NO2



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 15:29 pm

Prosim pomozte mi....Rybky su uz v akva.Zabiehalo sa asi mesiac.Ked som urobil sera test N02,Mal som vela...asi 1-2mg/l.Z coho to je? Rybycky neprekrmujem...Skusil som asi vsedko..sera toxivec,vymenit 20%vody,neskor cca 50%.Čo mam urobit? :(
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Reklama

Re: NO2

Odoslaťod martin_s » 15 Máj 2012 15:52 pm

Z coho to je? To je predsa jasne, je to z... (viac az po tom co aj nieco o tom akva napises, krystalovu gulu mam v servise...)
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 16:03 pm

50l
Filter: Fan 2+
Rastliny: 4 (sry neviem presne ake :()
Ryby: Platy Korálové (2)
Osvetlenie: 1x15w
Kremičitý akváriový štrk, 3mm
Vzduchovanie
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod Milan666 » 15 Máj 2012 16:19 pm

Filter vyčistený? Pomerať vstupnú vodu
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 16:22 pm

Filter je čisty...Včera som ho čistil..Vstupna voda...hmm tu som meral je ok.
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod martin_s » 15 Máj 2012 16:39 pm

Rastliny ti tam neodumieraju? 4 je dost malo (aj ked nepises o ake ide). Si si isty ze si mal akva zabehnute? (zabeh nie je casovo ohraniceny, 4 tyzdne su iba velmi orientacny udaj...) Mal si predtym dlhodobejsie stabilne hodnoty NO2 na 0?
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: NO2

Odoslaťod trinitysk » 15 Máj 2012 16:45 pm

Foto akva + hned 70% vody v akva vymenit za vodu z vodovodu...Pokracovat vo vymenach vody v objeme cca 50% minimalne a to kazdy den az pokial sa neprijde na pricinu a situacia sa nezlepsi...
Problemom moze byt nedostatocna funkcnost filtra...Pre istotu by som skontroloval aj test ...hodnoty 1 nebodaj 2ppm mi prijdu :dead:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 16:46 pm

Zo zaciatku umierali....do akva som nalial sera florena,uz je to lepsie (s raslinami).Ale čo s tym NO2?
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 16:48 pm

trinitysk napísal:Foto akva + hned 70% vody v akva vymenit za vodu z vodovodu...Pokracovat vo vymenach vody v objeme cca 50% minimalne a to kazdy den az pokial sa neprijde na pricinu a situacia sa nezlepsi...
Problemom moze byt nedostatocna funkcnost filtra...Pre istotu by som skontroloval aj test ...hodnoty 1 nebodaj 2ppm mi prijdu :dead:

Ok dik za radu.Idem urobiť... :( Nemam ju nicim upravit? aquatan,nitrivec?
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod Luker13 » 15 Máj 2012 17:19 pm

nie
Obrázok používateľa
Luker13
 
Príspevky: 1625
Obrázky: 6
Založený: 12 Apr 2011 18:15 pm
Bydlisko: Piešťany

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 18:07 pm

Ok.Urobil som ako ste povedali.Otestoval som NO2 je na 0.Mam vysadit viac rastlin?Je dory napad dat do akva niake krevetky (cca 5)ktore pozieraju riasy?Nepoznate niaky druh?
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod martin_s » 15 Máj 2012 18:18 pm

a co tak aj pouzit search.php ?
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 15 Máj 2012 18:49 pm

martin_s napísal:a co tak aj pouzit search.php ?

poznam search.php !!!!!
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod Milan666 » 15 Máj 2012 19:02 pm

Kým nezabehneš, tak nedávaj živé nič, prv zastabilizuj
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: NO2

Odoslaťod martin_s » 15 Máj 2012 19:31 pm

Daniel1234 ja som sa nepytal ci vyhladavanie poznas...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: NO2

Odoslaťod trinitysk » 15 Máj 2012 23:54 pm

Daniel1234 napísal:Ok.Urobil som ako ste povedali.Otestoval som NO2 je na 0.Mam vysadit viac rastlin?Je dory napad dat do akva niake krevetky (cca 5)ktore pozieraju riasy?Nepoznate niaky druh?

