Elektronicky predradnik



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jacik » 02 Sep 2005 13:08 pm

johhhny napísal:Chcem sa spytat znalych oboru: mozem na EP 2x18W zapojit iba jednu trubicu?

to zavisi od konstrukcie EP. over si to u vyrobcu.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Reklama

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Majdo » 23 Sep 2005 10:01 am

johhhny napísal:Chcem sa spytat znalych oboru: mozem na EP 2x18W zapojit iba jednu trubicu? Planujem kupu a zatial mam kryt len pre 1ks trubice a neskor chcem pridat dalsiu. 2x18W stoji menej ako 2ks 1x18W, preto spekulujem.


Na velkej vacsine predradnikov sa neda zapnut len jedna trubica, resp. ak niekto viete o takomto type EP please dajte vediet
Obrázok používateľa
Majdo
 
Príspevky: 92
Obrázky: 15
Založený: 26 Sep 2003 09:01 am
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jacik » 23 Sep 2005 12:15 pm

Majdo napísal:Na velkej vacsine predradnikov sa neda zapnut len jedna trubica, resp. ak niekto viete o takomto type EP please dajte vediet


tyris SINECAN6. podla poctu vlozenych trubic svietia 1-2-3 trubice
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Majdo » 23 Sep 2005 12:32 pm

jacik napísal:
Majdo napísal:Na velkej vacsine predradnikov sa neda zapnut len jedna trubica, resp. ak niekto viete o takomto type EP please dajte vediet
tyris SINECAN6. podla poctu vlozenych trubic svietia 1-2-3 trubice

Presne o tomto som niekde cital, vraj sice trubice svietia kolko ich vlozis, ale predradnik pracuje v nestandartnom rezime - pokusa sa rozsvecovat neexistujuce trubice a dokonca vraj sa takto moze samotny predradnik znicit.
Obrázok používateľa
Majdo
 
Príspevky: 92
Obrázky: 15
Založený: 26 Sep 2003 09:01 am
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod paulovic » 23 Sep 2005 12:37 pm

to Majdo: ma to logiku

Helvar ani Osram to nerobia. Musíš mať zapojené všetky trubice.
paulovic
 
Príspevky: 140
Obrázky: 23
Založený: 23 Júl 2003 15:09 pm
Bydlisko: Bratislava, Petržalka

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jacik » 23 Sep 2005 13:04 pm

Majdo napísal:Presne o tomto som niekde cital, vraj sice trubice svietia kolko ich vlozis, ale predradnik pracuje v nestandartnom rezime - pokusa sa rozsvecovat neexistujuce trubice a dokonca vraj sa takto moze samotny predradnik znicit.

tazko povedat ci moze, funguje mi to takto uz od zalozenia velkeho 250 akva - cca 2r. omnoho spolahlivejsie ho znicis skratovanim vystupnych svoriek :)

co sa tyka inych znaciek tak mam este helvar t5 14w 3/4. ten bezi len s 3 alebo 4 trubicami, pricom schemu zapojenia musis zmenit - je to na 5 prepinacov. na 2 alebo 1 trubicu nebezi. teraz uz lutujem ze som ho kupil - niekedy by sa mi svietenie len 2 trubicami hodilo.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod johhhny » 27 Sep 2005 18:29 pm

Dik za odpoved. Takze najskor spravim novy kryt.
Obrázok používateľa
johhhny
 
Príspevky: 250
Obrázky: 18
Založený: 07 Nov 2003 00:18 am
Bydlisko: Myjava, prechodne BA

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod votrelec » 27 Sep 2005 19:32 pm

kable cez 2m, predradnik s 70korunovej komaptknej ziarivky
este nemam kryt komplet hotovy, ale testy dopadli dobre :). svieti to
Prílohy
image022.jpg
Naposledy upravil votrelec dňa 27 Sep 2005 19:34 pm, celkovo upravené 1 krát.
votrelec
 
