CO2 z hasiaceho pristroja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod dudy » 01 Feb 2006 10:47 am

ak to chapem dobre ihlovy ventil je len poistka,aby z redukcneho neuslo viac ako treba.Myslite,ze by rovnaku ulohu mohlo zohrat aj zaskrtenie hadicky bud bezcom ako na infuzkach,alebo nejakou svorkou.Ak myslite ,ze nie tak preco?
dudy
 
Príspevky: 99
Obrázky: 33
Založený: 31 Jan 2006 11:49 am
Bydlisko: Bratislava-DNV

Reklama

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Dexter » 01 Feb 2006 10:54 am

dudy napísal:ak to chapem dobre ihlovy ventil je len poistka,aby z redukcneho neuslo viac ako treba.Myslite,ze by rovnaku ulohu mohlo zohrat aj zaskrtenie hadicky bud bezcom ako na infuzkach,alebo nejakou svorkou.Ak myslite ,ze nie tak preco?


Lebo vo flasiach s CO2 je 150-200 atmosfer, to by si hadickou
1. neuskrtil
2. neureguloval
Obrázok používateľa
Dexter
 
Príspevky: 439
Obrázky: 15
Založený: 23 Aug 2005 10:47 am
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 01 Feb 2006 10:55 am

Nechapes to dobre. Ihlovy ventil sluzi na regulaciu prietoku CO2. Zaskrtenie hadicky sice splni rovnaku ulohu, ale len za rovnakej teploty, vlhkosti atd. Pri kazdej zmene teploty Ti to bude bublat inak, odskusane....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod dudy » 01 Feb 2006 11:03 am

To je ale vystup na flasi,ciuz na redukcaku?
dudy
 
Príspevky: 99
Obrázky: 33
Založený: 31 Jan 2006 11:49 am
Bydlisko: Bratislava-DNV

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 01 Feb 2006 11:07 am

Dexter napísal:Lebo vo flasiach s CO2 je 150-200 atmosfer, to by si hadickou

Nie je ;-) a okrem toho je rec o vystupe z redukcaku....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod dudy » 01 Feb 2006 11:22 am

pouzivam zatial ako nahradu za ihlak,ihlovy ventil z podstavca laboratorneho kahana,ale nie som spokojny.nastavil som pekne bublinky cca 50 za min. a po 2 hodinach neslo nic,tak som dal viacej cca 100 za min. a po 1.5 dni mi to bubla cca 60 za in,co je fajn ale pripada mi to velmi nestabilne (pri najmensom pootoceni kahanovym ihlakom hned ide vela resp. nic).su vsetky ihlaky take nestabilne,resp. citlive na najmensi dotyk?Rozmyslam o tom co pouzivaju cyklisti,ale ak je rovnako nestabilny,ci ako to nazvat,ako to co mam teraz tak by to boli len vyhodene peniaze.
dudy
 
Príspevky: 99
Obrázky: 33
Založený: 31 Jan 2006 11:49 am
Bydlisko: Bratislava-DNV

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod paulovic » 01 Feb 2006 16:14 pm

dudy napísal:Rozmyslam o tom co pouzivaju cyklisti,ale ak je rovnako nestabilny,ci ako to nazvat,ako to co mam teraz tak by to boli len vyhodene peniaze.


cyklistický je v pohode, používam ho cca 1,5 roku. je trochu citlivý na nastavenie ale nepostrehol som, že mení počty bubliniek. Treba upraviť závit, nakolko je tam iné stúpanie.

http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=1565
paulovic
 
Príspevky: 140
Obrázky: 23
Založený: 23 Júl 2003 15:09 pm
Bydlisko: Bratislava, Petržalka

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 01 Feb 2006 16:42 pm

presne tak, cyklo ventil je trochu citlivý ale absolútne stabilný
vid. moje prevedenie http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=6154
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod FFranta » 01 Feb 2006 23:27 pm

