CO2 z hasiaceho pristroja



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ejo_KE » 05 Okt 2005 17:04 pm

Hajky.
zohnal som si hasicak 6kg praskovy... je bez tlaku ale je v nom nejaky prasok ci piesok ci co... nevie niekto poradit ci to mam vysypat alebo co s tym ? tu je link na foto ...
http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5508

ak by vedel niekto naplnit tak nech napise cenu.... KE


dik ...EjO...
Obrázok používateľa
Ejo_KE
 
Príspevky: 38
Obrázky: 34
Založený: 24 Dec 2004 16:35 pm
Bydlisko: Kosice KVP

Reklama

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 05 Okt 2005 17:36 pm

obávam sa, že do tejto flase ti nikto CO2 nedoplní. To je flasa z práškového a nie snehového alebo CO prístroja! Flasa totiž nie je stavaná na ten tlak
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ejo_KE » 10 Okt 2005 15:02 pm

urcite vsetci poznate malu plynovu bombu na propan butan... z toho by to neslo ?
Obrázok používateľa
Ejo_KE
 
Príspevky: 38
Obrázky: 34
Založený: 24 Dec 2004 16:35 pm
Bydlisko: Kosice KVP

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 10 Okt 2005 15:16 pm

trošku som sa informoval a povedali mi, že by to išlo aj do toho práškového za podmienky, že má na plášti bomby vyrazenú info o max. pretlaku. Každopádne majú práškové hasiace prístroje ovela tenší plášť ako prístroje snehové (CO2) takže do nich nenatlačíš tolko plynu...
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Drakan » 10 Okt 2005 15:43 pm

Servus. Bol som na mieste kde plnia hasicaky a chlapik mi povedal ze jediny ktory mi naplni CO2-kou a ktory to vydrzi je tento:
http://xp.akvaclub.com/pages/CIMG3178.htm
Ani praskovy ani vodny ani snehovy hasicak okrem tohto na fotke nie je stavany na ten tlak a hlavne plniace medium. Tiez som bol z toho sklamany pretoze tento hacicak ktory mas ty som mal tiez moznost zohnat. Takze skusit to mozes ale na tvojom mieste by som to neriskoval :-(
Tiez mame doma taku malu kempingovu plynovu bombu tak som chcel pouzit tu, ale zasa mi povedal ze to tak isto nejde.
Inac za tu 6kg bombu co je na fotke pytal chlapik 1000 Sk bez papierov. Tak sa rozhodni :-)
Obrázok používateľa
Drakan
 
Príspevky: 29
Obrázky: 1
Založený: 04 Máj 2005 13:44 pm
Bydlisko: Košice

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 10 Okt 2005 16:10 pm

Drakan napísal:Servus. Bol som na mieste kde plnia hasicaky a chlapik mi povedal ze jediny ktory mi naplni CO2-kou a ktory to vydrzi je tento:
http://xp.akvaclub.com/pages/CIMG3178.htm
Ani praskovy ani vodny ani snehovy hasicak okrem tohto na fotke nie je stavany na ten tlak a hlavne plniace medium. Tiez som bol z toho sklamany pretoze tento hacicak ktory mas ty som mal tiez moznost zohnat. Takze skusit to mozes ale na tvojom mieste by som to neriskoval :-(
Tiez mame doma taku malu kempingovu plynovu bombu tak som chcel pouzit tu, ale zasa mi povedal ze to tak isto nejde.
Inac za tu 6kg bombu co je na fotke pytal chlapik 1000 Sk bez papierov. Tak sa rozhodni :-)


No ja mám túto tlakovú nádobu
http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5408

a chlapík v obchode kde ju chodím meniť za naplnenú mi dnes povedal, že im to všetko plnia v Hastexe v BA. Pritom na bombe je jasne napísané, že nádobu nemožno znovu naplniť.
Včera mi kamoš doniesol takú istú bombu a povedal, že oni u nich vo firme do nich plnia chladiacu zmes a tiež menia svojim zákazníkom prázdne za plné. Povedal, že podstatné je aby na nádobe bolo vyrazené info o max. pretlaku, v mojom prípade je to 48MPa tj. asi 400-450g CO2.
HASTEX v BA totiž robí aj tlakové skúšky a preto si asi môže dovoliť plniť aj do fliaš kt. nie su priamo určené pre CO2
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 10 Okt 2005 18:06 pm

