CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod btmbtm » 01 Júl 2013 22:06 pm

na rezanie obkladaciek čo
Obrázok používateľa
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Sunkafit » 02 Júl 2013 12:41 pm

za aku cenu ste dokázali zohnať?
lebo vyzera to tak ak mi príde tak sa mi podarilo za 20e :pivo:
Sunkafit
 
Príspevky: 1251
Založený: 07 Jan 2011 19:09 pm
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Júl 2013 13:37 pm

btmbtm napísal:na rezanie obkladaciek čo

Budeš sa diviť, čínska dvojkotúčová stolná brúska, akurát som kúpil jeden kotúč made in EU, nasadil a rezal, teda skôr obrúsil dookola
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 20 Júl 2013 20:10 pm

Sunkafit napísal:za aku cenu ste dokázali zohnať?
lebo vyzera to tak ak mi príde tak sa mi podarilo za 20e :pivo:


ja som si ho zhotovil sám, a oproti čistému lipovému drievku, mi to vydrží 2x dlhšie.
na Ph controleri som nastavil 6,77ph. pri 6,81 sa mi zapne a pri 6,72 vypne.
Pri lipovom drievku mi tento 0,09 rozdiel urobilo približne za 40min a zotrvalo do dalsieho zapnutia controlera asi 1a 1/2 hod.
Pri domácom reaktore mi rozdiel urobilo za 20min. a vydrží mi to 3hod.
počet bubliniek som nechal rovnyký..som spokojný....
Prílohy
IMG_6821 (480x640).jpg
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 20 Júl 2013 20:17 pm

Funkcne to je o tom bez debat ale esteticky je to strasne
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 20 Júl 2013 21:26 pm

ide o prvý pokus a zistenie ako to vlastne funguje a kolko mi to usetri co 2
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 21 Júl 2013 16:32 pm

Ja tieto home made vecičky uznávam, takto sa ľahšie prichádza na princíp a estetické vylepšenia prichádzajú potom , chce to čas a je rozhodne lepšie niekde začať ako nikde.
Zároveň prikladám link, kde je spusta išpirácie, tak nech to rozpúšťa!
http://www.veengle.com/s/Co2+Diffuser/5.html
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 21 Júl 2013 17:07 pm

vdaka milan, len neviem ci je spravne že pod vrchnákom sa mi robi"co2"bublina a nerozpusta sa to vsetko? a k tomu linku, neviem ako spravne spustit tie videa od tiaľ...
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 21 Júl 2013 18:07 pm

A to čerpadlo fan, to tam nerozvíri?
Videa ani mne nejdú spustiť, snáď zajtra
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Viktor » 21 Júl 2013 20:10 pm

Ja som mal raz reactor original na CO2. Skladalo sa to z cerpadielka a z plastovej nadobky, kde bola vrtulka. A tu som zistil, ze nie vsetko sa rozpusta. CO2 obsahuje nejake zostatkove plyny a tie sa uz nedokazu rozpustit. To si vlastne zistil aj Ty teraz (ta bublinka). Myslim, ze v teme CO2 to bolo aj rozpisane.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 21 Júl 2013 20:31 pm

no ta bublinka je cim dalej vacsia, nie je to nejaky iny plyn, ale skôr nerozpustene co2. od spustenia Ph controlera po jeho ukončenie(24min) sa mi na controleri spravi ten rozdiel 0,09 ph ale ostane mi vo flasi bublina, ktora sa sice zmensuje ale nestihne sa rozpustit do dalsieho zapnutia(cca 2 a 1/2hod -3hod.)Po zapnuti sa bublina zvacsuje a bojim sa ze zatas na flasu sa uvolní a flasa bude na hladine plavat. Skusal som znizit prijem co 2 ale potom sa mi to dlhsie rozpusta(uz nie za 24 min.) Dajte mi nejaku prakticku radu ako rozpustit co2 co najrýchlejsie aby mi nezostali bublinky pod vrchnákom. Cez lip. drievko idu male bublinky ale oni sa zlucuju do vacsich a vacsich až nastava ta bublina pod vrchnakom co zdviha flasu.. vrtulku ziadnu nemam, a ani neviem ci by pomohla....Vdaka za rady
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 21 Júl 2013 21:52 pm

