Casovy spinac osvetlenia



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Giftzahn » 13 Nov 2012 09:46 am

@ttjopo: jj, pravdu mas chlape ... plne suhlasim s napisanym ... elektika + voda = :dead: .. tu rozhodne nie je ani najmensi priestor pre amaterske riesenia ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod buddy180 » 02 Jan 2013 20:19 pm

Zdravim, vedeli by ste mi poradit?
Mam doma digitalne spinacie hodiny EMOS a poslednu dobu pozorujem fakt, ze sa mi zami od seba zresetuju. Neviem definovat kedy, ale stane sa to a netusim preco. Stalo sa to uz niekomu?
Spina mi o osvetlenie, ziarivka ma 14 W.
Je to na reklamaciu? Stalo sa vam to uz niekedy?
buddy180
 
Príspevky: 149
Obrázky: 1
Založený: 30 Mar 2012 23:04 pm

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Tomas54 » 02 Jan 2013 20:23 pm

Ako su stare, mam ich aj ja. Stalo sa mi to, tak som im dal ja asi 3 resety a znova ich nastavil a idu dva roky uz bez problemov
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod buddy180 » 02 Jan 2013 22:35 pm

Ten moj ma asi tak jeden mesiac. Dnes som ho zresetoval tak uvidim, ci sa to bude stavat dalej alebo nie.
buddy180
 
Príspevky: 149
Obrázky: 1
Založený: 30 Mar 2012 23:04 pm

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TAMY » 02 Jan 2013 22:44 pm

Digitalne maju v sebe malu baterku, ktora zalohuje nastavenia + aktualny cas. Mozno je KO a ked vypadne elektrika, hodiny sa zresetuju. V podstate sa to da otestovat tak, ze ich vytiahnes z elektriky a na displeji maju zobrazovat aj dalej udaje a cas aj par dni
TAMY
 
Príspevky: 104
Obrázky: 4
Založený: 14 Máj 2007 12:08 pm
Bydlisko: Most pri BA

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Tomas54 » 03 Jan 2013 00:01 am

Mam jeden taky, ktory som pouzival dva roky, potom bol tri odlozeny a teraz ho.zas pouzivam a je ok, ale.mohlo sa stat, ze mas vadny kus. Ked sa to zopakuje, kludne to reklamuj
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TTjopo » 03 Jan 2013 14:43 pm

Ja mam tiez podobnu skusennost.Mam 2 tipy spinacich zasuviek.U jednej sa stava ze po vypadku el napajania cas a nadstavenie ostanu spravne ale pri vypadku siete ostane zasuvka po nabehnuti siete vzdy vypnuta aj ked podla nadstaveneho casu by mala byt zapnuta.
Druhe spinacky robia sem tam to iste co spominate ze sa sem tam uplne vunuluju.Uz sa mi to nestalo dlho ale ja si skor myslim ze to sposobuje nejaky vykyv napatia v sieti.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 03 Jan 2013 18:04 pm

Ja len dodám, že každé majú svoje muchy. Aj pri vypnutí prúdu a znovu nahodení každá sa môže správať inak. Rozhodne je dobre ich mať v prepäťovej ochrane a naučil som sa ich nastavovať keď sú v zástrčke
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TAMY » 03 Jan 2013 19:47 pm

Ak sa vynuluju pri vypadku napajania, malo by to byt tou zalohovou bateriou vnich. Ak teda neberiem do uvahy nejaku chybu v samotnej elektronike. Na niektorych je ta bateria vymenitelna. Napr. typ DH7 (a im dizajnovo podobne) casto kvoli slabej zalohovacej baterii blbnu. Treba rozobrat a vymenit, popripade reklamovat
TAMY
 
Príspevky: 104
Obrázky: 4
Založený: 14 Máj 2007 12:08 pm
Bydlisko: Most pri BA

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Mariok » 03 Jan 2013 22:04 pm

TTjopo napísal:Ja mam tiez podobnu skusennost.Mam 2 tipy spinacich zasuviek.U jednej sa stava ze po vypadku el napajania cas a nadstavenie ostanu spravne ale pri vypadku siete ostane zasuvka po nabehnuti siete vzdy vypnuta aj ked podla nadstaveneho casu by mala byt zapnuta.
Druhe spinacky robia sem tam to iste co spominate ze sa sem tam uplne vunuluju.Uz sa mi to nestalo dlho ale ja si skor myslim ze to sposobuje nejaky vykyv napatia v sieti.


Mám u digitálnej zásuvky skúsenosť, že po výpadku siete a jej opätovnom obnovení VŽDY dôjde k nastaveniu VYP, ale program beží v poriadku ďalej, po ďalšom programovom ZAP všetko funguje presne. Táto funkcia je podľa mňa normálna a bráni prípadnému úrazu pri obnovení napätia, ak by sa niekto medzitým "hrabal" v elektrike a pozabudol by na to, že len sieť je vypnutá, ale spotrebič nie. Hodiny vďaka vnútornému zdroju čas "nestratia".
"Resetové" vypnutie sa mi u toho istého prístroja (totožného kusa) občas stávalo, pokiaľ sa v blízkosti elektroniky (v oblasti displeja) nachádzal nejaký volný napájací kábel (šnúra). Odkedy ich používam v inom rozvode (vo zvislej polohe?), tento jav som (za dva roky) nezaznamenal.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TTjopo » 03 Jan 2013 22:54 pm

