CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Miga » 29 Júl 2012 20:46 pm

Je to vyriesene, pretlacilo to a pekne to bublalo sice to najskor neslo ale kdesi som sa docital ze treba flasou zatriast ked to nejde ani po dlhsej dobe a rozbehne sa to a tak aj bolo :) , momentalne som to dal prebublavat na noc do 0,3 l flasky lebo navolno to zapachalo :D
Obrázok používateľa
Miga
 
Príspevky: 112
Obrázky: 2
Založený: 28 Júl 2012 11:04 am
Bydlisko: Ružomberok

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 31 Máj 2013 22:13 pm

Povodne som chcel zalozit novu temu ale reaktor ako reaktor.A priznam sa uz ani neviem ako na to :lol:
Teraz k veci.Zhanam info z prvej ruky o SERA Flore CO2 aktívny reaktor 500 alebo 1000
Mam ho v plane pouzit na moje 360l akva kde je filter JBL 1500 a Co2 riadene controlerom.Zaujima ma kolko dokaze tento reaktor rozpustit bubliniek za s , hlucnost, ... . Nasiel som par recenzii a dost casto bolo spomenute ze material z ktoreho je vyrobeny nieje Boh vie ako kvalitny a niektore casti reaktora sa pomerne lahko dokazu odlomit.Ak mate niekto osobnu skusennost s tymto reaktorom ci u s 500vkou alebo 1000kou tak si rad precitam vas nazor a postrehy na tento vyrobok:Po pripade co by ste mi pre moju nadrz odporucili.Do akva pustam pomene dost Co2 a nepaci sa mi ked je v akvariu hmla z bubliniek takze atomizer nepripada do uvahy.Najradsej by som bol aby do akva prudila uz obohatene o Co2 bez toho aby som mal v akva miliardu drobnych bubliniek.Z tohoto dovodu som aj znizil osvetlenie na polovycny vykon aby rastlinky tak neblaznili :)
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 01 Jún 2013 11:01 am

sa čudujem, že šikovný domáci kutil ako Ty, chce kúpiť takýto ...... reaktor.
Tuším, že Atlas písal, že mu to dokáže rozpustiť najviac okolo 1b/s čo je úplne na .....
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Jún 2013 11:19 am

Momentalne som dost pracovne zaneprazdneny a trochu som zlenivel no ked tak citam prispevky o roznych reaktoroch tak sa budem musiet premoct,najst si trochu casu a zbuchat si nieco sam.Potrebujem nieco co dokaze rozpustit dostatok Co2,je tiche a da sa napojit na externy filter.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 01 Jún 2013 11:24 am

večer hodím video reaktora, ktorý úplne bezstratovo rozpustí prúd plynu za krútku chvíľu a je poháňaný obyčajným vonkajším filtrom.....
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Jún 2013 15:03 pm

TTjopo, mám spomínaný reaktor k 70L akváriu, na väčšie akvárium je nepostačujúci. Je podľa mňa dobre vymyslená vec, ale nie doriešená. Tá vrtulka v ňom žiaľ brzdí výkon filtra a tým filter znehodnocuje. Takto som pos..l tesnenia hláv u dvoch filtroch. To som si myslel prv o tom prvom filtri, že asi už nebude v "najlepšej" kondícií a tak som ho vymenil za nový filter s prietokom 700L/h, teda s rovnakým ako ten predošlý a kúúúrnik! aj ten začal slziť. Po výmene tesnení sú oba filtre o.k., no reaktor som pridelil k menšiemu akva a teda k filtru s prietoko 400L/h a baví to ako má.
Dodám ešte, že 1000-cky boli stiahnuté z predajov, pretože rozdiel bol len vo veľkosti spodnej nádobky a prietok bol vždy rovnaký, takže 1000-cka je k ničomu
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Jún 2013 19:19 pm

Mierne brzdenie prietoku filtra by mi az tak strasne nevadilo lebo mam dalsie dve cirkulacne cerpadla s prietokom kazde 1000l/h pustene na plny vykon.
Niekde som narazil na clanok ze sa tento reaktor stahoval z obehu no uz som musel ist od PC a nejako som sa uz nevedel dopracovat neskor ku tej stranke kde o tom bolo pisane takze presne detajli preco sa stiahol z obehu nepoznam.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Jún 2013 20:22 pm