Drakan napísal:Ani praskovy ani vodny ani snehovy hasicak...

to bude omyl ;-), CO2 hasiaci pristroj je totiz snehovy ;-). Vychazdajuci CO2 ma tak nizku teplotu, ze ihned zamrza vzdusna vlkost a tvori sa sneh.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ejo_KE » 11 Okt 2005 15:09 pm

Ejo_KE napísal:urcite vsetci poznate malu plynovu bombu na propan butan... z toho by to neslo ?


mal som namysli normalnu nie kempingovu... to su tie modre zmenseniny tych velkych klasickych cim varia ludia na dedinach...

je dost podobna tejto ..
http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5583

PS: k tym tlakom ... nemam vyrazene ze aky pretlak moze mat ale mam tam ze tlakova skuska 25 bar.

kolko barov ma take co2 po naplneni v 6kg nadobe ? ved to musia vediet naplnit aj na mensi tlak nie len kolko nadoba znesie ...
Obrázok používateľa
Ejo_KE
 
Príspevky: 38
Obrázky: 34
Založený: 24 Dec 2004 16:35 pm
Bydlisko: Kosice KVP

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 11 Okt 2005 15:32 pm

Ejo_KE napísal:kolko barov ma take co2 po naplneni v 6kg nadobe ?

okolo 50 bar podla teploty...
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 11 Okt 2005 15:47 pm

25 barov je dosť málo. Podľa mojich odhadov tam môžeš dat max. 260g CO2. A tu by som už rozmýšlal či sa to vôbec oplatí...
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 11 Okt 2005 19:30 pm

Neviem ci si niekto dovoli naplnit nadobu na PB CO2, flase na CO2 musia mat pretlakovy ventil a navyse by to bol aj problem naplnit, lebo flase maju ine zavity na kazde medium. Inak naplnenie 6kg flase stoji 80 Sk bez DPH, cize okolo 100korun z blokom.
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 11 Okt 2005 20:34 pm

jojkoba napísal:Neviem ci si niekto dovoli naplnit nadobu na PB CO2, flase na CO2 musia mat pretlakovy ventil a navyse by to bol aj problem naplnit, lebo flase maju ine zavity na kazde medium. Inak naplnenie 6kg flase stoji 80 Sk bez DPH, cize okolo 100korun z blokom.


Na Slovensku je všetko možné, pretože bomba kt. som do dnešného dňa používal nemá žiaden poistný ventil. Dokonca nemá ani hlavný. Na vrchu flaše je iba niečo ako bicyklový ventil na kt. sa priamo naskrutkuje redukčák. Jedná sa o 1kg fľašu max. pretlak 38bar a 390g CO2. Na bombe je napísané, že nie je znovuplnitelná ale od predavača z obchodu WELDSHOP kde ju menia za plnú (40,-) viem, že ju dávajú plniť do HASTEXu.
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 12 Okt 2005 21:31 pm

xitanaf napísal:Na Slovensku je všetko možné, pretože bomba kt. som do dnešného dňa používal nemá žiaden poistný ventil. Dokonca nemá ani hlavný. Na vrchu flaše je iba niečo ako bicyklový ventil na kt. sa priamo naskrutkuje redukčák. Jedná sa o 1kg fľašu max. pretlak 38bar a 390g CO2. Na bombe je napísané, že nie je znovuplnitelná ale od predavača z obchodu WELDSHOP kde ju menia za plnú (40,-) viem, že ju dávajú plniť do HASTEXu.


