Musi filter bezat nonstop?



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Musi byt filter zapnuty aj v noci?

ano
209
77%
nie
40
15%
neviem
24
9%
 
Celkový počet hlasov : 273

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod mattscott » 05 Jan 2007 19:29 pm

Dik,
a ktore je teda zaklad, aby to neskodilo rybam, a napriklad ked kupim peknu novu rastlinku aby neskapala (vzdy mi hned po par dnoch odhnili listky a potom total cely aj koren)
A co teda dat este do filtra okrem toho molitanu (ci ako sa to vola)
Dikes

Mato
mattscott
 
Príspevky: 66
Obrázky: 11
Založený: 24 Nov 2006 22:27 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod luboss14 » 05 Jan 2007 19:33 pm

Ak tak popiš cele akva???
Obrázok používateľa
luboss14
 
Príspevky: 327
Obrázky: 5
Založený: 12 Nov 2005 10:57 am
Bydlisko: Sabinov

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod LANGosh » 05 Jan 2007 20:02 pm

mattscott napísal:Dik,
a ktore je teda zaklad, aby to neskodilo rybam, a napriklad ked kupim peknu novu rastlinku aby neskapala (vzdy mi hned po par dnoch odhnili listky a potom total cely aj koren)


Této otázce moc nerozumím... 8)

mattscott napísal:Dik,
A co teda dat este do filtra okrem toho molitanu (ci ako sa to vola)


Mimo aktivního uhlí téměř cokoliv :wink: - základní informace o filtračních médiích jsou zde clanky/filt_material.php

Roman :)
Obrázok používateľa
LANGosh
 
Príspevky: 182
Obrázky: 19
Založený: 27 Júl 2005 08:41 am
Bydlisko: ČR

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod ogrosko » 10 Jan 2007 10:39 am

Zdravim ja by som sa chcel opytat ako ma vonat resp "smrdiet" taky biofilter moj filter je zapnuty nonstop asi 3 tyzdne zatial je len v zabehu a je ho tak zvlastne citit neviem ci je to normalne alebo ne A este k tomu hlasovaniu podla mna by biofilter mal bezat nonstop ak su tam uz dostatocne vyvinute uzitocne bakterie
Obrázok používateľa
ogrosko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 6
Založený: 24 Máj 2006 11:34 am
Bydlisko: Bardejovska Nova Ves

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod SoRex » 10 Jan 2007 13:23 pm

"Smrdět" by filtr rozhodně neměl. Naopak. Měl by mít příjemnou, lehce kořeněnou vůni lesní hrabanky.
Obrázok používateľa
SoRex
 
Príspevky: 746
Obrázky: 57
Založený: 07 Mar 2004 15:38 pm
Bydlisko: Praha

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod ogrosko » 11 Jan 2007 17:30 pm

A aka je to ta lahko korenena vona lesnej HRABANKY moj filter je nejak citit ale ci to je ta hrabanka tak to netusim To:SoERex sorac ze nerozumiem cestine asi a ju zacnem tak trochu priucat :-)
Obrázok používateľa
ogrosko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 6
Založený: 24 Máj 2006 11:34 am
Bydlisko: Bardejovska Nova Ves

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod SoRex » 11 Jan 2007 17:36 pm

ogrosko napísal:A aka je to ta lahko korenena vona lesnej HRABANKY moj filter je nejak citit ale ci to je ta hrabanka tak to netusim To:SoERex sorac ze nerozumiem cestine asi a ju zacnem tak trochu priucat :-)
Promiň, mohl jsem to napsat jednoduššeji. Měl jsem na mysli vůni, kterou vydává vlhká lesní půda v létě. Podobnou vůni má třeba zemina ve sklenících.
Obrázok používateľa
SoRex
 
Príspevky: 746
Obrázky: 57
Založený: 07 Mar 2004 15:38 pm
Bydlisko: Praha

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod arowana » 11 Jan 2007 17:54 pm

Alebo si otvor vrecko mierne vlhkej rašeliny bez prísad.
Obrázok používateľa
arowana
 
