CO2 set od Rataja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod salik » 20 Okt 2004 10:26 am

XP napísal: kazde ranko ked davam hladosom jest (rybickam) im tam priliat povedzme 1/2 flase sytenej akciovej LIDLOVSKEJ vody. Co sa moze stat? CO2 by si mali z nej v podstate vykusat rastlinky.... ked do 100 l akvarka dolejem povedzme liter sodovky denne, klesne mi ph dajako podstatne? Otravim si celu osadku? :?: Alebo vsetko rozpustene co2 mi vyprcha v priebehu par minut a cele to bolo zbytocne? :x
ked si preratam za by som dolial cca 1/2 flase denne tak to bude stacit na 2500 dni ..teda to je cca 6,8 roka

www.akva.sk/viewtopic.php?p=442#442
treba skusat XP, zacat od par deci a postupne ist hore, hoci kazda flasa moze byt natlakovana inak.. :idea:
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Reklama

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Raviolka » 20 Okt 2004 10:35 am

XP napísal: .....ale vazne je to uplna blbost ako uvazujem ? Alebo som pozabudol na nejake fatalne chyby? ..co ja viem chemicke procesy..alebo take...

Není to úplná blbost a nejsi taky první, kdo s tímhle nápadem přišel. Když se porozhlídneš po internetu, zjistíš sám, že na světě pár takových je - co lijí do akvária minerálku nebo sycenou vodu. Proč jich je jenom pár :?:
Zaprvé ta voda, kterou chceš do akvária lít, vždycky obsahuje něco navíc k H2O a CO2 - a to něco navíc musíš brát v úvahu, protože ti to s každým přilitím mění kvalitu vody.
Zadruhé: nevím kolik "minerálky" musíš do akvária dolít, abys dosáhl požadované koncentrace CO2, ale stejné množství musíš pochopitelně taky vylít z akvária, aby ti nepřeteklo :wink: Některé ryby a rostliny si potrpí na starou vodu s konstantními parametry.
Zatřetí: na tvůj dotaz, zda dolití "minerálky" způsobí významný pokles pH je jednoduchá odpověď: samozřejmě způsobí, pokud tam toho naliješ dost - protože je to přesně to co chceš. Zvýšení koncentrace CO2 je vždycky provázeno poklesem pH, takže pokud ti pH nepoklesne, nemělo to celé žádný efekt.
A už jsme u problému: probublávání CO2 je kontinuální, tj. podmínky v akváriu se mění jen v rytmu den/noc. Ty bys dosáhl mnohem většího kolísání pH během dne a to vyšším rostlinám neprospívá, nemluvě o rybách... Dobře fungující akvárium má podmínky pokud možno stabilní :idea:

Představa, že bych měla každý den měnit 0,5l vody je dost otravná :? Zkus "burčák" a zjistíš, že ti zabere 10x méně času při zachování výše uvedených výhod - prostě jednou ho zapojíš a dokud bublá, nestaráš se.
Až se ti osvědčí, můžeš začít přemýšlet o ještě pohodlnějším způsobu... pokud teda vůbec má pro tvoje akvárium smysl dodávat CO2 :idea:

Minerálku nezavrhuju, ale spíš pro úpravu tvrdosti vody, nebo dodání určitých živin rostlinám.
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod skala » 20 Okt 2004 10:51 am

presne tak, skus sa zamysliet, a zistis XP, ze chces pridat CO2 a pritom tam pridas aj spustu soli. Keby si lial obycajnu sytenu vodu, sodovku, bolo by to lepsie. No, a postupne sa dostavame ku rieseniu bud burcak, bombicky a CO2, cize k tomu, co mame takmer vsetci, co sme nieco podobne vymyslali
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Peter » 20 Okt 2004 19:12 pm

mineralka nie je soda, obsahuje aj ine prvky, preto sa vola mineralka.... ja neviem teda, ale kdesi som cital, ze tie bublinky v sode nie su CO2.... je to iste? nema sa to CO" pridavat rovnomerne v malych mnozstvach? staci jednorazovo vyliat jednu flasu mineralky? .... hmmmm sa mi nezda.... ale nie som specialista
Peter
 