Vysadit viac rastlin je urcite velmi dobry napad, je tu dost popisane akych, staci si to najst...aj preto martinova poznamka aby si pouzil search...Takych ako ty je tu do tyzdna sedem a nie je v nasich silach kazdemu stale to iste dookola opakovat...verim ze chapes... :wink:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 17 Máj 2012 13:49 pm

martin_s napísal:Daniel1234 ja som sa nepytal ci vyhladavanie poznas...


Nielen poznam ale aj pouzivam

Dnes som meral vislo mi N02-N 0,5mg/l...
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod trinitysk » 17 Máj 2012 14:39 pm

Vymen hned vodu a daj fotografie akva, nepaci sa mi, ze to takto stupa....Kolko presne mas to akva?
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 18 Máj 2012 13:49 pm

Sem su este niake udaje...
PH:7
dGH:5
dKH:6
NH4/NH3:0,003
NO2:0,3mg/l (vcera asi o 20:00)dnes po vymene (asi hodinu po nej) je to 0
CL:-------

Prepacte ze nemam PO4a NO3.V navode na pouzitie je to cele domotane.
Poslite mi prosim spravu ako to mam urobit (mam sera aqua test box). A to akva mam asi 2 mesiace.Moze byt to NO2 z krmiva? Na dne ho kusok je.Ale len velmy malo.Iny dovod ma uz nenapada. :(
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod trinitysk » 18 Máj 2012 17:59 pm

Fotky to chce ako som pisal, testy hlavne na NO3 si zaobstaraj, zbytky jedla na dne ako aj dno jemne odkal...vsetko este dnes...
Dalej studuj aspon tieto akva casopisy...http://klub.akva.sk/akvarium.php ako aj infp tu na stranke, mas sa co ucit...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 19 Máj 2012 16:03 pm

NO3 aj PO4 mam.Len neviem ich pouzit :wink: Navod sa neda pochopit.Su prehadzane slova. :(
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod trinitysk » 20 Máj 2012 09:10 am

Podla znacky testov si urcite najdes na nete normalny navod...pripadne ak mas Tetru alebo Seru ci JBL tak ti mozem povedat ako na to...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: NO2

Odoslaťod lubosmihula » 27 Máj 2012 22:47 pm

Daniel1234 napísal:NO3 aj PO4 mam.Len neviem ich pouzit :wink: Navod sa neda pochopit.Su prehadzane slova. :(


Ak máš test na PO4 od fi SERA tak návod je taký:
1. do kyvetky (sklenenej odmerky) naber 10 ml vody z akvária
2. v škatuli sú dve červené fľaštičky a sú označené číslami 1 a 2
z fľaštičky s číslom 1 nakvapkaj do kyvetky 6 kvapiek a mierne premiešaj
3. z fľaštičky s číslom 2 nakvapkaj ďalších 6 kvapiek a premiešaj
4. v škatuli nájdi malú tubu s bielym práškom a takú malú bielu naberačku. Naberačkou naber prášok, vsyp do kyvetky a znova to všetko premiešaj
5. počkaj 5 minút a podľa odtieňa modrého zafarbenia vzorky vody porovnaj hodnotu PO4 na priloženej farebnej stupnici.

Ak je farba silno modrá, pridaj ešte 10 ml destilovanej vody do vzorky z akvária a sleduj, či sa farba zosvetlila. Ak áno tak vynásob hodnotu na farebnej stupnici číslom 2.

Ak sa nezosvetlila, tak to je hotová tragédia
lubosmihula
 
Príspevky: 464
Založený: 24 Sep 2011 21:24 pm
Bydlisko: Poprad

Re: NO2

Odoslaťod Daniel1234 » 28 Máj 2012 14:42 pm

Ok dik lubos.NO2 som vyriešil.Neviem presne ako som to urobil. :D :D :D Do vody som dal nitrivec(neviem ci je to ono)o dva dni som odmeral NO2 a je 0,uz dlhsi cas. Len som to tu nenapisal,nesiel mi internet
Daniel1234
 
Príspevky: 64
Založený: 16 Apr 2012 19:29 pm
Bydlisko: Poprad

Ďalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.