JBL AQUABASIS



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

JBL AQUABASIS

Odoslaťod dravec » 19 Jan 2015 21:09 pm

SURNE BY SOM POTREBOVAL PORADIT a mal by som otazku:
ked som zakladal AQ, pouzil som pod substrat JBL Manado a JBL Aquabasis ako vbyzivny substrat, No a ked som to teraz vylovoval je to take blato s pieskom. Co robit prepierat to alebo znova to pouzit ako vyzivny substrat?
Obrázok používateľa
dravec
 
Príspevky: 317
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2011 23:30 pm

Reklama

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod Ree3 » 19 Jan 2015 21:55 pm

Načo si to "vylovoval"? :idea: Ten podkladový (výživný) má byť prekrytý vrchným v tvojom prípade Manadom. Ak sa ti už dostal do vodného stĺpca tak amen.(neviem nepíšeš či máš akva ešte napustené) Riasy budú mať raj
Ree3
 
Príspevky: 16
Obrázky: 0
Založený: 03 Máj 2006 23:01 pm
Bydlisko: rbk

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod dravec » 19 Jan 2015 22:19 pm

No praveze sa mi dostaval do vodneho stlpca, ked som presadzdal rastliny a ako hovoris ruduchy som sa nevedel zbavit.
Keby som vedel ziadny vyzivny substrat na zatku nedavam. Stonkovky ho nepotrebuju.
Takze preto som dal restart, vsetko som vybral a preplachol...
AQ je teraz ciste ako od nové, takze uvidm zajtra mozno sa hram so substratom a s layoutom :)
Obrázok používateľa
dravec
 
Príspevky: 317
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2011 23:30 pm

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod Ree3 » 19 Jan 2015 22:37 pm

Ak si ho prepral tak... Ešte ma napadlo mohol si nechať cca 20% ako podklad a na to zvyšok dôkladne prepratého. No hlavne teraz akva nechať zabehnúť
Ree3
 
Príspevky: 16
Obrázky: 0
Založený: 03 Máj 2006 23:01 pm
Bydlisko: rbk

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod dravec » 19 Jan 2015 23:04 pm

Hej cca 1/3 je slabsie a zbytok je lepsie preprany. ANo aq neham zabehnut zatial pozhanam rastliny atd.
Obrázok používateľa
dravec
 
Príspevky: 317
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2011 23:30 pm

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod btmbtm » 20 Jan 2015 11:01 am

Nesvieť, filtruj, žiadne rybky a doplň rastliny potom začni opatrne svietiť a meniť časť vody pravidelne
Obrázok používateľa
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod dravec » 20 Jan 2015 12:29 pm

OKi, čiže najpr substrat nalozit, potom napustit a filtrovat a az potom vysadit RAstliny a na zaver rybky?
Obrázok používateľa
dravec
 
Príspevky: 317
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2011 23:30 pm

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod btmbtm » 21 Jan 2015 00:02 am

Až keď sa ti zastabilizuje ekosystem, začnú rásť rastliny, zmizne poprípade nejaký zákal, ustáli sa hladina dusíku, až potom cca mesiac záleží na všetkom na technike vode svetle rastlin každé akvarko sa správa inak. Nech sa darí :pivo: A hlavne čítaj čítaj tu nájdeš všetky otázky aj odpovede. Len hladaj.
Obrázok používateľa
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod martin_s » 21 Jan 2015 10:50 am

Tema je podla nazvu vsak o niecom inom, nie o zakladani akvaria. o tom je tu plno inych tem (ak sa tato zmeni na zmes duplicit bude zamknuta).
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: JBL AQUABASIS

Odoslaťod dravec » 21 Jan 2015 11:01 am

Praveze je to OK. Dozvedel som sa co som sa pytal!Dakujem
Obrázok používateľa
dravec
 
Príspevky: 317
Obrázky: 6
Založený: 23 Mar 2011 23:30 pm


Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.