 40€ zalezi odkial sa objednava a kolko ks)
- nutnost prisposobit navrh uz danej konstrukcii

pre mna osobne je arduino lepsie .. lebo az taky technicky zazrak zase akvarium byt nemusi .. a cena by bola priaznivejsia .. ale mam pristup aj k arduinu aj k raspberry v praci ..

mimochodom co sa tyka vyroby .. v praci mam moznost vyroby plosnych spojov fotocestou .. za velmi nizku cenu .. tiez ma vsetko na osadzanie a ozivovanie .. tiez moznost pouzit cnc frezku na urobenie otvorov do krabicky .. ak by bola z plastu ..

to: djwiktor
prave preto .. kedze je taka situacia na trhu .. chcem spolocne spravit nieco .. z coho budeme mat vsetci nejaky uzitok .. opensource .. aby to bolo dostupne aj v zakladnej verzii za nejaky rozumny peniaz ... ak mate zaujem moze sa do toho zapojit kazdy .. ci uz prilozi ruku k dielu .. alebo ak budete chciet .. mozte aj pomoct s financovanim vyvoja.. teda .. kedze ja mam na to obmedzene financne zdroje ..

ak by mal niekto pocit ze to tu je inzerat tak nie .. ponukam len moznost spolocne nieco spravit .. a nechcem mat z toho ziaden zisk ..

odvcera nad tym dost premyslam .. mohlo by to vyzerat ... co sa tyka elektroniky nieco podobne ako PC .. zakladna doska a do nej sa zasuvaju karty .. moduly .. kazdy bude mat nejaku funkciu ... a pod .. ale tu by uz muselo byt pouzite arduino .. na obrazku vidno zelenu zakladnu dosku .. ta ma zbernicu na ciernych konektoroch a do nich sa zasuvaju moduly ( cervene )

akva controller 1.jpg
Zakladna doska


akva controller 2.jpg
Zasuvne moduly v zakladnej doske
smart616
 
Príspevky: 17
Založený: 17 Apr 2013 14:28 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 10:23 am

Priklanam sa k arduinu - existuje xmilion uz roznych kniznic a kadeco - ta mega by bola najlepsia, pretoze ako vieme, bude treba dost I/O - minimalne 4xADC (teplota, Ph) , aspon 16xDO ( vystupy aj displej v 4bit rezime napr ) , aspon 8xDI ( tlacitka, pripadne vstup na kontrolu tecenia akva alebo nizkej hladiny ). Taktiez potrebujeme externe RTC - kedze to ma fungovat s realnym casom.

Co sa tyka kariet , je to sice zaujimave, ale neprakticke pri pridavania/uberani kariet, ako to bude s bezpecnostou ? vlhkost, pripadne pod akva ak to bude, tak 230V napr na vystupoch rele pre ohrievac, svetlo atd.... takze to nebude moct byt otvorene.

Co sa tyka schem, kreslenia schem a routovania DPS, nie je problem, pomozem ked sa bude dat - viem potom zaslat 3D nahlad a gerber data. Napr ukazka z prace na audiozosiku.
Prílohy
carAmp_powerstage.JPG
carAmp_powerstage_bottom.JPG
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod Miloš » 28 Okt 2013 10:40 am

