CO2 z hasiaceho pristroja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 17 Jan 2006 21:40 pm

Ray napísal:Do kelu, neviete niekto, kde nieco podobne by sa dalo zohnat v BB? Alebo nekupil by mi to niekto v BA a poslal postou? Prosim!!!!!!!!


To mi chceš povedať, že v BB nie je jediný obchod so zváracou technikou? Tam by si mal kúpiť aj flašu aj redukčák. Takú istú flašu som videl v hornbachu akurát bola naplnená argónom, takže tento typ flaše je určite bežný. Akurát sa budeš musieť informovať o možnostiach výmeny za plnu, pretože sa jedná, aspoň podla potlače o neobnovatelnu flašu. V BA stojí výmena za plnu 40,-. No a ten ihlák dostaneš v každej kvalitnej cyklo predajni, pretože sa jedná o ventil na CO2 pre hustenie bike-kolies.
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Reklama

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 17 Jan 2006 22:01 pm

V BB nic kvalitne nemame (pokus o zart). Neviem, nepoznam ziadnu predajnu so zvaracskou technikou, Hornbach tu nie je. Ked ihlak dostat v cyko predajni, nie je mozne tam dostat aj ine veci na CO2 (ked sa tym fukaju kolesa)? Ved to musia byt tiez tlakove flase. Ci tam je to zase zbytocne predrazene?
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Jožo » 18 Jan 2006 09:33 am

Caute chalani, skuste si najst na nete firmu Kodreta Stefanov, tak sa to myslim vola. Predavaju hasiacu techniku a plnia ceocko. Teda aspon v KE. Ale maju pobocky po celej SR. Bomba 6kg sa da kupit za cca 600-800 Sk a napln vyjde na stovku priblizne, samozrejme bez papierov.
Ja som o tom nevedel a uz davno som kupil gejzir od Rataja. Pol kilova napln mi vydrzi asi na 3 mesiace a nevypinam ju ani na noc aj ked mam aj elektromagneticky ventil :-)
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jacik » 18 Jan 2006 10:08 am

jozo, ak maju firmu na konci jazera medzi vyrobnymi halami, tak aj ja som si tam dal pretesnit a naplnit 6kg flasu.

ps, inac ak mas moznost vymenit flasu za vacsiu tak nevahaj. ja uz ani neviem, ze mam co2. funguje to tak nejako samo :)
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Dexter » 18 Jan 2006 10:25 am

Ludia a ako vam to funguje? Mate to potom napojene na pocitadlo bublin alebo teda ten difuzor, aby ste nepresytili vodu? Mala by zmysel aj nejaka malinka bombicka u mna? (mam 54 l akva, pouzivam difuzny zvon).
Naposledy upravil Dexter dňa 18 Jan 2006 13:17 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Dexter
 
Príspevky: 439
Obrázky: 15
Založený: 23 Aug 2005 10:47 am
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Jožo » 18 Jan 2006 12:27 pm

jacik napísal:jozo, ak maju firmu na konci jazera medzi vyrobnymi halami, tak aj ja som si tam dal pretesnit a naplnit 6kg flasu.

ps, inac ak mas moznost vymenit flasu za vacsiu tak nevahaj. ja uz ani neviem, ze mam co2. funguje to tak nejako samo :)


Presne tam. Ti chlapici vyzeraju byt dost ochotni, zatial mam super skusenosti. Okamzite by som menil za väcsiu flasu, lenze ju nemam kde umiestnit v obyvacke a manzelka ma urcite predstavy o usporiadani izby :-)
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Jožo » 18 Jan 2006 12:34 pm

Dexter napísal:Ludia a ako vam to funguje? Mate to potom napojene na pocitadlo bublin alebo teda ten difuzor, aby ste nepresytili vodu? Mala by zmysel aj nejaka malinka bobicka u mna? (mam 54 l akva, pouzivam difuzny zvon).