A jaky ty cyklo vetnily pouzivate? (nevite znacky, typ?) :-)
Ja jsem ho dneska byl shanet a sehnal jsem jen www.pernstejn.net/ffranta/aq/ventil1.jpg a www.pernstejn.net/ffranta/aq/ventil2.jpg Nepouzivate nekdo tydle? Jeste nikde jsem je na CO2 setu nevidel a na prvni pohled se mi moc nezdali, tak nevim... Na druhou stranu kdyz je to taky na husteni pneumatik, tak by to stoupani atd melo mit stejny, co?
FFranta
 
Príspevky: 5
Založený: 23 Júl 2005 14:38 pm
Bydlisko: ČR

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 01 Feb 2006 23:35 pm

FFranta napísal:A jaky ty cyklo vetnily pouzivate? (nevite znacky, typ?) :-)
Ja jsem ho dneska byl shanet a sehnal jsem jen www.pernstejn.net/ffranta/aq/ventil1.jpg a www.pernstejn.net/ffranta/aq/ventil2.jpg Nepouzivate nekdo tydle? Jeste nikde jsem je na CO2 setu nevidel a na prvni pohled se mi moc nezdali, tak nevim... Na druhou stranu kdyz je to taky na husteni pneumatik, tak by to stoupani atd melo mit stejny, co?


obr. č. 1 - ešte som tento typ nikde nevidel
obr. č. 2 - videl ale o hodne drahší ako 230,- Sk
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod FFranta » 01 Feb 2006 23:40 pm

xitanaf napísal:obr. č. 2 - videl ale o hodne drahší ako 230,- Sk

A videl jsi ji na kole, nebo na CO2 setu do akvarka? :-)
FFranta
 
Príspevky: 5
Založený: 23 Júl 2005 14:38 pm
Bydlisko: ČR

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 01 Feb 2006 23:44 pm

FFranta napísal:
xitanaf napísal:obr. č. 2 - videl ale o hodne drahší ako 230,- Sk

A videl jsi ji na kole, nebo na CO2 setu do akvarka? :-)


NIKDY!!!

Jedine ten čo mám ja
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod FFranta » 01 Feb 2006 23:50 pm

xitanaf napísal:NIKDY!!!

Jedine ten čo mám ja

A ten co mas ty, neni to tendle?
http://kupkolo.cz/product_info.php?cPat ... cts_id=269
Ale zajimavy je, ze na slovensku stoji 230 SK a u nas 340 CZK :( Nebo to neni on?
I kdyz ted se divam - za 340 CZK je to i s bombickou...
Naposledy upravil FFranta dňa 01 Feb 2006 23:51 pm, celkovo upravené 1 krát.
FFranta
 
Príspevky: 5
Založený: 23 Júl 2005 14:38 pm
Bydlisko: ČR

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod michal_ » 01 Feb 2006 23:50 pm

Jedná sa o ventil na hustenie bike kolies codvojkou. Má trochu velké stúpanie takže sa nedá až tak presne regulovať ale pre akva účel postačuje. Ide hlavne o to aby bola poistka, keby (a stáva sa často) redukčák trochu povolil a pustil viac. So závitom je problém, pretože má nešdandartné stúpanie, takže ho bud nasilu natočíš na klasický M-kový alebo G-čkový ale musíš použiť teflónovú tesniacu pásku http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5727

mozno trochu odskakujem od temy... co2 do bikov??? kdo dava co2..?? a preco??
michal_
 
Príspevky: 125
Obrázky: 1
Založený: 19 Jan 2006 12:49 pm
Bydlisko: bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 02 Feb 2006 00:01 am

michal_ napísal:Jedná sa o ventil na hustenie bike kolies codvojkou. Má trochu velké stúpanie takže sa nedá až tak presne regulovať ale pre akva účel postačuje. Ide hlavne o to aby bola poistka, keby (a stáva sa často) redukčák trochu povolil a pustil viac. So závitom je problém, pretože má nešdandartné stúpanie, takže ho bud nasilu natočíš na klasický M-kový alebo G-čkový ale musíš použiť teflónovú tesniacu pásku http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5727

mozno trochu odskakujem od temy... co2 do bikov??? kdo dava co2..?? a preco??