Príspevky: 109
Obrázky: 31
Založený: 24 Júl 2005 09:48 am
Bydlisko: bratislava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Gajduso » 27 Sep 2005 19:32 pm

mne sa to tu nechcelo cele citat tak mozno sa budem opakovat ale ja si planujem spravit predradnik ktory stojí len 55,-Sk v TESSCU je na jednu ziarivku a je ich tam vela druhov na rozne waty ale ma to jeden hacik, nekupim si predradnik ale o mnoho lacnejsiu usporku ktora ten predradnik ma a jednoducho a rychlo si to prisposobim na moje ucely, ale este som sa k tomu nedostal tak vam nemozem napisat skusenosti a rady ale tu ic najdete http://aquaworld.szm.sk/usporka/usporka.htm

ak som nieco premeskal a niekto to skusal a neslo to tak mi prosim dajte vediet
Obrázok používateľa
Gajduso
 
Príspevky: 67
Obrázky: 2
Založený: 21 Feb 2005 12:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Gajduso » 28 Sep 2005 20:08 pm

tak uz som to skusil a fakt to funguje je to uplne jednoduche a dokonca som dal ten prerobeny predradnik z usporky ktory ma vykon len 11W na 60cm 18W ziarivku .... zapal som vypinac a ziarivka blik a svietim je to super
Obrázok používateľa
Gajduso
 
Príspevky: 67
Obrázky: 2
Založený: 21 Feb 2005 12:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod mikro » 28 Sep 2005 20:21 pm

Gajduso napísal:tak uz som to skusil a fakt to funguje je to uplne jednoduche a dokonca som dal ten prerobeny predradnik z usporky ktory ma vykon len 11W na 60cm 18W ziarivku .... zapal som vypinac a ziarivka blik a svietim je to super


A jak mocsiti ta zarifka, nezda se ti ze sviti menej nez normal s tlumivkou? ja prave ted zazivam zklamani :-(( sviti malo, malo 20W predradnik z usporky a 18W klasicka zarivka :-((
mikro
 
Príspevky: 38
Obrázky: 8
Založený: 26 Sep 2005 15:20 pm
Bydlisko: Milevsko ČR

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Gajduso » 28 Sep 2005 20:30 pm

no mne sa zda ze je to narovnako, lebo mam este jednu ziarivku a tu mam zapojenu normalne a porovnavam a nevidim rozdiel
Obrázok používateľa
Gajduso
 
Príspevky: 67
Obrázky: 2
Založený: 21 Feb 2005 12:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod kenny » 10 Okt 2005 23:47 pm

mam otazku na "majka": nevies ci nahodou uz nema f Tyris zastupcu aj na slovensku?

otazka na vsetkych: podla toho co citam sudim, ze nieje ziadny problem zapojit napr 2 phipipsky a jednu osramku na predradnik firmy Tyris.... alebo hej?
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jacik » 11 Okt 2005 07:58 am

kenny napísal:mam otazku na "majka": nevies ci nahodou uz nema f Tyris zastupcu aj na slovensku?

otazka na vsetkych: podla toho co citam sudim, ze nieje ziadny problem zapojit napr 2 phipipsky a jednu osramku na predradnik firmy Tyris.... alebo hej?

ad1: z tyrisu sa da objednavat aj zo slovenska.
ad2: nezalezi na vyrobcovi. ak dodrzis typ (t8, t5, ...) a wataz (15w, 18w, 24w, 30w, 36w, ....) tak ti to pojde.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod majko » 11 Okt 2005 08:25 am

jacik napísal:ad1: z tyrisu sa da objednavat aj zo slovenska.

A ako platba ? Prevod do zahranicnej banky stoji normalne cca 300 Sk.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Igypop » 11 Okt 2005 09:06 am

kenny napísal:mam otazku na "majka": nevies ci nahodou uz nema f Tyris zastupcu aj na slovensku?


Ak ti vyslovene nezáleží na zn. Tyris, tak skús firmu Tricom (www.tricom.sk), predávajú predradníky VOSSLOH SCHWABE. Sú aj v Bratislave, 02/43421759.
Ja som predradníky kupuvol u nich.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod votrelec » 11 Okt 2005 10:03 am

chalani, vybavte si virtualne platobne karty a mozte kupovat trebars aj z ciny a nemusite platit ziadnych 300sk za prevod. ja som student cize ja mam tu kartu od vubcky zadarmo. neviem kolko stoji normalne. ja si cez nu dobijam kredit na skype. cela transakcia prebehne za par sekund (nie ako bankove a medzibankove prevody na SK co trvaju viac ako den :evil: :evil: :evil: ) a stoji ma 15sk.
votrelec
 
