Explodujuci elektromagenticky ventil



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Explodujuci elektromagenticky ventil

Odoslaťod Giftzahn » 03 Dec 2008 09:45 am

no tak som dlho vahal ale nakoniec som si kupil CO2 set s elektomagnetickym ventilom...kompletku od Rataja, takze komplet dorazil v pondelok a vcera som ho instaloval...vcelku jednoducha zalezitost az na ten el.mag. ventil

asi po chvilke fungovania tak 5 -10min, sa ozvalo jemne zlostne bzucanie :evil: a potom rana ako s dela a samozrejem dym a smrad z horiacej umelej hmoty :cry:

samozrejme ze som isiel krok po kroku podla navodu (no mozno tu bol problem) k Co2 setu a ventilu a zo zaciatku vsetko pekne fungovalo - teda chvilku :cry:

no dnes sa ho pokusim vyreklamovat dufam ze uspejem

ma niekto podobne skusenosti s el.mag.ventilom?

Co2 Set

Obrázok

a el.mag.ventil ktory rad od zlosti exploduje, hori :twisted:

Obrázok
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Odoslaťod majko » 03 Dec 2008 09:53 am

Kukni udaje na cievke, ci sa nahodou niekto nesekol a nedal Ti verziu na mensie napatie...
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Giftzahn » 03 Dec 2008 10:30 am

njn, musim pozret...ale sak to besne zariadenie malo snuru na 220 zastrcku, a na nete ma tiez uvedene.... strcit do spinacich hodin... :oops: a nikde nebolo uvedene, pouzitie trafaku...24V,12V.... :x
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 03 Dec 2008 10:36 am

Vsak ano, ale tie cievky sa na jeden model vyrabaju pre rozne napatia, ak sa niekto sekol.... Snura na 230V sa da namontovat aj na 24V :D
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Mariok » 03 Dec 2008 11:08 am

Majko má pravdu, ale nič to nemení na fakte, že by ti to mali bez problému vyreklamovať, pretože koncovka je jednoznačne na sieťové použitie, teda 220 (240)V. Aj na nej to musí byť vyrazené! :wink:
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod Giftzahn » 03 Dec 2008 15:15 pm

Mariok napísal:Majko má pravdu, ale nič to nemení na fakte, že by ti to mali bez problému vyreklamovať, pretože koncovka je jednoznačne na sieťové použitie, teda 220 (240)V. Aj na nej to musí byť vyrazené! :wink:


jj, presne tak, uz som medzicasom volal s fy.Rataj, a reklamacia je bezproblemova, posielaju novy el.mag.ventil...cize snad do buduceho tyzdna je u mna. :wink:

celkovo som velmi milo prekvapeny, dokonca mi volali spat...cize este ak sa dodrzi termin dodania....bude uplna spokojnost. Takto nejako si predstavujem vybavenie reklamacie... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 03 Dec 2008 18:09 pm

No kukni ten stitok po tejto reklamacii ma to zacina naozaj zaujimat :D
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Explodujuci elektromagenticky ventil

Odoslaťod Giftzahn » 03 Dec 2008 20:07 pm

jj, kuknem ked dojde novy...inak musim stiahnut do compu foto explodovaneho el.mag.ventilu, mozno bude nieco so stitku vidiet...ma akurat napadlo ze som ho vcera nafotil :twisted: inak podla vyjadrenia predajcu je to taliansky vyrobca...toho el.mag.ventilu, a zatial problemy neboli....njn,mozno som schytal pondelnajsi kus... :cry:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 03 Dec 2008 20:40 pm

noooo rychlost akou to reklamovali je podozriva, zase za babku to nie je takze by som ocakaval doslednu sondaz ako sa to stalo. Chcu ten stary naspat ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Explodujuci elektromagenticky ventil

Odoslaťod Kubo » 03 Dec 2008 20:56 pm

Ked sme uz pri talianoch , tak par dni mi dalo do tela ranu cerpadlo Sicce IDRA :lol: Idem reklamovat ak sa podari . :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1579
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Odoslaťod Giftzahn » 04 Dec 2008 11:34 am

majko napísal:noooo rychlost akou to reklamovali je podozriva, zase za babku to nie je takze by som ocakaval doslednu sondaz ako sa to stalo. Chcu ten stary naspat ?


jj,sak to je fajn ta rychlost...sa mi celkom pozdava, zadara ventil nebol 1.183,- SKK za ventil...

inak ja som bral celu sadu cize 500g flasu (neplnitelna), Co2 ventil s ihlovym ventilom, el.mag.ventil s hadickami,dva vzdch. kamene, poctitadlo bublin a k tomu este redukciu na plnitelnu flasu.. pri tej redukcii sa mi zda ze chybalo tesnenie...teda na obrazku je..a u mna nie... :x

no najprv chceli len fotku explodovaneho ventilu a potom aj cely ventil, koli reklamacii u dodavatela, co ma svoju logiku :mrgreen:

sak sa jedna o poruchu sposobenu exploziu a nasledny horenim zariadenia a s tym nie je spas (ak sa to stane ke nie je clovek doma,
no dakujem :cry: ) a na mieste predajcu by som urcite postupoval tymto sposobom :twisted: pri reklamacii u vyrobcu

njn, ja som teda vobec netusil ze ten el.mag.ventil vyrabaju taliani...teda az ked som ho reklamoval vcera, tak mi to predajca prezradil...njn co clovek uz narobi... :oops:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 04 Dec 2008 12:14 pm

