Casovy spinac



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Casovy spinac

Odoslaťod D.. » 22 Júl 2005 08:55 am

V nasich hyper, super... marketoch sa z casu na cas objavia za celkom dobru cenu mechanicke spinacie hodiny 24hodinove. Zvycajne sa o nich da zistit max. "Made in China" a max. zatazenie, a ani obsluha nevie viac.
Z diskusie vidim, ze mnohi nieco podobne pouzivate; potreboval by som vediet:

-ako funguje zapinaci-vypinaci cyklus:
1. podobne ako na mikrovlnke, t.j. nastavim dobu svietenia, zacne odpocitavanie a na konci sa vystup vypne; kazdy den treba hodiny "natahovat"
2. hodiny maju jednu (viacero) ZAP-VYP automatizovane; raz nastavim a viac sa nestaram.
3. nejako inac.

- aka je prevadzkova hlucnost - tikanie, bzucanie,...

Kedysi som pouzival mechanicke hodiny s dvoma nastavitelnymi ZAP-VYP intervalmi, ktore mali zvuk ako stary babkin budik. Dnes mam jedny elektronicke, ktore idu ticho a spolahlivo, ale maju zbytocne vela tlacidiel. Na dalsie akvarko chcem nieco jednoduche a spolahlive.
Vdaka za nazory a rady.
D..
 
Príspevky: 49
Obrázky: 8
Založený: 26 Júl 2004 12:42 pm

Reklama

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Benulo » 22 Júl 2005 09:01 am

take co pouzivam ja stalo okolo 125 Sk
a ma to taky kruh s 24 hodinami , kde intervaly na svietenie/nesvietenie su delene po 15 minut. Nastavis aktualny cas (ked je cela, stvrt, pol, alebo tristvrte) a podla zatlacenych stvrthodinovych dielikov sa ti to zapina alebo vypina. Prakticky vies pre ryby spravit s jednymi hodinami svetelnu "diskoteku" - 15 minut svetlo 15 minut tma a atk to pojde dookola, kym to nezmenis alebo nevypadne prud .

Alebo sa Ti ryby nezblaznia :-)
Benulo
 
Príspevky: 67
Obrázky: 50
Založený: 25 Apr 2005 12:55 pm
Bydlisko: Košice

Re: Casovy spinac

Odoslaťod king » 22 Júl 2005 09:35 am

Na akva su tieto hodiny uplne v pohode. Raz nastavis a pokial nevypadne prud tak sa nestaras.
king
 
Príspevky: 72
Obrázky: 4
Založený: 31 Júl 2004 21:09 pm

Re: Casovy spinac

Odoslaťod motorhead » 22 Júl 2005 10:24 am

Ahoj, toto je trosku mimo temu (koli cene), ale komu by nerobilo problem zaplatit za el. hodiny vyssiu polozku tak davam do pozornosti el. hodiny od firmy ELKO ep (www.elkoep.com) model SHT1/2 su male, montaz na DIN listu (idealne ak robis elektriku do krabice pod vacsie akvarium) , dvojkanalove (ovladaju 2 zariadenia) s nezavislym programovanim kazdeho kanalu, do 16 A (cize sa neresetuju ked spinaju), hodiny maju zalohovaciu bateriu, podsvietenie displeja, automaticky prechod na letny/zimny cas (da sa vypnut) - proste parada :wink: cena uz taka parada nieje - stoja okolo 2.000,- :twisted: ale nebanujem, kupil som dvoje, maximalna spokojnost. 8)

Obrázok
motorhead
 
Príspevky: 54
Obrázky: 15
Založený: 27 Mar 2005 21:02 pm
Bydlisko: PK

Re: Casovy spinac

Odoslaťod salik » 22 Júl 2005 12:57 pm

Casovy spinac osvetlenia
www.akva.sk/viewtopic.php?t=242

Digitálne spínacie hodiny
www.akva.sk/viewtopic.php?t=859
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Casovy spinac

Odoslaťod jacik » 26 Júl 2005 10:33 am

votrelec napisal:

len tak pre info keby to dakoho zaujimalo, v baumaxe ich maju za 259sk. su do 3600W. funguju ok.

a este tam maju odkalovaci zvon za 15sk, nepoznam ceny inde, cize neviem povedat ci to je az tak malo...

dufam ze tato info bude niekomu uzitocna.

arivederci
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Martin Urban » 26 Júl 2005 23:15 pm

