CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Silvester Valentin » 30 Máj 2005 20:39 pm

[Aha, ještě jedna poznámka - "zakrslé" vallisnerie, tj. stav, kdy rostliny normálně odnožují, ale zůstávají velmi nízké, bývá přičítán nadbytku dusičnanů :idea: Hmm...?!

No to je fakt , zaujimave.Ja som cital ze im chyba co2 a preto aj nevyrastu na viac ako 5 cm.Tak si mozme vybrat. :( Rozhodne sa na tie dusicnany pozriem.Vdaka a to citovanie nechapem uz mi to slo :twisted:
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Majdo » 31 Máj 2005 07:50 am

No ak vieš o expertoch na miniakva tak menuj... :roll:

No preda Raviolka je super expert :wink: ako na miniakva tak aj na rastlinky, ved sa pozri na jej stranku :D
Obrázok používateľa
Majdo
 
Príspevky: 92
Obrázky: 15
Založený: 26 Sep 2003 09:01 am
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod dwayne » 17 Júl 2005 00:54 am

Pouziva niekto vzduchove kamienky od JBL???,Vraj vypustaju velmi male jemne bublinky ale su dost drahe okolo 250 sk 10 cm dlhy kamienok..........
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Jozo » 18 Júl 2005 09:27 am

Uz dlhsiu dobu rozmyslam vyskusat

http://www.ferplast.it/en/pagina_4456.html

ale nik mi nevie podat referencie. Nema niekto skusenosti?
J.
Obrázok používateľa
Jozo
 
Príspevky: 27
Obrázky: 4
Založený: 21 Jún 2004 13:13 pm
Bydlisko: Poprad

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod jacik » 18 Júl 2005 10:14 am

Jozo napísal:Uz dlhsiu dobu rozmyslam vyskusat
http://www.ferplast.it/en/pagina_4456.html
ale nik mi nevie podat referencie. Nema niekto skusenosti?
J.

rozmyslal som nad difuzerom. ale kvoli vysokej cene som si radsej urobil vlastny, vid fotoalbum.
inac to vyzera ako klasicky burciak. to si urobis lahko aj doma.
bubblecounter sa da urobit z odsavacky hlienov pre pre deti.
co2 spatny ventil sa tiez da kupit osobitne.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dragon » 11 Aug 2005 22:16 pm

Kolko mam pridavat CO2 (burčiak) do 100 l akva? Non stop? Neublizi to rybam, pripadne poteru??? Dik
Obrázok používateľa
Dragon
 
Príspevky: 87
Založený: 06 Aug 2005 12:52 pm
Bydlisko: Hlohovec/Bratislava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod jim » 12 Aug 2005 23:37 pm

Dragon napísal:Kolko mam pridavat CO2 (burčiak) do 100 l akva? Non stop? Neublizi to rybam, pripadne poteru??? Dik


Ja dávam do 80L akva CO2, tiež burčiak metóda.....
Keď namiešam nový burčiak, čiže sa tvorí najviac CO2, v noci ho nepridávam. Po cca týždni, keď sa tvorí CO2 menej ho nechávam ísť non-stop.

Ale tiež to závisí od toho ako husto máš osadené akva. Ak máš málo rastlín, radšej by som neriskoval a dával CO2 len cez deň.
Obrázok používateľa
jim
 
Príspevky: 207
Obrázky: 33
Založený: 15 Jan 2005 22:35 pm
Bydlisko: Martin (teraz UK)

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod marcelko007 » 13 Aug 2005 10:12 am

Ale ved rastliny v noci dychaju o2 a nie co2 to znamena ze to ci mozes pustat co2 aj cez noc zavisi od poctu ryb a nie od poctu rastlin :wink: .
Obrázok používateľa
marcelko007
 
Príspevky: 83
Založený: 02 Apr 2005 12:49 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Matteo » 16 Aug 2005 00:41 am

A kam dávate na noc ten vzduchovací kamienok alebo to lipové drievko ak vtedy co2 neaplikujete do akvarka ? Alebo lepšie povedané akým spôsobom zastavíte co2 pri použití kvasníc ? Inak ako hodnotíte kvasnicový spôsob vs. použitie zvona. Čo som tu tak čítal tak použitie zvona je vraj bezpečnejšie a použitie kvasníc zas pohodlnejšiečo sa týka aplikácie. Dík za odpovede. :roll:
Matteo
 
