CO2 z hasiaceho pristroja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Norman » 17 Feb 2006 14:17 pm

No aby v tom bol este vacsi humbuk :), tak ta hodnota v l/min resp. tlaku plati, ale len na konkretnom ventile a jeho skrtiacom/redukcnom elemente, takze ak maju dvaja rovnake "ventily s budikmi" mozu nastavovat aj podla l/min. Ak je vsak za redukcakom este ihlak, tak samozrejme udavana hodnota prietoku v l/min je blbost. Je platna len ak za redukcakom nie je uz nic len hadica.
Obrázok používateľa
Norman
 
Príspevky: 978
Obrázky: 72
Založený: 24 Jún 2005 11:24 am
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 03 Mar 2006 16:17 pm

Poradte, kde by som zohnal Elektromagnetický CO2 ventil? Na Akvashope stoji ca 2700,- Sk a to sa mi zda moc.
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 03 Mar 2006 16:48 pm

Ray napísal:Poradte, kde by som zohnal Elektromagnetický CO2 ventil? Na Akvashope stoji ca 2700,- Sk a to sa mi zda moc.
čítaj pozornejšie fórum, niekde tu už bola spomenutá firma kt. ho vyrába za 800
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 03 Mar 2006 20:04 pm

Citaj pozornejsie forum??? Je tu tisic devatsto patsto prispevkov o co2 a Ty mi povies, aby som cital pozornejsie forum. No prepac, ale to si fakt nemusel...
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 03 Mar 2006 20:18 pm

Ray napísal:Citaj pozornejsie forum??? Je tu tisic devatsto patsto prispevkov o co2 a Ty mi povies, aby som cital pozornejsie forum. No prepac, ale to si fakt nemusel...

No vies je tu fukcia hladania :mrgreen:. Ale mozes skusit tu : http://www.shop.akva.sk/product_info.ph ... cts_id=246
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 03 Mar 2006 20:23 pm

OK, skus si dat v hladani najst elektomagneticky ventil. Skusal som aj el ventil, ventil co2 a pod. Vzdy mi vyhodilo tolko prispevkov, ze keby som ich mal citat, nedopracujem sa k vysledku ani za 24 hodin. Ale aj tak dik, aj ked to nie je za spominanych 800,- Sk
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 03 Mar 2006 20:35 pm

Ray napísal:Citaj pozornejsie forum??? Je tu tisic devatsto patsto prispevkov o co2 a Ty mi povies, aby som cital pozornejsie forum. No prepac, ale to si fakt nemusel...

čo tak napr. tu viewtopic.php?t=3450
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jacik » 03 Mar 2006 20:37 pm

Ray napísal:OK, skus si dat v hladani najst elektomagneticky ventil. Skusal som aj el ventil, ventil co2 a pod. Vzdy mi vyhodilo tolko prispevkov, ze keby som ich mal citat, nedopracujem sa k vysledku ani za 24 hodin.

Ray, hladanie mi trvalo asi patinu casu co napisanie tejto odpovede:
http://www.google.sk/search?q=magnetick ... te:akva.sk a najdes moj clanok http://jacik.akva.sk/wiki/nahlad.php?clanok=mojeco2 , v nom link na http://www.bero-aquatec.de/ a cenu nur 22,85 €
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 03 Mar 2006 20:47 pm

Fajn, ste lepsi, sypem si popol na hlavu...
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod thomas111 » 04 Mar 2006 00:32 am

ludia, ja mam dve flase z co2 hasicaka. Ale u nas v SP tvri chlapik ze sa nedaju naplnit. Sa mu nechce ci co?
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Miro69 » 04 Mar 2006 12:43 pm

U nás v Haslexe plnia iba dvoj, šesť a viac kilogramové fľaše s 3/4 závitom a pretlakovým ventilom.
Obrázok používateľa
Miro69
 
Príspevky: 98
Obrázky: 8
Založený: 15 Feb 2006 23:39 pm
Bydlisko: Levice

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod lubo1 » 14 Mar 2006 22:13 pm

neviem preco sa zapodievas ocelovou flasov.Ja som pouzival kvasnice s cukrom zaliate vodov v pet flasi a fungovalo to.
Obrázok používateľa
lubo1
 
Príspevky: 2
Založený: 11 Mar 2006 06:49 am

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod thomas111 » 14 Mar 2006 22:32 pm

lubo1 napísal:neviem preco sa zapodievas ocelovou flasov.Ja som pouzival kvasnice s cukrom zaliate vodov v pet flasi a fungovalo to.

