CO2 set od Rataja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Giftzahn » 20 Jan 2009 09:13 am

Tomas54 napísal:tak uz som to objednal od rataja aj s redukciou na plnitelne flase, tak ked bude prazdna, bud ju vymenim kus za kus, alebo kupim v Hastexe 1,5 kg flasu, cena v Hastexe 31 Euro uz naplnena


no ak si objednal od Rataja cely set aj s elektromag. ventilom, tak si ho skontroluj predkym ho strcis do zastrcky ci je to na ventil na 220V...ja som mal "omylom" v sete 12V ventil.... :cry: a jeho reakcia na zapnutie do zastrciky bola celkom vesela :twisted: plus ked dostanes redukciu na plnitelnu flasu ma tam byt aj gumenne testnenie - na tuto suciastku pri mojej dodavke akosi zabudli a museli posielat druhy-krat :evil:

inak co sa tyka mojich praktickych skusenosti so setom - Mini Gejzír CO2 s elektromagnetem - od Rataja, manipulacia je jednoducha, dodane hadicky, redukcny ventil, ihlovy ventil tesnia, spatny ventil funguje ako ma, 500g flasa s CO2 bola plna, ziaden unik Co2, pouzivam Ratajov set uz cca. treti mesiac v 200L akva a zatial som flasu nemusel menit....no uvidime ako dlho vydrzi - tajne dufam ze to bude aspon este 3 mesiace :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Tomas54 » 20 Jan 2009 11:40 am

Giftzahn napísal:ja som mal "omylom" v sete 12V ventil.... :cry: a jeho reakcia na zapnutie do zastrciky bola celkom vesela
Snad to bolo ozaj len omylom a ja budem mat 220V. Bez problemov ti poslali novy ?
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Giftzahn » 20 Jan 2009 11:46 am

Tomas54 napísal:
Giftzahn napísal:ja som mal "omylom" v sete 12V ventil.... :cry: a jeho reakcia na zapnutie do zastrciky bola celkom vesela
Snad to bolo ozaj len omylom a ja budem mat 220V. Bez problemov ti poslali novy ?


jj, reklamacia bola rychla a bezproblemova, velmi slusne jednanie...ani nechceli stary kus naspat (stacil telefonat a fotka) az ked som im ho nasilu natlacil :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Tomas54 » 22 Jan 2009 21:00 pm

Tak set je doma, zajtra ho skusim zapojit. Aj mne poslali redukciu zo zlym tesnenim, ale uz je na ceste to spravne. Ale plnitelnu flasu kupim az za 3 mesiace
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Tomas54 » 27 Jan 2009 00:47 am

Tak mini gejzir mi uz 4 dni funguje a zatial najvysia spokojnost, velmi presna regulacia a stala hodnota CO2 vo vode. Zatial mozem len odporucat. Este mala rada, neoplati sa kupovat n nie v BA, lebo v akvaristike je cena cca 149 Euro a priamo od Rataja aj s postovnym a redukciou na plnitelnu flasu ma to stalo 115 Euro a mal som to za dva dni doma.
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod angus » 22 Feb 2009 20:38 pm

Zdravim. Minuly tyzden mi prisiel Set Mini Gejzir s elektromagnetom. Mam ale problem. Nefunguje mi elektromagneticky ventil. Aj ked je odpojeny od 230V do akva mi prudi CO2. :evil: Podstate je nonstop otvoreny. Mam par otazok. Musi sa ten ventil pred uvedenim do prevazky nejako upravit? Alebo by mal fungovat normalne hned ako sa zapoji do zasuvky. Ventil musi byt umiestneny v urcitej polohe aby fungoval normalne? Prosim poradte.
Obrázok používateľa
angus
 
Príspevky: 36
Obrázky: 17
Založený: 17 Sep 2008 08:33 am
Bydlisko: Trnava

Odoslaťod Tomas54 » 22 Feb 2009 20:44 pm

angus: ak si to bral od rataja, tak mu zavolaj, povedz mu, co je vo veci a on ti to vyreklamuje, posli mu ten tvoj a on ti posle obratom novy. Lebo musi hned fungovat a na polohe nezalezi
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod angus » 22 Feb 2009 20:47 pm

OK. Vyreklamujem ho. Dakujem
Obrázok používateľa
angus
 
Príspevky: 36
Obrázky: 17
Založený: 17 Sep 2008 08:33 am
Bydlisko: Trnava

all

Odoslaťod mekcenko » 23 Feb 2009 17:36 pm

prosim vas dal by tu njekto presny navod na vyobu CO2
mekcenko
 
Príspevky: 56
Založený: 14 Feb 2009 20:59 pm

Re: all

Odoslaťod xDodox » 23 Feb 2009 17:42 pm

mekcenko napísal:prosim vas dal by tu njekto presny navod na vyobu CO2

Článok: CO2.
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3029
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod mekcenko » 23 Feb 2009 17:59 pm