zaujimave len ma napada otazka mate premyslene sondy?
Teplota nie je problem to bude nejaka Ni1000, ale co pH, vodivost? neviem o ziadnej sonde ktora by mala vystup 4-20mA. Ked som robil este RS na vodne diela tak vsetky merania pH boli riesene sondou s vyhodnocovacom a az ten mal vystup 4-20mA na pripojenie do RS a teda ten vyhodnocovac nebola ziadna lacna zalezitost, alebo chcete nastudovat presnu charakteristiku sondy a vyhodnocovac vyrobit ci uz HW alebo SW v RS? Snimanie hladiny? Je niekolko moznosti 1. ultrazvukove snimanie hladiny (presne bolo by to nad akvarkom takze by to nespatilo v akva na druhej strane minimalna vzdialenost medzi snimacom a hladinou je okolo 20 cm), 2. tlakova sonda pri zvoleni spravneho rozsahu presne akurat tu sondu treba v akvarku zamaskovat a nie su njmensie na druhej strane mavaju aj integrovane meranie teploty takze by to bolo riesenie 2 v jednom, 3. nemerat hladinu ako taku ale iba vytipovane hladiny a pouzit vodivostne hladinove sondy. Nevyhoda riesenie 1 a 2 je cena riesenie 3 ma nevyhodu v tom ze sa to bude len tazko schovavat v akvariu a tym ze to nie je kontinualne meranie hladiny pripadny problem (naras/klesanie hladiny) sa zisti az pri dosiahnuti hranicnej hodnoty
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 10:53 am

Milos, dobra poznamka - isto, treba k tomu premysliet, co sa pouzije , hlavne z pohladu dostupnosti.
Co sa tyka vstupov, ak kabelaze nebudu neskutocne dlhe, tak pri zakladnej presnosti postaci aj meranie napetoveho vystupu zo sond. Ten sum pri dobrom kabli by nemal byt velky.
Co sa tyka hladiny vody, napadlo ma tiez to Ultrazvukove meranie, alebo potom meranie senzorom tlaku vzduchu - ono nie je problem predsa na to nacupnut hadicku a merat vysku vodneho stlpca tlakom vzduchu v hadicke - takto sa to predsa x rokov robi v automatickych prackach :) A hadicka sa da skryt v akva bezproblemov :)
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod smart616 » 28 Okt 2013 10:55 am

teplota je ozaj jednoducha.. i ked ja by som sa priklanal mozno aj ku digitalnej sonde DS18B20, ktoru netreba kalibrovat meria v potrebnom rozsahu a ma rozlisenie 0,125 C, co je dost.

Co sa tyka PH, ADC nemusi merat 4 - 20mA to vyuziva v priemyselnej automatizacii. Ked som si prezeral PH metre na nete a vidno to aj z tohto ph metra http://www.66pacific.com/ph/simplest_ph.aspx, ph sonda sa meria v velmi vysokym vstupnym odporom, to je zarucene meranim cez OZ TL082. Pri PH 7 ma vystup 0V , podla PH sa meni kladne alebo zaporne. Teda je len potrebne potom druhou polovicou OZ upravit napatove urovne aby meralo od 0 do 4V. Dalej staci merat ADC prevodnikom, o nom pisem nizsie. Jedine co bude na tomto merani drahe je sonda, ale sa neda nic robit.

a to meranie hladiny, co vravite na cisto mechanicky plavak s mikrospinacom? Lebo ta tlakova sonda bude asi dost draha .. aj ultrazvuk je relativne drahy.

to: djwiktor

ADC by som riesil obvodmi MCP3202/04/08 tie umoznuju merat az 8 analogovych napati. V spojeni s referenciou MCP1541 je mozne dosiahnut velmi presne meranie, mne sa podarilo bez kalibracie merat napatie s presnostou +- 5mV v rozsahu 4,096 V. Tj presnost cca 1 promile.
Displej a tlacitka by mali byt priamo na procesore. Rovnako ako vstupy, ktore by som oddelil optoclenmi. Tych by bolo treba viac. Pretoze niekto chce ochranu pred vytecenim... niekto tiez dopustavanie vody .. a dalsi este aj ochranu pre vytecenim filtra.
Na vystupy je mozne pouzit aj nejaky posuvny register + budic uln2003 + relatka / triaky.
Externe RTC cez I2C klasicke PCF8563 alebo nieco podobne.

Co sa tyka bezpecnosti, mas pravdu. Napadlo ma co keby to bolo umiestnene v takejto instalacnej krabici scame? Vsetko by to bolo spolahlivo chranene pred vodou. Cez prechodky by sa vsetky snury s 230 prevliekli a bolo by. Len potom ostava otazka, ako do toho dat displej, aby bol aj ten chraneny pre vodou.