Ahojte.
Ja mám osvetlenie riešene cez klasické spinacie hodiny ktoré sa používali na spínanie nočného prúdu v domácnosti. Fungujú bez problémou. Nastavenie spinania každých 15min. Kúpil som ich za 20 Sk:shock: . Viem zohnať plnu tašku. Spínam nimi 3x36W trubice+2x ventilátor a jedna bodovka. Všetko fachči OK.
Obrázok používateľa
Martin Urban
 
Príspevky: 56
Obrázky: 13
Založený: 13 Feb 2005 09:42 am
Bydlisko: Sp.Nova Ves

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Silvester Valentin » 27 Júl 2005 20:01 pm

Vcera som v Hornbachu kupil dig. cas.spinac DH 7.Tak Max zatazenie 16A
max indukc.zataz 2A denne 8 programov a ma vlastnu baterku NiMh.
Cena 299Sk.Vie niekto povedat kolko trubic mozem na neho zavesit
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Re: Casovy spinac

Odoslaťod majky » 27 Júl 2005 21:12 pm

aj v kosickom hornbachu tak stoja..299 ale urcite v nejakom obchodiku v meste z elektronikou su lacnejsie napr.alzbetina je tam jeden
Obrázok používateľa
majky
 
Príspevky: 282
Obrázky: 41
Založený: 05 Mar 2005 21:38 pm
Bydlisko: Valaliky

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Ceco » 28 Júl 2005 09:01 am

Silvester Valentin napísal:Vcera som v Hornbachu kupil dig. cas.spinac DH 7.Tak Max zatazenie 16A
max indukc.zataz 2A denne 8 programov a ma vlastnu baterku NiMh.
Cena 299Sk.Vie niekto povedat kolko trubic mozem na neho zavesit


Asi ta nepotesim, ale v mojom pripade, myslim, ze islo konkretne o ten isty vyrobok z baumaxu, mi to resetovalo tie hodiny uz pri spinani jednej 90cm 30W ziarivky. Indukcna zataz 2A je dost malo.
Potom som si za nejakych 700,- obstaral Hama TimeControl 212 a ten mi funguje 100% spolahlivo uz asi 2. rok.
Na dig. h. sa neoplati setrit.
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Igypop » 28 Júl 2005 09:19 am

Silvester Valentin napísal:Vcera som v Hornbachu kupil dig. cas.spinac DH 7.Tak Max zatazenie 16A
max indukc.zataz 2A denne 8 programov a ma vlastnu baterku NiMh.
Cena 299Sk.Vie niekto povedat kolko trubic mozem na neho zavesit


Mám pocit, že tento istý z HB mám aj ja, cca mesiac. Spínam sním 2x 18W trubice na predradníkoch z úsporných žiariviek, a 1x 14W úsp. žiarivku a myslím že funguje v pohode... zatím... klop klop :wink:
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Jožo » 28 Júl 2005 09:25 am

Ja mam presne ten isty spinac, len nie z Horbachu. Prvy som reklamoval, stale sa resetoval, vymenili mi ho za novy.
Spina mi: 2x30 lineary 2x36 Osram Dulux L
Zatial tiez nech zaklopem. Funguje uz takto asi 3 mesiace.
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Ceco » 28 Júl 2005 09:37 am

Igypop napísal:
Silvester Valentin napísal:Vcera som v Hornbachu kupil dig. cas.spinac DH 7.Tak Max zatazenie 16A
max indukc.zataz 2A denne 8 programov a ma vlastnu baterku NiMh.
Cena 299Sk.Vie niekto povedat kolko trubic mozem na neho zavesit


Mám pocit, že tento istý z HB mám aj ja, cca mesiac. Spínam sním 2x 18W trubice na predradníkoch z úsporných žiariviek, a 1x 14W úsp. žiarivku a myslím že funguje v pohode... zatím... klop klop :wink:


Mozno trepem, nech ma pripadne opravia akvaci elektrikari znali veci, ale v pripade spinania cez predradniky je situacia kapanek ina ako pri spinani ziariviek na tlmivke. Indukcna zataz je zaujimava len v pripade spinania ziariviek s tlmivkou? Ak ano, tak resetovanie hodin kvoli prekroceniu max. indukcnej zataze zrejme nehrozi.
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Dragon » 18 Sep 2005 14:11 pm

Vcera som kupil v kauflande v HC DIGITALNY CASOVY SPINAC za neuveritelnych 100SK 8) Mali aj mechanicke za 59,--. No dnes som isiel, ze si kupim este jeden ten digitalny, lebo sa mi celkom zapacil, aj co sa tyka ovladania je v pohode a da sa tam nastavit na kazdy den hociaky program. No a dnes uz stal 349 Sk. Ale aj tak si myslim ze na DIGITALNY to nie je zle.. A mechanicky dnes stal 159 Sk.. Myslim ze vcera som to s tym DIGITALNYM vystihol :o
Obrázok používateľa
Dragon
 
