Akvárium zn. ATMAN



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Zaza » 27 Jún 2005 19:36 pm

Má niekto skúsenosti s akváriami zn. ATMAN?
Už som sa raz na lacnejších akváriách popálila
a nechcem sa popáliť znova. :cry:
Obrázok používateľa
Zaza
 
Príspevky: 13
Obrázky: 5
Založený: 27 Jún 2005 19:23 pm
Bydlisko: Nitra

Reklama

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod jacik » 27 Jún 2005 21:06 pm

s atmanmi skusenost nemam.
osobne by som dal prednost kvalitne zlepenemu sklu a dalsie komponenty si dokupoval podla vlastneho uvazenia. mam skusenost, ze okrem vyssej kvality je to vyhodnejsie aj financne.

co sa tyka vyberu skla:
-hladaj renomovaneho sklenara, najlepsie takeho ktory sa zivi iba lepenim akvarii
-s hrubkou skla nechod na limit ale radsej trosku predimenzovane (+2mm)
-daj si vlepit horne vystuze, pripadne aj spodny veniec
-vyzaduj kvalitny silikon (cca. 200sk/tuba)
-akva nechaj poriadne vyschnut (tyzden-dva)

pokial si z ke, viem ti poradit vyborneho sklenara.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Kulko » 29 Jún 2005 18:17 pm

ATMAN je shit. tiež som olutoval "lepšiu cenu" :-(
Kulko
 
Príspevky: 83
Obrázky: 2
Založený: 15 Jan 2005 18:49 pm
Bydlisko: IŽA

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Zaza » 06 Júl 2005 15:54 pm

Nahovárajú ma akvárium CAYMAN alebo MP, ja však mám chuť na JUWEL RIO 125, čo mi poradíte :?: :idea:
Obrázok používateľa
Zaza
 
Príspevky: 13
Obrázky: 5
Založený: 27 Jún 2005 19:23 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod KejPi » 21 Aug 2006 21:54 pm

Taky koukam po Rio 125 a docela by me zajimaly zkusenosti s timhle setem.
KejPi
 
Príspevky: 26
Obrázky: 6
Založený: 21 Aug 2006 21:49 pm
Bydlisko: Praha

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Ceco » 22 Aug 2006 09:16 am

Ja mam od Juwelu uz 3.5 roka Rekord 120. Vsetko funguje bezproblemovo. Filtracny system OK - ucinny + jednoducha udrzba. Bezproblemovy chod vsetkej techniky po celu dobu, co ho mam.

Jedine co sa mu da vytknut je slabe osvetlenie - v kryte je 1 miesto na 90cm 30W T8 trubicu. Ale slabe osvetlenie je vacsinou problem kazdeho setu.

Obrázok
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Zralok » 22 Aug 2006 12:20 pm

jacik daj mi prosim kontakt na toho sklenara
dik
Obrázok používateľa
Zralok
 
Príspevky: 127
Obrázky: 32
Založený: 20 Jún 2006 17:29 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod MatoM » 22 Aug 2006 12:37 pm

hmmm...robil som v nemenovanej firme, ktora robila dovoz Atmanu a ja by som ho zobral...za tie peniaze je to vcelku prijatelna kvalita...nastastie pri najmensej litrazi presli z podneho filtra na klasicky...co sa mi pacilo, ze boli panoramaticke...sklenar urobi len klasiku...lepenu
Obrázok používateľa
MatoM
 
Príspevky: 16
Obrázky: 6
Založený: 26 Jún 2006 07:23 am
Bydlisko: ša?a

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod maruska3 » 22 Aug 2006 13:34 pm

MatoM napísal:hmmm...robil som v nemenovanej firme, ktora robila dovoz Atmanu a ja by som ho zobral...za tie peniaze je to vcelku prijatelna kvalita...nastastie pri najmensej litrazi presli z podneho filtra na klasicky...co sa mi pacilo, ze boli panoramaticke...sklenar urobi len klasiku...lepenu


Maťo.
zaza už po roku určite akvárium má doma.
Nechápem prečo miešaš hrušky s jablkami.
maruska3
 
Príspevky: 61
Založený: 20 Júl 2006 20:51 pm

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod maruska3 » 22 Aug 2006 13:37 pm

Ceco napísal:Ja mam od Juwelu uz 3.5 roka Rekord 120. Vsetko funguje bezproblemovo. Filtracny system OK - ucinny + jednoducha udrzba. Bezproblemovy chod vsetkej techniky po celu dobu, co ho mam.
Jedine co sa mu da vytknut je slabe osvetlenie - v kryte je 1 miesto na 90cm 30W T8 trubicu. Ale slabe osvetlenie je vacsinou problem kazdeho setu.

Sety MP sú vybavené kvalitným osvetleném.
Príklad:
Karat 121, rozmer 120x50x60 = 360 litrov je osvetlené 4x38W T8, alebo 4x39W T5 ...podľa výberu.
maruska3
 
Príspevky: 61
Založený: 20 Júl 2006 20:51 pm

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod Ceco » 22 Aug 2006 13:57 pm

maruska3 napísal:Sety MP sú vybavené kvalitným osvetleném.
Príklad:
Karat 121, rozmer 120x50x60 = 360 litrov je osvetlené 4x38W T8, alebo 4x39W T5 ...podľa výberu.


Stale je to "len" cca 0.4W na liter

Skor by osvetlenie do setov mali robit modularne. S moznostou pridat/odobrat, podla potreby.
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod maruska3 » 22 Aug 2006 14:17 pm

Od vývinu trubíc T5 , výbojok HQI a HQL, už nie je možné veľmi hovoriť o Watoch, to bolo možné v prípade T8.
Dnes je dôležitejšia svietivosť.
maruska3
 
Príspevky: 61
Založený: 20 Júl 2006 20:51 pm

Re: Akvárium zn. ATMAN

Odoslaťod KejPi » 22 Aug 2006 21:13 pm

Zda se, ze vsichni si stezuji na osvetelni v setech. Podle toho, co jsem videl, tak v setech jsou stejne kryty jako to, co se prodava samostatne. Znamena to, ze se neda sehnat kryt, ktery by zajistil dostatecne osvetleni?
Videl jsem ten kryt, co je na Rio 125 v Hornbachu za cca 3000kc :-( To mi prijde dost drahy, kdyz cely set stoji cca 5500kc.
KejPi
 
Príspevky: 26
Obrázky: 6
Založený: 21 Aug 2006 21:49 pm
Bydlisko: Praha


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.