Časový spínač



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Časový spínač

Odoslaťod skipo20 » 12 Nov 2011 20:14 pm

Poradte:Ako to mám nastaviť...?
Prílohy
asový spínač.JPG
Značka:BEN ELECTRONIC
skipo20
 
Príspevky: 2
Obrázky: 0
Založený: 29 Okt 2011 20:14 pm

Reklama

Re: Časový spínač

Odoslaťod Glitter » 12 Nov 2011 20:21 pm

Maličký trojuholníček (šípka) ukazuje aktuálny čas, ten si musíš nastaviť tak, že otáčaš koliečkom v smere veľkej šípky, jeden dielik je myslím 15 minút. Zasunieš do zásuvky a prepínač na boku necháš v spodnej polohe, vo vrchnej je zásuvka stále zopnutá bez ohľadu na nastavený čas spínania. Čierne zarážky zatlačíš na také rozmedzie hodín, kedy chceš mať zásuvku zopnutú. (ale ten prepínač na tvojej nevidím)
Naposledy upravil Glitter dňa 12 Nov 2011 20:25 pm, celkovo upravené 2 krát.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Časový spínač

Odoslaťod prasan » 12 Nov 2011 20:23 pm

Len zatlačený kolíček je zopnutá zásuvka.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4059
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: Časový spínač

Odoslaťod michal.chvostac » 12 Nov 2011 22:09 pm

ak by si tomu nahodou nerozumel tak teraz je u teba 12hod, a mas to nastavene aby to bolo zapnute od 6 do 9. aspon dufam ze dobre vidim..
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Časový spínač

Odoslaťod Vlado21 » 13 Nov 2011 00:35 am

preco si si rovno nekupil digitalny spinac? napr.: TS-EF1. Priplatit si 4-5 EUR oproti mechanickemu by ta hadam financne nezruinovalo... :wink:
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Časový spínač

Odoslaťod triscene » 13 Nov 2011 00:48 am

no ked nevie toto nastavit tak myslim ze s tym digitalnym by maturoval dlhsie :)

digitalny ma par vyhod ale pokial mu nevadi ze mechanicky je hlucnejsi (jemny bzukot) a nepotrebuje nastavovanie na jednotlive dni rozdielne tak v poho vystaci s tymto. v Ikei ich maju za par korun.
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Časový spínač

Odoslaťod skipo20 » 13 Nov 2011 11:03 am

Viem už to nastaviť,dostal som to,a chcem este kupit dakde v dajakom letaku som videl ze:5xspinač+dialkove ovladanie
skipo20
 
Príspevky: 2
Obrázky: 0
Založený: 29 Okt 2011 20:14 pm

Re: Časový spínač

Odoslaťod michal.chvostac » 13 Nov 2011 12:15 pm

to nie su spinace, iba zasuvky na dialkove myslim. bolo to asi v lidli. a naco by ti to bolo?
michal.chvostac
 
Príspevky: 601
Obrázky: 2
Založený: 28 Sep 2011 23:40 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Časový spínač

Odoslaťod Milan666 » 13 Nov 2011 12:41 pm

skipo20 napísal:Viem už to nastaviť,dostal som to,a chcem este kupit dakde v dajakom letaku som videl ze:5xspinač+dialkove ovladanie

Šak si kúp, to chceš do toho, resp.na to akva čo ukazuješ tu na stránke?
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Časový spínač

Odoslaťod Vlado21 » 13 Nov 2011 14:50 pm

triscene, ja si myslim, ze digitalny (s logikou aku ma ten na obr.) je velmi jednoduchy na ovladanie, mozno (aspon pre mna) este jednoduchsi ako "analog". Samozrejme, na single on/off (na veky vekov a nikdy inak) staci aj lacnejsi - mechanicky. Kto zapina svetlo/CO2 pocas dna aj 2-3 krat (alebo perspektivne bude chciet) a obcas cyklus upravuje podla rocneho obdobia alebo indiktatora CO2 (moj pripad), o inom ako digitalnom by uz ani nemal uvazovat. :wink:
Obrázok používateľa
Vlado21
 
Príspevky: 2437
Obrázky: 150
Založený: 20 Sep 2010 22:38 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Časový spínač

Odoslaťod Glitter » 13 Nov 2011 14:52 pm

Keď mám ale na jednej predlžovačke viac digitálnych, resetovali sa mi. U mechanických tento problém nebol.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Časový spínač

Odoslaťod Milan666 » 13 Nov 2011 15:23 pm

Neviem či to má vplyv, ja mám na prepäťovej predĺžovačke 4 digitálne spínače a idú spoľahlivo
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Časový spínač

Odoslaťod chnuro » 14 Nov 2011 22:48 pm

Glitter napísal:Keď mám ale na jednej predlžovačke viac digitálnych, resetovali sa mi. U mechanických tento problém nebol.

Vo vnútri tých digitálnych je batéria. Resetovať sa to prestane tak po mesiaci, ked sa batérie vo vsetkých nabijú - odskúšané. Napriek tomuto nedostatku preferujem digitálne spánacie hodiny, lebo mechanické pri výpadku prúdu stoja - nebeží čas.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Časový spínač

Odoslaťod Glitter » 14 Nov 2011 23:09 pm

Tak zase ten prúd nevypadáva tak často, ale dobrá pripomienka chnuro, lámal som si nad tým hlavu a štvalo ma to, tak som ich prehodil za mechanické.

Takže stačí nabiť..
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Časový spínač

Odoslaťod martin_s » 15 Nov 2011 14:25 pm

Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.