Taku flasu, alebo podobnu mam aj ja, uzaver je podobny ako biciklovy ventil, len asi 10x zvatseny. (tiez mi ju plnia v Hastexe) Myslim ze do urciteho objemu nemusia tlakove nadoby na CO2 obsahovat poistny ventil. Mam este flasu na "stlaceny vzduch asi 2litrovu" je to tiez hrubostenna tlakova nadoba a tu mi tam nechceli naplnit, povedal mi ten clovek, ze iba ak si tam vymenim uzaver za taky co ma aj pretlakovy ventil. Este by som sa Ta rad spytal kolko Ti vydrzi ta Tvoja flasa na jedno naplnenie. Pytam sa preto, ze som skusal aj patrony co sa davaju do hasiacich pristrojov naplnene CO2 (objem asi 0,2l) , dal som vyrobit redukcie do redukcneho ventilu, ale vydrzalo to velmi kratko. A napis prosim aj ako aplikujes CO2 ci difuzny zvon alebo reaktor, pripadne iny sposob.
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 13 Okt 2005 16:14 pm

Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 13 Okt 2005 21:03 pm

xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.


Pozeral som Tvoe foto, ta Tvoja flasa je asi trosku vatsia ako moja, mne vydrzi necele 2tyzdne, (bulinkomer mam zo striekacky) davam asi 90 bubliniek za minutu. Uz dlhsie uvazujem o vatsej a umiestneni na lezato. Sam som zvedavy kedy to zrealizujem. :)
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 13 Okt 2005 22:04 pm

Ja už 3deň frčím na tomto: http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5609

Neviem či si to uvedomuješ ale CO2 vo flaši je v tekutej forme, takže flaša musí vždy stáť. Ak ju položíš riskuješ vytečenie tekuteho co2 do akvarka...
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 14 Okt 2005 17:35 pm

xitanaf napísal:Ja už 3deň frčím na tomto: http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5609

Neviem či si to uvedomuješ ale CO2 vo flaši je v tekutej forme, takže flaša musí vždy stáť. Ak ju položíš riskuješ vytečenie tekuteho co2 do akvarka...


Urcite nevytecie, ved pri znizeni tlaku prechadza do plynneho skupenstva... :D
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod majko » 14 Okt 2005 17:37 pm

jojkoba napísal:Urcite nevytecie, ved pri znizeni tlaku prechadza do plynneho skupenstva... :D

Lenze pri tom sa extremne meni teplota a zamrzne ti ventil ;-).
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 14 Okt 2005 17:40 pm

majko napísal:
jojkoba napísal:Urcite nevytecie, ved pri znizeni tlaku prechadza do plynneho skupenstva... :D

Lenze pri tom sa extremne meni teplota a zamrzne ti ventil ;-).


Ano, to by mohol, ale nie pri takom malom prietoku ako ide do akva.
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 14 Okt 2005 18:04 pm

Bože to je debata...

Keď raz predpis hovorí, že má bomba byť vo vertikálnej polohe, bude vo vertikálnej, ale ked chceš experimentovať prosím. Len nám nezabudni napísať ako to dopadlo :twisted:
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod jojkoba » 14 Okt 2005 18:14 pm

O.K. podam spravu.
Obrázok používateľa
jojkoba
 
Príspevky: 16
Obrázky: 8
Založený: 15 Aug 2005 19:23 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 17 Jan 2006 12:04 pm

xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.

Kde si ju zohnal? Celkom dobra cena aj s tym ihl. ventilom.
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod xitanaf » 17 Jan 2006 16:26 pm

Ray napísal:
xitanaf napísal:Tá malá flaša na CO2 mi vydrží asi mesiac. Dávkujem 24h cez reaktor s čerpadlom. Z 0,5l flaše mám urobený počítač bubliniek asi 35-40 bubliniek za minutu.

Kde si ju zohnal? Celkom dobra cena aj s tym ihl. ventilom.


http://www.akva.sk/gallery/image_page.php?&image_id=5727

flaša cca. 500,- a redukčák 950,- WeldShop Krížna BA
ihlák 230,- ZANZO Bike Mariánska BA
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: CO2 z hasiaceho pristroja

Odoslaťod Ray » 17 Jan 2006 21:11 pm

Do kelu, neviete niekto, kde nieco podobne by sa dalo zohnat v BB? Alebo nekupil by mi to niekto v BA a poslal postou? Prosim!!!!!!!!
Obrázok používateľa
Ray
 
Príspevky: 166
Obrázky: 28
Založený: 27 Okt 2005 10:22 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.