Ohrievač ELITE 100 W



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 07 Feb 2007 12:08 pm

Rozhodol som sa postupne doplniť resp. vymeniť staré klasické ohrievače (vlastnej výroby) za nové samozrejme s termostatom. Vybral som si značku Elite s prihliadnutím na cenu (299,- Sk) aj potrebný počet ohrievačov. Na začiatok som ako prvý kúpil (dňa 10. 07. 2006) uvedený 100W a ihneď som ho vyskúšal.

Obrázok

Viac nájdete tu.

Môžem ho hodnotiť ako dobrý 8/10, pretože k hodnoteniu výborný 10/10 ma odrádza jedna skutočnosť a to, že ohrievač by mal teplotu v akváriu ohrievať na prednastavenú teplotu. Teda ak na ohrievači podľa jeho stupnice regulátorom nastavím 22 stupňov tak by v akváriu mal teplomer ukázať hodnotu 22 stupňov. Ale nie. On mi ukáže 25 stupňov. Vyskúšal som iný teplomer a hodnoty boli rovnaké. Ak som na ohrievači nastavil 29 stupňov tak teplomer ukázal hodnotu 32 stupňov. Je mi jasné, že výrobca odporúča aké teplomery použiť, ale ak vychádzam zo skutočnosti, že moje teplomery sú dobré ( lebo pri ohrievači Jäger ukazujú totožnú hodnotu ) tak, mám buď vadný ohrievač teda jeho prednastavenie teplota lebo inak funguje dobre alebo si výrobca vyrobil vlastnú stupnicu teplôt.


Má niekto podobnú skúsenosť? Alebo mám proste smolu – je vadný a idem ho vrátiť resp. vymeniť ?
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Reklama

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Sorrymate » 07 Feb 2007 12:25 pm

Ohrievace Atman maju podobnu nevyhodu, tam je rozdiel medzi nastavenou a realnou teplotou 2 stupne tiez nahor. Staci si len na to zvyknut, alebo siahnut hlbsie do vrecka. S tymito skusenosti nemam.
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 07 Feb 2007 12:33 pm

Sorrymate – ďakujem . Hlbšie však siahať do vrecka nebudem, lebo mi ich treba viac a to si nemôžem dovoliť. Uvažujeme však s mojou menšou polovičkou (manželkou) o kúpe rodinného domu a tam chcem vyhrievanie akvárií vyriešiť úplne inak, tak ako som to videl v dávnej minulosti u Doc. Seidela. V Botanickej záhrade Košice.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Raviolka » 07 Feb 2007 12:35 pm

Mám stejný ohřívač a jsem s ním spokojená. Na číselnou stupnici na termostatu se nedívám, teplotu jednou nastavím na "rozumnou" hodnotu a potom už otáčím doleva/doprava podle toho, co ukáže druhý den teploměr. Vzhledem k tomu, že jsem ten ohřívač zapojila jednou více než před rokem a od té doby na něj nesahám, nevidím v odchylce termostat-teploměr vůbec žádný problém.
Tím neříkám, že není správné očekávat, že to co nastavíš na termostatu ti taky ukáže teploměr (s odchylkou 1-2 °C, to je myslím normální) :-) Ale pro praktický provoz to nemá žádný dopad, prostě nastavíš termostat tak, aby ti teploměr ukazoval, co potřebuješ. Pokud je teda teploměr funkční :-) Jinak já jsem tenhle problém neměla, pokud si vzpomínám, termostat byl přesný... což zase neplatí o jiných ohřívačích :wink:
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod STH » 07 Feb 2007 12:41 pm

no doma ma klasiky ohrievace bez ziadnej stupnice,ale kolegini do prace som kupoval atmana stupnica tam ukazuje presne aj podla teplomera,lenze ako vsetci vieme kupit presny teplomer je tiez pekna loteria :o
akvarista ktory ma uz nieco za sebou dokaze teplotu urcit holou rukou a ma pokoj :)
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 07 Feb 2007 12:42 pm

