CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

CO2 reaktor

Odoslaťod Asterix » 24 Nov 2004 11:53 am

Ahojte, chcem sa Vas spytat aky CO2 reaktor pouzivate a ktory by ste my doporucili? Bol som sa pozriet v Biotope, mali tam dva druhy, jeden taky malicky co mal nejaku blanku hore a druhy od JBL (skladaci, bublinky idu z dola hore po spirale) ten stal tusim 959 Sk, ale vyzeral celkom dobre, mate s nim niekto skusenosti?
Dik
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod robotmz » 24 Nov 2004 12:08 pm

no ja mam taky CO2 reaktor, ze nasypem do flase hrncek krystaloveho cukru, a 1 malu cajovu lyzicku suseneho drozdia, kryt mam prevrtany, do neho mam vsadeny ten "medzikus", ktory spaja rozdvojku s hadickou, a mam ho prisilikonovany. Na to napojim hadicku na vzduchovaci kamen, a za hodinu uz idu bublinky.... Toto mi vydrzi tak tyzden, len som zabudol, ci mam potom pridat cukor, alebo drozdie, aby to pokracovalo, tak radsej vylejem vsetko a zarobim znova... A flasu mam za akvariom, tak ju nevidno... Bublinky maju sice kratku drahu, ale zase chrlia "pozehnane". A drevo, ktore je nad kamenom, mi trosku supluje "zvon"
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Stuka » 24 Nov 2004 12:30 pm

Ja mam reaktor od Sery
cena 1270 sk. Musim povedat ze to boli uplne vyhodene peniaze. Reaktor mam odlozeny v skrinke a uz ho asi nikdy nepouzijem. A co sa stalo? No presne to coho som sa obaval. Reaktor nestihal rozpustat dostatocne rychlo CO2 a unikali z neho obrovske bublinky na konci cize som nemohol dosiahnut pozadovanu hladinu CO2 tak som ho musel odpojit a odlozit. No a potom este taka vec ze reaktor funguje tak ze sa na jednej strane musi pripojit privod napr. z filtra aby cez neho pretekala voda no a co sa stalo ked mi casom klesol prietok filtrom snad ani netreba hovorit. Musel som este slabsie pustat CO2 inak CO2 neunikalo na konci reaktoru ale vytlacalo prudiacu vodu a CO2 vnikalo do hadice od filtra. Btw. na reaktore je napisane ze je na akvaria pre 60 az 300 l takze vlastne to neni chyba reaktoru ale moja ze som ho vobec kupoval. Skoda ze ma pri kupe nikto nevaroval...
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod robotmz » 24 Nov 2004 12:52 pm

aka je podla teba "pozadovana hladina CO2" a cim to merias sera testom??? chces ho mat na slabo-zelenu farbu??
este k tym bublinkam....
Podla mna je dôležité, aký čas je bublinka v akváriu, teda si myslím, že je jedno či mi jedna bublina pôjde 3 minuty po nejakej sprostej špirale, alebo mi zo vzduchovacieho kamena pôjdu rovnou čiarou ku hladine bubliny jedna za druhov, pripadne aj viac naraz (to by bolo podla mna este ucinnejsie)...
-hovorim o kvasnom procese, lebo pri flasiach CO2 by to bolo zbytocne plytvanie s CO2
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Stuka » 24 Nov 2004 13:45 pm

Pozri napr. clanky/uhlik.php
---> Tillmanova tabuľka
Zmeras UT a PH a lahko vypocitas kolko CO2 mas vo vode.
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod jacik » 24 Nov 2004 13:48 pm

ja som vystup co2 zaviedol priamo do vytokovej hadice fluval 104 a v tej sa na dlzke hadice asi 1,5m to co2 rozpusta tak, ze z hadice nevychadza na konci ani jedna bublinka. nepouzil som ani vzduchovaci kamienok.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Asterix » 24 Nov 2004 14:12 pm

jacik napísal:ja som vystup co2 zaviedol priamo do vytokovej hadice fluval 104 a v tej sa na dlzke hadice asi 1,5m to co2 rozpusta tak, ze z hadice nevychadza na konci ani jedna bublinka. nepouzil som ani vzduchovaci kamienok.

Nad tymto som rozmyslal ale musis tam mat nejaku spatnu klapku aby Ti cerpadlo nepretlacilo vodu do CO2 bomby, nie? Mozes to odfotit?
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod robotmz » 24 Nov 2004 14:22 pm

asi je to na takom principe, ze cerpadlo ma slabsi vedlajsi protitlak ako zdroj CO2
robotmz
 
Príspevky: 91
Obrázky: 15
Založený: 04 Nov 2004 09:46 am
Bydlisko: žilinský kraj

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Asterix » 24 Nov 2004 14:58 pm

robotmz napísal:asi je to na takom principe, ze cerpadlo ma slabsi vedlajsi protitlak ako zdroj CO2

Lenze co2 Ti nejde 24 hodin denne a ked sa Ti vypne tak cerpadlo pretlaci vodu minimalne po spinac (ja teda aspon pouzivam spinac na CO2 a nerad by som tam dostal vodu)
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod jacik » 24 Nov 2004 19:44 pm

co2 ide z kvasnic (24h denne). to znamena ze cerpadlo nema kam pretlacit vodu.
az sa dostanem k digitalu tak sfotim napojenie hadicky s co2 na hadicu filtra.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod majko » 25 Nov 2004 08:31 am

