Filipova 160ka



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Filipova 160ka

Odoslaťod kilo18 » 21 Mar 2014 00:56 am

Zdravim Vas planujem zalozit nove akva , v akvaristike nie som uplny zaciatocnik ale rad by som si nechal poradit.

Mam v plane zalozit akva 100x40x40cm , planujem don filter eheim ecco pro 300, ohrievac hydor eth 200 alebo 300, osvetlenie 2x30w 90cm trubice ale to sa mi zda malo na taketo akva.
postupom casu planujem dokupit aj kompletny co2 set

akvarium by som chcel mat v style potopeneho lesa .


tu by som sa Vas chcel spytat ci technika ktoru planujem kupit je na akva tychto rozmerov postacujuca alebo nie za kazdu radu dakujem Filip
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Reklama

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod M.i.s.o » 21 Mar 2014 09:47 am

v zasade ano, len si zisti ci sa tui tam tier 90cm trubice zmestia. Ak by si chcel pestovat nieco trochu narocnejsie a planujes CO2 isiel by som do 2x39W T5 849mm
Obrázok používateľa
M.i.s.o
 
Príspevky: 1707
Obrázky: 14
Založený: 20 Feb 2011 22:06 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod cezar.milan » 22 Mar 2014 14:22 pm

Do filtru "ecco" by som neišiel a ohrievač bude predimenzovaný
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Maranella » 22 Mar 2014 14:30 pm

Naopak, ja na "ecco" filtre od Eheimu nemám krivého slova.
Obrázok používateľa
Maranella
 
Príspevky: 340
Založený: 20 Okt 2012 14:05 pm
Bydlisko: Bratislava II

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod cezar.milan » 22 Mar 2014 14:42 pm

Zrejme nemáš skúsenosti s inými značkami. Ja už do ecco nikdy!!
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Filip_Renco » 22 Mar 2014 15:13 pm

Ja taktiež môžem povedať že som s Ecco pro veľmi spokojný. Otázka je či bude stačiť na veľkosť akva ktoré plánuješ...
no je pravda že s inými značkami tiež nemám skúsenosti.
cezar.milan , prečo by si už nikdy nešiel do Ecco pro?
Filip_Renco
 
Príspevky: 45
Založený: 26 Mar 2013 10:29 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod M.i.s.o » 22 Mar 2014 20:45 pm

ecco je dobry, kup k nemu vazelinu alebo sprej a ked pri kazdom cisteni premazes tesnenie nebude problem, mam dva a su vpohode, tiez do toho objemu bude OK
Obrázok používateľa
M.i.s.o
 
Príspevky: 1707
Obrázky: 14
Založený: 20 Feb 2011 22:06 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod kilo18 » 22 Mar 2014 20:52 pm

cezar.milan napísal:Do filtru "ecco" by som neišiel a ohrievač bude predimenzovaný



kvoli comu mi neodporucujes ecco? a ten ohrievac 200w by nemal byt predimenzovany 300w uz asi hej ale 200w na 160lakva asi nebude moc alebo sa mylim
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod LEDzeppelin » 22 Mar 2014 21:37 pm

Pokiaľ nemáš permanentne teplotu v miestnosti pod 20°C tak ti bude stačiť 100W al. 150W. Ja sám mám v 600L 300W ohrievač
Obrázok používateľa
LEDzeppelin
 
Príspevky: 9
Obrázky: 1
Založený: 07 Feb 2014 23:08 pm
Bydlisko: Hlohovec

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Viktor » 22 Mar 2014 21:57 pm

Podla mna je ten filter slaby. Ja mam v 180-tke Eheim prof.3 2071 a kludne by som isiel do silnejsieho. Vsetko zalezi od toho ako bude vyzera akvarko.
´´Ponoreny les´´ napr ako holandske akvaria?
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod kilo18 » 22 Mar 2014 22:15 pm

Viktor napísal:Podla mna je ten filter slaby. Ja mam v 180-tke Eheim prof.3 2071 a kludne by som isiel do silnejsieho. Vsetko zalezi od toho ako bude vyzera akvarko.
´´Ponoreny les´´ napr ako holandske akvaria?



teplota v izbe nie je pernamentne pod 20C, a presne nieco take ako holandske akva planujem
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod cezar.milan » 23 Mar 2014 11:47 am

Stačí ti 100W. Každý ohrievač je stavaný na určitý počet zapnutí a vypnutí a silnejší by toto veľmi rýchlo mal za sebou. Slabší tých zapínaní a vypínaní dosiahne za pár rokov.
No a rastliny a väčšina rýb uprednostňuje vodu chladnejšiu. Nie je pravdou to, čo tvrdia výrobcovia ohrievačov a hlavne nenasytní predavači.
Ecco je nachylný na lamavosť niektorých komponentov a hlavne k iným filtrom mi nieje treba kupovať drahý silikón, vazelínu či sprej a hlavne ich netreba po každom čistení ničím mazať
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod chnuro » 23 Mar 2014 12:23 pm

Ku kazdemu filtu by som si zabezpecil mazanie. Ci je to tetratec, alebo eheim. Pretoze gulove ventily sa spravaju rovnako od akehokolvek vyrobcu a hladsi chod ventilov nikdy nie je na skodu.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod cezar.milan » 23 Mar 2014 13:31 pm