Príspevky: 109
Obrázky: 31
Založený: 24 Júl 2005 09:48 am
Bydlisko: bratislava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod majko » 11 Okt 2005 11:00 am

votrelec napísal:chalani, vybavte si virtualne platobne karty a mozte kupovat trebars aj z ciny a nemusite platit ziadnych 300sk za prevod. ja som student cize ja mam tu kartu od vubcky zadarmo. neviem kolko stoji normalne. ja si cez nu dobijam kredit na skype. cela transakcia prebehne za par sekund (nie ako bankove a medzibankove prevody na SK co trvaju viac ako den :evil: :evil: :evil: ) a stoji ma 15sk.

to je sice mile, len na taku transakciu musia byt dvaja :lol:
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod votrelec » 11 Okt 2005 13:22 pm

aha, ja som to pri inet obchode povazoval za samozrejmost v dnesnej dobe...
votrelec
 
Príspevky: 109
Obrázky: 31
Založený: 24 Júl 2005 09:48 am
Bydlisko: bratislava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod majko » 11 Okt 2005 13:37 pm

votrelec napísal:aha, ja som to pri inet obchode povazoval za samozrejmost v dnesnej dobe...

spominal tu niekde niekto inet obchod fy tyris ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jim » 31 Okt 2005 20:25 pm

Igypop, ale aj ostaní, neviete či by sa elektronický predradník od firmy tricom (www.tricom.sk), konkrétne tieto typy:

1. el. predradnik ELT BE 418
(v cenníku je o ňom toto:
BE 418 4x18 T8,TCL 230-240/50-60 230x40x28 685,00 Sk bez DPH )

2. el. predradnik Vossloh Schwabe ELXe 418.539
(v cenniku je o ňom toto:
188267 ELXe 418.539 3x or 4x18 W K9 28,5x30,4x359 600Sk bez DPH)

3. el. predradnik Vossloh Schwabe ELXc 424.379
(v cenniku je o ňom toto:
188116 ELXc 424.379 3x18 W K10 28,5x40x425 685 Sk bez DPH
4x18 W 685 Sk bez DPH)
...mňa zaujíma ten 4x18W...

Že či by sa mohol využívať predradník len na "polovičný" výkon, t.j. keď je ten predradník robený na 4x18W, či by som nemohol svietiť len 2, alebo 3 žiarivkami, čiže 1 alebo 2 by nesvietili. Je to možné???

Diki
Obrázok používateľa
jim
 
Príspevky: 207
Obrázky: 33
Založený: 15 Jan 2005 22:35 pm
Bydlisko: Martin (teraz UK)

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Norman » 02 Nov 2005 09:58 am

Jim, to si musis overit v datasheetoch od vyrobcu, ELT na 2 trubice sa neda pouzit na jednu. Mam doma a po odpojeni druhej, proste nesvieti. Momentalne mi moj dodavatel zistuje od vyrobcu, ci sa da zapojit napriklad jedna 14 W a jedna 28 W trubica na predradnik 2x14-35 W naraz.

Ak ma ale nieco 4x18, tak ma podla mna dva okruhy, cize 2x18 by slo zapojit, ale na 100% to nie je. Over si to u vyrobcu.
Obrázok používateľa
Norman
 
Príspevky: 978
Obrázky: 72
Založený: 24 Jún 2005 11:24 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod Igypop » 02 Nov 2005 10:32 am

jim,
treba si to zistit u predajcu. Ale na 99,99% predradníky Vossloh Schwabe tak nefungujú. Ja som sa na to pýtal na 2x36W a bud svietia obidve drubice, alebo ani jedna, a to aj v prípade ak ti jedna zhorí, tak druhá zhasne tiez.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Elektronicky predradnik

Odoslaťod jim » 03 Nov 2005 00:10 am

Díki moc. Moc ste ma síce nepotešili, ale ešte skúsim napísať do tej firmy čo povedia :wink: :roll:
Obrázok používateľa
jim
 
Príspevky: 207
Obrázky: 33
Založený: 15 Jan 2005 22:35 pm
Bydlisko: Martin (teraz UK)

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.