Závodný cyklisti. A Prečo? Neviem, ale asi z toho istého dôvodu prečo si niekto dáva hustiť kolá v pneuservise dusíkom, zrejme lepšie vlastnosti plynu? alebo a tu je väčšia pravdepodobnosť ked závodník dostane defekt tak nahodí novú galusku a pomocou bombičky s CO2 ju ovela rýchlejšie nafúka ako keby mal hustiť klasickou pumpou. Ale ako hovorím fakt neviem...
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod johhhny » 02 Feb 2006 00:35 am

Xitanaf ma pravdu, je to koli rychlejsiemu fukaniu, akurat sa myli v tom, ze sa to pouziva na galusky. Pouzivaju to bikeri, tych 3,5 atm s tym zvladnu, na cestnych 8atm sa to pouzit neda.
Obrázok používateľa
johhhny
 
Príspevky: 250
Obrázky: 18
Založený: 07 Nov 2003 00:18 am
Bydlisko: Myjava, prechodne BA

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Satyricon » 02 Feb 2006 00:46 am

Dexter napísal:
dudy napísal:ak to chapem dobre ihlovy ventil je len poistka,aby z redukcneho neuslo viac ako treba.Myslite,ze by rovnaku ulohu mohlo zohrat aj zaskrtenie hadicky bud bezcom ako na infuzkach,alebo nejakou svorkou.Ak myslite ,ze nie tak preco?


Lebo vo flasiach s CO2 je 150-200 atmosfer, to by si hadickou
1. neuskrtil
2. neureguloval

preco sa to potom mne podarilo na 23kg flasi? :P
Obrázok používateľa
Satyricon
 
Príspevky: 120
Obrázky: 57
Založený: 01 Feb 2005 13:32 pm
Bydlisko: Košice-Sever

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 02 Feb 2006 07:41 am

Satyricon napísal:preco sa to potom mne podarilo na 23kg flasi? :P

COO? ty si dal hadicku bez redukcaku na flasu ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Satyricon » 02 Feb 2006 21:53 pm

vlastne na manometri som si nastavil aky tlak ma pustat no nic viac :oops:
Obrázok používateľa
Satyricon
 
Príspevky: 120
Obrázky: 57
Založený: 01 Feb 2005 13:32 pm
Bydlisko: Košice-Sever

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 03 Feb 2006 07:47 am

Satyricon napísal:vlastne na manometri som si nastavil aky tlak ma pustat no nic viac :oops:

A mas pocitadlo bubliniek a reaktor CO2 ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Satyricon » 03 Feb 2006 12:18 pm

pocitadlo nemam a reaktor ani neviem co je :oops:
Obrázok používateľa
Satyricon
 
Príspevky: 120
Obrázky: 57
Založený: 01 Feb 2005 13:32 pm
Bydlisko: Košice-Sever

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 03 Feb 2006 12:30 pm

No fajn, tak na zaklade coho tvrdis, ze to uregulujes hadickou a skrtitkom?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Satyricon » 03 Feb 2006 15:12 pm

.. proste priblizne odhad kolko bubliniek ide, a ryyby takto ziju uz dlho a rastlinam sa dari.. nevidim v tom problem...
Obrázok používateľa
Satyricon
 
Príspevky: 120
Obrázky: 57
Založený: 01 Feb 2005 13:32 pm
Bydlisko: Košice-Sever

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 03 Feb 2006 15:45 pm

Takze si to zhrnme tak, ze absolutne netusis kolko CO2 Ti ide z tvojeho regulatora ;-). Je totiz rozdiel bublat CO2 cez kamienok, kde je to skoro jedno a rozdiel vobec nespoznas, alebo pustat CO2 do reaktora kde uz jedno nie je, ci ti ide 1 bublinka za 6 sekund alebo za 3.....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.