Nemám, nepoužívam, nemažem. Mám v byte 5 ext. filtrov
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod kilo18 » 23 Mar 2014 22:10 pm

bol by tento ext filer JBL CristalProfi e901 greenline vhodnejsi ako eheim ecco pro 300
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod cezar.milan » 23 Mar 2014 23:12 pm

Ja som zabúdol dodať, že eheim ak áno, tak radu "classic" využívam. U týchto niet čo vytknúť. O JBL nebudem písať, nemám ani jeden. Určite niekto poradí. Je tu aj téma, tak si ho pohľadaj
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Viktor » 24 Mar 2014 14:54 pm

Este som chcel doplnit ohladne vykonu filtru. Porozmyslaj este ako budes rozpustat CO2. Ak budes riesit reaktor, tak Ti to urcite sponaly prietok. V pripade pouzitia reaktoru by som filter predimenzoval. Aby si nemusel neskor riesit pridavne cerpadlo.
Tak ako pise chnuro treba mazat napriklad aj dvojkohuty. Inak zacnu vrzgat a pojdu strasne tazko. Holt ked im (tesnenia,gulove ventili, ...) doprajes mazanie, tak Ti vydrzia vecne.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Jozef I. » 24 Mar 2014 15:27 pm

01 by bolo slabe, teda
kilo18 napísal:bol by tento ext filer JBL CristalProfi e901 greenline vhodnejsi ako eheim ecco pro 300


neviem či vhodnejší, ale tento jbl filter mám už asi rok v 112-stke. po technickej stranke žiadny problem, šlape ako hodinky a ani hlučny nie je, som spokojny, ale pokiaľ sa rozhodnej pre tento filter tak do tvojho akva skorej o triedu vyžšie e1501. A rovno si k tomu kup ešte aj jednu rozstrekovaciu rampu navyše ako ja a pak ich spoj dokopi a budeš mať rozstrekovaciu rampu po celej dlžke akva... ak teda pôjdeš touto cestou... good luck :)
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1483
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod jarik001 » 24 Mar 2014 15:30 pm

No ja mám ten JBL filter po roku prevádzky, stál skoro 2 roky naspäť v krabici, teraz som ho vytiahol, vyčistil, vymenil fitračné médiá, dal nové hadice a milý filter šlape ako hodinky, žiadne škrípanie, žiadne zvuky, stále je ako nový a tom som na ňom nič nepremazával, nemastil....iba vyčistil od prachu....
Obrázok používateľa
jarik001
 
Príspevky: 107
Obrázky: 0
Založený: 21 Sep 2011 12:27 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Viktor » 24 Mar 2014 16:30 pm

Ja som kupil eheim clasic 2215 cca 2 roky pouzivany a boli k nemu dvojkohuty. Neboli mazane a ledva som ich otvoril. Takze mazat sa urcite oplati. :-)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Giftzahn » 24 Mar 2014 16:48 pm

jj, EHEIM vazelina alebo EHEIM Sprej ( to lepsie riesenie ) ... poctivo premazat a nic neriesit ... sak kto nemaze ten .... :lol: ... a pri filtroch to plati dvojnasobne .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod kilo18 » 24 Mar 2014 20:38 pm

Viktor napísal:Este som chcel doplnit ohladne vykonu filtru. Porozmyslaj este ako budes rozpustat CO2. Ak budes riesit reaktor, tak Ti to urcite sponaly prietok. V pripade pouzitia reaktoru by som filter predimenzoval. Aby si nemusel neskor riesit pridavne cerpadlo.
Tak ako pise chnuro treba mazat napriklad aj dvojkohuty. Inak zacnu vrzgat a pojdu strasne tazko. Holt ked im (tesnenia,gulove ventili, ...) doprajes mazanie, tak Ti vydrzia vecne.



co2 planujem pridavat pomocov atomizeru , takze budem musiet ten filter predimenzovat len teraz uz vobec neviem ze aky silny filter by som tam mal dat , filter s vykonom 700l/h(TetraTec EX 700) bude stacit ,alebo mam spekulovat este nad silnejsim 900l/h (JBL CristalProfi e901 greenline)
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod Viktor » 24 Mar 2014 22:18 pm

No ak sa Ti to rozbujnie, tak Ti bude malo 900l/hod. . Ak sa pozries do mojej temy, tak tam som mal 900l/h + 700l/h. Dokonca som tam mal aj 900l/h + 1000l/h. Rastlinky boli len radi. http://www.akva.sk/viktor-180-l-t14854-288.html
Pri hnojeni a pridavani CO2 musis zarucit vsetkym rastlinkam poriadnu distribuciu oboch veci a to v kazdom kute.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: rada pri zalozeni akva

Odoslaťod kilo18 » 26 Mar 2014 22:47 pm

tak pre filter som sa rozhodol eheim classic 2217 , ale teraz riesim dilemu ohladom podkladu substratu prestudoval som cele forum o substratoch, ale neviem aky substrat pouzit do akva ci jbl madano a prekrit ho vrstvov klasickeho strku alebo pouzit jbl aquabasis a to prekryt madanom a sadit rastlinky
Obrázok používateľa
kilo18
 
Príspevky: 306
Obrázky: 1
Založený: 30 Jan 2010 14:58 pm
Bydlisko: Topoľčany

Ďalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.