Interny filter - tichy a vykonny pre 280l AQ



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Interny filter - tichy a vykonny pre 280l AQ

Odoslaťod aughostino » 31 Jan 2009 18:22 pm

zhanam novy filter (tento stary ma zacina hnevat) pre moje akva ma podobnu litraz ako uviedol zakladatel temy. aky prietok by mal mat l/h ked nechcem aby ryby neplavali velmi proti prudu?
Lebo tento co mam teraz (Atman AT 1000F) je dost hlucny a toci vodu v celom akva

ked mam 230l akva bude stacit prietok 500-700l/h?

http://www.akvashop.sk/product_info.php/cPath/41_181/products_id/188

alebo:

Tento?
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Reklama

Odoslaťod esparaleer » 31 Jan 2009 18:43 pm

do takého veľkého akva by som skôr volil externý filter. Ja mam mám JBL CristalProfi e700 http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/ ... i_e700.gif a som s ním veľmi spokojný. Prietok má samizda 600 l/h. Ja ho mám v 84l akvarku, ale je na ňom dobré že sa dá regulovať prietok vody, je tichý a pri čistení sa nemusia odpájať hadice, ani vyťahovať z akva, iba sa uvolní taká "hlava" na ktorej sú uchytené hadice k filtru a filter sa odnesie... vo vnútri sú tri koše : v 1. najspodnejšom je siporax, nad ním je molitan (skladá sa z dvoch častí : okrúhle vnútro a okraj, čiže sa tam dá dať uhlie alebo niečo iné) a navrchu je dvojvrstvový molitan, jeden je jemnejší, druhý hrubší
esparaleer
 
Príspevky: 85
Obrázky: 1
Založený: 22 Nov 2008 19:55 pm
Bydlisko: Žilina

Re: Interny filter - tichy a vykonny pre 280l AQ

Odoslaťod aughostino » 31 Jan 2009 19:02 pm

vdaka esparaleer, ale radsej by som bol, keby mi poradite interny lebo ho potrebujem cim skor (tento je dost hlucny, a navyse dnes rano som dokoncil rozstrekovaciu rampu :() externy je financne narocnejsi, mozno casom :)
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Odoslaťod esparaleer » 31 Jan 2009 19:23 pm

dobré skúsenosti mám aj s filtrom FANfilter, bol tichý a nerobil veľký prúd vo vode. Ale prietok si už nastavíč ako potrebuješ
esparaleer
 
Príspevky: 85
Obrázky: 1
Založený: 22 Nov 2008 19:55 pm
Bydlisko: Žilina

Re: Interny filter - tichy a vykonny pre 280l AQ

Odoslaťod dusik » 31 Jan 2009 19:31 pm

aughostino napísal:zhanam novy filter (tento stary ma zacina hnevat) pre moje akva ma podobnu litraz ako uviedol zakladatel temy. aky prietok by mal mat l/h ked nechcem aby ryby neplavali velmi proti prudu?
Lebo tento co mam teraz (Atman AT 1000F) je dost hlucny a toci vodu v celom akva

ked mam 230l akva bude stacit prietok 500-700l/h?

http://www.akvashop.sk/product_info.php/cPath/41_181/products_id/188

alebo:

Tento?


Tie čo si tam uviedol, nie sú to náhodou rovnaké?

Na tvoje akva by som dal minimálne tú FAN 3, ale hľadal by som nejaký s väčším filtračným médiom. Záleží aj od osádky, Pre ryby ktoré veľmi kalia vodu, by som FAN 3 označil ako nevhodnú.

Používal som FAN 1 v 100l akváriu a musel som ho čistiť každé 4 dni inak by sa kompletne upchal.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: Interny filter - tichy a vykonny pre 280l AQ

Odoslaťod aughostino » 31 Jan 2009 22:43 pm

to ze su rovnake som si vsimol az ked sa prispevok nedal editovat :D
osadka akva bude skalare, guramy, mrenky, tetry

rozmyslam nad tym FAN 3

pojdem v pondelok pozriet k nam do akvaristiky a uvidim co budu mat dovtedy musim vydrzat ten ramus toho terajsieho filtra :(
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Odoslaťod dusik » 31 Jan 2009 23:05 pm

V tom prípade by mal stačiť.

Tu je jedno 300l akvarko ktoré nestačil filtrovať:


300l
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.