Ako pisal Jacik, funguje to samo :-) Pustim plyn cez jemny kamienok, nastavim ihlakom jemnucke bublinky a nejakym pocitanim sa netrapim. Kolko za sekundu? Netusim, stovky, tisice prachovych bubliniek... Mam 350l, takze nemam obavy z toho, ze vyrobim sodovku. A ci ma zmysel ceocko, hm, Hamletovska otazka. 15 rokov som mal 120 l akva, dve 15W ziarovky, monokultura cryptocoryne a rastli ako dive. Ziadne riasy. Netusil som, ze nejaka stetickova existuje. Teraz sa spravam moderne, brutalne svetla, vonkajsi filter, ceo a podobne a furt nejaky problem...holt, konicek je konicek.
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Dexter » 18 Jan 2006 13:19 pm

Jožo napísal:
Dexter napísal:Ludia a ako vam to funguje? Mate to potom napojene na pocitadlo bublin alebo teda ten difuzor, aby ste nepresytili vodu? Mala by zmysel aj nejaka malinka bobicka u mna? (mam 54 l akva, pouzivam difuzny zvon).


Ako pisal Jacik, funguje to samo :-) Pustim plyn cez jemny kamienok, nastavim ihlakom jemnucke bublinky a nejakym pocitanim sa netrapim. Kolko za sekundu? Netusim, stovky, tisice prachovych bubliniek... Mam 350l, takze nemam obavy z toho, ze vyrobim sodovku. A ci ma zmysel ceocko, hm, Hamletovska otazka. 15 rokov som mal 120 l akva, dve 15W ziarovky, monokultura cryptocoryne a rastli ako dive. Ziadne riasy. Netusil som, ze nejaka stetickova existuje. Teraz sa spravam moderne, brutalne svetla, vonkajsi filter, ceo a podobne a furt nejaky problem...holt, konicek je konicek.


Nemyslim, ci ma CO2 zmysel vseobecne, ale pre male akva ako mam ja 54 l - tam uz je totiz problem s tym, ze vyrobim sodovku (nekontrolovanymi kvasnicami sa mi to podarilo - rapidne kleso pH asi o 0,8) a ci by sa dal tento problem vyriesit s pocitadlom bublin. O to mi ide...
Obrázok používateľa
Dexter
 
Príspevky: 439
Obrázky: 15
Založený: 23 Aug 2005 10:47 am
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Miloš » 18 Jan 2006 14:50 pm

ak pouzijes ihlovy ventil tak si do akvarka pustas tolko CO2 kolko potrebujes mmozes ho totiz regulovat co pri kvasniciach mozes len ciastocne priskrtenim hadicky ale vzdy tam je problem ze nazaciatku je CO2 viac ako si prdstavujes a ku konci je ho zasa malo s ihlovym ventilom si schopny dodavat potrebne mnozstvo po cely cas
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Dexter » 18 Jan 2006 15:26 pm

Miloš napísal:ak pouzijes ihlovy ventil tak si do akvarka pustas tolko CO2 kolko potrebujes mmozes ho totiz regulovat co pri kvasniciach mozes len ciastocne priskrtenim hadicky ale vzdy tam je problem ze nazaciatku je CO2 viac ako si prdstavujes a ku konci je ho zasa malo s ihlovym ventilom si schopny dodavat potrebne mnozstvo po cely cas


Cele sa mi to zda vela penazi na take velke akva... Skor by ma zaujimalo, ci je tak poznat rozdiel, medzi tym, ci mam difuzny zvon a tym, keby som mal malu bombu s ihlackom... Mate niekto taku skusenost ze ste presli z CO2 z difuzora na "priame vstrekovanie"?
Obrázok používateľa
Dexter
 
Príspevky: 439
Obrázky: 15
Založený: 23 Aug 2005 10:47 am
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 18 Jan 2006 16:22 pm

