Filtrácia 500l nádrže



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod radio » 22 Júl 2008 18:20 pm

V blízkej dobe budem zakladať 500l akva a chcel by som sa poradiť aký by bol najvhodnejší vonkajší filter. Mám na mysli vonkajší filter alebo pomaly tečúci bio filter. V akva budem chovať terčovce.
Obrázok používateľa
radio
 
Príspevky: 16
Obrázky: 33
Založený: 13 Jan 2008 13:03 pm
Bydlisko: okr. Levice

Reklama

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod janik » 22 Júl 2008 18:43 pm

vonkajsie su najlepsie a daju sa kupit splnou vybavou chcem tim povedat vsetko co je dnu vnom :)
Obrázok používateľa
janik
 
Príspevky: 3
Obrázky: 0
Založený: 22 Júl 2008 17:50 pm
Bydlisko: POPRAD

Odoslaťod vaclav » 22 Júl 2008 21:07 pm

Udělej si skleněný. Dá se přímo vlepit do akva, stačí 10cm při boční straně nebo schovat za pozadí. Další možnost je vedle akvária.
Má spoustu výhod.
Obrázok používateľa
vaclav
 
Príspevky: 63
Obrázky: 43
Založený: 02 Mar 2007 21:01 pm
Bydlisko: Praha

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod Taktik » 17 Nov 2008 18:39 pm

tiež by som rád vedel aký externý filter použiť,či bio alebo iný,budem mať v aqarku dosť rastlín
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod xDodox » 17 Nov 2008 21:25 pm

radio napísal:V blízkej dobe budem zakladať 500l akva a chcel by som sa poradiť aký by bol najvhodnejší vonkajší filter. Mám na mysli vonkajší filter alebo pomaly tečúci bio filter. V akva budem chovať terčovce.


Čo tak pozrieť tému: Chovatelia terčovcov [Symphysodon ...]? Neviem či tam nájdeš odpoveď na svoju otázku, ale myslím si že áno. Taktiež o filtroch tu je dosť veľa tém, stačí použiť vyhľadávač.
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3029
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod matus » 18 Nov 2008 00:32 am

zavisi od teba kolko mas financii - napisal som clanok o stavbe filtra, je na hlavnej stranke
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod majko » 18 Nov 2008 10:04 am

Ak nemas akvarko este osadene, osobne skus si aspon pozriet moje riesenie vnutorneho filtra.

Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod matus » 18 Nov 2008 11:45 am

pisal som uz vyssie - dal by som tam predfilter na hrubu spinu, je to par korun navyse a ovela praktickejsie, ak bude zaujem - poradim
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod majko » 18 Nov 2008 16:49 pm

matus, reagoval si na moj prispevok ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod matus » 18 Nov 2008 20:17 pm

majko napísal:matus, reagoval si na moj prispevok ?


nie celkom, lebo ty mas vlastne vnutorny filter, a autor temy by chcel vonkajsi aspon tak to definoval na zaciatku
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod majko » 19 Nov 2008 13:09 pm

Unika mi suvislost v Tvojich reakciach.
To ze sa pytal na vonkajsi filter mi neuniklo. Prave preto som nabadal k zvazeniu ci podobne riesenie ako mam ja, by nebola alternativa.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod matus » 19 Nov 2008 18:32 pm

majko napísal:Unika mi suvislost v Tvojich reakciach.
.


... aj mne unika nejako suvislost v mojich vlastnych myslienkach ... :o
po 32 hodinach v kuse v praci je to podla mna normalne

jasne , ze je na nom ako s tym vsetkym nalozi - moznosti je vela
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod Taktik » 21 Nov 2008 13:31 pm

mám len malú otázočku a to či je dôležitý objem filtra alebo výkon čerpadla l/h či nieje dostatočné prefiltrovať obsah akvarka 1xza hod.
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod Giftzahn » 21 Nov 2008 16:00 pm

Taktik napísal:mám len malú otázočku a to či je dôležitý objem filtra alebo výkon čerpadla l/h či nieje dostatočné prefiltrovať obsah akvarka 1xza hod.


njn, objem filtra je urcite dolezity, bezne sa odporuca aby objem fitra bol aspon od 1% do 10% objemu akva...cize pri 500L ak si spravis vonkajsi filter sam, by som pod 500L akva supol 50L akva ako filter. Pokial by si kupoval nejaky externy filter tak aspon s objemom 6L a viac .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 21 Nov 2008 16:03 pm

Moj filter na 440l akvarko ma 1,3l :P
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Odoslaťod Giftzahn » 21 Nov 2008 16:28 pm

majko napísal:Moj filter na 440l akvarko ma 1,3l :P


jj, na velkosti zevraj nezalezi :P
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Filtrácia 500l nádrže

Odoslaťod Jaricok » 16 Jan 2009 22:00 pm

No tak tiez riesim filtraciu cca 500 L akva a vcelku zaujimave clanky co ma zaujali su http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=52 co sa tyka typov prepadu a http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=29 co sa tyka filtracie.
Myslim,ze velmi dobre clanky a vrelo doporucujem hlavne zacinajucim akvaristom.
Este by som sa spytal,ci tu niekto pouziva externy filter s pomaly tecucou vodou a ake ma s nim skusenosti. Mam totiz akva,ktore som dostal a nema otvor na prepad,takze riesim prepad na principe spojenych nadob kedy cca 50 l akva bude umiestnene vedla hlavneho.Hlavne ma rozmer 200*50*50 a tak som to chcel vyskusat. Vzal som korytnacke z maleho akvaria at f 300 ktory sa mi podarilo priskrtit asi len na 1 L/min. Tak som to rozbehol a zda sa mi velmi slabe prudenie v akva. Viem,ze v dobre zarastenom akva s Tercovcami to vadit nebude ale trosku mam obavy s vyrovnanou teplotou po celej dlzke akva a to iste rozptil CO2 z difuzora.Chcel som totiz topne telesa dat do poslednej komori vo filtri a bojim sa toho,ze prudenie v akva bude prilis slabe na to aby tam bola zachovana aspon zhruba rovnaka teplota a rovnako rozptylene CO2 v celom akva.
Jaricok
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 30 Dec 2008 19:06 pm
Bydlisko: Levice

Odoslaťod janko » 04 Feb 2009 10:55 am

Ja mam osobne v 600 vke vstavaný filter, z 200 c m dlžky nádrže vzal iba 15 cm, su v nom 4 otvorené sekcie( nie sú riešené prepadmi ale iba lištami po bokoch skla na udržťanie molitanu ) v prvej je 5 cm biomolitan, v druhej su plastoví jeťkovia, v tretej 5 cm biomolitan a v poslednej je zakomponoané čerpadlo, ktoré vháňa čistenú vodu s5 do akva + rozprašje CO2.
Pôvodne to bolo akva pre afriku, teraz terče a rastliny a už by som nemenil, obsluha minimálna, praktické, a prúdenie do akva nie je element, ktorý by sa nedal ovplyvniť nastavením ( čerpacia hlava Power Head 802 ) takže iba doporučujem.
Obrázok používateľa
janko
 
Príspevky: 527
Obrázky: 93
Založený: 15 Máj 2006 21:35 pm
Bydlisko: Senica


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.