Príspevky: 32
Obrázky: 12
Založený: 16 Aug 2005 00:15 am
Bydlisko: Michalovce

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Patrox » 16 Aug 2005 05:59 am

Pokiaľ nemáš nejaké mikro akva tak to nechaj normálne v akva aj cez noc. Pokiaľ sa bojíš tak si daj nejaký pohár alebo flašku z vodou a na noc to daj tam. Zastaviť to nejde iba preložiť aby to bublao inde :wink: Čo sa kvasníc versus zvona týka: Každý má svôj spôsob ktorý sa mu páči. Ide o to že pri kvasniciach to moc ovplyvniť nevieš. najprv ti to buble moc (je ho veľa čo sa ani nestihne rozpustiť a vybuble preč z akva) a postupne menej a menej. Pri zvone potrebuješ iny zdroj CO2. Používajú sa bombičky na sódu. Zvon sa naplní a postupne zo spodu sa premiešava z vodou. Keď sa minie doplníš... :wink: Ďašie riešenia máš buď použiť bombu a cez ihlový ventil(treba tam viac ventilov) bubleš dosť presne. Ďalej sú už aj tablety co2, poprípade obdoby kvasníc kúpiš v obchodoch. Výber je len na tebe :wink:
Obrázok používateľa
Patrox
 
Príspevky: 288
Obrázky: 50
Založený: 07 Feb 2005 15:30 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod xitanaf » 18 Sep 2005 15:31 pm

---> Tillmanova tabuľka
clanky/uhlik.php
velmi by ma zaujímalo ako je možné, že mám UT 9 PH 6,6 a ryby aj rastlinky v pohode, žiadne lapanie alebo zdržovanie sa pri hladine
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Raviolka » 22 Sep 2005 11:05 am

xitanaf, otázka je, proč máš pH 6,6 a proč máš UT 9? Buď ti něco v akváriu snižuje pH, nebo naopak zvyšuje UT. Nehledě na to, že pokud sis nenechal udělat detailní rozbor vody, tak nevíš, jakou máš UT - testy měří alkalitu :idea:
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod xitanaf » 22 Sep 2005 16:38 pm

Takže z vodovodu teče pH 7.4 a UT 10, V akvarku je UT 9, pravdepodobne ho znižuje Egeria a pH je znižované CO2
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Hájek » 05 Nov 2006 20:56 pm

Chcel by som sa vas spytat ci ma nekdo skusenosti s CO2 mixerom od ferplastu?
Obrázok používateľa
Hájek
 
Príspevky: 113
Obrázky: 21
Založený: 16 Aug 2006 18:52 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod xitanaf » 06 Nov 2006 11:56 am

Hájek napísal:Chcel by som sa vas spytat ci ma nekdo skusenosti s CO2 mixerom od ferplastu?

ja som ho mal. Dokonalé rozpustenie plynu vo vode avsak jedna malá nevyhoda, rýchlo sa zanáša molitan chrániaci čerpadlo. Aby mixer fungoval na 100% je potrebné ho 2x týždenne vyčistiť
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Hájek » 06 Nov 2006 15:30 pm

tak dik ... asi ho pojdem kupit
Obrázok používateľa
Hájek
 
Príspevky: 113
Obrázky: 21
Založený: 16 Aug 2006 18:52 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod xitanaf » 07 Nov 2006 01:13 am

no aby som bol presnejší, rýchlosť zanášania molitanu reaktora velmi závisí od toho akú čistú vodu máš. Ja som mal vtedy v akvarku hotovú dzunglu a teda bolo aj vela uhynutých listov a iných častí rastlín, ktore to zanašanie spôsobovali.
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod sturm » 30 Nov 2006 15:19 pm

Mám 200l akva a začal som pridávať CO2 z "burčiaku". Momentálne to "buble" cez vzduchovací kamienok. Chcem sa spýtať, či má význam investovať do CO2 reaktora (rozmýšľam o Eheime) alebo stačí aj ten kamienok. Z toho kamienka idú relatívne veľké bublinky, ktoré "vyletia" hneď na hladinu. Neviem odhadnúť, či to postačuje...
sturm
 
