AQ FAN 2 Plus



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod GIGABYTE » 13 Apr 2009 22:15 pm

Takže mám tento filter. A chcem sa spýtať ľudí čo ho majú, že či vám vody vyteká aj tam kadial je vedený kábel na pripojenie... Pretože mne to ide aj z toho odkial to ísť má aj odtial, odkial je ten kábel ťahaný z filtra.. Neviem či je to problém, alebo to máte aj vy tak, čiže je to v poriadku ?
Obrázok používateľa
GIGABYTE
 
Príspevky: 38
Obrázky: 1
Založený: 22 Mar 2009 22:29 pm

Reklama

Odoslaťod ranko » 14 Apr 2009 06:45 am

u mna nie, voda prudi len cez tu vypust, som teraz special koli tebe kontroloval.
Obrázok používateľa
ranko
 
Príspevky: 287
Obrázky: 8
Založený: 03 Okt 2007 13:15 pm
Bydlisko: BA prievoz

Odoslaťod dusik » 14 Apr 2009 07:47 am

Neviem či tento filter bola ta najšťastnejšia voľba. Uvidíš sám. :idea:
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod skaner » 14 Apr 2009 09:10 am

mám síce FAN 1 Plus, ale je to tá istá konštrukcia
voda prúdi len otvorom na to určeným

vraj je to šmejd, ale ja s tým filtrom nemám zlé skúsenosti
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod GIGABYTE » 14 Apr 2009 11:41 am

No neviem, mne to tlačí aj tade.. Ale čím nastavím silnejší výtok tak tým to tlačí na vrchu menej, neviem či to je problém či nie... Pretože vodu ťahá zo spodu kadial ju prefiltruje a vrchom vytlačí...Ale tých 85% ide tadial kadial má, zvyšných 15% ide tadial ako je vedený kábel..
Obrázok používateľa
GIGABYTE
 
Príspevky: 38
Obrázky: 1
Založený: 22 Mar 2009 22:29 pm

Odoslaťod MaximusSk » 26 Sep 2009 12:39 pm

Ahojte planujem tiez kupovat filter ale AQ FAN 1 Plus chcem ho dat do 70l nadrze kde sa mi mnozia zivorodky...mam tam podomacky spraveny filter ale nejako to nezvlada..v druhom akvariu 100l mam filter Elite Jet Flo 100 s ktorym som na 100% spokojny takze rad by som vedel ci mam kupit AQ FAN 1 Plus je to dobry filter...alebo mam zostat pri tom Elite jet flo.
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 531
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod boratm4 » 18 Nov 2009 17:18 pm

ja mam filter AQ FAN Micro Plus a tiez som si vsimol ze prud vody vyteka aj vrchom a nie presne cez otvor nato urceny..
Obrázok používateľa
boratm4
 
Príspevky: 79
Obrázky: 21
Založený: 13 Júl 2009 00:33 am
Bydlisko: Veľké Orvište (pri Piešťanoch)

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod Giftzahn » 18 Nov 2009 17:34 pm

boratm4 napísal:ja mam filter AQ FAN Micro Plus a tiez som si vsimol ze prud vody vyteka aj vrchom a nie presne cez otvor nato urceny..


njn, vitaj v carovnom svete AquaEL produktov :P

jj, ako tu bolo napisane toto "cudo" o ktorom vyrobca tvrdi ze je to filter nie je teda ziadna vyhra ... problem AquaEL produktov spociva v dost zlej resp. "odflaknutej" montazi ... cize pokial mas stastie mas korektne zmontovany kus ... pokial nie nuz holt smola ... bud rad ze ta ten "akoze filter" nezabil ... resp. nevytopil .... :cry:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod boratm4 » 18 Nov 2009 18:12 pm

sak to :D akurat pred dvoma dnami som ho upravoval lebo mal straaaasne maly molitan...len taky pasik tak uvidim ci ta uprava pomoze. tu je foto,ale slaba kvalita lebo som to fotil mobilom.
Prílohy
filterb.jpg
Obrázok používateľa
boratm4
 
