ma niekto skusenosti s podstavcom z palenej tehly?



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

ma niekto skusenosti s podstavcom z palenej tehly?

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 17:24 pm

cavte ma niekto skusenosti s podstavcom z palenej tehly? proste tehly naukladate bud potom nafarbite na pozadovanu farbu date podklad a akvarium?dik moc
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Reklama

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 18:30 pm

keby neboli styčné škáry v jednotlivých radách priamo nad sebou (čiže keby si vytvoril väzbu), mohlo by to byť ok. samozrejme len do určitej výšky. plus treba na to dať tuhú dosku, lebo len holými tehlami nevytvoríš povrch taký rovný a pevný ako sklo.
aké vysoké to chceš mať a aké veľké akvarko na to chceš dať?
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 18:39 pm

Obrázok nieco taketo myslim vysoke tiez nie moc a akva.. 120x50x50

je to foto jedneho klubaka mafo chcel som mu aj napisat le dlhsie tu uz nebol tak pytam sa vas co poviete teda?
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 18:53 pm

hentaké mohutné pilieriky sú v pohode. len by som si asi vyskúšal, či to pod váhou náhodou nejako nerovnomerne nesadne. každopádne pevná doska musí byť. henten tam dokonca ani polystyrén nedal, ty by si mohol dať 0,5-1cm. koľko radov tehál uvažuješ?
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 18:55 pm

ako tak pozeram dal by som skor taku pevnu stenu pod cele akva vies aby sa nestalo ze buchnes do akva a ono padne do zadu keby nebolo oprete o mur ten polystyren to je jasne cital osm jedén clanok chlapik mal velke akva s tropheusmi menil vodu a dostalo sa mu zrnko piesku pod akva a to za vikend vytieklo:(
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 19:02 pm

furt neviem ako vysoko chceš mať to akvarko. od toho sa odvinie aj priečna stabilita takého "suchého" (bez malty) podstavca. ja by som to bez malty neťahal ani do výšky 1m, a to ani keby bol celý priestor pod akvarkom vytehlovaný
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 19:13 pm

to mas pravdu no ja som myslel vysku tak 50cm max
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 19:41 pm

tak na tvoje akvarko by mohli stačiť 2 pilieriky štvorcového pôdorysu, kde rozmer strany toho štvorca by bol 45 cm (3 krát šírka tehly). to sa dá pekne vyskladať aj s vystriedaním škár. po obvode celé tehly a v strede jedna polka. no a to riziko priečneho preklopenia by pri takej šírke a výške podstavca nemalo byť o moc väčšie ako keby to bol oceľový stojan. a čím ťažšie akvarko, tým stabilnejšie voči tomu preklopeniu, takže doňho kľudne nalož šutrov. navyše voda v akváriu pôsobí ako vyvažovadlo, veď napríklad v mrakodrapoch sa využívajú bazény na najvyšších podlažiach na zmiernenie výkyvov od vetra.
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 20:06 pm

takze nejak takto to modre je akva je to robene z podorysu no ale zle som to pochopil ale pozri na tie rozmery ci som to spravil dobre pripadne uprav dik moc za rady
http://img688.imageshack.us/img688/3769/beznzvujx.jpg
Prílohy
beznzvujx.jpg
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 20:18 pm

písal si, že tam ideš dať akvarko 120*50*50
za predpokladu, že tehla má rozmer 15*30 cm, robil by som to ja takto
http://img80.imageshack.us/img80/8534/podo.jpg
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 22 Mar 2010 20:35 pm

si fakt borec dobry nakres vsetkemu chapem je to parada. Velmi ti dakujem
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 22 Mar 2010 20:43 pm

niet začo, dúfam že som ti neporadil blbosť :D . ale myslím že by to malo byť v poriadku
tehly potom ukladaj tak, aby zvislé škáry neboli v dvoch susedných vrstvách priamo nad sebou. treba to vystriedať
a mimochodom .. nie som borec ale študent stavariny :D . preto ten nákres - v AutoCAD-e je to otázka 2 minút.
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: podstavec

Odoslaťod pyRanes » 23 Mar 2010 07:55 am

no tak ale kazdy toto nedokaze:) blbost? ved postavim a odskusam zavolam nejakych 3 kamaratov nech posedime a uvidime ci drzi a co to zvladne:) a na tie zvysle skary to si dam pozor. jaaj a aby som nezabudol ked uz studujes tu stavbarinu aku tehlu by si odporucal alebo ktora dobre drzi a natiera sa?
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN

Re: podstavec

Odoslaťod skaner » 23 Mar 2010 11:01 am

ono by to malo "dobre držať", ak budú tie tehly rozmerovo presne jedna ako druhá. lenže plné pálené tehly sa nevyhotovujú presne na milimetre, lebo je to drahé a zbytočné (pri škáre hrubej 10mm). v nákrese som použil skladobný rozmer (so škárami) plnej pálenej tehly, ten je 300*150*75mm. ale v skutočnosti má tehla rozmery 290*140*65mm (plus mínus pár mm). čím viac vrstiev bez malty, tým viac sa to bude triasť z titulu rozmerovej nepresnosti jednotlivých tehál. preto by sa hodila aspoň tenká vrstva malty alebo kľudne aj lepidla na dlažbu (povedzme nanesená hrebeňom 5x5mm).
ale z poslednej vety tvojho posledného príspevku som nadobudol dojem, že ty si tie tehly len ideš zohnať. keby som to už robil z tehál, a ešte k tomu keby som ich zháňal, tak preto aby som tie tehly videl, nie aby som ich zamaľoval. a tiež keby som to išiel robiť z niečoho, čo chcem "nepriznať", tak to už nemusia byť tehly s ich nevýhodami, ale hocičo iné (drevo, oceľ)
no a natieranie .. normálne akrylátovou farbou
Obrázok používateľa
skaner
 
Príspevky: 255
Obrázky: 11
Založený: 17 Máj 2008 08:28 am
Bydlisko: Bratislava - Rendez

Re: ma niekto skusenosti s podstavcom z palenej tehly?

Odoslaťod pyRanes » 23 Mar 2010 12:22 pm

mas pravdu este sa len pripravujem preto sa pytam myslim ze mas ale pravdu bude lepsie ak by to bolo s tou vrstvou malty no skor by som tam dal to lepidlo na dlazbu myslim ze to je jednoduchsie
pyRanes
 
Príspevky: 74
Založený: 30 Jan 2010 09:36 am
Bydlisko: PN


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.