Príspevky: 470
Obrázky: 23
Založený: 29 Nov 2002 23:37 pm

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod XP » 20 Okt 2004 19:39 pm

8) dakujem vsetkym za pekne rady, moj zmetok v dusi nie je onic mensi ako bol, ale nevadi... len pre ujasnenie, zlakalo ma v podstate to, ze ta akciova CO2 voda z LIDLa nie je mineralka ale prasprosta sodofka. Je mi jasne ze pridavanie kadejakyx soli a mineralov asi nie je to prave orechove.... ale vykuchana vodicka, do nej napucene CO2..hmmm sak to nie je nic ine len to co sa deje pri burciakoch a profi CO2 setoch. Terazky som sa bol kuknut v Zlatom dvore v predajni na ten set od RATAJA -Gejzir, celkom pekne prevedenie az nato ze cena nekrestanska. Nestihol som dnes kuknut zvaracske potreby v KE, ale zaskocim. Ten GEJZIR ma sice pekne tri ventily a asi sa to da naregulovat relativne celkom fajn, ale v 21. storoci mam predstavu ze mi to aj samo nanoc vypne atd...ked uz investovat nech je to full vybava. Za elektromagneticky ventil 3500Sk ???
No, neviem. Mali tam v predajni taky difuzor co ma keramicku platnicku, aj ony ho pouzivaju v tom velkom akvarku...tak som sa este pytal na difuzory cez tie rurky....vraj sa to dost problemovo nastavuje aby toho nebolo ani moc ani malo. Takze zas neviem co je lepsie...Ci to teda risknut a frcnut tam poranu par dni po sebe dajaky ten pollitrik sodofky LIDL a merat UT, ph, a kukat ako rastlinky prosperuju ...alebo ist rovno k tym zvaracom a kupit bombu a ostatny vercajch, alebo objednat cely set od uja z Martina..co ma nato Copyright :o aj s elektormagnetickym ventilom a neserkat sa s vyvojom.... este porozmyslam.
Alebo sa dohodnime inak, budem testovacim kralikom...obetujem rybicky...xixixxi...a testnem tu AQUARISTICKU SODOFKU LIDL... a ked mi to vsetko podochne..tak mi helpnete a naskladate mi rybaci gulas z Vasich prebytkov rybiciek ???? :wink: :roll:
sa tesim, budem priebezne informovat ....
dakujem XP
Obrázok používateľa
XP
 
Príspevky: 218
Obrázky: 34
Založený: 20 Okt 2004 02:01 am
Bydlisko: Kosice

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Palo » 20 Okt 2004 20:08 pm

XP napísal:8) .
Alebo sa dohodnime inak, budem testovacim kralikom...obetujem rybicky...xixixxi...a testnem tu AQUARISTICKU SODOFKU LIDL... a ked mi to vsetko podochne..tak mi helpnete a naskladate mi rybaci gulas z Vasich prebytkov rybiciek ???? :wink: :roll:
sa tesim, budem priebezne informovat ....
dakujem XP


Ak ma pamat neklame, tak to tu uz spominal Pernik ako jeho kolega DODAL CO2 mineralkou a ze ucinok bol okamzity :? Ryby mal mrtve behom pol hodiny. Zeby otrava CO2m ??? :) [/u]
Obrázok používateľa
Palo
 
Príspevky: 138
Obrázky: 38
Založený: 02 Nov 2003 03:06 am
Bydlisko: Spišská Stará Ves

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod vest » 20 Okt 2004 21:07 pm

Nešpekuluj,najčistejšie CO2 máš z fľaše,či sifon alebo bomba, je jedno a rybky nebudú závislé na alkohole.Ako ho dopravíš do vody je návodov spústa,alebo si otvor hlavu.
vest
 
