7. kolo XXVII. Majstrovstiev Európy chovateľov gupiek

  Ako už aj názov napovedá v dňoch 16. - 21. Októbra sa v meste Banská Bystrica uskutočnilo 7. kolo 28. majstrovstiev Európy chovateľov gupiek. Výstava sa uskutočnila síce v malých ale útulných priestoroch Slovenského zväzu chovateľov na Dolnej ulici č. 25. Celkovo bolo na výstave vystavovaných 163 kolekcií troch samčekov od 68 chovateľov.

       banska bystrica

  Posudzovanie kolekcií prebehlo už 14. Októbra za účasti piatich medzinárodných posudzovateľov - Max Kahrer z rakúskeho spolku A/OGG, Klaus Prohl z nemeckého spolku D/GGd, Rob Altorf z holandského spolku NL/PNL, Kazimierz Mendrek z poľského spolku PL/PTAT a Vladimír Sládek z českého spolku CZ/IRIS. Medzinárodnými posudzovateľmi boli páni Boguslav Micinsky - PL/KPR a Gerhard Ostrzil z A/OGG. Vedúcim výstavy bol Marián Stieranka - SK/SZCH.

majstrovstva

Vpredu Vladimír Sládek, za ním Rob Altorf

majstrovstva

Kazimierz Mendrek pri posudzovaní

  Už tradične bola najpočetnejšou súťažnou skupinou skupina veľkoplutvých, kde súťažilo 115 kolekcíí od , v početnosti nasledovali krátkoplutvé s 26 kolekciami a mečíkaté so 16 kolekciami. Na výstave bolo vystavovaných aj 5 kolekcií samičiek a jedna kolekcia v kategórií nový druh.

majstrovstva majstrovstva

 Pohľad na súťažné akvária

majstrovstva majstrovstva

Niektoré zo súťažných kolekcií v skupine veľkoplutvé - konkrétne sa jedná o formu Triangel - Blond - červený

majstrovstva majstrovstva

Niektoré zo súťažných kolekcií

majstrovstva majstrovstva

majstrovstva majstrovstva

majstrovstva majstrovstva

majstrovstva majstrovstva

   V kategórii veľkoplutvé zvíťazil Gunther Kosnowski zo spolku D/DGD zo ziskom 83.33 bodov, v kategórii mečíkaté zvíťazil Max Kahrer zo spolku A/OGG zo ziskom 81.67 bodov a v kategórii krátoplutvé zvíťazil Klaus Prohl zo spolku D/GGD zo ziskom 80.33 bodov.

   Slávnostné vyhodnotenie sa konalo v nedeľu 16. Októbra v penzióne Olympia, kde boli ubytovaní aj posudzovatelia a ostatní hostia. Celkovo treba povedať, že organizátori výstavy svojim pohostinstvom, starostlivosťou a organizáciou vytvorili skvelé podmienky pre všetkých, ktorí sa výstavy zúčastnili.

majstrovstva

Richard Tokušev s cenou za 2. miesto v kategórii krátkoplutvé

majstrovstva

Max Kahrer s cenou za 1. miesto v kategórii mečíkaté

Text: Barky - Branislav Barčin

Foto: Barky - Branislav Barčin, Skala - Peter Kaclík

Je zakázaná reprodukcia textu alebo fotografií bez súhlasu autora!

11/2004