CO2 set od Rataja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 24 Júl 2010 11:45 am

Neviem ake ma spinacie hodiny... A netvrdil by som ze uplne vsetky hodiny odpoja el. 100%ne. ;)
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Reklama

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 24 Júl 2010 12:13 pm

twity napísal:na spinacich hodinach mam napojene svetlo a to co2 s mag.ventilom.svetlo sa vypne ale co2 ide dalej aj hodinu,tak to musim vypnut rucne.asi bude problem v tom,ze je chybny.

mauceu ked twity pise, ze sa vypne svetlo z tych spinacich hodin ale co2 ide dalej (a ma ho napojene na tie iste hodiny ako svetlo, aspon tak som to pochopil), tak chyba nebude v spinacich hodinach, alebo mi niekde unika logika?!
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 24 Júl 2010 12:55 pm

To ze sa svetlo vypne, neznamena ze cez tie hodiny neprechadza vobec nic. Ak das do svetla (predradniku) napr. 100 V, budu svietit? No podla mna nebudu.
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 24 Júl 2010 15:31 pm

MAUceu napísal:To ze sa svetlo vypne, neznamena ze cez tie hodiny neprechadza vobec nic. Ak das do svetla (predradniku) napr. 100 V, budu svietit? No podla mna nebudu.

To mas pravdu, ale pravdepodobnost je to mala si dovolim tvrdit... :) Ani sa mi verit nechce, ze by hodiny vlastne boli ani zapnute ani vypnute ale nieco medzi tym... :shock:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 24 Júl 2010 15:48 pm

Viem ze take spinacie hodiny boli. Ci uz konstrukcna zavada, alebo zavada opotrebovanim.... Bol som ich majitelom. :D
Preto som odporucal vyskusat to aj samostatne do zasuvky bez casovaca. Je to chvilka.
Pravdou ale aj je, ze vela el.mag.ventilov je dost divnej vyroby. :(
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 24 Júl 2010 18:32 pm

No a za tu cenu by si teda zasluzil byt funkcny...:-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 24 Júl 2010 19:57 pm

To je vec druha. V kazdom pripade by som to ihned reklamoval a ziadal vymenu.
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod trinitysk » 24 Júl 2010 22:19 pm

:D mam pocit, ze uz tu diskutujeme len my dvaja.. :lol:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Aaron » 25 Júl 2010 07:28 am

ak ma mechanicke hodiny tak to bude asi tym ze preruseny byva nulovy vodic. mne kvoli tomu po veceroch blikalo svetlo
Obrázok používateľa
Aaron
 
Príspevky: 352
Obrázky: 11
Založený: 16 Feb 2006 19:11 pm
Bydlisko: Poprad - Košice

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Mariok » 25 Júl 2010 12:36 pm

AJ keby bol prerušený "len" nulák, čo sa môže nesprávnym zapojením stať u oboch druhov spínačiek (aj mechanických aj digitálnych - už to tu bolo niekde rozoberané), každopádne je obvod prerušený (svetlo zhasína) a elektromagnet určite nepritiahne. Už to písal trinitysk:
trinitysk napísal:Pokial jej zhasina svetlo z tych hodin ako pise tak hodiny su o.k. a ventil je vadny, treba vymenit, inak je v podstate na nic.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod zlatovlaska » 22 Sep 2012 09:32 am

zdravím, poradte niekto ako "spustit" system od rataja, alebo dajte link na navod, nemozem to najst nikde, dakujem
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Ajven » 22 Sep 2012 09:45 am

Dal som do Googla: rataj co2 gejzir navod : http://www.rataj-spk.cz/produkty/gejzir ... ventil.htm
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod zlatovlaska » 22 Sep 2012 10:45 am

chcel som neičo ine, aj s fotkami, ci nahodou niekde nieje,lebo podla toho mi to nesedi, na prvom manometri je stale nula, a na tom vystupnom som si nastavil na 1,0 bar, a ako sa pouziva ta časť na konci (pokial dobre hovorim) redukcneho ventilu s manometrami? vobec to nereaguje na otacanie (nie kolecko ihloveho ventilu) ???
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 22 Sep 2012 10:52 am