Príspevky: 79
Obrázky: 21
Založený: 13 Júl 2009 00:33 am
Bydlisko: Veľké Orvište (pri Piešťanoch)

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod Giftzahn » 18 Nov 2009 18:15 pm

@ boratm4: heh, si hotovy McGyver ... jj, teraz uz teraz mas aspon trochu nejaky "objem" filtracnej hmoty .... njn, sak neboj aj ty prides casom nato ze toto "cudo" skutocne parti do kosa a kupis si riadny filtrik .... :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod boratm4 » 18 Nov 2009 18:23 pm

:D tento filter mam v 25l akva v ktorom mam poter gupiek tak dufam ze bude stacit... :?
Obrázok používateľa
boratm4
 
Príspevky: 79
Obrázky: 21
Založený: 13 Júl 2009 00:33 am
Bydlisko: Veľké Orvište (pri Piešťanoch)

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod ranko » 19 Nov 2009 14:11 pm

tak moj prave dnes po cca troch rokoch posiel :( vycistil som akva, praskol som ho nazad a nenabehol, tak idem citat co pisete o filtroch a potom sa uvidi co poriesim.
Obrázok používateľa
ranko
 
Príspevky: 287
Obrázky: 8
Založený: 03 Okt 2007 13:15 pm
Bydlisko: BA prievoz

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod boratm4 » 19 Nov 2009 14:24 pm

skus ho otvorit a potocit rotorom do jednej aj druhej strany a zlozit..obcas sa mi to stalo s inym filtrom ked som ho cistil..
Obrázok používateľa
boratm4
 
Príspevky: 79
Obrázky: 21
Založený: 13 Júl 2009 00:33 am
Bydlisko: Veľké Orvište (pri Piešťanoch)

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod martin_s » 19 Nov 2009 14:29 pm

ranko napísal:tak moj prave dnes po cca troch rokoch posiel :( vycistil som akva, praskol som ho nazad a nenabehol, tak idem citat co pisete o filtroch a potom sa uvidi co poriesim.
vyber rotor (pri aq fan-2 plus sa vybera zospodu po odpojeni nasavacej rurky) a poriadne ho vycisti. Vycisti aj tu "komorku" rotoru odkial si ho vybral. Byva tam zachyteneho dost vela bordelu. Zloz to a filter bude fungovat dalej.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod ranko » 19 Nov 2009 15:34 pm

jj, to som skusal ako prve, este raz ho teraz skusal,ale asi to uz ma za sebou:( viem nebol to ziaden zazrak,ale mohol este zo dva mesiace potiahnut, co uz.. zapol som aspon vzdchovanie nech je neaky pohyb..
Obrázok používateľa
ranko
 
Príspevky: 287
Obrázky: 8
Založený: 03 Okt 2007 13:15 pm
Bydlisko: BA prievoz

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod boratm4 » 19 Nov 2009 16:57 pm

ja ked som prve dni nemal ešte filter tak na pohyb som pouzival ventilator z pc napojeny na adapter ktory ceril hladinu
Obrázok používateľa
boratm4
 
Príspevky: 79
Obrázky: 21
Založený: 13 Júl 2009 00:33 am
Bydlisko: Veľké Orvište (pri Piešťanoch)

fliter AQ FAN 2 PLus - otazka

Odoslaťod jojkoo » 02 Apr 2011 13:48 pm

Mam tento filter a zistil som jednu vec. Neviem ako by som to najlepšie vysvetlil tak pripajam obrazok. Ide o to že medzi filtračnou vložkou a vodou je ešte stena čiže voda ide asi iba cez 1/4 filtra a neviem či to je chyba alebo to tak ma byť. Ak je to zle tak by som do tej deliacej steny navrtal nejake diery aby sa voda filtrovala cez celu vložku a chcel by som vediet či je to takto dobre alebo to mam prevrtat.
Prílohy
filter.JPG
jojkoo
 