Jožo napísal:Caute chalani, skuste si najst na nete firmu Kodreta Stefanov, tak sa to myslim vola. Predavaju hasiacu techniku a plnia ceocko. Teda aspon v KE. Ale maju pobocky po celej SR. Bomba 6kg sa da kupit za cca 600-800 Sk a napln vyjde na stovku priblizne, samozrejme bez papierov.
Ja som o tom nevedel a uz davno som kupil gejzir od Rataja. Pol kilova napln mi vydrzi asi na 3 mesiace a nevypinam ju ani na noc aj ked mam aj elektromagneticky ventil :-)


800,- za 6kg bombu je viac než výborná cena. V BA son nevidel pod 1500,-. No a naplnenie 6kg bomby tj. 5kg CO2 stojí v Hastexe 90,- s DPH.
Po naplnení mi obsahový manometer ukazoval 70 a teraz po 3mes. 50, takže to vydrží bublať hóóódne dlho
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 18 Jan 2006 16:37 pm

Dexter napísal:Cele sa mi to zda vela penazi na take velke akva... Skor by ma zaujimalo, ci je tak poznat rozdiel, medzi tym, ci mam difuzny zvon a tym, keby som mal malu bombu s ihlackom... Mate niekto taku skusenost ze ste presli z CO2 z difuzora na "priame vstrekovanie"?


Rozdiel to je, otázku by som vsak postavil tak, že či to za to stojí?
Pri pridávaní CO2 zo zvona sa prakticky nedá predávkovať ale nedá sa resp. min. upravovať ani pH vody. To znamená, že rastlinkám CO2-kou určite pomôžeš ale s hodne velkou rezervou.
Prechod od zvonu alebo burčaku k CO2-setu pri akvarkach menších ako 80L považujem skôr za pohodlnosť ako za nevyhnutnosť.
Málokt. akvarista pestuje náročné rastlinky ako napr. Alternanthera reineckii v akvarkach pod 80L a tie menej náročné si zas na kvalitu vody a CO2 tak nepotrpia.
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod FFranta » 28 Jan 2006 18:42 pm

xitanaf napísal:ihlák 230,- ZANZO Bike Mariánska BA

Jehlovej ventil za 230 Sk? Co je to zac, jak se to jmenuje, na co se to pouziva, jakej to ma zavit a jaky s tim mas zkusenosti? :-)
FFranta
 
Príspevky: 5
Založený: 23 Júl 2005 14:38 pm
Bydlisko: ČR

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod matus » 30 Jan 2006 12:40 pm

ad Ray>
v BB mas velku predajnu zvaracej techniky oproti pivovaru v Radvani smerom na Kremnicku alebo ak si mobilny tak pozri v Selciach / je to na zaciatku dediny oznacene tabulou, ale ihlaky tam nema a keby si potreboval nejaku flasu na CO2 daj vediet nieco ti zozeniem u nas v nemocnici, dohodneme sa.
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 30 Jan 2006 12:46 pm

matus napísal:ad Ray>
v BB mas velku predajnu zvaracej techniky oproti pivovaru v Radvani smerom na Kremnicku alebo ak si mobilny tak pozri v Selciach / je to na zaciatku dediny oznacene tabulou, ale ihlaky tam nema a keby si potreboval nejaku flasu na CO2 daj vediet nieco ti zozeniem u nas v nemocnici, dohodneme sa.

