Musi filter bezat nonstop?



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Musi byt filter zapnuty aj v noci?

ano
209
77%
nie
40
15%
neviem
24
9%
 
Celkový počet hlasov : 273

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod luBBo » 21 Jún 2005 21:07 pm

vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť ) ,,,,
na tomto fore omielate tie iste poučky a ani sami neviete čo znamenajú ,,,
nech radšej napíšu tí čo filter vypínajú,,,,
Obrázok používateľa
luBBo
 
Príspevky: 95
Obrázky: 33
Založený: 29 Jan 2005 22:48 pm
Bydlisko: BB

Reklama

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod jacik » 21 Jún 2005 22:39 pm

luBBo napísal:vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť )

viacery na fore (napr. Raviolka, Barky, Ja) mame dlhodobo prosperujuce akvaria bez akejkolvek umelej filtracie.

viac informacii najdes napr. v:
http://planta.aquariana.cz/filtry.htm
http://www.discus.cz/web/index.php?page ... &clanek=29
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod SoRex » 21 Jún 2005 22:57 pm

luBBo napísal:vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť ) ,,,,
na tomto fore omielate tie iste poučky a ani sami neviete čo znamenajú ,,,
nech radšej napíšu tí čo filter vypínajú,,,,

Marně čtu již poněkolikáté tento příspěvek a přiznávám, že mi to stále hlava nebere. To přeci nemůžeš myslet vážně. Tady nejde o memorování pouček, ale o fakta, která máme ověřena praxí. Už tu několikrát zaznělo - nemít žádný filtr je lepší, než filtr na noc vypínat. Zdůvodnění padlo (joko, Maja) a netřeba se k němu stále vracet. Tak to prostě je a odmítáním faktů to nezměníš. :?
Skutečnost, že vypínáš filtr a domníváš se, že se nic neděje, ještě neznamená že je to správné.
luBBo napísal:,,, okrem toho si rybky vela neodýchnu ked aj v noci plávajú v prúde,,,
- to je mistrovská ukázka kopírování skutečných přírodních podmínek. :lol:

Tvoje zarputilé trvání na svém je srovnatelné s tvrzením motoristy: "ano, jezdím na červenou, ale nikdy se mi nic nestalo, tak není potřeba jezdit na zelenou - ostatně, spousta dalších také jezdí na červenou, akorát to nepřiznají, takže to přeci musí být normální a správné..."
Obrázok používateľa
SoRex
 
Príspevky: 746
Obrázky: 57
Založený: 07 Mar 2004 15:38 pm
Bydlisko: Praha

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Ceco » 21 Jún 2005 23:06 pm

luBBo, trosku Off-Topic. Oprav si klavesu s ciarkou, nejak sa ti zasekava ;)
Obrázok používateľa
Ceco
 
Príspevky: 879
Obrázky: 99
Založený: 31 Mar 2003 14:57 pm
Bydlisko: Alžbetin Dvor

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Raviolka » 21 Jún 2005 23:39 pm

luBBo, jaka smula, ze se neozyva nikdo z tech co na noc filtr vypinaji, ale jenom ti opakovaci poucek :wink:
luBBo napísal:vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť ) ,,,,
na tomto fore omielate tie iste poučky a ani sami neviete čo znamenajú ,,,

No mohl bys nam to vysvetlit, i kdyz jsem trochu skepticka, co noveho se od tebe dozvime. Ale nenech se odradit, za tvym sebevedomym vystupovanim (nejen v tomto tematu) musi NECO byt :D
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod skala » 22 Jún 2005 08:15 am

