Fluval 304 alebo Atman 3337?



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Pittler » 08 Aug 2005 18:58 pm

Potreboval by som poradiť pri výbere vonkajšieho filtra. Ak ma niekto z vás skúseností s niektorým z týchto filtrom,privítal by som vaše postrehy a poznatky.Doteraz som používal akvael fun 3 vnútorný a chcel by som zmeniť typ na vonkajší.V martine sa cena obidvoch pohybuje okolo 3600.Viac sa mi nechce vyhadzovať z vrecka.
Obrázok používateľa
Pittler
 
Príspevky: 52
Obrázky: 38
Založený: 07 Feb 2005 14:56 pm
Bydlisko: Martin

Reklama

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Palo » 08 Aug 2005 20:35 pm

Od spustenia akva pouzivam Atman 3337, a som celkom spokojny. Tichy chod a spolahlivost a celkom lahka vymena a cistenie filtra cca. raz za 8 mesiacov :) Kde som zrobil chybu ze som ho kupil, bolo to ze som nekupil Aman 3336. Lebo na 240 l by bola idealna, aj ked vyrobca tvrdi nieco ine. 3337 ma prietok 1000 l/h, co je pomerne dost a musel som privriet ventil a 3336 ma prietok 800 l/h co by bolo idealne. Ale zas zapor na 3336 je ten, ze ma mensi objem filtracnych naplni ako 3337 :D Celkove hodnotenie je u mna ako vyborny priemer za tie peniaze 8)
Obrázok používateľa
Palo
 
Príspevky: 138
Obrázky: 38
Založený: 02 Nov 2003 03:06 am
Bydlisko: Spišská Stará Ves

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Pittler » 08 Aug 2005 20:54 pm

myslíš že by mi stačila tá šestka na 300l akva?
Obrázok používateľa
Pittler
 
Príspevky: 52
Obrázky: 38
Založený: 07 Feb 2005 14:56 pm
Bydlisko: Martin

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Palo » 08 Aug 2005 21:02 pm

Pittler napísal:myslíš že by mi stačila tá šestka na 300l akva?


Na 300 l by som zobral 3337. To mas 3x obsah akva za 1/h V pohode 8)
Obrázok používateľa
Palo
 
Príspevky: 138
Obrázky: 38
Založený: 02 Nov 2003 03:06 am
Bydlisko: Spišská Stará Ves

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Pittler » 08 Aug 2005 21:08 pm

Ok diky moc za radu.Tiež si myslím že dám prednosť značke atman,pretože som ho už videl v "akcii" a zdá sa byť v pohode.Ak mi ešte niekto povie niečo o fluval 304 bude to ok a potom sa rozhodne.Palo zatial ti moc diky za radu!
Obrázok používateľa
Pittler
 
Príspevky: 52
Obrázky: 38
Založený: 07 Feb 2005 14:56 pm
Bydlisko: Martin

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod majko » 08 Aug 2005 22:58 pm

Palo napísal:Na 300 l by som zobral 3337. To mas 3x obsah akva za 1/h V pohode 8)

Len by som upozornil, ze "prietok" uvadzany vyrobcami ma zo skutocnym prietokom s filtracnou naplnou a umiestnenim malo spolocne. Vyrobca udava prietok pri nulovej vytlacnej vyske a bez akejkolvek filtracnej naplne. Skutocny prietok po zabehnuti si treba zmerat, z mojich skusenosti je to tak 1/2 (az 1/3) udavaneho prietoku.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Gabovic Marian » 08 Aug 2005 23:24 pm

A co tak zavolat Herimu z AKVASHOPU a usetrit nejaku tu korunku, vie dobre poradit s vyberom vonkajsieho filtra na konkretne akva a ma aj filtre ktore este niesu na jeho strankach.
Gabovic Marian
 
Príspevky: 13
Založený: 09 Apr 2005 21:48 pm

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod motorhead » 09 Aug 2005 01:17 am

Gabovic Marian napísal:A co tak zavolat Herimu z AKVASHOPU a usetrit nejaku tu korunku, vie dobre poradit s vyberom vonkajsieho filtra na konkretne akva a ma aj filtre ktore este niesu na jeho strankach.


trochu off-topic: Gabovic Marian, co si plateny za reklamu, alebo dufas ze dostanes zlavu? :lol: ... uz druhy prispevok s takmer rovnakou odpovedou. :lol: Aj ja som od Heriho bral, som tiez spokojny, ale za to to nespominam v kazdom prispevku :wink:

teraz k teme:
Kolega nedavno kupoval filter a takmer kupil ten Fluval304, mali sme to vonku z krabice, prevedenie celkom slusne, prislusenstvo O.K., za tie peniazky si myslim ze v pohode. (Pravda atman som nevidel) Nemal stanovenu cenu kolko na to minie a tak som ho nakoniec "zlomil" na Eheim Classic 2215 :o bol sice o cca 1.500 drahsi, ale mal komplet filtracne naplne co ten fluval nemal. Chcelo by to porovnat "koeficient spokojnosti" ludi ktori maju tieto filtre, a pripadne ich hlucnost. Mam ale pocit ze Igypop ten fluval ma, ked sa naloguje urcite sa vyjadri. Ak to nebudes brat cez webshop ale v "kamenaku" daj si ich pekne vybalit, pozres si ich a v klude sa rozhodni.
motorhead
 