Do vrchnáku od 1/5L alebo 2L fľaše vyvŕtame dieru presne na veľkosť hadičky tak aby neunikal okolo vzduch. Hadičku prevŕtaným otvorom pretiahneme - stačí pár cm (kvôli úniku CO2 je okolo spoju lepšie ešte naliať z oboch strán lepidlo). Na druhý koniec hadičky pripevnite čo najjemnejší vzduchovací kameň. Do fľaše dáme asi 20g droždia, 2-3 veľké lyžice cukru a zalejeme trochou teplej vody. Fľašu zatvoríme a droždie s cukrom trepaním rozpustíme. Po rozpustení do fľaše dolejeme teplú vodu (voda sa nesmie dotýkať hadičky s vrchnákom). A to je všetko - fľašu dáme na svoje miesto a hadičku so vzduchovacím kameňom umiestnime do akvária - najlepšie pred výpusť filtra nech sa nám co2 čo najlepšie v akváriu rozpustí. S fľašou už manipulujeme čo najmenej. Do 20-30 minút by sa mal rozbehnúť proces kvasenia a so vzd. kameňa by nám mali pomaly vychádzať prvé bublinky CO2. Na noc ja CO2 nechávam v akváriu ale môžete ho odtiaľ vyberať - len si treba pripraviť aspoň 2L fľašu do ktorej na noc ponoríte hadičku so vzd. kameňom. Ak by sme ju nechali len tak "navoľno", tak by nám do rána všetok CO2 bez tlaku unikol. S dávkou kvasníc a cukru môžete experimentovať - čím viac cukru, tým viac bude produkovaný CO2 a zároveň náplň vydrží kratšiu dobu (mne jedna náplň v 1,5L fľaši vydrží asi 14 dní).

to akoze mam vopchat hadicku s kamienkom do flaski a zavriet ju alebo to mozem nechat en tak v akvarku otvorene a nech to ide aj cez noc
mekcenko
 
Príspevky: 56
Založený: 14 Feb 2009 20:59 pm

Odoslaťod dusik » 23 Feb 2009 18:10 pm

mekcenko napísal:to akoze mam vopchat hadicku s kamienkom do flaski a zavriet ju alebo to mozem nechat en tak v akvarku otvorene a nech to ide aj cez noc


Ide o intenzitu bublinkovania... Ak meriaš ph ta ak sa udržuje cez deň ph okolo 7 tak na noc je to riziko. Pri Martinskej vode sa okolo ph 7 drží koncentrácia CO2 okolo 40-50mg/l Nie je to presné. Podľa tilmanovej tabuľky by to malo byť okolo 80mg/l, ale tomu neverím. Já mám urobe na hadičke T . Na noc zavriem akvarko a pustím co2 von. Ráno zapnem a do 30 minút pokračuje produkcia CO2. Keď produkcia CO2 klesá môžeš nehať aj cez noc, spravidla druhý týždeň je tá produkcia u mňa nižšia a nehávam aj cez noc. Záleží akú koncentráciu si namiešaš.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod horský vlk » 24 Feb 2009 23:16 pm

Tomas54 napísal:Tak mini gejzir mi uz 4 dni funguje a zatial najvysia spokojnost, velmi presna regulacia a stala hodnota CO2 vo vode. Zatial mozem len odporucat. Este mala rada, neoplati sa kupovat n nie v BA, lebo v akvaristike je cena cca 149 Euro a priamo od Rataja aj s postovnym a redukciou na plnitelnu flasu ma to stalo 115 Euro a mal som to za dva dni doma.

Tomas,pacia sa mi taketo prispevky..kde asi tak moze byt chyba?
Obrázok používateľa
horský vlk
 
Príspevky: 167
Obrázky: 16
Založený: 11 Sep 2007 16:57 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod Tomas54 » 25 Feb 2009 12:38 pm

ts.jethro: nechapem tvojmu prispevku
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Co2 set od Rataja

Odoslaťod očinta » 10 Apr 2009 17:32 pm

Používam CO2 set od Rataja s elektromagnetom. S prevádzkou som nemal doposiaľ žiadne problémy. Vo fóre som čítal, že sa zahrieva elektroventil. Môj elektroventil sa moc nezahrieval no pre istotu som na kryt pripevnil chladič z výkonového tranzistora za pomoci pružinového drôtu. Cievku to priamo neuchladí,ale aspoň pokus o ochladenie okolia teda krytu. Tento set je ukončený vzduchovacím kamienkom. Teraz mi vŕta v hlave nahradiť vzduchovací kameň difuzérom, aby zmiešavanie s vodou bolo čo nejmenej stratové. Vie mi niekto poradiť na základe vlastných skúseností s kúpou kvalitného zmiešavača. Ďakujem.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Odoslaťod Tomas54 » 10 Apr 2009 20:00 pm

JBL ma dobre, taky valec, ale drahe a velke, ale staci aj Difuzor od Rataja s keramickou tabletou
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod mart1n » 02 Sep 2009 14:14 pm

..nazdare..

planujem tiez zakupit CO2

od rataja sa mi to celkom pozdava

ale neviem ci mam kupit :