Príspevky: 163
Obrázky: 49
Založený: 04 Jan 2004 18:10 pm
Bydlisko: BA

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod nino_q » 21 Okt 2004 03:41 am

XP napísal:ASTRID, ktora ma fakt pekne rastlinky pise ze buble tym kvaskom....
ja len taku poznamku na okraj - Astrid uz nebuble asi pol roka (mozno aj viac) a rastlinky aj tak rastu pomerne slusne (sice z nich neprýšti kyslik, ale rastu pekne)
Obrázok používateľa
nino_q
Moderátor
 
Príspevky: 749
Obrázky: 5
Založený: 05 Máj 2003 12:57 pm
Bydlisko: Senec

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Raviolka » 21 Okt 2004 10:11 am

XP ty jsi nenapravitelnej... :D
Pokud mermomocí chceš zkusit CO2 (a pro většinu akvárií je to zbytečný přepych, který tě pak nutí akorát protrhávat pořád dokola rostliny :mrgreen: ), proč zúžuješ výběr možností na LIDL/kompletní set?
Máš pravdu, že CO2 v tý sodovce je výsledek toho samého, jako při burčáku nebo profi setu, ale zapomínáš, že ty tam musíš nalít i tu vodu. A to už je něco navíc... nemluvě o tom, že nemáš ani představu o tom, kolik CO2 tam s každým půlitrem naleješ :dead: Prostě nevydíš ty bublinky, jak ti pěkně jedna za druhou vycházejí z kamínku - s naprostou pravidelností a možností regulovat.
Pokud chceš zkusit, jak CO2 prospěje tvému akváriu, vyzkoušej nejdřív burčák. Pokud chceš metál za objev, jak dodávat CO2 sodovkou od LIDLa, nedočkáš se ho... pochybuju, že by někdo měl chuť každodenně se s tím babrat :P
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod XP » 22 Okt 2004 08:27 am

Ryxla info z priebehu pokusu.... :P
Vcera rano som so stiahnutou ritou nalial 2dcl LIDLu do akvarka, a kukal som co sa bude diat.... predtym som odobral asi 3 litre vody do maleho akvarka. Nalial som teda 2dcl zabublalo a nic ... :x kukam ci ryby nedochnu... :shock: :shock: :shock:
ryxlo som isiel pre ph test a UT test... meram meram kukam a nic... :x
a, vravim si, uvidzime.... :? 8) :shock:
tak som dolialeste 2dcl LIDL :o :o :o
Este som frcol trochu hnojiva...od rataja, ryby nepodochli zatial, potom som cely den lietal v robote jak spinve pradlo, vecer som dosiel domof,úplne death , kuknem a nic ... :cry: :shock: aj ked sa mi zdalo ze sa objavili nove listky na par rastlinkach...tak nevim uvidzim jak to bude dalej , teraz idem do prace a dolejem dalsie 4dcl LIDL vodicky. Aha takma napadlo ze im este zasvietim, spinac sa mi zapina az okolo 10:45, tak som to nechal vcera svietit hned od rana :idea:
tak rybickam zdar ...amoj pokus pokracuje... :lol:
Obrázok používateľa
XP
 
Príspevky: 218
Obrázky: 34
Založený: 20 Okt 2004 02:01 am
Bydlisko: Kosice

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod roox » 22 Okt 2004 13:08 pm

Proč věci dělat jednoduše, když to jde složitě.... 8)
Obrázok používateľa
roox
 
Príspevky: 312
Obrázky: 32
Založený: 14 Júl 2003 21:45 pm
Bydlisko: CR, Brno

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod pernik » 22 Okt 2004 13:29 pm

nevim, jak mas velke akvarko, ale doporucena denni davka CO2 je cca 3g na zhruba 100l akva. Nejvice bublin ma Mattoni a to 5.5g v 1.5 litru. Takže v te LIDL vodě, protože je velmi levna toho CO2 moc nebude. S těmi tvymi 4dcl jsi teda moc CO2 do akvarka nedal. Ale přeji Ti hodně úspěchů.
pernik
 