Fajn .. budem s tebou pocitat co sa tyka DPS.

Az teraz som si precital tvoj posledny koment. Tak tak .. s tymi kablami by to malo by t ok. Co stoji ten ultrazvuk, mate nieco konkretne?
Prílohy
10988.jpg
smart616
 
Príspevky: 17
Založený: 17 Apr 2013 14:28 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 11:03 am

Serus, ten tlak je lacny - relativne - staci takyto senzor http://www.ebay.de/itm/Drucksensor-XFPM ... 19e3553ec8 a hadicka na neho do vody - vystup je analog linearny tlaku. a to uz nebude problem preratat podla nejakej tabulky a tak navrhnut do SW. Takto ro pouzivame v prackach a neni problem s tym, vyhodnocuje sa tym hladina vody v bubne - a je to relativne presne.

SCAME krabicky budu fajn, displej klasika, vyrezat dieru a cez displej normalne tu tvrdu foliu prilepit na krabicku. uplne stopercent vodotesne to byt nemusi, mne slo len o to, ze ked robis s akva, tak velakrat proste hore dole daka kvapka vody, alebo mokre ruky a tak..

K tomu vystupu - posuvny register, ale bude treba pouzivat nieco ako maskovanie bitov - aby nam hodnoty ktore nastavime, aj zostali aktivne. aj ked by sme potrebovali len zmenit jeden bit. tak ostatne musia zostat.
K tej teplote, mam oskusane v mojom akvarku LM35DZ, na 2m kabliku netienenom ide bezproblemov. Vystup je linearny v celom rozsahu.
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod Miloš » 28 Okt 2013 11:14 am

No prave meranie pH je dost problematicke z hladiska sumu, sum sposobuje uz len prudenie vody :) na vodnych dielach, kde navyse treba meriat parametre v roznych hlbkach sa to riesi tak, ze su vyvedene vyvody z roznych hlbok a tie idu cez solenoid do inej nadrze takze sa v prislusnom case nadrz vypusti napusti sa vodou z pozadovanej hlbky a po ustaleni sa vykona meranie ktore sa zapise. takyto postup je v akvariu dost neprakticky :), meranie napatia je sice riesenie (tie vyhodnocovace nebudu merat nic ine) len potom je treba spravit linearizaciu merania a prevod na pH. Otazka je ci su k dispozicie charakteristiky sond ak ano tak sa to spravit da aj ked je tu znacna zavislost od teploty a teda bude nutne robit aj teplotnu kompenzaciu. Nie je to nic co sa neda vyriesit len su to problemy ktorych riesenie nie je casovo zanedbatelne. Na druhej strane ak si uvedomime ze akukolvek sondu s BNC konektorom mozme pripojit pri zachovani meracieho rozsahu k vyhodnocovacu tak tie charakteristiky budu stotozny vo vsetkych vyhodnocovacochandardne a teda ja ten kompenzacny algoritmus bude t
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Akva controller

Odoslaťod smart616 » 28 Okt 2013 11:27 am

No mozno by sme mohli pouzit toto:
http://www.ti.com/product/lmp91200
Je to frontend pre ph sondu. Rovno digitalny vystup. Aj v datasheete sa pise o tom, ze je nutna teplotna kompenzacia. To nam trochu stazuje meranie. Uz som robil softwarovu kompenzaciu, avsak je nutne mat nejake merania, ako teplota ovplyvnuje PH a potom sa to uz len naprogramuje ale nie je to problem.

to: djwiktor
ten merac tlaku vyzera celkom dobre, ale co ked sa upcha? myslim hadicka .. ale je to fakt dobry napad...

posuvny reg samozrejme. ono v podstate by to bol virtualny register. Ten by sa vzdy ovplynil a odoslal cely. Cize len jeden bit by sa vzdy menil, ale najprv v procesore, az potom by sa cela informacia odoslala do posuvneho registra.
smart616
 
