Dal som 200g do litra vody, k tomu tak asi stvrtku lyzicky drozdia, uz to buble vyse 2 tyzdnov a stale to ide. 1 bublina asi kazdych 10-20 sekund sa nasaje do externeho filtra, kde sa zachyti niekde vo filtracnych mediach a pomaly sa rozpusta, prakticky bezstratovy sposob - rozpustaniu navyse pomaha aj asi o 10kPa vyssi tlak, ktory je vo filtri, kedze ho mam asi meter pod akva.
Kaid: Ak das pol lyzicky tak to vydrzi tak najviac 2 tyzdne, pol litrovka tak tyzden, akym sposobom to chces rozpustat? Na 14l akva bude asi pol lyzicky vela aj ked pojdes len cez kamienok. Pre zaciatok daj radsej naozaj malicko, tak iba na dno lyzicky, pockaj den, nech to zacne plne bublat, na dalsi den zmeraj pH, kolko tam toho CO2 asi mas a pripadne mozes pridat dalsie kvasnice, ak bude treba, ale naozaj len po troskach. Ja mam 50l akvarko, ako som napisal vyssie, asi stvrt lyzicky, buble to sice naoko pomaly, ale tym, ze sa to vsetko rozpusti mam pH okolo 7,0-7,2 (bez CO2 som mal pH 8,0, niekedy viac)
Barbarosa: Dobry sposob odmerania kvasnic, asi ho odkukam, dufam ze nemas copyright
Nemam rad miery ako "1 lyzicka" a pod. - preto mi to padlo vhod, teraz mozem experimentovat a davkovat aj kvasnice presne
Otazka na mikrobiologov:
Ak budem chciet zarobit vela zmesi (asi 5-10l) tak aby bublala pomaly - dam tam malo kvasnic, ALE... nebudu sa tieto kvasnice mnozit a nakoniec budu bublat aj tak rychlejsie a cely ten cukor nakoniec zozeru omnoho skor? Dokazu sa mnozit v anaerobnom prostredi?