Príspevky: 145
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2004 22:39 pm

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod azet » 22 Okt 2004 20:32 pm

ad xp: skusas uz vyskusane. takto nejak zacinal aj takashi amano :wink:

v praxi su osvedcene dva sposoby: bud kvasenie, alebo tlakova flasa. tu fakt nieje co riesit.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Papagaj » 18 Jan 2005 05:33 am

TO> XP

:o :o :o
Nic pohoda zjadne vyhrady skusaj ja som tiez s CO2 skusenostami nidekde nadne (preto sprtam vo vsetkom co sa tu otom da precitat aj ked trochu oneskorene-radsej neskor ako nikdy :idea: )

XP napísal: kuknem a nic ... :cry: :shock: aj ked sa mi zdalo ze sa objavili nove listky na par rastlinkach


Ale citam si citam nanocnej forum a musim povedat ze "diki"skoro nakazdom tvojom prispevku som sa musel zasmiat ale tento bol najlepsi :o
To znelo ako by si cakal ze ked sa pozres do akvarka potom jednom dni ze tam snad cez rastlinky ani neuvidis :o

Ale k tomu co2 problemu: stoho co som sa docital vidim ze je to dost chulostiva zalezitost. Raz prestrelis a vsetko zive v akvarku je mrtve.

Takze :
1.Preco sa nepoucit z chyb druhych ?

2.Tvoj sposob davkovania by som prirovnal asi k tomuto - naco mi bude k CO2 flasi xy druhov drahych ventilov a kamienok , dam tam jednu hadicku za 24.50sk rano pri krmeni tam natlakujem cca 24hodinovu davku jak sa podari a jeto :o :o :o

3.Teraz s odstupum casu nemas prenas nejak zaver ako dopadol cely tvoj vyskum z mineralkami ? Mas doma plnu pivnicu Lidl flias, set alebo kvasnice ?

Alebo sa dohodnime inak, budem testovacim kralikom...obetujem rybicky...xixixxi...a testnem tu AQUARISTICKU SODOFKU LIDL... a ked mi to vsetko podochne..tak mi helpnete a naskladate mi rybaci gulas z Vasich prebytkov rybiciek ????

NO OTRASNY PRISTUP!

Tak vela zdaru a dlhy zivot pre tvoje rybycky :roll:

*otvoril som trochu staru temu ale tu som si proste musel povedat svoje
Obrázok používateľa
Papagaj
 
Príspevky: 119
Obrázky: 14
Založený: 25 Feb 2004 22:33 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Pštros » 10 Máj 2005 08:03 am

nechcem zakladat novu temu, takze sa pytam tu

ked rano kuknem do akvarka, niektore ryby plavaju, jak keby celu noc hulili travu :? :? :? . Nelapaju po vzduchu pri hladine, ale plavaju otocene bokom k hladine a este kadejako inac. Cez den sa to znormalizuje a rano zas a zas.
Je to otrava CO2? Stale sa tu totiz rozprava o lapani po vzduchu, tak neviem. Ide najma o tetry - medene, krivopruhe.

HELP!!!
Obrázok používateľa
Pštros
 
Príspevky: 649
Obrázky: 23
Založený: 08 Mar 2004 09:37 am
Bydlisko: Kežmarok

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Lienka » 13 Máj 2005 12:13 pm

Taka debata sa tu rozprudila okolo CO2, tak sa chcem spytat aky mate nazor na moj sposob pridavania... Mame klasicku sifonovu flasu na bombicky CO2. Do akva sme dali zvon (z kelimka od tresky.) pripevnili hadicky, spatny ventil, aby do hadicky nesla voda... No a kazde rano plnime zvon CO2 zo sifonovej flase. Postupne sa to vstrebava do vody, ale neviem ci tam toho nezostava malo.

Viete poradit nejaky sposob...napriklad dat pod zvon rebricek...aby co2 islo po nom?

A je lepsie dat zvon ku hladine alebo dole k strku?