Asterix napísal:Lenze co2 Ti nejde 24 hodin denne a ked sa Ti vypne tak cerpadlo pretlaci vodu minimalne po spinac (ja teda aspon pouzivam spinac na CO2 a nerad by som tam dostal vodu)

Existuju spatne ventiliy pre CO2. Vopred upozornujem, ze tie pouzivane na vzduchovanie su nevhodne....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Asterix » 25 Nov 2004 08:41 am

A ktore su dobre?
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod pernik » 25 Nov 2004 10:57 am

Já používám EHEIM. A jsem nadmíru spokojen. Žádná údržba.
pernik
 
Príspevky: 145
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2004 22:39 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Asterix » 25 Nov 2004 11:46 am

A na ake velke akvarko je urceny? Stihal by aj 470L
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod pernik » 26 Nov 2004 01:09 am

No řekl bych, že to by už chtělo 2 na každou stranu jeden.
pernik
 
Príspevky: 145
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2004 22:39 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod majko » 26 Nov 2004 08:46 am

Asterix napísal:A ktore su dobre?

No take co su specialne urcene na CO2. :-) Moj je asi od JBL....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Phantom » 26 Nov 2004 22:42 pm

www.eheim.sk/sk/image/co2/reaktor.jpg
Vo vnutri je jemny pliesok ktory dava malicke bublinky.Mate s nim skusenosti?

Aky je rozdiel medzi difuzerom a reaktorom?
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod roox » 28 Nov 2004 22:23 pm

Phantom: no EHEIM dela oboje, vtip difuzeru je ten, ze proud vody strhava sebou vzduch.. timpadem jej nasava.. coz by asi u CO2 nebylo tak moc gud.

add ten reaktor s piskem.. to by snad mohlo jit vyrobit.. :idea: co rikate... :?:
Obrázok používateľa
roox
 
Príspevky: 312
Obrázky: 32
Založený: 14 Júl 2003 21:45 pm
Bydlisko: CR, Brno

Návod na výrobu perfektního CO2 reaktoru

Odoslaťod pernik » 04 Dec 2004 11:24 am

Zdravím všechny

Jeden šikovný výrobce nákladních automobilů TATRA se vrhl na výrobu kopie reaktoru EHEIM.

Návod na jeho výrobu najdete zde: http://akva.pernica.cz/akva/?win=article&id=194
pernik
 
Príspevky: 145
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2004 22:39 pm

Re: Návod na výrobu perfektního CO2 reaktoru

Odoslaťod jacik » 04 Dec 2004 14:44 pm

pernik napísal:Návod na jeho výrobu najdete zde: http://akva.pernica.cz/akva/?win=article&id=194

ako dlho taky reaktor vydrzi? lebo predpokladam ze lipove drievko vo vode napuci a v tej solnicke je prilepene takze sa uz vymenit neda.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Návod na výrobu perfektního CO2 reaktoru

Odoslaťod pernik » 04 Dec 2004 16:35 pm

jacik napísal:ako dlho taky reaktor vydrzi? lebo predpokladam ze lipove drievko vo vode napuci a v tej solnicke je prilepene takze sa uz vymenit neda.

Mno to nevím. Pavel to tam vlepil lepidlem - byl nedočkavý a v sobotu doma silikon neměl. Takže jak jsem napsal. Vlepit to tam tak, aby to dřevo šlo vyndat a dat tam druhe.
pernik
 
Príspevky: 145
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2004 22:39 pm

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod drda1 » 05 Dec 2004 01:05 am

Ahoj vospolok.
Aj ja sa bavkam s CO2 a obsas nieco zbastlim.
Kto by mal zaujem, tu je moj lacny reaktor, ktory mi uz par mesiacov funguje jedna radost.
http://drda.sk.eu.org/Urobsisam/DomaciCO2/DomaciCO2.html
snad to niekoho inspiruje, alebo niekomu pomoze.
Drda
drda1
 
Príspevky: 150
Obrázky: 1
Založený: 11 Feb 2003 08:29 am
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod viridis » 05 Dec 2004 01:20 am

drda1 napísal:Ahoj vospolok.
Aj ja sa bavkam s CO2 a obsas nieco zbastlim.
Kto by mal zaujem, tu je moj lacny reaktor, ktory mi uz par mesiacov funguje jedna radost.
http://drda.sk.eu.org/Urobsisam/DomaciCO2/DomaciCO2.html
snad to niekoho inspiruje, alebo niekomu pomoze.
Drda

Vtipne a lacne a zda se, ze aj funkcne riesenie ;)
viridis
 
Príspevky: 274
Obrázky: 13
Založený: 08 Nov 2002 10:26 am
Bydlisko: ZV

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod salik » 05 Dec 2004 20:46 pm

drda1 napísal:..http://drda.sk.eu.org/Urobsisam/DomaciCO2/DomaciCO2.html
snad to niekoho inspiruje, alebo niekomu pomoze.Drda
drda1 napísal:...Celkom na záver sa pochválim získaným redukčným ventilom. Chce to ešte tlakovú fľašu a bude to fajn...

pekne si sa pohral, len hadam dodam, ze redukcny vent. bez ihlaku bude fajn len do prvej nehody
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.