Diky za info, flasu som uz zohnal a oproti Pivovaru sa pozriet pojdem, lebo volal som do Seliec a skoro ma trafil slak, za red. ventil pytal 2.000,- Sk!!!
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod saki » 30 Jan 2006 14:36 pm

FFranta napísal:
xitanaf napísal:ihlák 230,- ZANZO Bike Mariánska BA

Jehlovej ventil za 230 Sk? Co je to zac, jak se to jmenuje, na co se to pouziva, jakej to ma zavit a jaky s tim mas zkusenosti? :-)

Je to ihlovy ventil made in Italy urceny na hustenie kolies bicyklov z bombiciek CO2. Ma nestandartny zavit. Nic tam nepasovalo, tak mi to v dielni prerezali, natocili na vyvod z redukcneho ventilu a prispajkovali. "Ihla" na tomto ventile je dost tupa - mal som velky problem nastavit maly pocet bublin (10/min), tak som tu ihlu poriadne zabrusil vo vrtacke a je to podstatne lepsie.
Obrázok používateľa
saki
 
Príspevky: 75
Obrázky: 3
Založený: 20 Dec 2005 18:53 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 30 Jan 2006 14:37 pm

FFranta napísal:
xitanaf napísal:ihlák 230,- ZANZO Bike Mariánska BA

Jehlovej ventil za 230 Sk? Co je to zac, jak se to jmenuje, na co se to pouziva, jakej to ma zavit a jaky s tim mas zkusenosti? :-)


Jedná sa o ventil na hustenie bike kolies codvojkou. Má trochu velké stúpanie takže sa nedá až tak presne regulovať ale pre akva účel postačuje. Ide hlavne o to aby bola poistka, keby (a stáva sa často) redukčák trochu povolil a pustil viac. So závitom je problém, pretože má nešdandartné stúpanie, takže ho bud nasilu natočíš na klasický M-kový alebo G-čkový ale musíš použiť teflónovú tesniacu pásku http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5727

alebo použiješ ako spojku nejaký kus hadice http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=6154
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 30 Jan 2006 14:40 pm

Ray napísal:
matus napísal:ad Ray>
v BB mas velku predajnu zvaracej techniky oproti pivovaru v Radvani smerom na Kremnicku alebo ak si mobilny tak pozri v Selciach / je to na zaciatku dediny oznacene tabulou, ale ihlaky tam nema a keby si potreboval nejaku flasu na CO2 daj vediet nieco ti zozeniem u nas v nemocnici, dohodneme sa.

Diky za info, flasu som uz zohnal a oproti Pivovaru sa pozriet pojdem, lebo volal som do Seliec a skoro ma trafil slak, za red. ventil pytal 2.000,- Sk!!!


Bohužial redukčáky s dvoma manometrami tolko stoja a použité sa zháňajú ťažko
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 30 Jan 2006 14:51 pm

xitanaf napísal:Bohužial redukčáky s dvoma manometrami tolko stoja a použité sa zháňajú ťažko

Toto je na nervy! Myslel som si, ze problem pre mna bude zohnat flasu. Teraz flasu mam, ihlak mam tiez a stojim na nemoznosti zohnat red. ventil do 1000,- Sk (staci mi aj s jednym manometrom). Sila! Asi ma porazi z tejto BB. Sorry z vyraz, ale uz som obvolal asi 6 obchodov a nikto taky nema.
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Miloš » 30 Jan 2006 14:54 pm

skus www.shop.akva.sk maju tam redukcny ventil za 952 SK
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 30 Jan 2006 15:01 pm

Ano, ale bez manometra. To sa mi tiez zda prehnana cena. A este k tomu objednam to a potom mi to nebude pasovat ani na ihlak ani na flasu... Hm, to je riskantne, ked si to nemozem "chytit" a pozriet pred kupou.
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 30 Jan 2006 15:06 pm

Aky zavit mas na ihlaku a aky zavit na flasi ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 30 Jan 2006 15:07 pm

Myslim, ze na flasi je 3/4 a ihlak je 1/4. Ale musim to zmerat az doma, nemam to teraz po ruke. Ale asi to bude tak, ako pisem
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 30 Jan 2006 16:43 pm

Tak nakoniec som si kupil redukcak v Technomole za cca 1540,- Sk s dvomi manometrami. Teraz mi uz len ostava napojit to na ihlak a mozem ficat. Nejako to dnes pospajam a potom hodim foto. Uvidime...
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.