Filipova 160ka



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Giftzahn » 29 Apr 2014 08:38 am

njn, k tym filtracnym vreckam ... uplne postaci aj nylonova pancucha ... heh, manzelka sa cudovala ze kam jej tie nylonky miznu ( idelane su nove este zabalene :twisted: ) ... miznutie zahadne prestalo az ked som presiel na kombinaciu modry biofiltren + filtracna vata ... :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod chnuro » 29 Apr 2014 08:59 am

Pancuchy nie su idealne - maju velmi jemne oka. Tie pouzivam iba na purigen (momentalne mimo filtrov). Myslím, že časom by dochádzalo k slabšiemu prúdeniu okolo médií a keď vidím, aký bordel ide aj z bio-náplní pri preplachovaní, tak som rád, že to má kadiaľ odplávať.

Ďalší faktor je životnosť. Tie vrecká mám už niekoľko rokov stále tie isté.
Tie filtračné vrecká sú presne na to a nevymýšľal by som vymyslené.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 04 Máj 2014 19:43 pm

prave som objednal co2 set
Kód: Vybrať všetko
http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/kompletni-co2-set-s-4-kg-lahvi-s-nocnim-vypinanim

plus planujem kovovy spatny ventil
Kód: Vybrať všetko
http://www.staf.sk/index.aspx?rubriknr=4127
(Typ VNR, G1/8" VNR-210-1/8)
len neviem ci mi to tam bude pasovat
priobjednal som aj 2ks
Kód: Vybrať všetko
http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/spojka-pro-napojeni-hadicky-1-8


vedeli by ste mi povedat kolko asi bude mat vydrz taka 4L flasa pri 160l rastlinnom akvariu, nikde na fore som nic podobne nenasiel

este otazocka je mi treba aj pocitadlo bublin ?
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod cezar.milan » 04 Máj 2014 20:33 pm

Nebolo by ti lepšie tu? Zavoláš pripravia, urobia podľa požiadaviek a ešte aj ušetríš

Ja používam spätné ventily plastové a počítadlo v začiatkoch sa iste zíde a ešte ti treba DC
trvaly-co2-test-t258.html
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 04 Máj 2014 20:34 pm

Pocitadlo bublin potrebujes. Sluzi na meranie mnozstva dávkovaného CO2 do akvarka. Podla toho vies ci pridat alebo ubrat a kolko si daval v minulosti atd.

Ja mam 1,5kg flasu a vydrzi mi pre 180l akvarium cca.2,5mesiaca. S CO2 stlacam PH zo 7,5 na 6,8 pomocou PH kontrolera. Hodnotu CO2 mam cca. 30mg/l.

Ta spojka by mala pasovat, kedze je to 1/8". No skus objednat z tej firmy a usetris na postovnom. :-)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 04 Máj 2014 20:53 pm

Plastove spätne ventili mi vzdy prepustali. Z kovovými nemam skusenosti, no mam v plane ho skusit.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 04 Máj 2014 21:08 pm

DC mam, momentalne ho pouzivam v 30L akva kde davkujem CO2 cez burciak

@Viktor Dakujem nemal som ani predstavu kolko by malo CO2 vydrzat a podla teba mi to v hrubom odhade vydrzi 5-6mes co je super
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 04 Máj 2014 21:16 pm

Podla mna pol roka urcite.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 05 Máj 2014 17:27 pm

tak som nakoniec objednal tento co2 set
Kód: Vybrať všetko
http://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/co2-do-akvaria/kompletni-co2-set-s-4-kg-lahvi-s-nocnim-vypinanim

volal som aj do migass-u a pisal poziadavku, ale vislo by ma to este o 25€ viac ako ten co som objednal

som zvedavi ci to pride cez vikend by som to skusil zapojit do 30L akva
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 06 Jún 2014 21:42 pm

tak mam uz doma vsetko potrebne do akvaria (CO2, ext. filter s kompletnymi mediami, osvetlenie 3x39w, vyzivny substrat, strk hagen 1-2 50kg, korene sa uz mesiac mocia v sude) chystam sa objednat akvarium, ale zacal som sa pohravat s myslienkou urobit akva vacsie plocha dna je pevna 100x39cm pri vyske sa neviem rozhodnut ,planoval som 40 ale to sa mi zda malo a teraz uz poskulujem po vyske 50cm vedeli by ste mi poradit z vlastnych skusenosti do akej vysky by som sa mal pustit
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 14 Okt 2014 11:11 am

pani vedel mi mi niekto kto ma skusenost vyrobit reaktor pre CO2 nemam s tym skusenosti , samozrejme material aj pracu zaplatim
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 15 Okt 2014 07:38 am