Lubinko, som presvedceny, ze mat 70 gupiek a ten zvysok ktory mas, a ak filter vypinas, tak po case pride k velkym problemom.
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Kulgan » 22 Jún 2005 14:55 pm

luBBo napísal:vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť ) ,,,,
na tomto fore omielate tie iste poučky a ani sami neviete čo znamenajú
A aku, ze to "poucku" tu omielas dokolecka Ty a navyse bez argumentov?
luBBo napísal:,,, vypínam ho každú noc ,,,NO2 nemeratelné , žiadny hromadný úhyn
V tomto pripade by bolo zaujimavejsie poznat hladinu NH3 a NH4. To NO2 moze byt naozaj nemeratelne. Oz, ako casto menis vodu?
Joko napísal:Takze zaver:
Snazil som sa to zosumarizovat ako to viem/pochopil ja.
Fillter sa nesmie vypinat ak:
chceme aby filtroval biologicky (aby bakterie v nom spotrebuvavali neziaduce latky NO2-)
// bakterie sa vyvijaju postupne, a relativne maximalne mnozstvo bakterii
sa osidli az po cca 15-20 dnoch. //
// ani ho vyplachovat pod chlorovou vodov //
Ak uz bezi dlhsie ako niekolko dni NonStop
(potom sa tam uz nachadzaju bakterie /kazdy dalsi den ich je viac/ a po vypnuti
-zastaveni dodavania kysliku sa rozlozia a vznikne toxicky, rybam skodlivy odpad,
ktory by sa po zapnuti filtra dostal do akvaria)

Filter sa moze vypinat ak:
Ak nebezi dlhsie ako par dni (cca 2,3 a viac dni, este sa bakterie nestihli rozmnozit
na taky pocet/mnozstvo, ktore by pri ich uhynuti a rozlozeni na toxicke latky
mohlo uskodit rybam)
Ak ho vypiname rucne/casovacom pravidelne na kazdu noc
Este by ma zaujimalo, cca za aky cas zacnu hynut bakterie, ak uz cez filter neprudi voda?
Je to niekolko minut, hodin. Podla clankov na akva.sk je to 15-20 min. Spravne ?
Ten zaver by som si dovolil poopravit asi v tomto zmysle. V prvej rade si treba polozit otazku.
Mam take mnozstvo ryb a k tomu adekvatne rastlin, ze nepotrebujem filtraciu?
Ak odpovies ze nepotrebujes filtraciu, tak sa tym netrap a udrziavaj dosiahnuty stav - narocnost udrzania je v zavislosti od velkosti nadrze a meniaceho sa "spravneho" pomeru ryb a rastlin.
Ak odpovies ze potrebujes fitraciu, zase si treba polozit otazku.
Aku filtraciu vlastne potrebujem?
Tu to uz znacne zjednodusim na dva najcastejsie pripady :)
Mam afriku bez rastlin, alebo s ich minimom, potrebujem hlavne mechanicku filtraciu a musim si byt vedomi, ze budem casto menit vodu. V tomto jedinom pripade by sa teoreticky balo uvazovat o vypinani filtracie na noc, ale hned od zaciatku a s este castejsou vymenou vody (v zavislosti od poctu ryb). Osobne by som ho aj tak nevypinal.
Mam rastlinne akva s primeranou osadkou fauny, potrebujem biologicku filtraciu a tato musi bezat nonstop.

Ona maticka priroda vykonava filtraciu tiez nonstop. Tam kde sa jej to moc nedari, tak to tak aj vyzera. Preco by sme mali robit nieco ine, ked je akva malym kuskom prirody v nasich domacnostiach?
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod luBBo » 22 Jún 2005 21:27 pm

kulgan:
vodu mením ako sa mi chce, ale velmi sa mi nechce ,,,, väčšinou raz za dva týždne 40 % vody,,, ale ked nemením tak aspon znížim pH pomocou H3PO4 ,, NHx ma nezaujíma pretože chovanie rýb je v norme
Naposledy upravil luBBo dňa 22 Jún 2005 22:21 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
luBBo
 
