ihlový ventil pre CO2 bombu



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod glevo » 13 Máj 2005 10:28 am

ved by si mohol zobrat do zasoby 2-3 a urcite by sa v blizkej buducnosti ludia nasli ktory by zobrali...
Obrázok používateľa
glevo
 
Príspevky: 106
Obrázky: 11
Založený: 04 Apr 2005 15:42 pm
Bydlisko: Prešov

Reklama

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod SeriF » 28 Máj 2005 15:16 pm

ihlaky uz dorazili, sesternica ich uz vyzdvihla. uz len cakam kedy s nimi dojde ujo na slovensko, bohuzial zavcasu sa ozval len majdo takze som objednal len 2ks. cena aj s postovnym bola 36€ takze skoda, ze sme sa nespojili viaceri :(
snad na buduce
Obrázok používateľa
SeriF
 
Príspevky: 32
Založený: 20 Aug 2004 09:03 am
Bydlisko: Prešov, Košice

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod Roman » 03 Aug 2006 22:37 pm

dosli ihlaky z aquaristic.net , cena 13 eur/kus alebo 520skk pri osobnom odbere v BA

kto prv pride....atd
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod Dexter » 04 Aug 2006 12:36 pm

Roman napísal:dosli ihlaky z aquaristic.net , cena 13 eur/kus alebo 520skk pri osobnom odbere v BA

kto prv pride....atd


Roman, kolko ich mas?
Obrázok používateľa
Dexter
 
Príspevky: 439
Obrázky: 15
Založený: 23 Aug 2005 10:47 am
Bydlisko: Nitra

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod Roman » 07 Aug 2006 20:05 pm

uz ziaden, mal si sa ozvat cez ss :( smola , mozno nabuduce
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod Hájek » 29 Nov 2006 16:28 pm

ahojte,

nemate nekdo skusenost s produktom "Škrtiaci ventil RFL 1/8“i" od tecnomatu. ma to cenu 290,75 sk bez DPH ....
Omi tvrdia, ze to je ako ihlak..... ale ked som to videl, rozhodol som sa, ze sa s vami najprv poradim .....

obrazok
Obrázok

Dakujem za odpovede
Obrázok používateľa
Hájek
 
Príspevky: 113
Obrázky: 21
Založený: 16 Aug 2006 18:52 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod snake » 30 Dec 2006 12:55 pm

Jedna amaterska otazka..Aky je rozdiel medzi ihlovym a obycajnym ventilom?Ak je to v citlivosti regulacie existuju ihlove ventily aj pre vodu..Nieco s jemnou regulaciou by sa mi hodilo..Ani najmensie ventily, co som vyskusal mi nevyhovuju.
Obrázok používateľa
snake
 
Príspevky: 220
Obrázky: 29
Založený: 26 Jan 2006 22:50 pm
Bydlisko: PK

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod Izzy » 30 Dec 2006 14:04 pm

Ja mam ihlovy ventil z www.shop.skva.sk. Funguje stopercentne a umoznuje aj velmi jemnu regulaciu. Myslim ze sa da pouzit aj na vodu. Viac Ti urcite povie XP.
Izzy
 
Príspevky: 20
Založený: 24 Okt 2004 22:26 pm
Bydlisko: Košice

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod snake » 31 Dec 2006 12:54 pm

Pozeral som to..Tento je aj s redukciou..Ja redukciu na potrubi mam a potrebujem len nejaky velmmi jemny ventilcek, ktorym sa da stelovat prietok okolo 3-6l/hod.Akymkolvek klasickym ventilom pri vodovodnom tlaku je to nemozne..
Obrázok používateľa
snake
 
Príspevky: 220
Obrázky: 29
Založený: 26 Jan 2006 22:50 pm
Bydlisko: PK

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod xDodox » 25 Nov 2008 14:15 pm

Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3029
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod triscene » 26 Sep 2011 22:12 pm

zdravim, mate niekto skusenost s podobnym ventilom a ci je mozne ho dat priamo za redukcny alebo je potrebny klasicky ihlovy ventil, mam len gulickovy ale ten nejde doladovat ako by som si zelal.