Príspevky: 2546
Obrázky: 77
Založený: 23 Nov 2006 04:32 am
Bydlisko: Košice

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod thomas111 » 11 Jan 2007 18:38 pm

juuuuj to je krasna vona :roll:
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Thor11 » 11 Jan 2007 22:38 pm

chcem len pridat osobnu skusenost... patrim k tym ktory vnutorny molytanovy filter vypinaju mozno prestanem ale skusenost je taka ze: filter vypinam a funguje cez 16 hodin denne na noc vypinam koli hluku . Ryby sa mnozia, nehynu , zeru , su vitalne (gupky, neonky, guramy,ancistrusy, molly) rastliny rastu aj bez hnojenia a CO2 , nehovorim ze su ako z knizky ale rastu a su zdrave, dostali sa mi do ruk testy a z nich mi vyslo ze vsetky parametre su uplne idealne aj PH, molytan preplachnem raz za par tyzdnov Takze keby som necital tento clanok ani ma nenapadne nechavat cez noc bezat filter kedze v akvariu je v celku relativna rovnovaha a este nieco voda nesmrdi nemam problemy s riasou ani s nicim co by sa nadmerne mnozilo okrem egerie :D, vodu menim v mojej 116 tke tak raz za mesiac 15 20 litrov, mimochodom ta tuha zemita vona je presne to co tiahne z toho molytanu tak sa mi asi zda ze moje bakterie ziju dlhsie ako 20 minut :)
Obrázok používateľa
Thor11
 
Príspevky: 46
Obrázky: 22
Založený: 09 Jún 2006 16:02 pm
Bydlisko: Košice

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod rm3 » 28 Máj 2007 18:27 pm

:shock: nestíham sa čudovať. mám 30l akva. v ňom dve závojnatky a dvoch prísavníkov. filter musím čistiť každý druhý deň. Prečo? kde robím chybu?
rm3
 
Príspevky: 5
Založený: 16 Máj 2007 08:42 am

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod Richard Tokušev » 30 Máj 2007 14:05 pm

rm3 napísal::shock: nestíham sa čudovať. mám 30l akva. v ňom dve závojnatky a dvoch prísavníkov. filter musím čistiť každý druhý deň. Prečo? kde robím chybu?


Ono je to tak. Zreme máš nevyvážený filter, ktorý robí veľa litrov za hodinu a naviac má malinkú nádobku do ktorej sa zmestí ešte menšia biologická hubka. Pri silnom prietoku filter nestíha biologicky fungovať, lebo mechanické nečistoty, ktoré karásky vo veľkom produkujú, filtračnú vložku doslova zbijú špinou.
Richard Tokušev
 

Re: Musi filter bezat nonstop?

Odoslaťod jacik » 31 Máj 2007 08:18 am

rm3 napísal::shock: nestíham sa čudovať. mám 30l akva. v ňom dve závojnatky a dvoch prísavníkov. filter musím čistiť každý druhý deň. Prečo? kde robím chybu?

v prvom rade mas prilis male akvarium pre zavojnatky. a od toho sa odvijaju dalsie problemy, ktore filtrom nevyriesis, iba oddialis.

zozen si aspon 150L akva a az potom uvazuj nad filtraciou.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Aj ja som ho vypinal

Odoslaťod hyd3 » 14 Júl 2007 16:06 pm

Na mojom 120 l akva som mal molitanoví filter (podobní co predáva rataj) poháňaní vzduchovacím motorčekom. Ľudia v noci sa vám nedalo spať to žblnkotalo ako blbé.
Tak som si kúpil resun King 1l a ten je tichučký len v okoli neho nerastu žiadne rastliny
Obrázok používateľa
hyd3
 
Príspevky: 30
Obrázky: 1
Založený: 15 Aug 2004 20:53 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom

Odoslaťod gilberto » 24 Júl 2008 10:27 am

nechapem co riesite? ja mam 120l s cichlidami, v nom tri rastlinky a filter na noc bez problemov vypinam uz 2 roky, ryby spokojne, rastlinky tiez, niektore rybe sa mi aj tru. A take reci ze "rybicky urcite niesu spokojne si nechajte pre seba".
gilberto
 
Príspevky: 18
Založený: 21 Jún 2008 12:58 pm

Odoslaťod hofi » 24 Júl 2008 20:12 pm

Nejde ani tak o spokojnosť rybičiek,ale o baktérie,ktoré sú vo filtračnej hmote a keď vypneš filter,tak bez kyslíka po dlhšom čase zahynú.
Obrázok používateľa
hofi
 