No logiku ma to co pises ale v akvaristike to nieje prilis pozitivne kedze mas mat pustene svetlo nejaky cas ahned na zaciatku ciklu ti vypmu prud co i len na 15-20min a ty budes v robote a akva bude mat tmu celi den.Viem za ten jeden den sa nic nestane no aj tak o toto mi ide.Comam tie druhe tak tie ficia bez problemov aj potom ako nabehne prud v rezime ako su nadstavene.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Tomas54 » 03 Jan 2013 23:00 pm

svetlo by ma trapilo najmenej, ale filter je horsie, aj ked nejde cez casovac (lebo ide nonstop), ale vypadok 20 minut mu nespravi dobre
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TTjopo » 03 Jan 2013 23:18 pm

To neovplivnis jedine ze by si mal zalozny zdroj.Myslis ze 20min ma na bakterie taky drtivy dopad?Je to trosku OT ale skus v kratkosti
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Tomas54 » 03 Jan 2013 23:35 pm

vraj uz 15 minut ma, vlastnu skusenost nemam, kedze sa to neda merat :). Uz dlhsiu dobu zvazujem zalozny zdroj, ale naozaj je to OT
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 04 Jan 2013 20:27 pm

Snažiť sa o rastlinné akva a výpadok el. prúdu problém nerobí, stalo sa mi viac krát na 8-10 hodín, nič sa nedialo
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Tomas54 » 04 Jan 2013 20:29 pm

a co to spravilo s filtrom ? Co som cital rozne clanky ci uz na nete alebo v akva casopise, tak tam bolo, ze bakterie vo filtry odumru a znou trva nejaky cas, kym ho osidlia
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 04 Jan 2013 20:55 pm

No ja neviem, asi som dieťa šťasteny. Keď vypli prúd, chytal som sa za hlavu, pretože som musel do práce. Prišiel som z práce a akoby sa nechumelilo. Druhý krát keď sa to stalo, tak som zapálil sviečky a využil čas na vyčistenie filtrov, potom zapli a išlo to ďalej bez toho, aby sa niečo dialo a to nemám všetky akvária doma.
Doma zase medzi sviatkami vypli na cca tri hodiny a nechal som tak, som doma, tak ak by sa niečo dialo zakročím, no nemusel som robiť nič.
V niektorých akváriach krmím artémiou a tam vypínam externé filtre na 20-30 minút a znovu zapínam, chválabohu nerobím nič a ide to
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 12 Jan 2013 12:30 pm

Digitálny časový spínač Kaufland 3,45€, Lidl budúci týždeň niečo cez 4€
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Poly » 12 Jan 2013 12:48 pm

Mariok napísal:Mám u digitálnej zásuvky skúsenosť, že po výpadku siete a jej opätovnom obnovení VŽDY dôjde k nastaveniu VYP, ale program beží v poriadku ďalej, po ďalšom programovom ZAP všetko funguje presne. Táto funkcia je podľa mňa normálna a bráni prípadnému úrazu pri obnovení napätia, ak by sa niekto medzitým "hrabal" v elektrike a pozabudol by na to, že len sieť je vypnutá, ale spotrebič nie. Hodiny vďaka vnútornému zdroju čas "nestratia".


Mam dvojo digitalnych hodin a ani jedny sa neprepnu do VYP pocas vypadku prudu. V akva skrinke mam pred vsetkymi zasuvkami prudovy chranic a ked ho pri testovani vypnem a znova zapnem, vsetky hodiny su nastavene ako boli. Je to asi kus od kusu :)
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 12 Jan 2013 13:00 pm

Je to aj kus od kusu, teraz testujem nové, čo majú display na vrchu, uvidíme!
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Mariok » 12 Jan 2013 17:15 pm

Poly napísal:Mam dvojo digitalnych hodin a ani jedny sa neprepnu do VYP pocas vypadku prudu. V akva skrinke mam pred vsetkymi zasuvkami prudovy chranic a ked ho pri testovani vypnem a znova zapnem, vsetky hodiny su nastavene ako boli. Je to asi kus od kusu :)


Model EMT 707 (EMOS, r.v.2007) vypína
Typ DT 03 (Solid) nevypína
Môže to byť aj konkrétnym typom.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod TTjopo » 12 Jan 2013 22:31 pm

Urcite je to konkretnym tipom.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod stevo742 » 26 Mar 2013 07:52 am

Zdravim,včera som chcel vyčistit trubice na osvetleni a ked som odpojil od spinačiek v pohode ale ked som ho naspet zapojil,nebol este čas spinania tak mi bliklo svetlo a spinačky nejdu mam DT-3 vobec sa nedaju ani zapnut display neukazuje ani nijak nereaguju mam pocit ze zahodit a kupit nove.čo vy na to.dik.
stevo742
 
Príspevky: 93
Obrázky: 0
Založený: 21 Jan 2013 11:42 am

Re: Casovy spinac osvetlenia

Odoslaťod Milan666 » 26 Mar 2013 08:11 am

No a svetlo v inej zástrčke ide? Tie spínacie vyresetovať a dať znovu nastaviť, no ale keď displej nereaguje, tak, žiaľ vy....
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.