Brzdenie prietoku filtra tebe vadiť nemusí, ale filtru áno, o tom som hovoril. Vzniká v ňom väčší tlak a potom v miestách, ktoré sú najcitlivejšie ti začne pretekať. No, ale sám musíš vedieť. Reklamu tomu reaktoru kaziť nechcem, pretože slúži dobre pre menšie akvária
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Jún 2013 20:39 pm

Je mi jasne ze nieje prilis dobre filter "dusit" no v zaciatkoch ked som nemal akva este tak zarastene som skrtil filter na polovicny prietok a poblem som nemal tak si nemyslim ze tan difuzor tomu az tak ublizi.Ale aj tak dakujem za upozornenie
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Jún 2013 21:29 pm

Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Jún 2013 21:48 pm

Myslel som na ten druhy.Ten prvi vidim prvi krat.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Jún 2013 22:15 pm

By som povedal, že ten prvý je vylepšený, tam sa vrtulka pohybuje súčasne s poklesom hladiny vody. T.z., že keď ide CO2 viac a vytvorí tam bublinu, tak vrtulka ide s vodou a točí sa. Naproti tomu v sera-ckých je vrtulka fixovaná v jednom mieste a pri vytvorení CO2 bubliny sa už netočí a tým pádom už CO2 nerozbíja. Aspoň to tam tak vyzerá, ale môžem sa mýliť :angel:
Verím, že som to podal zrozumiteľne
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 01 Jún 2013 23:20 pm

Som si istý, že aj v tom prvom sú vrtuľky rovnako fixované
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Figaro » 02 Jún 2013 10:06 am

Točené mobilom ale podstatu vidno, popis hodím neskôr. Všimnite si ako ticho pracuje reaktor aj JBL e 1501.
http://www.youtube.com/watch?v=s1-gsbmS ... 779R0bEvzQ
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 02 Jún 2013 11:29 am

Tolko bubliniek CO2 stiha bez problemov rozpustit bez zvzdusnenia?Videl som tento patent uz niekolko krat a premyslal som aj na tym len sa mi s tim nechcelo hrat a chcel som si zadovazit nieco hotove.No vidim ze toto bude asi najlepsia volba.Astro sa mi este ponukol ze by mi na skusku zapozical spominany SERA reaktor tak uvidim aspon ako funguje a budem mat moznost porovnat.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Jún 2013 14:33 pm

astro napísal:Som si istý, že aj v tom prvom sú vrtuľky rovnako fixované

Nemyslel som, že chodí hore-dole, ale má tam volu aspoň 2-3cm, musím tiež pohľadať video s týmto reaktorom
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 02 Jún 2013 14:38 pm

Figaro ak si to ešte nikde neprezradil zaujímalo by ma čo máš vnútri toho reaktora, že to tak pekne rozpúšťa. Ak si už o tom písal prosím link. Ď
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 02 Jún 2013 14:40 pm

Milan pozrel som si ešte raz poriadne obrázky toho prvého, sú tam dve vrtuľky rovnako ako v Sere a nevidím tam žiadnu vôľu.
Červenými obdĺžnikmi som označil vrtuľky, pod nimi je zarážka na oske.
Prílohy
reaktor.JPG
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Jún 2013 14:45 pm

Tebe ten sera-cky ako fachčí?
Myslím, že Figaro tam má len rúrku
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Jún 2013 14:47 pm

Až teraz mi ukázalo ten obrázok, no pokiaľ sú tam dve vrtulky, tak pravda je u teba
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod astro » 02 Jún 2013 14:57 pm

Milan666 napísal:Tebe ten sera-cky ako fachčí?

Nepoužívam ho, mám atomizér.
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 02 Jún 2013 16:00 pm

Myslim ze vo figarovom reaktore nieje nic len rurka cez ktoru odteka spodkom voda a Co2 je len prudom miene strhavane pokial sa nerozpusti.Myslel som ze ten SERA reaktor funguje rovnako len je tam navyse ta vrtulka ktora napomaha k zmiesaniu CO2 preto som si ho chcel kupit lebo som mal pocit ze by to bolo lepsie ako to co ma Figaro.Teraz tomu uz vobec nerozumiem.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Jún 2013 18:12 pm

Ja to poviem takto, keby ten SERA bol v priemere širší, tak by bol dokonalý. Myslím si, že na Figarovom časť CO2 sa dostane aj z toho reaktora von, no po ceste do akva sa dokáže rozpustiť. To je dohad, počkám ako napíše on
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 02 Jún 2013 19:46 pm

Sam som zvedavi na detajli o Figarovom reaktore.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.