Príspevky: 1144
Obrázky: 0
Založený: 11 Nov 2007 22:00 pm

Odoslaťod gilberto » 25 Júl 2008 12:03 pm

ja viem, ale kedze som nikdy s tym nemal problem tak naco ho nechavat pusteny, chapes
gilberto
 
Príspevky: 18
Založený: 21 Jún 2008 12:58 pm

Odoslaťod Miloš » 25 Júl 2008 15:55 pm

gilberto napísal:ja viem, ale kedze som nikdy s tym nemal problem tak naco ho nechavat pusteny, chapes

a naco ho tam mat akva moze fungovat dobre aj bez neho (pri tvojom style prevadzky mozno lepsie ako s nim) a filter ti nezabera zbytocne priestor neposobi rusivo ...
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod gilberto » 25 Júl 2008 16:11 pm

tiez pravda- ale neviem si predstavit to svinstvo co by som tam za chvilu nasiel. :?
gilberto
 
Príspevky: 18
Založený: 21 Jún 2008 12:58 pm

Odoslaťod hofi » 27 Júl 2008 15:56 pm

gilberto napísal:tiez pravda- ale neviem si predstavit to svinstvo co by som tam za chvilu nasiel. :?
Keď za chvíľu bez zapnutého filtra je tam svinstvo ako píšeš,tak sa ti čudujem,že ho vlastne vypínaš.Videl som akvarka bez filtrov,v ktorom boli husto nasadené rastliny a tucet tetier.Tam som problém nevidel.No pri cichlidách by som filter nevipínal vôbec.Len neviem či chceš ušetriť energiu,alebo ťa ruší hlučný filter.Je to tvoja osobná vec.Tiež som niekde čítal,že filter je dobré vypínať na noc aby si ryby"oddýchli" :lol:
Obrázok používateľa
hofi
 
Príspevky: 1144
Obrázky: 0
Založený: 11 Nov 2007 22:00 pm

Odoslaťod gilberto » 27 Júl 2008 19:40 pm

ide mi hlavne o hluk
gilberto
 
Príspevky: 18
Založený: 21 Jún 2008 12:58 pm

Odoslaťod papaja » 24 Okt 2008 14:06 pm

Ja som si na hluk zvykla,lepšie povedané,lepšie sa mi pri ňom zaspáva.A je zapnutý 24 hodín denne,7 dn v týždni...
Ale mám aj jedno akvárium,ktoré mi normálne funguje úplne bez filtra,len s rastlikami a 3 rybky.Je to ešte k tomu miničko .
Obrázok používateľa
papaja
 
Príspevky: 246
Obrázky: 20
Založený: 24 Aug 2008 19:50 pm
Bydlisko: Topoľčany,13 r.

a

Odoslaťod 12kapor12 » 24 Okt 2008 17:07 pm

filter v akva je na to abi filtroval tak je zbitocne ho vypinať
12kapor12
 
Príspevky: 15
Založený: 29 Aug 2008 12:21 pm

Odoslaťod Y2K » 25 Okt 2008 11:00 am

Neviem sice ci to patri sem ale nechcem zakladat novu temu (aj ked teda mozno by to nebolo od veci - ak treba poprosim toto zmazat alebo premiestnit do noveho prispevku) ale:

1. Mam dva filtre v akvarku (ten jeden ocividne nestacil), jeden ma prietok 700l/h ten druhy (novy) 1000l/h.
a) Bohuzial ten novy dost huci a nakolko aj usti na hladine tak "zblnka" a preto ho na noc vypinam (kedze pod akva spim). Druhy ide samozrejme nonstop. Preto sa chcem spytat na vas nazor na tuto situaciu, ci je to az take zle alebo sa da takto zit, samozrejme z pohladu akva a teda co si o tom myslite?
b) Kedze akva ma 300l a ten prietok vody je taky aky som uviedol. Ma alebo nema zvysena filtracia vplyv na hocico (zivot ryb, rastlin, chemia a podobne)? Teda ci aj prilis velka filtracia neskodi?


2. Vraj najlepsia cirkulacia filtracie sa docieli ked filter nasava vodu zo spodu a chrli ju na hladine. No ale mne dolu po case samozrejme zostava kal. A kedze mam tie filtre dva tak ma napadlo ze jeden umiestnit na dno a aj jeho ustie nech chrli vodu "do dna" a tym ho vlastne ceri a tak rozhana kal ktory potom mozno filtrovat. Co vy na to? Blby napad? Alebo...?

Dakujem za vase nazory.
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.