No ked ide o to ja mam tiez taliansky a uz hadam 6 rokov....
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Giftzahn » 04 Dec 2008 13:01 pm

majko napísal:No ked ide o to ja mam tiez taliansky a uz hadam 6 rokov....


njn, moj bol tiez taliansky ale asi pondelkovy vyrobok :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod chelicer » 04 Dec 2008 13:14 pm

jedovy zub, ty mas s tou technikou nejaku smolu :D inak aj ja som po tomto sete poškuloval, tak daj vedieť či ten novy ventil už bude v pohode.
Obrázok používateľa
chelicer
 
Príspevky: 60
Obrázky: 22
Založený: 01 Feb 2007 10:14 am
Bydlisko: Topoľčany

Odoslaťod majko » 04 Dec 2008 13:24 pm

Ludzi dobri az teraz som si vsimol, to rataj dava k tomu jednorazovu co2 flasu ???
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Roman » 04 Dec 2008 13:37 pm

Giftzahn napísal:
sak sa jedna o poruchu sposobenu exploziu a nasledny horenim zariadenia a s tym nie je spas (ak sa to stane ke nie je clovek doma,
no dakujem :cry: )


a to bud rad, ze v systeme bol CO2 ...neprial by som ti vidiet ako horia hadice a ventily s kyslikom pod tlakom 200atm... to uz je iny fajrak
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Odoslaťod azet » 04 Dec 2008 14:31 pm

:? fuha, neprijemne. akvaristika je holt rizikovy sport :twisted:
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Odoslaťod Giftzahn » 04 Dec 2008 15:51 pm

azet napísal::? fuha, neprijemne. akvaristika je holt rizikovy sport :twisted:


jj,sak vies no risk no fun :twisted: ale dufam ze novy el.mag.ventil bude ok..lebo davkovanie Co2 do akva bez el.mag.ventilu je tiez hardcore.... :P
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod Kubo » 04 Dec 2008 16:53 pm

Giftzahn napísal:
azet napísal::? fuha, neprijemne. akvaristika je holt rizikovy sport :twisted:


jj,sak vies no risk no fun :twisted: ale dufam ze novy el.mag.ventil bude ok..lebo davkovanie Co2 do akva bez el.mag.ventilu je tiez hardcore.... :P
3-4roky nemam elmag. ventil a idem v pohode :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1579
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Odoslaťod Giftzahn » 04 Dec 2008 17:04 pm

Kubo napísal:
Giftzahn napísal:
azet napísal::? fuha, neprijemne. akvaristika je holt rizikovy sport :twisted:


jj,sak vies no risk no fun :twisted: ale dufam ze novy el.mag.ventil bude ok..lebo davkovanie Co2 do akva bez el.mag.ventilu je tiez hardcore.... :P
3-4roky nemam elmag. ventil a idem v pohode :)


jj, cize pekne od ruky...na noc vypinas CO2 predpokladam, alebo nechavas bezat ? 8)
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod Kubo » 04 Dec 2008 19:21 pm

Na noc vypinam a mnozstvo davam podla detskej odsavacky na sople. :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1579
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Odoslaťod majko » 04 Dec 2008 19:46 pm

Kubo , same adrenalinove sporty, kazdy den nastavovat CO2, strkanie ruk do akvarka s cerpadlom co preraza.. :D
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Giftzahn » 05 Dec 2008 08:50 am

jj, sak ked to u teba Kubo fici dopohodky preco nie...sak ja vzdy vravim never change a running version :mrgreen:

ja som prave chcel odstranit to denne manualne spustanie a vypinanie Co2 a preto som objednal set aj el.mag.ventilom .... nech to darebak robi za mna :mrgreen:
a okrem toho osvetlenie - teda spinacie hodiny zapnu svetlo o 10:00 a to som uz nejake tie tri hodky vo worku...

cize zapinat Co2 by som mohol okolo 17:30 ked dojdem domov...cize by ficalo niekedy do 22:00 kedy sa automaticky vypne svetlo, co si myslim je dost malo.... :oops:

cez weekend je to pohodka...ale cez tyzden bieda :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod azet » 08 Dec 2008 16:59 pm

Giftzahn napísal:
azet napísal::? fuha, neprijemne. akvaristika je holt rizikovy sport :twisted:


jj,sak vies no risk no fun :twisted: ale dufam ze novy el.mag.ventil bude ok..lebo davkovanie Co2 do akva bez el.mag.ventilu je tiez hardcore.... :P


nemyslim si, ze je to hardcore. pokial je davkovanie dobre nastavene na rastliny, osadku a biologicke procesy v akva, nevidim problem v nepretrzitom bublani aj cez noc. aspon ja to tak praktizujem vo viacerych nadrziach uz roky. :angel:

so solenoidom mas v retazci jeden clanok navyse, ktory moze zlyhat...a explodovat...a zhoriet :roll:
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.