filtracne hlavy - powerhead



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod Atilla » 06 Máj 2004 16:16 pm

ake mate skusenosti s powerheadmi ? (vnutorny filter nasadeny na molitanovej kocke)
zaujima ma hlucnost - ci sa da pri nom spat
ci sa da nastavovat prietok a vypnut vzuchovanie - dakujem
Obrázok používateľa
Atilla
 
Príspevky: 648
Založený: 25 Mar 2003 16:24 pm

Reklama

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod azet » 06 Máj 2004 17:06 pm

to zavisi od cerpadla, vypnut, zaskrtit, albo upchat vzduchovanie sa da vzdy, regulovat prietok nie vzdy. hlucnost takisto zavisi od cerpadla a vykonu, ale povedal by som, ze by to nemal byt problem...

takyto filter je lacne riesenie, ale ma nevyhodu v tom, ze zabera miesto v akvarku. preto ja by som odporucal poriadne velky externy filter.

ci ty spekulujes nad takymto riesenim kvoli tej nedavnej nehode?
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod skala » 06 Máj 2004 17:12 pm

atilla ak spekulujes ako si myslim, pozri si Aquaclear. Nastoknes dnu molitan a mas vonkajsi aj pseudovnutorny filter.
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod fugu » 06 Máj 2004 17:19 pm

skala napísal:atilla ak spekulujes ako si myslim, pozri si Aquaclear. Nastoknes dnu molitan a mas vonkajsi aj pseudovnutorny filter.

skala, pls co je to aquaclear? daj nejaku url aleboco ;] dakujem
Obrázok používateľa
fugu
 
Príspevky: 193
Obrázky: 29
Založený: 01 Mar 2004 15:08 pm

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod skala » 06 Máj 2004 17:41 pm

Aquaclear je filter, znacka. V oku mam vonkajsie filtre Aquaclear.
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod salik » 08 Máj 2004 18:05 pm

Atilla napísal:ake mate skusenosti s powerheadmi ? (vnutorny filter nasadeny na molitanovej kocke)
zaujima ma hlucnost - ci sa da pri nom spat
ci sa da nastavovat prietok a vypnut vzuchovanie - dakujem

myslis Power Head od Hagenu? mal som jeden, velky vykon, mala filtracna plocha

fugu napísal:pls co je to aquaclear?

tak ako u Power Head - vyrobca je Hagen
(odporucam Atilla len ako doplnok, ak o nom uvazujes, mala filtracna plocha, pri vypadku prudu niekedy nenabehne vrtulka)
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod dwayne » 17 Júl 2005 13:07 pm

Hladal som vsade ale nenasiel som ze podla coho sa urcuje vykon cerpadla do akva ???diki.......

myslim teda to co sa zasunie do tej trubky v molitane.......diki
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod jacik » 17 Júl 2005 17:13 pm

dwayne napísal:Hladal som vsade ale nenasiel som ze podla coho sa urcuje vykon cerpadla do akva ???diki.......

preco pises ze si hladal vsade, ked to urcite nie je pravda?

http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=27 Voda
http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=28 Filtrační procesy
http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=29 Filtrace v praxi
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod dwayne » 17 Júl 2005 23:53 pm

Aj tak som tam nezistil aky vykon by malo mat dane cerpadlo pre dany objem akvaria.........
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod majko » 18 Júl 2005 06:05 am

dwayne napísal:Aj tak som tam nezistil aky vykon by malo mat dane cerpadlo pre dany objem akvaria.........

To bude tym, ze si si tie odkazy, hlavne druhy, pozorne neprecital :twisted:
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod dwayne » 18 Júl 2005 11:44 am

Precital som co som precital ale fakt to tam nevidm noo......ved tak ako to je ked mam napr 100l akva tak musim mat vykon cerpadla 100l za hodinu?????
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod Kulgan » 18 Júl 2005 19:10 pm

dwayne napísal:Precital som co som precital ale fakt to tam nevidm noo......ved tak ako to je ked mam napr 100l akva tak musim mat vykon cerpadla 100l za hodinu?????
Pre rychle tecuci filter ano.
A netreba ist tak daleko ako je discus.cz, staci sa pozriet aj do clankov tu na akva.sk, vid.
http://www.akva.sk/filtracia.php
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod dwayne » 18 Júl 2005 22:26 pm

Kulgan napísal:Pre rychle tecuci filter ano.
A netreba ist tak daleko ako je discus.cz, staci sa pozriet aj do clankov tu na akva.sk, vid. http://www.akva.sk/filtracia.php

Konecnee diki morfeusi.....tu tabulku som prehladol.................... :wink:
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod dwayne » 18 Júl 2005 22:33 pm

A predavaju vlastne cerpacie hlavice ktore maju vykon okolo 100l/za hodinu lebo zatial som videl iba nejake nad 250l/hod.........Alebo to si mam radsej kupit vetsi s regulacou a ten pritok si zmensim????..pre info. chcem vlastne cerpaciu hlavicu ktoru nasadim na molitan............
Obrázok používateľa
dwayne
 
Príspevky: 30
Založený: 04 Júl 2005 22:04 pm
Bydlisko: Liptovsky Mikulas

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod petersmann » 14 Apr 2012 19:36 pm

Mam cerpadlo power head 300-3.Prietok je udany okolo 1200 l za hodinu.Mam ho v 600 l akvariu.Zatial sa mi zda ze prietok je akuratny len co mi vadi je obrovska hlucnost.Mate s tym niekto nejake skusenosti?Zaujimave je hlavne to ze ked ho vypnem a znovu zapnem ide tichsie ako napr ked je zapnuty dva dni.Po dvoch dnoch je to teda riadny rachot.Pre toto cerpadlo som sa rozhodol koli jeho velkosti nakolko som si nechal zle pozliepat komory v akva a teda vacsie cerpadlo by mi tam jednoducho nevyslo.Velkost komory pre cerpadlo je 10x10 cm.Moja vina.Ale nasiel som uz spominane cerpadlo (jedine ktore mi tam voslo a to som ho musel aj tak prisposobyt) a som zatial fakt spokojny az na tu hlucnost.Neviete niekto ako sa da s tym vybabrat?DAKUJEM
Obrázok používateľa
petersmann
 
Príspevky: 86
Obrázky: 5
Založený: 12 Jún 2011 11:49 am
Bydlisko: Cadca

Re: filtracne hlavy - powerhead

Odoslaťod petersmann » 21 Apr 2012 20:09 pm

Takze pre tych co maju podobny problem ako ja.Dnes mi bolo povedane ze je to zlou vrtlulkou ktora je umiestnena na rotore.vraj je vyosena a tym dochadza k vrcaniu cerpadla.Dal som to reklamovat a uvidim co mi vratia spat.
Obrázok používateľa
petersmann
 
Príspevky: 86
Obrázky: 5
Založený: 12 Jún 2011 11:49 am
Bydlisko: Cadca


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.