Obrázok

Obrázok
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod -TrO- » 12 Feb 2012 16:47 pm

Cavte, nezhanate niekto regulacny, ihlovy, em. ventil - nechystate sa objednavat? Pridal by som sa.
Obrázok používateľa
-TrO-
 
Príspevky: 131
Obrázky: 49
Založený: 30 Mar 2007 00:49 am
Bydlisko: BA, BB, ZV

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod redw » 20 Jan 2014 17:58 pm

Ahojte, potreboval by som radu ohladom ihloveho ventilu.
Prihladam moju amatersku fotomontaz (mam ten isty ako na foto)
V polohe 1 je ventil zavrety, v polohe 2 ide cca 1bubl za sekundu, v 3 je to uz nemeratelne -viac ako 5 b/s - tj regulovatelny rozsah je cca 1/6 otacky . Kedze som predtym nikdy ziaden ventil nedrzal v ruke, neviem posudit, ci je to normalna funkcia alebo je niekde chyba. No ta regulacia sa mi nezda velmi presna a neviem tam urobit jemnu zmenu v pocte bubliniek. Inak ventil vyzera dost kvalitne, ked ho dobre nastavym, tak si drzi tu hodnotu (b/s) (co ako som cital, je problem u tych lacnejsich)
Dakujem
Prílohy
ihlovy-ventil-camozzi.jpg
ihlovy-ventil-camozzi.jpg (17.18 KiB) Zobrazená 8285 krát
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod xitanaf » 21 Jan 2014 13:50 pm

normalne to nie je...
otázka aký máš výstupný tlak na hlavnom redukčnom ventile a ci uvedený ventil je naozej ten co máš, mám na mysli oznacenie RFO 383?
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod redw » 21 Jan 2014 23:01 pm

Mam presne ten isty RFO 383. Medzicasom som v teme o CO2 narazil na nejake informacie, konkretne ze u tychto camozzi ventilov je asi problem s naladenim maleho prietoku http://www.akva.sk/post260655.html?hilit=camozzi#p260655
Pripajam aj graf, ktory viac menej potvrdzuje, ze ten ventil je sice kvalitny, ale nie velmi vhodny na jemne ladenie.
Link na technicke parametre keby to niekoho zaujimalo
Kód: Vybrať všetko
http://www.staf.sk/beitraege/downloads/Škrtiace%20ventily%20RFU%20RFO%20pre%20WEB.pdf
- link nefunguje, asi preto ze je to odkaz na pdf. Staci to skopirovat a vlozit do prehliadaca.
Odfotil som ten moj redukcny, pretoze hodnota tlaku tam nie je uvedena. Je tam len cfh (co som raz davnejsie googlil, malo by to byt cubic feet per hour) a prietok v l/min. Ale ak ma ten ventil linearnu charakteristiku, tak je tam odhadom 3 Bar na vstupe do ihloveho.
Xitanaf, myslis ze to teda nie je normalne ako mi to reguluje? Pretoze ked sa tak zamyslam nad tym grafom, tak napr pri 2 otackach tam je uz prietok 20l/min. A ked si zoberiem, ze chcem pustat cca 2 b/s -co velmi hrubym odhadom moze robit tak 200-300ml za minutu, tak v podstate uz mam odpoved. Takze co s tym, kupit iny ihlovy s jemnejsou regulaciou, alebo je moja uvaha zla?
Prílohy
IMG_20140121_212611r.jpg
camozzi graf.jpg
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod xitanaf » 22 Jan 2014 14:20 pm

vystupny tlak z redukcáku stačí 2 bar.
Z toho tvojho budiku som trochu mimo, je tam, že 0-10 bar ale stupnica je 0-40 resp. 0-20
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod redw » 22 Jan 2014 22:15 pm

no tam su 2 stupnice, a na oboch je prietok, na ciernej v kubickych stopach za minutu, a na cervenej je v litroch na minutu. Tlak tam je 0 az 10 bar, ale neni tam stupnica v baroch. Tak som to nastavil od oka.
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod xitanaf » 23 Jan 2014 01:57 am

tak podme na to hypoteticky. Budik je 0-10 bar resp. 0-20 l/min.
Takže 1bar su 2 l/min, takže nastav 4 litre/min a uvidis ci sa to bude dat na ihlaku lepsie regulovat
Obrázok používateľa
xitanaf
 