Môzem zvon plnit aj na vecer, ked je prazdny, ale by mi to v noci otravilo ryby?

Inak akva je len 60l a kelimok od tresky ma objem asi 1 deci.
Lienka
 
Príspevky: 21
Obrázky: 2
Založený: 12 Máj 2005 12:29 pm

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod salik » 13 Máj 2005 15:57 pm

www.akva.sk/viewtopic.php?t=2312
www.akva.sk/viewtopic.php?t=17
strucne, voda si zoberie tolko co2 kolko "potrebuje" (to co tam das vecer tam rano najdes), pozicia zvonu - najlepsie tam, kde prudi voda, kazdopadne dennodenne plnenie zvonu nie je velka zabava
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Lienka » 13 Máj 2005 16:01 pm

salik napísal:www.akva.sk/viewtopic.php?t=2312
www.akva.sk/viewtopic.php?t=17
strucne, voda si zoberie tolko co2 kolko "potrebuje" (to co tam das vecer tam rano najdes), pozicia zvonu - najlepsie tam, kde prudi voda, kazdopadne dennodenne plnenie zvonu nie je velka zabava

Dakujem. Čo sa týka plnenia zvonu, zase až taký problém to nie je. Každé ráno dávam rybkam krmivo a pridávam bioflor...teraz sa starám aj o poter. Sifonovú flasu mám hadickou napojenu stale, takze iba uvolnim skrtitko a napumpujem...dokopy asi 12 sekund....
Lienka
 
Príspevky: 21
Obrázky: 2
Založený: 12 Máj 2005 12:29 pm

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod vest » 14 Máj 2005 08:21 am

Pri aplikovani CO2 difuznym zvonom alebo niecim podobnym zo sifonovej flase,CO davkavaca od Rataja alebo inym sposobom je potrebne si uvedomit,ze dno difuzora je otvorene a tym padom vznika riziko,ze tam urcite vlezie najaka ryba a urcite sa nadychne (mne to spravil skalar a skoro mu oci vypadli)najcastejsie to spravia labirintky a preto je potrebne na otvorenu cast dofuzora pripevnit gumickou nejaku sietku (osvedcila sa mi sietka od ovocia).Gumickou preto,aby sa sietka dala lahko snat a difuzor z vnutra obcas vycistit hlavne od rias.
vest
 
Príspevky: 163
Obrázky: 49
Založený: 04 Jan 2004 18:10 pm
Bydlisko: BA

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Kulgan » 10 Júl 2005 18:24 pm

Mam zakupeny Ratajov Gejzir na CO2. CO2 ide dalej postupne cez elektromagneticky ventil, spatny ventil a CO2 reaktor EHEIM s keramikou. Az do vymeny CO2 flase bolo vsetko v poriadku, ziadne problemy s regulaciou a pod. Minuly tyzden flasa dosla, v predajni mi vymenili prázdnu za plnú a odvtedy sa neprestávam divit.
Po jej pripojeni mi tlakomer ukazujuci tlak vo flasi ukazal 85 bar (pokial viem tak vo flasi s tekutym CO2 moze byt tlak 57-70 bar v zavislosti od teploty) a redukcnym ventilom, ktory pusta plyn na ihlovy ventil neviem nastavit tlak vacsi ako 1,2 bar (predtym to nebol problem). Tlak vo flasi postupne klesol zatial na takych 65 bar, redukcnym ventlilom stale nie je mozne nastavit vyssi tlak. Ihlovy ventil musim mat v sucasnosti v podstate naplno otvoreny, nejaka rozumna regulacia je dost problematicka.
Neviete mi niekdo poradit kde je problem? Dakujem.
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Phantom » 10 Júl 2005 19:57 pm

Tieto iste problemy mam aj ja :x
Za prve som mal velky problem pri prvom spusteni!,kedy mi redukcny ventil nereagoval a tak som ho dal na kontrolu k poziarnikom,no a ti tam nieco dotiahli a islo to uz normalne.
Za druhe som mal problem s naplnenim tejto flase(BB),kedze nikde nemali potrebnu koncovku,ale nastastie som po dvoch dnoch nasiel chlapa ,ktory to vedel naplnit.Bohuzial,ale pretlakoval a tak som nemohol ani Co2 pustit a tak som zase behal az nakoniec mi z neho ochotny sused(skuseny do techniky) vypustil na potrebnych 50-57 barov.No a tak Co-ckujem,akurat s tym problemom,ze redukcny ventil mi neda viac ako 1 bar???