Tá bublina bude CO2-jka, ono ak sa tam nebude mechanicky zmiešávať s vodou, tak to bude viac difúzny zvon ako reaktor
http://www.youtube.com/watch?v=qlGENroYvfQ
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 21 Júl 2013 22:29 pm

Neberiem vam to ze vas to bavy vymyslat mna ked to niekedy chyti tiez som taky ale myslim si ze teraz vymyslate vymyslene a nic lepsie ako je uz davno zname asi nevymyslite.Tiez som sa dlho trapil s touto otazkou ako najlepsie a najdokonalejsie bez strat rozpustit CO2.Od kedy pouzivam klasicky trubkovy filter napojeny na externy filter akvaria ma tato otazka uz netrapi.Funguje to priam neuveritelne.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 22 Júl 2013 07:54 am

Len nie každy má externý filter!
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 22 Júl 2013 08:02 am

Od kedy pouzivam klasicky trubkovy filter napojeny na externy filter akvaria ma tato otazka uz netrapi.Funguje to priam neuveritelne.[/quote]

napis linky od kial si mal vsetky tie suciastky na reaktor, mozno pojdem aj ja do toho
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 22 Júl 2013 16:20 pm

TTjopo napísal:Neberiem vam to ze vas to bavy vymyslat mna ked to niekedy chyti tiez som taky ale myslim si ze teraz vymyslate vymyslene a nic lepsie ako je uz davno zname asi nevymyslite.Tiez som sa dlho trapil s touto otazkou ako najlepsie a najdokonalejsie bez strat rozpustit CO2.Od kedy pouzivam klasicky trubkovy filter napojeny na externy filter akvaria ma tato otazka uz netrapi.Funguje to priam neuveritelne.

Ani toto ti nepôjde furt bezchybne, ešte vyčkaj. No k veci, myslím, že vymýšľať niečo nové má svoj význam pre každého osobne, ako som už písal vyššie, takto to ľahšie pochopí daný človek a nikde není napísané, že vylepšenie ešte môže byť :pivo:
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 22 Júl 2013 17:28 pm

dnes som namontoval "spätný chod", t.j. do vrchnáka som dal hadicku, ktorá privádza co2 naspäť do filtra, kde sa z vodou dostáva do "home made reaktora", ucinok stale pozorujem ale zatial som nadmieru spokojný. po vypnutí prívodu co2 ph controlerom pri 6,72 sa mi k tejto minute (po 50min.)bez privodu co2 dotala na hodnotu 6,69, co znamena ze to ma ucinok aj po vypnutí...super :D ...skoda len zvuku bublania :(
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 23 Júl 2013 14:58 pm

uz to nebubla, lebo sa to zacalo pekne rozpustat....som spokojný, uz musim len vymysliet bublinkovač
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 23 Júl 2013 20:23 pm

Tieto používam ja
Prílohy
P1060926.JPG
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Jozef I. » 23 Júl 2013 20:34 pm

Kup si v lekarni detsku odsavačku hlienov a máš vyriešene a bez práce a stojí jedno euro.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1488
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 23 Júl 2013 20:39 pm


Časom povolí a tým sa znefunkční, záleží od tlaku CO2
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Jozef I. » 23 Júl 2013 20:43 pm

No u mňa funguje už 7 mesiacov. Nemá sa na tom moc čo pokaziť.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1488
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 23 Júl 2013 20:47 pm

7 mesiacov je nič, tá moja striekačka rokov
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Jozef I. » 23 Júl 2013 20:53 pm

Milan bavime sa o eurovej prkotinke, ak by vydržala 2 mesiace je mi to jedno. lekareň mám za rohom a vymena za novu je uplne trivialana zaležitosť.
Ak by som bol domaci kutil čo vo volnom čase hlada do čoho by pichol čo by vyrobil, zlepšil, tak jasne, poriešil by som aj toto aby to vydržalo dlho. :)
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1488
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.