Nevstrebava sa CO2 ???



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod martin716 » 19 Jan 2012 16:32 pm

Zdravim

predvcerom som zacal s vyrobou CO2 prostrednictvom "burciaku", klasicky postup recept som nasiel na fore, bublinky krasne bublaju a su velmi jemne (hadicka s vatovym tamponom) .


Hadicku mam umiestnenu dole v rohu akvarka a cca 20cm nad vyustenim hadicky mam zvon kde sa mi zachytava prebytocne CO2.. Cely proces mam spusteny asi jeden a pol dna.

Problem je taky, ze zvon mam plny CO2 a stale jeho objemu neodbuda (po naplneni zvonu som hadicku odstavil). Zvon je na takom mieste blizko filtra kde je ako taka vymena vody.

Akva ma cca okolo 35litrov vody

Je mozne ze je voda nejak nasytena CO2 ? .. ryby ziju bez znamok otravy :)
martin716
 
Príspevky: 8
Založený: 17 Jan 2012 23:24 pm

Reklama

Re: Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod Glitter » 19 Jan 2012 16:53 pm

A čo ti ukazuje tvoj DropChecker?
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod Milan666 » 19 Jan 2012 17:40 pm

Určite sa vstrebáva, len treba vyčkať, keď je zvon sústavne doplňovaný CO2-jkou tak samozrejme, že z neho neubúda
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod martin716 » 19 Jan 2012 17:49 pm

Ked som zvon naplnil tak som co2 prestal pustat do akva - cize nie je sustavne doplnane. A drop checker este nemam:P
martin716
 
Príspevky: 8
Založený: 17 Jan 2012 23:24 pm

Re: Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod Poly » 19 Jan 2012 18:15 pm

Tak potom vo zvone urcite nemas CO2. Ak by si tam mal CO2, tak sa viditelne rozpusta, za 1-2 hodiny by si tam nemal mat nic. Bude to najskor vzduch z flase. Ked napojis burciak do akvarka, ide ti najprv vzduch, ktory je vo flasi a v hadickach a ten sa nerozpusta. Az ked sa vsetok vytlaci, potom ide CO2.
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Nevstrebava sa CO2 ???

Odoslaťod Giftzahn » 20 Jan 2012 11:06 am

martin716 napísal:Ked som zvon naplnil tak som co2 prestal pustat do akva - cize nie je sustavne doplnane. A drop checker este nemam:P


njn, ked nemas Dropchecker tak si vlastne "slepy, hluchy a nemy" a to sucastne ... :oops: cize ako jednu s prvych veci by som si zohnal DC a s kvapalinkou a poto zacal pridavat CO2 jedno ci burciakom alebo z flase :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.