Príspevky: 17
Založený: 17 Apr 2013 14:28 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 11:47 am

Ten frontend vyzera parametrovo celkom slusne, treba to ale domysliet prave koli tej teplotnej kompenzacii - niekde som videl uz taku tabulku ph/teplota. ale myslim ze na googli ich bude dost :)

Ten merac tlaku sa neupcha neboj sa :) v prackach ti taky senzor bezi aj 5 rokov :) a tiez tam mas prasok a kadeco, co sa moze zanasat.
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 18:39 pm

Takze, aby sme mali nejaky ten bod odrazu - navrhujem aby sem akvaristi dole pisali, co by od akva controlleru ocakavali, resp, co by chceli mat v akva nejakom vymakanejsom . Podla toho urcime potrebne vstupy, vystupy atd...

Odo mna :
dva kanaly na teplotu - teplota okolia a teplota vody
vystup na svetlo 2x - nastavitelny
vystup s regulaciou na svetlo 1x
vystup na cerpadlo obehu vody na hladine ( napr simulacia vetra )
vstup na Ph sondu
vystup na CO2 ventil
jednu zbernicu, ovladatelnu tlacidlom - stop All ( ked robim nieco v akva, mam rad, ked je vsetko odpojene od elektriky. )
vstup na meranie vysky hladiny
vystup na pripadny ventil s vodou ( ked klesne hladina pod urcitu hladinu za nejaku dobu a nie je to tym, ze akvarko prasklo)
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod MAXO.SK » 28 Okt 2013 19:29 pm

A nechcete to riešiť cez snímače (senzory) 1genracie ? Tie sú čo sa výroby,ceny najvýhodnejšie.
Obrázok používateľa
MAXO.SK
 
Príspevky: 172
Obrázky: 10
Založený: 04 Sep 2011 18:28 pm
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 19:31 pm

cauko, daj prosim link na nejake :) to pomoze dost v rozhodovani :)
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod MAXO.SK » 28 Okt 2013 19:41 pm

http://akvaland.sk/858-sera-feed-a-auto ... mitko.html
Najlepší príklad na ukážku využitia senzoru 1generacie čo poznám :) Teraz sa pokúšam zostrojiť dávkovač hnojiva na podobnom princípe.
Obrázok používateľa
MAXO.SK
 
Príspevky: 172
Obrázky: 10
Založený: 04 Sep 2011 18:28 pm
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 19:56 pm

jaj takto mas na mysli mechaniku cisto ? no je to sice viacmenej bezproblemove, ale poviem ti to narovinu, poznas lenivost ludi :) a zas ta elektronika je fajn v adaptacii. Napriklad na to hnojivo, tam jednoznacne peristalticka pumpa. A davkovanie mas uplne super presne.
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Re: Akva controller

Odoslaťod MAXO.SK » 28 Okt 2013 20:15 pm

Niesu len celkom mechanicke ale senzory vyšších generácií majú ceny dosť vysoké. Napr ph sondy .....
Obrázok používateľa
MAXO.SK
 
Príspevky: 172
Obrázky: 10
Založený: 04 Sep 2011 18:28 pm
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Akva controller

Odoslaťod aughostino » 28 Okt 2013 20:22 pm

zabudol si vyssie spomenut vystup na display a tlacitka. alebo by bol vhodnejsi dotykovy tft?

ja sa chystam na nieco podobne, ale pojdem asi do Atmega32. arduino mi akosi nesedi
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 28 Okt 2013 20:55 pm

ak by tam bol dotykac, tak potom uz jednoznacne displej pouzit bud s EVE alebo http://www.4dsystems.com.au/products/ s nimi sa mi dobre robi. vsetko sa da tam natiahnut lahko a spolupracuju aj s arduinom. cize paradicka.
djwiktor
 
Príspevky: 178
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Sala

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.