Ved pouzi filter na mech casti. Vsetko kupis u vodarov. Su tu aj obrazky,myslim, ze v teme co2 reactor. Je to velmi jednoduche.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 15 Okt 2014 17:25 pm

filter u vodarov kupim + nejaku spojku na vstup a vystup aby som tam vedel pripojit hadice, ale neviem ako doriesit napojenie CO2 hadicky na filter, tam budem asi musiet navrtat novu dieru prevliect hadicku a utesnit silikonom na akvaria
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Jozef I. » 15 Okt 2014 19:31 pm

Neviem či všetky tieto potrubne filtre ale môj ma otvor na odvzdušnovanie filtra a cez to som daval co2 do filtra.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1489
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 15 Okt 2014 20:47 pm

Musis si kupit filter s odvzdusnovakom a pouzit tam toto. http://akvaland.sk/2847-spojka-pre-napojenie-hadicky-1-8.html
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 15 Okt 2014 21:06 pm

Este treba dat pozor, aby si mal odvzdusnovak na na tej strane co smeruje vstup do stredu. Aby si to potom vedel odvzdusnovat len otocenim reaktoru.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 15 Okt 2014 23:32 pm

Viktor napísal:Musis si kupit filter s odvzdusnovakom a pouzit tam toto. http://akvaland.sk/2847-spojka-pre-napojenie-hadicky-1-8.html


presne tieto spojky mam doma - staci ked primeranym vrtakom navrtam dieru a vlepim to tam silikonom ?

Viktor napísal:Este treba dat pozor, aby si mal odvzdusnovak na na tej strane co smeruje vstup do stredu. Aby si to potom vedel odvzdusnovat len otocenim reaktoru.


spojku na hadicku mozem navrtat kdekolvek do uzaveru filtra ?
zajtra idem na nakup potom sa popytam dalsie veci podla toho co nakupim

zatial ďakujem
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 16 Okt 2014 11:00 am

tak dnes som bol na nakup:
Obrázok

Obrázok

filter uz len utesnit a poskladat, mam ale problem ako tam prisiest CO2 ci cez odvzdusnovak alebo navrtat novu dieru?
ked tam budem vrtat dieru tak CO2 treba nejakov hadickou zviest az na dno nadoby aby sa to lepsie premiesavalo?
Viktor ako si to myslel odvzdusnovat len otocenim
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 16 Okt 2014 11:37 am

Obrázok

vyrobca udava vstup a vystup presne opacne? cerveny je u vyrobcu vstup a zlty vystup z reaktoru. nerad by som to zapojil opacne
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 16 Okt 2014 12:21 pm

Ak ma ten odvzdusnovak kovovy zavit, tak pouzijes teflonovu pasku. Ak nie, tak silikon, alebo lepidlo. No odvzdusnovak byva v kovovom zavite.
 
Ano, filter zapojis naopak. Odvzdusnovak pri tomto zapojeni ani nepotrebujes. Staci otocit filter hore nohami a vzduch Ti vybehne. Este potrebujes na tu stredovu dieru napojit nejaku rurku, aby sa Ti tam premiesavalo to CO2.
 
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 16 Okt 2014 12:28 pm

Ak ma ten odvzdusnovak kovovy zavit, tak pouzijes teflonovu pasku. Ak nie, tak silikon, alebo lepidlo. No odvzdusnovak byva v kovovom zavite.
 
Ano, filter zapojis naopak. Odvzdusnovak pri tomto zapojeni ani nepotrebujes. Staci otocit filter hore nohami a vzduch Ti vybehne. Este potrebujes na tu stredovu dieru napojit nejaku rurku, aby sa Ti tam premiesavalo to CO2.
 
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 16 Okt 2014 12:30 pm

Ak ma ten odvzdusnovak kovovy zavit, tak pouzijes teflonovu pasku. Ak nie, tak silikon, alebo lepidlo. No odvzdusnovak byva v kovovom zavite.
 
Ano, filter zapojis naopak. Odvzdusnovak pri tomto zapojeni ani nepotrebujes. Staci otocit filter hore nohami a vzduch Ti vybehne. Este potrebujes na tu stredovu dieru napojit nejaku rurku, aby sa Ti tam premiesavalo to CO2.
 
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 16 Okt 2014 12:32 pm

ruru tam dam skoro az na dno , je tam kovovy zavit tak tam napojim spojku na hadicku , este som rozmyslal ci tam nie je vhodne dat aspom trocha keramickych rurok aby sa to CO2 lepsie rozbijalo

Ďakujem za radu Viktor
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: Filipova 160ka

Odoslaťod Viktor » 16 Okt 2014 12:55 pm

To uz je na tebe. Ale zrejme Ti to spomaly prietok. Ja tam nemam nic a dokonca mam len ten maly filter (cca.20cm) . Do akvarka mi nevletuju ziadne bublinky CO2.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1432
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.