Caute... ja mam taky problem

Kupil som koren v akvaristike. Neviem co to je zac. Ale predpokladam, ze by uz mohol byt vhodny do akvarka- teda nejaky z tych tazsich. Lenze ten koren mam v akvarku uz asi 5 mesiacov a on stale plava. Teda 5 mesiacov ho mam zatazeny kamenom. Spociatku bol zatazeny 3 kamenmi. A tak postupne mozno po mesiaci som vybral prvy kamen aaa super, ked som vybral aj druhy, tak uz sa koren zacal dvihat a hned som ho dal naspet. Cca po dalsom mesiaci som vybral aj druhy kamen a koren pekne "sedel". Treti som este nemohol vybrat.
No a teraz este stale nemozem ten treti kamen dat prec lebo hned by bol koren hore. Nechapem.
Je mi jasne, ze by sa dalo nieco priskurtkovat k tomu korenu zo spodu aa zahrabat do substratu - ale ja som tomu daval stale nadej, ze mozno...

Velmi sa mi ten koren paci a ked som uz investoval, tak bol by som nerad keby som ho dal von a len, tak by staal.
Co vy nato cim to moze byt ?... preco nedokaze dostatocne nasat vodu ?... Mohla by v nom byt nejaka vzduchova bublina ? Ale aj tak po 5 mesiacoch by tam uz asi nemala byt...