Príspevky: 31
Založený: 10 Mar 2011 18:33 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod martin_s » 02 Apr 2011 14:41 pm

Tvoja teoria nie je spravna. Voda je nasavana cez celu filtracnu napln, co zbadas aj ked budes cistit filter, ze molitan bude cely zaneseny. Netreba vrtat ziadne otvory.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod jojkoo » 02 Apr 2011 16:16 pm

ved bol cely špinavy viem len si neviem vysvetliť načo tam dali tu stenu, kvoli čomu tam je? Daka rozumna odpoved by potešila.
jojkoo
 
Príspevky: 31
Založený: 10 Mar 2011 18:33 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod Milan666 » 03 Apr 2011 10:50 am

No kvôli tomu tam je, aby čerpadielko tu špinu, ktorú nasáva hneď nevypúšťalo znova von, ale ukladalo ju vo vedľajšej komore, stačí takto?
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod martin_s » 03 Apr 2011 13:00 pm

Ja len upresnim to co napisal Milan666 - pri vyberani filtra z akva ti z neho nevytecie vsetok bordel do akva ale ostane v tej casti kde je molitan, t.j. za tou prepazkou. Ked som mal filter AquaEl FAT-2, ktory nemal oddelenu nasavaciu cast od molitanu, tak pri cisteni ked som vyberal filter tak mi pomerne velka cast bordelu vytiekla do akva...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod johny » 03 Apr 2011 21:34 pm

Giftzahn napísal:@ boratm4: heh, si hotovy McGyver ... jj, teraz uz teraz mas aspon trochu nejaky "objem" filtracnej hmoty .... njn, sak neboj aj ty prides casom nato ze toto "cudo" skutocne parti do kosa a kupis si riadny filtrik .... :mrgreen:


ok... cudo jak cudo... ale aky iny lepsi filter existuje do podobneho objemu akva? Porad, ked externy nepripada do uvahy? Pridem do akvaristiky a pre objemy 30 - 50l je vacsinou k dispozicii iba aquael.. tak vtedy co?
Obrázok používateľa
johny
 
Príspevky: 163
Obrázky: 48
Založený: 12 Dec 2003 16:46 pm
Bydlisko: Kosice

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod Milan666 » 03 Apr 2011 21:41 pm

Potom, aj keď síce reaguješ na príspevok z roku 2009, sa poinformuj len po čerpacích hlaviciach s nížším prietokom a hlavne nastaviteľným a na neho nasadiť molitán, ktorý kúpiš zvlášť
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: AQ FAN 2 Plus

Odoslaťod Giftzahn » 03 Apr 2011 22:23 pm

johny napísal:
Giftzahn napísal:@ boratm4: heh, si hotovy McGyver ... jj, teraz uz teraz mas aspon trochu nejaky "objem" filtracnej hmoty .... njn, sak neboj aj ty prides casom nato ze toto "cudo" skutocne parti do kosa a kupis si riadny filtrik .... :mrgreen:


ok... cudo jak cudo... ale aky iny lepsi filter existuje do podobneho objemu akva? Porad, ked externy nepripada do uvahy? Pridem do akvaristiky a pre objemy 30 - 50l je vacsinou k dispozicii iba aquael.. tak vtedy co?


njn, a kto povedal ze nemozes mat v akva o objeme 30 -50L externy filter? uplne bez najmensieho problemu mozes do takehoto objemu pouzit EHEIM 2211, 2213, EHEIM Ecco, EccoPro 2232, 2234 alebo EDEN 501, 511 ... pokial je libo interny tak nieco z radu EHEIM pickup 2006, 2008 ...

ako som pisal pri Aquael produktoch je dost podstatnym faktorom "stastie" ci sa niekomu v Aquael factory chcelo precizne skladat alebo nie ... co je dost velka skoda nakolko produkty Aquaelu su dost inovativne a portfolio maju skutocne siroke ... ak by popracovali len trosku na tej kvalite ... tak "zabalia" aj stare zabehnute firmy ako EHEIM, Hagen atd... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.