Príspevky: 65
Obrázky: 14
Založený: 25 Sep 2006 22:23 pm
Bydlisko: Zvolen

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod jacik » 30 Nov 2006 16:25 pm

sturm napísal:Mám 200l akva a začal som pridávať CO2 z "burčiaku". Momentálne to "buble" cez vzduchovací kamienok. Chcem sa spýtať, či má význam investovať do CO2 reaktora (rozmýšľam o Eheime) alebo stačí aj ten kamienok. Z toho kamienka idú relatívne veľké bublinky, ktoré "vyletia" hneď na hladinu. Neviem odhadnúť, či to postačuje...
najvyhodnejsie je priviest co2 z hadicky pred vrtulku vnutorneho filtra ktora potom rozbije velke bublinky co2 na uplny "prach".

co2 reaktory na baze membran sa casom zanasaju, su menej efektivne ako reaktory s mixovacimi vrtulkami a navyse su aj dost drahe (cca 1000Sk). jediny komercny vyrobok o ktorom viem, ze mixuje co2 je na http://www.ferplast.com/marexeng/produc ... fault.aspx

ak vnutorny filter nemas, kup si najmensi mozny aky vies zohnat, ale uisti sa, ze vies priviest co2 este pred vrtulku. nie za, ucinnost totiz velmi klesne. sam mam takyto system (s aquael FAN1) a je prakticky bezudrzbovy. nevyhodou je hlavne prikon filtra, okolo 3W podla typu. ak chces filter len ako co2 reaktor, filtracne naplne mozes vyhodit - nebudes ich musiet cistit.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod otano » 23 Dec 2009 08:48 am

Jacik, ja sa chcem spýtať, akým spôsobom umiestňuješ prívod CO2 pred vrtulku toho Fan 1? Je tam koncovka na pripevnenie hadičky? Čo sa stane,keď sa na noc vypína CO2 cez elamg. ventil. Nebude ten filter vytvárať nejaký podtlak, alebo sa nejako namáhať, ako sa bude snažiť cucať CO2, ale prívod bude odstavený? Nemože sa niečo poškodiť?

Ja by som to chcel takto urobiť cez môj vnútroný filter Shark ADV 400, ktorý ma na hlave koncovku na hadičku na primiešavanie vzduchu a neviem, ako sa to bude chovať v noci... Mám obavy z toho podtlaku, alebo poškodenia filtra, jeho zhoretia, alebo tak niečo....
Obrázok používateľa
otano
 
Príspevky: 50
Obrázky: 15
Založený: 15 Dec 2004 16:07 pm
Bydlisko: Malacky

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod azet » 23 Dec 2009 17:04 pm

@otano: nic take nehrozi, so sharkom som tak fungoval roky rokuce. pokial budes davat co2 z flase, budes mat pokoj. pokial cez burcak, budes to musiet raz za cas precistit, lebo sa tam vytvori taky organicky sliz.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod otano » 24 Dec 2009 08:56 am

azet: dakujem. Ano, dávam z flaše. Vyriešil som to trochu inak, než sa núkalo: http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?album_id=1064&image_id=32142
Obrázok používateľa
otano
 
Príspevky: 50
Obrázky: 15
Založený: 15 Dec 2004 16:07 pm
Bydlisko: Malacky

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Miga » 29 Júl 2012 10:39 am

ahojte rozhodol som sa vytvorit si co2 reaktor pre jedno nove akvarium aby sa mi v nom rozbujneli rastliny, skusam to prvý raz, a stala sa mi taká vec ze do hadicky co vedie do akvaria sa nabrala voda az do vyrovnania hladiny, ked zacne vznikat co2 pretlaci to alebo to mam odstranit? urobil som tam este jednu vetvu aby som v noci mohol pustat co2 von do miestnosti, nemam ju nechat radsej otvorenu? nerad by som prisiel k nejakej nehode...
Obrázok používateľa
Miga
 
Príspevky: 112
Obrázky: 2
Založený: 28 Júl 2012 11:04 am
Bydlisko: Ružomberok

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 29 Júl 2012 13:18 pm

CO2 to vtlačí naspäť, ale foto by napovedalo viac
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.