Príspevky: 95
Obrázky: 33
Založený: 29 Jan 2005 22:48 pm
Bydlisko: BB

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod luBBo » 22 Jún 2005 21:50 pm

pre Vás:
filter mám na to aby sa dusičnany dostávali k rastlinám nepretržite počas dňa a tiež k baktériám ktoré sú všade v akva,,, dalej aby nespotrebované krmivo neplávalo a nekalilo vodu , za 6 mesiacov nebol problém s rybkami , myslím že problém by nastal keby som nechal dlhodobo vystúpiť pH nad 7,5.( príšlo by k otrave a chorobám), ako indikátor mám maličké gupky ktoré by mali byť citlivejšie na parametre vody ako staré ryby.
Mojim cielom bolo dokázať že to ide aj s vypínaním filtra ,nič viac.
Naozaj neviem čo je na mojom experimente nepochopitelné , ved to funguje. Nutnou podmienkou pri čítaní je prezrieť obrázky v mojom albume.
Počet rýb budem znižovať len ak nastanú problémy.
Obrázok používateľa
luBBo
 
Príspevky: 95
Obrázky: 33
Založený: 29 Jan 2005 22:48 pm
Bydlisko: BB

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Silvester Valentin » 22 Jún 2005 22:52 pm

luBBo napísal: myslím že problém by nastal keby som nechal dlhodobo vystúpiť pH nad 7,5.( príšlo by k otrave a chorobám),


Hm.moja pôrodnička má dlhodobo (1 rok) Ph 7,6.Žiadnu otravu a ani chorobu som nemal. Asi to mám nejako popletené... aaa ešte mi prosím Ťa vysvetli prečo sa tam tie dusičnany bez filtra nedostanú?To ako - tu v rohu mám dusičnany a v strede nie a preto to musím prefúknuť (premiešať) filtrom ináč mi tá valisneria v strede bude chátrať?
Či čo, či jak?
Rav,barky,jacik prosím Vás čo Vám spôsobuje čerenie hladiny?Nevytvára sa Vám na nej mastný film (to len pre moje info).Hlavne Raviolka, ty máš miniakva bez filtrácie.
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod amos » 23 Jún 2005 07:47 am

luBBo napísal:pre Vás:
myslím že problém by nastal keby som nechal dlhodobo vystúpiť pH nad 7,5.( príšlo by k otrave a chorobám)


Preco myslis ze PH je ten najdolezitejsi ukazovatel a preco ho musis stale znizovat? A preco vlastne vypinas filter v noci? To sa ti chce ho stale vypinat a zapinat?
Je to vazne nepochopitelne.
amos
 
Príspevky: 48
Obrázky: 28
Založený: 17 Jún 2005 11:48 am
Bydlisko: Zvolen

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod skala » 23 Jún 2005 08:34 am

amos musi ho znizovat. prave preto, ze v noci ma redukcnejsie podmienky a pri vysokom ph by doslo k masivnemu vyskytu NH3, cim by otravil ryby. Ak by kleslo ph nad 8, mal by vazne problemy. Pri ph 9 by mal koncentraciu amoniaku najvyssiu. Takto mu vznika okrem ineho NH4+ kation, ktory mu nesposobuje tazkosti.

to, ze ho znizuje je dokaz toho, ze amoniak je prenho potencialne nebezpecenstvo. mozno obcas zacitil smrad, alebo skor rano videl ryby pri hladine, pripadne ho nejaky dobrak varoval
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod skala » 23 Jún 2005 08:41 am

lubo, ciastocne chapem, ze skusas. fajn, to je pozitivne, to je uciaci sa proces. napisal si, ze filtrom chces dosiahnut aby dusicnany (povedzme vyziva) sa dostala do celeho akva. ok? je to trochu cudne, pretoze filter je doslova pasca pre to co pises, ale dobre. Nebolo by potom dobre, keby si namiesto filtra pouzil len vzduchovanie.

Ja viem, ze nie, ale v tvojom uvazovani by som asi povedal, ze ano. ;-)
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod gabriela » 23 Jún 2005 08:51 am

luBBo napísal:Mojim cielom bolo dokázať že to ide aj s vypínaním filtra ,nič viac.
Naozaj neviem čo je na mojom experimente nepochopitelné , ved to funguje.