- Mini Gejzír CO2 s elektromagnetem

- Profi Gejzír CO2 s elektromagnetem

na profi su nanometrami ...atd...


vdak
Obrázok používateľa
mart1n
 
Príspevky: 45
Obrázky: 5
Založený: 26 Júl 2009 09:45 am
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re:

Odoslaťod twity » 21 Júl 2010 20:18 pm

angus napísal:Zdravim. Minuly tyzden mi prisiel Set Mini Gejzir s elektromagnetom. Mam ale problem. Nefunguje mi elektromagneticky ventil. Aj ked je odpojeny od 230V do akva mi prudi CO2. :evil: Podstate je nonstop otvoreny. Mam par otazok. Musi sa ten ventil pred uvedenim do prevazky nejako upravit? Alebo by mal fungovat normalne hned ako sa zapoji do zasuvky. Ventil musi byt umiestneny v urcitej polohe aby fungoval normalne? Prosim poradte.



tak tento isty problem mam aj ja :(
Ja som to kupila v akva predajni u nas za 80euro,ale zistila som,ze musim rucne stopnut privod CO2 inak by isiel nonstop.
twity
 
Príspevky: 188
Obrázky: 39
Založený: 04 Feb 2008 13:43 pm
Bydlisko: Galanta

Re: Re:

Odoslaťod trinitysk » 22 Júl 2010 10:56 am

twity napísal:
angus napísal:Zdravim. Minuly tyzden mi prisiel Set Mini Gejzir s elektromagnetom. Mam ale problem. Nefunguje mi elektromagneticky ventil. Aj ked je odpojeny od 230V do akva mi prudi CO2. :evil: Podstate je nonstop otvoreny. Mam par otazok. Musi sa ten ventil pred uvedenim do prevazky nejako upravit? Alebo by mal fungovat normalne hned ako sa zapoji do zasuvky. Ventil musi byt umiestneny v urcitej polohe aby fungoval normalne? Prosim poradte.



tak tento isty problem mam aj ja :(
Ja som to kupila v akva predajni u nas za 80euro,ale zistila som,ze musim rucne stopnut privod CO2 inak by isiel nonstop.


U Rataja problem s elektromagnetom bol casty, uz sa to aj niekde (neviem ci na tomto fore) rozoberalo a ja taktiez som pocul od znamych. Elektromagnet. ventil netreba nijako upravovat ani specialne montovat ci pripravovat. Jednoducho sa jeho vidlica po namontovani zasunie bud do pH metra ktory riadi privod elektriny resp. vypinanie a zapinanie elektro. magn. ventilu na zaklade nastaveneho pH vs. skutocneho pH. Druha moznost je zapnut si vidlicu do spinacich hodin, nastavit na nich cas kedy ma ventil bezat a ostatne uz riadi len ventil.
To s tym rucnym stopovanim je hlupost urob si to na spinacie hodiny (digitalne tu v CR +/- 120 czk)
A nezabudnut namontovat spatny ventil za elektromagnetom....
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod martin_s » 22 Júl 2010 11:34 am

trinitysk zrejme si to zle pochopil. Problem nie je v tom ze by to rucne odpajal od el. siete ale v tom ze aj po odpojeni ostava otvoreny, cize musi zatvorit rucne ventil na CO2.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 22 Júl 2010 11:47 am

martin_s napísal:trinitysk zrejme si to zle pochopil. Problem nie je v tom ze by to rucne odpajal od el. siete ale v tom ze aj po odpojeni ostava otvoreny, cize musi zatvorit rucne ventil na CO2.

Takto som to teda naozaj nepochopil :)
Twity skontroluj si este raz zapojenie ako som pisal a ked aj napriek tomu pusta elmag. ventil CO2 (teda ked je naozaj elmag. ventil vypnuty z prudu alebo zablokovany spin.hodinami), tak je tento chybny a treba ho vymenit....
Podotykam, ze aj po odpojeni CO2 resp. zablokovani spinacimi hodinami zbytkovym tlakom este nejake to CO2 (cca minutu) moze nadalej unikat...(co nie je chyba elmag. ventilu ani nicoho ineho... :) )
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod twity » 24 Júl 2010 00:31 am

na spinacich hodinach mam napojene svetlo a to co2 s mag.ventilom.svetlo sa vypne ale co2 ide dalej aj hodinu,tak to musim vypnut rucne.asi bude problem v tom,ze je chybny.
twity
 
Príspevky: 188
Obrázky: 39
Založený: 04 Feb 2008 13:43 pm
Bydlisko: Galanta

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 24 Júl 2010 08:18 am

Ako pisal trinitysk tak co2 moze este po vypnuti el.mag.ventilu este chvilu ist. No hodina je dlho. Mas ho odskusany v normal zasuvke? Ci zopina a vypina ked ho zapojis? Ak nie, tak urcite reklamovat.
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 24 Júl 2010 09:43 am

Pokial jej zhasina svetlo z tych hodin ako pise tak hodiny su o.k. a ventil je vadny, treba vymenit, inak je v podstate na nic.
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.