A mas flasu naplnenu? :))))
To len tak ma napadlo, ked na prvom je NULA. :) Ten prvy by mal byt tlak vo flasi a na druhom mano nastavujes vystupny tlak.
Cize podla toho by som si uvazoval ze bud je flasa zavreta, alebo prazdna.
Potom mozes ihlakom tocit a nedostanes z toho ani bublinku. :)
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod zlatovlaska » 22 Sep 2012 10:58 am

bublinky mam, nastavil som ten vystupny pomocou ventilu na flasi a ihloveho, ci ten na flasi ma byt otvoreny celkom ? naplno? aaa nie je prazdna lebo ako som uz spominal bublinky idu
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 23 Sep 2012 20:25 pm

ventil na flasi je jedno ci mas otvoreny dopolovici alebo naplno. Aj tak ti to da tlak do regulacneho ventilu cca 40 (bar?).
Proste velky :))
Preto na prvom budiku mas vidiet tento tlak co vo flasi je. Regulacny ventil je na to, aby si nastavil vystup do ihloveho ventilu o dost mensi... Nato je tam ten druhy manometer.
A ihlakom potom uz doladis jemny vystup poctu bubliniek.
Je blbost regulovat tlak hlavnym uzaverom na flasi. Ten ma sluzit iba ako ZAVRETY / OTVORENY
Kludne ho otvor uplne naplno. Regulacny vetil sa postara o znizenie tlaku.
Popripade napis co ti to robilo a skusime sa pohnut dalej.
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod sekino » 03 Okt 2012 10:24 am

mam CO2 set od RATAJA, chcem sa spytat ci je problem ak flasa s CO2 nebude zvisle /90stupnov/ postavena, ale tak pod 30 stupnovym uhlom. Pripadne co by sa stalo ak by bola vodorovne. Vsade pisu ze ma byt zvyslo, ale neviem preco a nevojde mi tak do skrinky...
Obrázok používateľa
sekino
 
Príspevky: 29
Založený: 07 Jún 2010 15:42 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod triscene » 03 Okt 2012 10:34 am

ja mam svoje dve 1.5kg hasicaky uz asi skoro 2 roky vo vodorovnej polohe a doteraz ziaden problem.
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Giftzahn » 03 Okt 2012 11:12 am

@triscene: heh, ty si mi iny Co2 "umelec" ...sak to poznas dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu .... :twisted:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 03 Okt 2012 11:45 am

triscene napísal:ja mam svoje dve 1.5kg hasicaky uz asi skoro 2 roky vo vodorovnej polohe a doteraz ziaden problem.

Hasiace pristroje, alebo bomby na co2? Je v tom malicky rodiel...
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod triscene » 03 Okt 2012 13:06 pm

no postojacky sa mi nezmestia, co sa moze stat? :) max to moze vsetko cez pretlakovy ventil uniknut ci?
no su to prerobene hasicaky a momentalne su to bomby na CO2 :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod bajobb » 03 Okt 2012 14:01 pm

no ja tam vidim len taky problem, ze co2 mas vo flasi v kvapalnej forme, cize ked je "nastojaka" tak mas kvapalinu dole a zvysok je plyn ktory sa odparuje. pri polohe nalezato mas problem, ze sa ti kvapalina moze dostat mimo flase, jedine ze by hasicak mal nejaky antisifon ktory tomu zabranuje, ako napr. pri paintball flasiach.
bajobb
 
Príspevky: 54
Založený: 03 Máj 2012 16:39 pm

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod MAUceu » 03 Okt 2012 14:14 pm

Napokon i preto se z hasiacich pristrojov pri prerabke na co2 flasu vybera trubica ktora vedie od spodu flase k ventilu.
Ten je tam na to, aby pri haseni bral zospodu kvapalne co2.
To ze to pouziva niekto nalezato a nic sa nestalo, nepovazujem za spravne.
Ked som mal este hasiaci pristroj a pouzival som ho na akva ucely, tak sa mi stalo ze manometer zamrzol a nereagoval ani redukcny ventil. Tak som sa dopracoval k tomu ze cele manometre boli krasne biele. :)
To je ten lepsi pripad. Zamrzanim (roztahovanie kovu, zmenou ich hustoty, ... ) by som sa nespoliehal na hlavny ventil ze niekde nieco nepovoli. Tak isto by teoreticky mohol zamrznut (znefunkcnit) pretlakovy ventil.
Ale to su vsetko iba nahody. No ja na nahody verim. :)
(napisal som to dost neodborne, ale mozno si z toho nieco zoberies)
Obrázok používateľa
MAUceu
 
Príspevky: 1161
Obrázky: 25
Založený: 13 Dec 2009 20:48 pm
Bydlisko: Prievaly - záhorie

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod triscene » 03 Okt 2012 14:36 pm

mozem sa pokusit flasu niecim podlozit na strane kde je ventil, na stojato to neviem dat, ale dik za radu :)
hoci som vedel o tom ze by to tak nemalo byt :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.