Clovece, ty mas viac stastia ako skusenosti. jasne ze funguje, ale ani sam nevies povedat preco. Pocuvla som tvoju radu:
luBBo napísal:Nutnou podmienkou pri čítaní je prezrieť obrázky v mojom albume.
Počet rýb budem znižovať len ak nastanú problémy.

... a pochopila preco ti to funguje.
Tvojim najlepsim a stale zapnutym filtrom v akva je ta tvoja plavajuca kapusta na hladine. "Pistia?"
Len sa pozri ako sa jej dari a aky bohaty korenovy system ma. Len prosim ta nedokazuj ze to bude fungovat aj bez nej, lebo s panom bohom ryby.
Mas pekne gupky.
gabriela
 
Príspevky: 885
Obrázky: 48
Založený: 18 Mar 2003 12:21 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Majdo » 23 Jún 2005 09:09 am

luBBo napísal:vodu mením ako sa mi chce, ale velmi sa mi nechce ,,,, väčšinou raz za dva týždne 40 % vody,,, ale ked nemením tak aspon znížim pH pomocou H3PO4 ,, NHx ma nezaujíma pretože chovanie rýb je v norme


V zivote som do akva nelial ziadne kyseliny a ani tak robit nebudem, PH som nemal nikdy vyssie ako 7,0, a ani vodu nevymienam nikdy 40%. Samozrejme filter nikdy nevypinam, len ked ho cistim a zasadne neprerybnujem akva.
To ze tam tu kyselinu musis liat znamena ze tvoje akva nie je v biologickej rovnovahe. A ta poznamka "vodu mením ako sa mi chce, ale velmi sa mi nechce" hovori za vsetko, a hlavne o tom aky si akvarista :!:
Obrázok používateľa
Majdo
 
Príspevky: 92
Obrázky: 15
Založený: 26 Sep 2003 09:01 am
Bydlisko: Nova Dubnica

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod jacik » 23 Jún 2005 09:19 am

Silvester Valentin napísal:Rav,barky,jacik prosím Vás čo Vám spôsobuje čerenie hladiny?Nevytvára sa Vám na nej mastný film (to len pre moje info).Hlavne Raviolka, ty máš miniakva bez filtrácie.

miniakva bez filtracie mam uz aj ja :). akva ma 12L a je v nom zo 20 krevetiek a nejaky slimaci. vymena vody 1-2L tyzdenne.
na hladine sa nerobi ziadny mastny film a celkove musim povedat ze som s behom mojho prveho miniakva velmi prekvapeny a spokojny. dokonca sa mi zda ze na udrzbu a udrzanie ekosystemu je omnoho jednoduchsie ako velke 250 akva s fluval104. konkretne mam na mysli riasy (cierna a zelena stetinkova).
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod amos » 23 Jún 2005 09:28 am

skala napísal:amos musi ho znizovat. prave preto, ze v noci ma redukcnejsie podmienky a pri vysokom ph by doslo k masivnemu vyskytu NH3, cim by otravil ryby. Ak by kleslo ph nad 8, mal by vazne problemy. Pri ph 9 by mal koncentraciu amoniaku najvyssiu. Takto mu vznika okrem ineho NH4+ kation, ktory mu nesposobuje tazkosti.


Aha vdaka, jasne ze musi ph udrzovat v potrebnych medziach, len som nerozumel preco mu stale stupa, vdaka.

Inak nechapem ho preco to vypina, jediny dovod by mohla byt hlucnost, ale tie fluvali co tam ma aj on su uplne tiche, ja mam 304 asi 2m od postele a vobec ho nie je pocut.
amos
 
Príspevky: 48
Obrázky: 28
Založený: 17 Jún 2005 11:48 am
Bydlisko: Zvolen

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod SoRex » 23 Jún 2005 11:35 am

amos napísal:...jasne ze musi ph udrzovat v potrebnych medziach, len som nerozumel preco mu stale stupa...