Príspevky: 87
Založený: 06 Aug 2005 12:52 pm
Bydlisko: Hlohovec/Bratislava

Re: Casovy spinac

Odoslaťod tienik » 26 Sep 2005 08:43 am

Kto ma problemy s resetom lacnych "baumaxovych" digitalnych casovacov, tak esxistuje jedno jednoduche riesenie: Pripojit k osvetleniu odrusovac. Je to vlastne kondenzator ktory nam vykompenzuje indukcnost tlmivky. Ja osobne som kupil odrusovac urceny pre vysavac, ma 3 vyvody, dvy cierne a jeden zeleny. Pripojil som ho na obycajnu vidlicu takto, zeleny na strednu zdierku a oba cierne cez odpory 10 kohm na koliky. Do vystupu vasoveho spinaca som dal rozvodku a do jednej pozicie som zapol tento pripravok. Teraz tym spinam hocico indukcne a vsetko ide v pohode, predtym to resetovalo skoro pri kazdom vypnuti.
tienik
 
Príspevky: 55
Založený: 12 Máj 2005 09:43 am

Re: Casovy spinac

Odoslaťod playman22 » 26 Apr 2011 21:39 pm

dalsia "opustena" tema ktoru asi ozivim.

Potreboval by som vediet, ze ako riesite to, ked mate nastavene, aby sa svetlo vyplo napr. o 21:00 a este je len 20:00, aby sa svetlo vyplo skor, ale na druhy den aby to zaplo a vyplo normalne o 21:00?
cize ako manualne zapnut a vypnut svetlo bez toho, aby som musel vypnut automatiku?

lebo co som mal casovac, tak ten bol taky, ze ked som nastavil manualne vypnutie nanom a znova spustil automatiku, tak sa svetlo hned zaplo, lebo este nebolo 21:00, takze som musel pockat az dovtedy a az vtedy zapnut s5 automaticky rezim a ako ako sa pravdaze stava, obcas zostalo svetlo vypnute, lebo som zabudol nastavit automatiku s5...
to ja som mal blby casovac, alebo su vsetky taketo? :D
Obrázok používateľa
playman22
 
Príspevky: 535
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2011 04:11 am
Bydlisko: Komárno

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Trencin » 26 Apr 2011 21:54 pm

neviem ci som pochopil spravne,ale myslim ze su casovace ktore sa daju naprogramovat "digitalne". tak skus popozerat po nete.
Obrázok používateľa
Trencin
 
Príspevky: 249
Obrázky: 1
Založený: 08 Máj 2010 00:52 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Ajven » 26 Apr 2011 22:06 pm

Playman, mam/mal som 5 roznych casovacov, ale ani jeden sa nespraval tak ako popisujes. Ked dam OFF a naspat na AUTO, tak zostane vypnute a dalsi den pokracuje samozrejme v automatike.
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Jaricok » 26 Apr 2011 22:52 pm

Playman mrkni sem, mozno ti to pomoze ak je to taky typ. post164729.html?hilit=spinacie%20hodiny#p164729
Jaricok
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 30 Dec 2008 19:06 pm
Bydlisko: Levice

Re: Casovy spinac

Odoslaťod poly86 » 27 Apr 2011 00:17 am

Kup si z Kauflandu za 3€.
poly86
 
Príspevky: 28
Založený: 22 Feb 2011 00:07 am

Re: Casovy spinac

Odoslaťod Milan666 » 27 Apr 2011 08:46 am

playman22, problém je v tom, že nevieš ešte s nimi pracovať. Samozrejme to ide nastaviť, je tam mnoho režimov, škoda, že nevieme aké konkrétne máš
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Casovy spinac

Odoslaťod playman22 » 27 Apr 2011 15:50 pm

bol to to digital (to som asi zabudol napisat) no uz som ho vyhodil... malo to uz X rokov a obcas "blblo", zaplo uprostred noci na par minut a potom vyplo... kedze to funkciu nahodneho zapnutia/vypnutia nemalo, tak som nevedel, ze preco to robilo... a ked to vyhodilo poistky, tak letelo do kosa (vtedy som bol uz uprostred rozdavania ryb a rusenia akvarka)...
no tak som sa upokojil, ze ostatne nemaju tak blbo vyriesenu automatiku. dakujem :)
Obrázok používateľa
playman22
 
Príspevky: 535
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2011 04:11 am
Bydlisko: Komárno


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.