aky sud kúpiť na dočasné umiestnenie rýb



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

aky sud kúpiť na dočasné umiestnenie rýb

Odoslaťod peterurban » 14 Nov 2007 21:34 pm

Mohol by mi niekto poradiť ,aky sud kúpiť na dočasné umiestnenie rýb z dôvodu inštalovania 3D pozadia do akva ? Bojím sa, aby som nekúpil niečo, čo by mohlo rybám uškodiť. Má to byť ekologický, potravinársky alebo vydržia v obyčajnom. Ak máte skúsenosti, poraďte prosím. :(
peterurban
 
Príspevky: 12
Obrázky: 4
Založený: 11 Sep 2007 01:29 am
Bydlisko: Lednické Rovne-okres-Púchov

Reklama

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod STH » 14 Nov 2007 21:40 pm

na ako dlho by to malo byt???
mozno by stacilo kupit velky igelit a dat ho do vane...
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod peterurban » 14 Nov 2007 21:53 pm

Mám 5OO l akva, africké cichlidy a približne na 3 dni.
peterurban
 
Príspevky: 12
Obrázky: 4
Založený: 11 Sep 2007 01:29 am
Bydlisko: Lednické Rovne-okres-Púchov

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod STH » 14 Nov 2007 21:58 pm

Klasicka vana ma ak si dobre pamatam 180L :angel:
Kludne pouzi aj sud,ale skor by som ho pouzil na umyvanie pokial budes mat zapratanu vanu rybkami :lol:
Este k sudom,plastove by nemali vylucovat nejake skodlivinu,vacsina je ich urcena na univerzalne pouzitie...ci uz na zber vody,na pripravu palenice atd. :) Ale ak mas pochybnosti,znova pouzi igelit a ten sud s nim povystielaj.
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod peterurban » 14 Nov 2007 22:14 pm

STH Dík, ten igelit do suda je dobrý nápad, pre istotu to vysteliem.
peterurban
 
Príspevky: 12
Obrázky: 4
Založený: 11 Sep 2007 01:29 am
Bydlisko: Lednické Rovne-okres-Púchov

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod jany emm » 14 Nov 2007 22:38 pm

Existuju potravinarske plastove kade na zber ovocia a jeho naslednu premenu na :o a nepotravinarske ( lacnejsie ). Tie potravinarske su absolutne v pohode.
Ja som kupoval tu - http://www.agrona.sk/index.php?page=kat ... a=61&sub=9
jany emm
 
Príspevky: 178
Obrázky: 3
Založený: 07 Júl 2006 19:13 pm
Bydlisko: Martin

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod MX » 14 Nov 2007 22:51 pm

podla mna igelit neni treba ja normalne napustam RO vodu do suda a pak vlievam do akvarka a ked mozme chlastat palene zo suda tak preco by sme tam nemokli dat vodu a ryby ale to je natebe
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod peterurban » 14 Nov 2007 22:53 pm

jany emm dík!
peterurban
 
Príspevky: 12
Obrázky: 4
Založený: 11 Sep 2007 01:29 am
Bydlisko: Lednické Rovne-okres-Púchov

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod CIA » 15 Nov 2007 16:53 pm

Prosim mohol by mi niekto poradit,preco mam kalnu vodu v akvarii?Akvarium mam zalozene 3.den a rybky v nom mam 2.den.Mam filter,kyslik,ohrev a aj male akvarko(20L).Preto nechapem co by to mohlo byt a ako by sa mohlo odstranit zakalenie vody :( ....Prosim napiste mi niekto ako tu vodu "odkalim".......Diky :)
Obrázok používateľa
CIA
 
Príspevky: 9
Založený: 15 Nov 2007 12:00 pm
Bydlisko: TRNAVA----prednadrazie

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod Radka » 15 Nov 2007 20:38 pm

Hrubá chyba je dát rybky do akva hned druhý den po založení.Akvárium není stabilizované,přibývají tam toxické látky.Nezbývá ti než měnit denně 1/4 vody,než se akva stabilizuje.Taky si doplň informace o akvaristice ,ať neděláš další chyby.
Obrázok používateľa
Radka
 
Príspevky: 96
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2005 15:43 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod calvus » 15 Nov 2007 21:02 pm

Vodu by som teraz nemenil kazdy den. Potom sa AQ dost tazko zabehne. Uz ked to mas hotove radsej kup nitrivec od firmy SERA. POZOR ale na davkovanie. Nitrivec su bakterie potrebne na vytvorenie zivej vody v AQ. Vodu skus vymenit tak po tyzdni. To je len moj nazor.
Obrázok používateľa
calvus
 
Príspevky: 79
Obrázky: 15
Založený: 21 Okt 2007 17:11 pm
Bydlisko: BB

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod mig07 » 16 Nov 2007 04:08 am

Ja ked som stahoval svoju skoro 700 tak som ryby dal do 160 l akvaria,
vyše 70 ks 10 cm tlamovcou a v pohode prežilo 3 dni, ja som celé akvarium zatmil dekou, nech tam je uplna tma aspon sa nebudu stresovat a nebudu robit bordel medzi sebou.
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod ivanN » 16 Nov 2007 08:38 am

hlavne treba mat poriadne vypraty substrat pred tým ako ho das do akvarka....
Obrázok používateľa
ivanN
 
Príspevky: 88
Obrázky: 4
Založený: 06 Nov 2006 20:56 pm
Bydlisko: bratislava

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod mig07 » 17 Nov 2007 03:55 am

zabudol som povedat akva do ktoreho som ich daval bolo zabehnuté , ale stačila by aj vana s vodou akvaria a s filltrom...
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod Ján Pečo » 17 Nov 2007 09:09 am

5dni som mal asi 30 afrik v plastovom sude na smetie z baumaxu. Oblem to malo asi 170 l. Uplne v pohode.
Obrázok používateľa
Ján Pečo
 
Príspevky: 130
Obrázky: 50
Založený: 20 Jan 2007 12:39 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod peterurban » 17 Nov 2007 20:33 pm

Ján Pečo dík, tvoja skúsenosť ma zbavila obavy a v pondelok ryby poputujú do 210l suda ktorý je vraj určený do záhrady na dažďovú vodu
a podobne.
peterurban
 
Príspevky: 12
Obrázky: 4
Založený: 11 Sep 2007 01:29 am
Bydlisko: Lednické Rovne-okres-Púchov

Re: Prosím o radu skúsených.

Odoslaťod ONDREJ VARGA » 17 Nov 2007 21:01 pm

CIA napísal:Prosim mohol by mi niekto poradit,preco mam kalnu vodu v akvarii?Akvarium mam zalozene 3.den a rybky v nom mam 2.den.Mam filter,kyslik,ohrev a aj male akvarko(20L).Preto nechapem co by to mohlo byt a ako by sa mohlo odstranit zakalenie vody :( ....Prosim napiste mi niekto ako tu vodu "odkalim".......Diky :)
mne sa to stalo tiez raz v 12lakva ked som rozmnozoval dania,ankoniec to bol iba nakoteny nalevnik,vymenil som im 50percent vody ked som si vsimol ze uz sa rozmnozili,vyrastlo mi 30rambo danii :lol: :D bolo to preto ze som mal uz pouzite dno od rataja ,ale to uz bolo velmi davno :D
ONDREJ VARGA
 
Príspevky: 32
Založený: 12 Nov 2007 21:08 pm
Bydlisko: SMOLENICE


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.