To jsi nepochopil správně. Skala vysvětlil důvod, proč je nutno držet pH pod zásadou (mimochodem už z toho jasně vyplývá, že v akváriu je příliš dusíku), ale důvod, proč luBBovi pH stoupá jasný není - konkrétní parametrty vody neznáme.

luBBo, pokud jako důkaz kvality svého řešení uvádíš to, že ryby stále žijí, je to úsměvné. Dospělé neonky jsou velmi tvrdé ryby, které vydrží i extrémní podmínky. Stejné podmínky vydrží i guramy a paví očka. Množení oček v takové vodě není nic neobvyklého a zkušení akvaristé Ti řeknou, že jejich mláďata, v této vodě narozená, jsou dokonce odolnější, než dospělci. Jejich existence v akváriu tedy také nic nedokazuje.
Přesvědčil by si nás, pokud by se úspěšně rozmnožily alespoň guramy.
Obrázok používateľa
SoRex
 
Príspevky: 746
Obrázky: 57
Založený: 07 Mar 2004 15:38 pm
Bydlisko: Praha

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod luBBo » 23 Jún 2005 19:17 pm

Silvester V. :sám si si odpovedal na otázku prečo sa musí voda hýbať

pH som začal znižovať( je to výhodnejšie aj pre rastliny), lebo ked bolo viac ako 7 , ryby sa začali obtierať o predmety v akva a tiež mali problémy s plutvami( rozpad, povlaky), čo meriam pH nemal som ešte viac ako 8,,,, pri tvrdosti 15 ° dgh si pH poletuje ako chce , myslím že pH sa zvyšuje preto, že málo odkalujem,,
neviem ako dlho budem ešte vypínať filter na noc ,, ale raz ho určite zabalím do molitanu aby sme ho nepočuli.

skala: gratulujem pochopil si to ako prvý so znižovaním pH , ani smrad ani ryby pri hladine nemám ,varovať ma nemá kto lebo jediný čo rozmýšla je skala ,

Gabriela : lichôtka od teba poteší , je to pistia , čakám kedy zakorení

Majdo : ak si o kyselinách ešte nepočul tak si nájdi na fore , ja som si to naštudoval a využívam to.

SoRex : parametre si nájdi aj v mojom albume, prečo myslíš že vela dusíku(vela rastlin , pridavam P)
Naposledy upravil luBBo dňa 24 Jún 2005 06:24 am, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
luBBo
 
Príspevky: 95
Obrázky: 33
Založený: 29 Jan 2005 22:48 pm
Bydlisko: BB

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Silvester Valentin » 23 Jún 2005 19:51 pm

luBBo napísal:pH som začal znižovať( je to výhodnejšie aj pre rastliny), lebo ked bolo viac ako 7 , ryby sa začali obtierať o predmety v akva a tiež mali problémy s plutvami( rozpad, povlaky)

Toto pripisujes vysokemu pH? Este info-ake vysoke az bolo?
luBBo napísal:,,,, pri tvrdosti 15 ° dgh si pH poletuje ako chce , myslím že pH sa zvyšuje preto, že málo odkalujem,,

Odporucam Ti na fore temu fosfor vo vode a saggitaria.Tam sa viedol dost tvrdy boj. :lol:
No a ten pohyb hladiny-cital si aj Jacika.Tento problem som mal asi 2 tyzdne po odloveni ryb z porodnicky a vodu som nemenil.No vsak uvidim teraz... Nasadil som "kapustu" na hladinu
Obrázok používateľa
Silvester Valentin
 
Príspevky: 301
Obrázky: 13
Založený: 15 Máj 2005 09:56 am
Bydlisko: BA

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Kulgan » 23 Jún 2005 23:02 pm