ja mam kvasnice momentalne teraz spojazdnene...ale nevyhovuje mi to lebo mi to proste nevyhovuje :wink:. Preto chcem spojazdnit CO2 z flase. A pytam sa preto lebo chcem usetrit aspon na tej flasi, kedze vsetci dobre vieme ake je to vsetko okolo CO2 drahe.
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

stúpajúci výstupný tlak

Odoslaťod otano » 14 Jan 2009 09:31 am

Ja mám taký problémik. Konečne som skompletizoval a vytesnil moj CO2 set. Len mám problém, že keď výstupný tlak nastavím na tých 200 kPa, ako ste písali a bublinkovanie na pár za minútu, postupne mi začne stúpať výstupný tlak na budíkoch. A keď vypne elmag. ventil, tak ešte viac. Vždy som teda radšej zavrel hlavný ventil na flaši (asi by niečo buchlo, keby som to nechal stále stúpať...).

Je toto chyba redukčného ventilu?
Obrázok používateľa
otano
 
Príspevky: 50
Obrázky: 15
Založený: 15 Dec 2004 16:07 pm
Bydlisko: Malacky

Odoslaťod Norman » 15 Jan 2009 11:19 am

Redukcak by mal drzat +- na vystupe nastaveny rovnaky tlak pokial je vo flasi dost tekuteho CO2, meni sa to len "teplotou" aj to pri lacnejsich ventiloch. Nemalo by to v ziadnom pripade stupat.
Obrázok používateľa
Norman
 
Príspevky: 978
Obrázky: 72
Založený: 24 Jún 2005 11:24 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod otano » 15 Jan 2009 11:43 am

No, už sa trochu unormálnil. Pri zapnutí trošku klesne, resp. sa ustály ten tlak, ale keď vypnem elmag. ventil, tak stúpa. Sledovla som to a za 2 h stúpol o 0,3 MPa. Možno by sa časom ustálil na nejakej hranici. Ale nechcem to riskovať, keď nie som doma, aby mi nebuchol ten elmag. ventil...
Obrázok používateľa
otano
 
Príspevky: 50
Obrázky: 15
Založený: 15 Dec 2004 16:07 pm
Bydlisko: Malacky

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod brano BA » 16 Jan 2009 11:11 am

Prosim Vas o info ohladom CO2 flase. Kolko mi asi vydrzi mala CO2 flasa, napln je 0.350g. Nemam doma vela miesta,preto chcem zvolit takuto malu flasu. Mam este moznost zohnat 1,5kg flasu,ale ta je pre mna uz trocha velka. bude to do cca 130L akva - cisty objem
Obrázok používateľa
brano BA
 
Príspevky: 184
Obrázky: 36
Založený: 30 Nov 2008 21:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod azet » 16 Jan 2009 21:24 pm

brano BA napísal:Prosim Vas o info ohladom CO2 flase. Kolko mi asi vydrzi mala CO2 flasa, napln je 0.350g. Nemam doma vela miesta,preto chcem zvolit takuto malu flasu. Mam este moznost zohnat 1,5kg flasu,ale ta je pre mna uz trocha velka. bude to do cca 130L akva - cisty objem


zavisi od davkovaneho mnozstva, ale odhadom na danu litraz by to malo vydrzat min. par mesiacov...ak to co uvadzas je 350g
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Odoslaťod brano BA » 16 Jan 2009 23:38 pm

cela flasa ma cca 2kg a vaha naplne je 350g. dnes sa mi podarilo zohnat tuto malu flasu za 500Sk naplnenu, vyhovuje mi velkostou, bez problemov ju dam do skrinky. Premyslal som aj nad flasou s 1,5kg naplnou,ale ta uz bola o dost vacsia
Obrázok používateľa
brano BA
 
Príspevky: 184
Obrázky: 36
Založený: 30 Nov 2008 21:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Stone1991 » 28 Jún 2015 14:25 pm

mam 2 hasičaky napln v 2kg je CO2 kvapalne, v 5KG je napisane len CO2 - predpokladam tiež kvapalne, chcel by som ten 5kg použivať, su na nom info aj o tlaku PS216bar, PT 315bar, na vrchu je páčka, na nu napojeny taky zvon - da sa to odkrutit, rozmyšlal sopm že by som komplet sadu objednal http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/kompletni-co2-set-s-nocnim-vypinanim-bez-lahve a k tomu http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/co2-vnejsi-atomizer-na-hadici-12-16mm
aky tam je ventil, hladal som info o tych ventiloch G a W ale nikde som nenašiel definiciu a rozmery takže neviem aky na to môže byť, na rybyčky.net pisal jeden hasič že to ide spraviť a ani vnutornu trubku netreba vyberať
Stone1991
 
Príspevky: 77
Založený: 22 Feb 2015 17:44 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.