Príspevky: 365
Obrázky: 19
Založený: 07 Sep 2005 16:26 pm
Bydlisko: Bratislava - Nové mesto

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod redw » 23 Feb 2014 00:54 am

Vdaka za pomoc, zabudol som napisat, ako som to poriesil.
K tomu prepoctu, ta stupnica je v kubickych stopach za minutu, co by malo byt 28l, takze teoreticky pri 1bar je tam 56l/min.
Ked som znizil tlak, tak sa to dalo lepsie regulovat, avsak stale je to strasne citlive. Mozno ho vymenim za nejaky iny s lepsou regulaciou. Alebo rovno kupim ph controller a mam pokoj :)
Obrázok používateľa
redw
 
Príspevky: 368
Obrázky: 24
Založený: 12 Jún 2006 23:41 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod existpierre » 20 Júl 2015 22:04 pm

Zakupil som si ihlovy ventil Camozzi RFO 383-1/8 a mam rovnaky problem ako @redw.

Rozhodol som sa skusit koli udrzaniu pH COckovat aj v noci, vypocital som si, ze ked za 10 hodin doda tolko bubliniek, tak som to prerozdelil medzi 24 hodin, co mi vyslo cca 14 bubliniek za minutu. Ak bude treba budem postupne zvysovat. Problem ale mam s tymto ventilom, V podstate ho musim nastavovat rovnako, ako pri redukcnom, cize uplne priskrtene a potom jemnuckym uvolnovanim nastavovat pocet bubliniek. Ale presne toto iste som robil aj na redukcnom. Tak teraz neviem v com je problem, ci je zly ihlak. na vstup do ihlaku som dal povodne nastavenie (bez ihlaku - 35 bublinek/ min) a predpokladal som, ze s tym ihlakom by som mohol pekne regulovat (aj keby len na 2-3 otacky) ale nestalo sa tak. V tomto vlakne som sa docital, ze camozzi maju problem nastavit take male mnozstvo, ale tak preco ho potom vsade odporucaju?
Obrázok používateľa
existpierre
 
Príspevky: 226
Založený: 01 Máj 2015 23:28 pm

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod existpierre » 21 Júl 2015 09:03 am

Poradí mi niekto ako správne nastaviť ten ihlák?
Obrázok používateľa
existpierre
 
Príspevky: 226
Založený: 01 Máj 2015 23:28 pm

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod ficko » 21 Júl 2015 19:21 pm

Mam rovnaky problem s rovnakym ventilom...
Poradi niekto ihlovy ventil ktory je pouzitelny aj pre nano akvaria?
Dakujem
ficko
 
Príspevky: 8
Založený: 24 Apr 2009 14:50 pm
Bydlisko: Nove Mesto nad Vahom

Re: ihlový ventil pre CO2 bombu

Odoslaťod maros12345 » 21 Júl 2015 22:34 pm

Neviem či mám presne taký ihlovy, ale značka sedí.Mám aj počítadlo bublín(sklenený s Činy),ale podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze. To počítanie bublín, by som bral ako hrubo orientacne, ale určite sa podľa toho neriadim..Skôr je pre mňa podstatne DC originál náplň a farba..
Ja pustam CO2 do ani nie 10l a nastaviť to bol pre mňa tiež problém.Ja mám ihlovy dotiahnuty riadne,vôbec sa mi s ním ľahko nekruti (ani to neskusam),ale možno keby som ho otvoril o 1 mm.,tak krevetky sú mŕtve.Tiež som myslel, že manipulácia bude ľahšia,ale aspoň v mojom prípade neni.Správne nastavenie som dosiahol, len skúšaním a pozorovaním, a mne to netrvalo krátko,ale rátal by som to na dni a keď sa mi to podarilo,tak sa toho už nechytam..Tiež pustam nonstop, možno vo väčšom objeme je to ľahšie,ale moja skúsenosť je takáto..
maros12345
 
Príspevky: 438
Založený: 11 Jún 2014 10:00 am
Bydlisko: Banska Bystrica

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.