skala napísal:amos musi ho znizovat. prave preto, ze v noci ma redukcnejsie podmienky a pri vysokom ph by doslo k masivnemu vyskytu NH3, cim by otravil ryby. Ak by kleslo ph nad 8, mal by vazne problemy. Pri ph 9 by mal koncentraciu amoniaku najvyssiu. Takto mu vznika okrem ineho NH4+ kation, ktory mu nesposobuje tazkosti.
Prečítal som si už o vode relatívne dosť, ale v súvislosti NH3 a NH4+ mám jednu nezrovnalosť. Citácia z jedného zdroja.
Vo vodnom roztoku sa amoniak, pôsobením polárnych molekúl vody, vyskytuje jednak vo forme molekulárnej - nedisociovanej (NH3) a jednak vo forme amonného iontu - disociovanej (NH4+). Vzájomný pomer oboch týchto foriem závisí na reakcii vody pH a na teplote vody.
Je možné tvrdenie, že vznik disociovanej formy (NH4+) spôsobuje zásaditú reakciu vody (z hľadiska hodnoty pH)?
Ak áno, bola by to veľmi pravdepodobná príčina problémov luBBa so stúpajúcim pH.
Obrázok používateľa
Kulgan
 
Príspevky: 101
Obrázky: 10
Založený: 19 Júl 2004 15:33 pm
Bydlisko: Senec

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod amos » 24 Jún 2005 07:20 am

luBBo napísal:neviem ako dlho budem ešte vypínať filter na noc ,, ale raz ho určite zabalím do molitanu aby sme ho nepočuli.


skus nechat bezat filter nonstop aspon tri dni aby sa z neho dostal von vsetok vzduch a uvidis aky bude zrazu uplne tichy
amos
 
Príspevky: 48
Obrázky: 28
Založený: 17 Jún 2005 11:48 am
Bydlisko: Zvolen

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod skala » 24 Jún 2005 09:02 am

Kulgan, na teplote to zavisi, ale pre akvaristu kde sa pohybujem zvacsa v rozmedzi 20 - 30 °C je to zanedbatelne, vedlajsie.

to tvrdenie podla mna neplati. Disociacna konstanta je 9, cize pri pH 9 je NH3 najmenej disociovane. Koncentracia 10 na -9 NH4+ a 10 na -9 OH-. Cize, pri pH 9, by amoniak bol najskodlivejsi a vtedy by mu to fakt smrdelo a vydochlo.

nemyslim, ze vznik disociovanej formy sposobuje stupajuce pH. Stupajuce pH je zapricinene redukcnym prostredim, nedostatkom kyslika, oxidacnych procesov. A dosledkom toho je vyssia koncentracia NH3 vo forme NH3, co pre akvaristu znamena akutnu otravu.
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Majdo » 24 Jún 2005 09:04 am

Teraz trosku out off topic, poprezeral som si zopar lubbovych prispevkov a nasiel som zopar skutocne nadhernych vyrokov,
kedze sa uz nic nove nedozviete mozno sa aspon pobavite :)


1, dobre nažraté gupky prežijú všetko...
2, SAE je agresívna ryba nevhodná do spločenského akva...
3, Štyri týždne som mal dva kusy pravá SAE , mám len zelenú plošnú riasu , tej sa ani nedotkli...
4, rada nad zlato : čítať , čítať , čítať .... celé fórum (myslim ze by to malo platit hlavne pre autora tohoto vyroku)
5, vymeň vodu správnym spôsobom a zbytočne nešpekuluj...
6, s guličkami ste sa pohrali, môžte ich dať von , na dusičnany treba rýchlorastúce Ceratophyllum...
7, máte pár rybiek a problémy ?
8, takto idem už 6 mesiacov bez chemikálií ,,,jediný problém je stále znižovať pH... (zeby H3PO4 nebola chemikalia?)
9, je mnoho akvaristov čo na noc vypínajú filter...
10, okrem toho si rybky vela neodýchnu ked aj v noci plávajú v prúde...
11, vážení: akvarium bez filtra je blbosť ( to by ste mali vedieť )...
12, na tomto fore omielate tie iste poučky a ani sami neviete čo znamenajú...
13, vodu mením ako sa mi chce, ale velmi sa mi nechce...
14, ako indikátor mám maličké gupky...
15, pri tvrdosti 15 ° dgh si pH poletuje ako chce...
Obrázok používateľa
Majdo
 
Príspevky: 92
Obrázky: 15
Založený: 26 Sep 2003 09:01 am
Bydlisko: Nova Dubnica

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.