Príspevky: 54
Obrázky: 15
Založený: 27 Mar 2005 21:02 pm
Bydlisko: PK

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Jožo » 09 Aug 2005 08:19 am

Caues. Nemam skusenost s Fluvalom304, ale mam uz cca rok Fluval 404. Rozdiel by teda mal byt len v prietoku a objeme na filtracne naplne. A samozrejme v cene. Takze k Fluvalu:
1. Jednoducha praca pri cisteni. Zavries ventil na privod vody do filtra, odpojis ho a hotovo. Mne pri tom nevytecie ani kvapka vody.
2. Tichy chod. Mam filter umiestneny cca meter a nieco pod akva v uzavretej skrinke, cize aj to zohrava ulohu. S hlucnostou a nejakymi vibraciami a rezonanciou, ci niecim podobnym som zlu skusenost zatial nemal.
3. Objem filtracnych naplni je podla mna dostacujuci. S novym filtrom som dostal uhlie, samozrejme 4 kusy pur peny, ktora sluzi ako mechanicky filter na zaciatku a liter Fluval keramiky. Mozem povedat, ze ich keramika je spickova. Investicia do novych naplni nebola vysoka, ale dala sa este znizit. Silonova striz od Sera, cca 120Sk a porezna keramika, kupil som tri vedierka asi za 650 Sk spolu.
4. Prietok filtra mozes regulovat. Vyrobca udava mam pocit 1300L/h, co pri naplnenom filtry urobi v akva taky vir, ze voda prudi o dusu. Jednoducho si to stiahnes a pohoda. Mas fajn pocit :-) ze mas rezervu...
5. Predtym vraj mali Fluvaly problem s oskou na motore. Myslim, ze bola umela a odchadzala, alebo nieco take. Uz dlhsiu dobu davaju keramicku, ktora by mala mat vysoku zivotnost. Dostupnost nahradnych dielov by mala byt bez problemov.
6. Nech to nezarieknem...zatial 100% spokojnost.
Dufam, ze som ta neunavil dlhym citanim
Obrázok používateľa
Jožo
 
Príspevky: 73
Obrázky: 9
Založený: 19 Feb 2005 21:49 pm
Bydlisko: Košice

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod fliper » 09 Aug 2005 08:37 am

Jožo,

diky super odpoved, aj mne sa to zide a faj, ze pises vela :-)
fliper
 
Príspevky: 64
Založený: 22 Nov 2004 12:23 pm
Bydlisko: kosice

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Norman » 09 Aug 2005 09:26 am

Mal som FLUVAL 303, starsi typ od 304. Neviem ako ma vyriesenu 304ka komorku s vrtulou, ale v 303 sa mi stavalo pri zapojeni na podny filter a zabehnuti bakterii "az na dusik", ze sa vytvorila dusikova bublina v komore a potom to bolo hlucne. Ale hadam 304 je na tom lepsie a pri pouziti filtracie len cez interne media sa toto nema ako stat, bude tam dost kyslika pre bakterie.
Obrázok používateľa
Norman
 
Príspevky: 978
Obrázky: 72
Založený: 24 Jún 2005 11:24 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Pittler » 09 Aug 2005 10:00 am

Ešte k tomu atmanu.Neviete niekto či má v príslušenstve hadice?(prítok,odtok)
Obrázok používateľa
Pittler
 
Príspevky: 52
Obrázky: 38
Založený: 07 Feb 2005 14:56 pm
Bydlisko: Martin

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Igypop » 09 Aug 2005 13:56 pm

Pittler napísal:Ešte k tomu atmanu.Neviete niekto či má v príslušenstve hadice?(prítok,odtok)


Tuším som tieto filtre videl v Baumaxe (v BA), tak sa tam skús ist pozrieť.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Palo » 09 Aug 2005 16:17 pm

Pittler napísal:Ešte k tomu atmanu.Neviete niekto či má v príslušenstve hadice?(prítok,odtok)



Ma to komplet vybavu a z filtrov je tam molitan a drvena keramika. Ja osobne so plnil novou filtracnou zmesou od f. sera, co bolo finacne dost (1600 sk) + filter. Ale citaj aj nazor ostatnych co maju fluval, lebo su tiez zaujmave :wink:
Obrázok používateľa
Palo
 
Príspevky: 138
Obrázky: 38
Založený: 02 Nov 2003 03:06 am
Bydlisko: Spišská Stará Ves

Re: Fluval 304 alebo Atman 3337?

Odoslaťod Kulgan » 09 Aug 2005 16:47 pm

Pittler napísal:Ešte k tomu atmanu.Neviete niekto či má v príslušenstve hadice?(prítok,odtok)
Pouzivam AT-3335 a AT-3336 a som s nimi zatial spokojny, je pravda ze ich mam kratko (asi pol roka).
Ako pisal Palo, ma to komplet vybavu, spresnim filtre. Nieco malo keramickych valcekov, molitan a filtracna vata. Molitan a vata vystrihnute pre kosik.
Vseobecne je dodaneho filtracneho materialu malo. Osobne som do kazdeho dokupil keramicke valceky od Sery, do 3335 som kupil 1l molitanovich kociek s roznou hustotou od JBL - dost drahe. Pre druhy som to vyriesil nakupom volneho modreho molitanu dvoch hustot a nakrajal na kocecky tak 2x2 cm, ktorymi som potom vylozil kosik.
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.