Ján Starosta - Výroba osvetlenia pre 60cm žiarivku



Oznámenia / Novinky / Články / Informácie

Ján Starosta - Výroba osvetlenia pre 60cm žiarivku

Odoslaťod MOD » 13 Nov 2009 21:22 pm

»» Pridaný nový článok - Výroba osvetlenia pre 60cm žiarivku spracoval johny

V článku mimo iného nájdete:
"Pred časom som sa rozhodol, že sa pustím do stavby vlastného osvetlenia. Doteraz používaný ATMAN AT60A už proste nestačil. 45 centimetrová trubica dáva síce dosť svetla pre 54l, ale nie ked chcete trochu viac zarastené akvárium. Rozhodol som sa pre pomerne jednoduchú stavbu. Novodurová rúra na odpad, patice pre žiarivky, predradník z úspornej žiarovky, lepidlo,
Materiál, ktorý som potreboval pre stavbu nebol problém zohnať. V podstate som nakúpil všetko čo som potreboval asi za 20 minút. Dva obchody vedľa seba. Elektro a vodár. Cena? Asi 80 cm odpadovej rúry, patice, žiarivková trubica a čierny matný lak v spreji. Spolu asi 200 Sk. Flexo šnúru, skrutky, kábel a lepidlo som už mal, a verím že podobné zvyšky materiálu sa nájdu u hocikoho. Rovnako som doma našiel aj zvyšný predradník z nepotrebnej úspornej žiarovky.
Ani neviem prečo, no rozhodol som sa pre netradičnú konštrukciu. Takáto konštrukcia zaručovala ze svetlo ostane stáť na mieste a nezošuchne sa z akvária len tak jednoducho dolu. Okrem toho, tento model konštrukcie poskytoval miesto aj pre umiestnenie predradníka. Hotové svetlo tak tvorí jeden celok, z ktorého nič netrčí. Iba kábel. Takmer ako továrenska výroba. Akurát na prevedení je vidno mierny amatérizmus.
Zjednodušený model svetla:
Obrázok
Ako prvé bolo na programe rozpílenie odpadovej rúry.."
MOD
globalny oznam
globalny oznam
 
Príspevky: 67
Založený: 09 Nov 2009 20:48 pm

Reklama

Naspäť na Oznámenia / Články

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.