Kulgan ako si napojil ten Eheim reactor na hadicku od Rataja?
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Jožo » 11 Júl 2005 15:07 pm

Tiez pouzivam gejzir od Rataja. Ceocko pustam aj v noci, nechce sa mi to stale zatvarat a nemam elektromagneticky ventil - mal by dojst kazdu chvilu za rozumnu cenu (vdaka XP a jeho kontaktom). To, ze ceocko bezi vkuse zatial neposobi rybam ziadne problemy a ide mi to takto uz cca 10 mesiacov. S gejzirom som mal len raz problem. Kedze technicky CO2 je v podstate velmi "spinavy" plyn, moze sa vo flasi po plneni vyzrazat voda, ktora pri redukcaku zamrzne a neprepusti plyn. Vtedy som vypustil zvysny plyn, vylial cca 1dcl vody, flasu vysusil a odvtedy fici opät bez problemov. Tam, kde si davam plnit flasu dokazu "navazit" absolutne presne mnozstvo ceocka, tlak nikdy nebol vyssi ako 57 bar.
Skusali ste niekto dat vyvod ceo k nasavaniu vonkajsieho filtra? Rozoberalo sa to v jednej teme, ale nebolo to ukoncene mam pocit. Teda, ze ceo sa nasaje do filtra, tam sa rozpusti atd. Nezabije nitrifikacne bakterie vo filtri? Sorrko za dlhy prispevok.
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod jacik » 11 Júl 2005 16:22 pm

Jožo napísal:Skusali ste niekto dat vyvod ceo k nasavaniu vonkajsieho filtra? Rozoberalo sa to v jednej teme, ale nebolo to ukoncene mam pocit. Teda, ze ceo sa nasaje do filtra, tam sa rozpusti atd. Nezabije nitrifikacne bakterie vo filtri?

zavedenie co2 do vstupnej hadice externeho filtra sa mi neosvedcilo. mal som dojem ze ta co2 sa vo vnutri filtra (fluval 104) hromadi a raz za cas vysla z vystupnej hadice velikanska bublina co2. takze takto nie.

skusal som aj zavedenie co2 do vystupnej hadice - ale to rozpustenie nebolo tak dokonale ako som si zelal.

teraz mam vyriesene rozbijanie bubliniek co2 pomocou vrtulky filtra. co2 je privadzane pred vrtulku. filter je interny equael fan1 a nema ziadny molitan kvoli tomu aby sa nezanasal a nemusel som ho casto prat. samozrejme na filter som nasadil nasavaci kos s dierkami tak malymi aby cez nich ryby nemohli vplavat do filtra. toto riesenie mi vyhovuje najviac. cena cca. 300sk. foto mam v sukromnom fotoalbume

Obrázok
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 set od Rataja

Odoslaťod Kulgan » 11 Júl 2005 20:04 pm

Jožo napísal:Kedze technicky CO2 je v podstate velmi "spinavy" plyn, moze sa vo flasi po plneni vyzrazat voda, ktora pri redukcaku zamrzne a neprepusti plyn. Vtedy som vypustil zvysny plyn, vylial cca 1dcl vody, flasu vysusil a odvtedy fici opät bez problemov.
Zaujimava skusenost, nieco vysvetluje. Toz si musim v BA najst pracovisko, ktore mi naplni tu flasu, ktoru prinesiem. V akva predajni toto totiz nie som schopny ovplyvnit :D :? . Zatial dakujem.
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.