Raviolka - vďaka, tak ako som uviedol, išlo mi iba o túto jednu skutočnosť. Inak ide výborne, môžem povedať, že som s ním spokojný a odporúčať ho ďalším s poukázaním na tento nedostatok.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 07 Feb 2007 12:50 pm

STH napísal: ako vsetci vieme kupit presny teplomer je tiez pekna loteria :o

No skúšal som to viacerími teplomermi, ktoré podľa mojích premeraní /medzi teplomermi navzájom a iným ohrievačom/, by mali ukazovať správne resp. ukazujú jednotne. Samozrejme, že na toto nie som odborník.

STH napísal: akvarista ktory ma uz nieco za sebou dokaze teplotu urcit holou rukou a ma pokoj :)

Súhlasím s Tebou.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Sorrymate » 07 Feb 2007 13:43 pm

Tiez som skusal pri tej odchylke rozne teplomery, aj nalepovacie, ale vsetky ukazovali presne. Mozno som mal len stastie...
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 13 Feb 2007 10:26 am

Ďakujem všetkým za vyjadrenie v sobotu som si kúpil ďalší elita 100W za 299,- Sk a začal som ho testovať. Uvidím ako bude fungovať tento.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod LANGosh » 13 Feb 2007 11:11 am

Mám topné tělísko Tronic (Hagen) 50W, které též vytápí o 1-2 st. více, než je nastaven. Jak už ale bylo uvedeno výše, nevidím v tom též žádný problém (mám navíc pocit, že je to zcela běžné 8) ).
Roman:)
Obrázok používateľa
LANGosh
 
Príspevky: 182
Obrázky: 19
Založený: 27 Júl 2005 08:41 am
Bydlisko: ČR

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 13 Feb 2007 11:17 am

LANGosh napísal:Mám topné tělísko Tronic (Hagen) 50W, které též vytápí o 1-2 st. více, než je nastaven. Jak už ale bylo uvedeno výše, nevidím v tom též žádný problém (mám navíc pocit, že je to zcela běžné 8) ).
Roman:)


No chcel som vedieť aj skúsenosti iných. Ako vidím je to „problém“ viacerých výrobcov takže ma to upokojilo a preto som kúpil ďalší. Predpokladám, že s vývojom nových typov to výrobcovia odstránia zdokonalením.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod e1 » 13 Feb 2007 12:12 pm

laci ma doma ohrievace - teraz si napomeniem na vyrobcu - uz maju svoj vek a na tych sa da zmenit poloha ovladaca termostatu. takze ked si nastavim teplotu a ta nesedi s tym co ukazuje teplomer, viem si zmenit polohu ovladacieho "gombika" na termostate ohrievaca. tym si zosuladim termostat a teplomer.

neviem ako je konstruovany ten tvoj ohrievac, ale pozri sa na to. na uvolnetie toho gombika staci jemne potiahnut a je dolu. to iste plati aj o jeho nasadeni.
e1
 
Príspevky: 106
Obrázky: 12
Založený: 23 Jan 2004 11:26 am
Bydlisko: Sered

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 13 Feb 2007 12:18 pm

e1 napísal:laci ma doma ohrievace - teraz si napomeniem na vyrobcu - uz maju svoj vek a na tych sa da zmenit poloha ovladaca termostatu. takze ked si nastavim teplotu a ta nesedi s tym co ukazuje teplomer, viem si zmenit polohu ovladacieho "gombika" na termostate ohrievaca. tym si zosuladim termostat a teplomer.

neviem ako je konstruovany ten tvoj ohrievac, ale pozri sa na to. na uvolnetie toho gombika staci jemne potiahnut a je dolu. to iste plati aj o jeho nasadeni.


Najnovšie ohrievače už fungujú jednoduchšie. Taký ako popisuješ mám jeden.

Nové však fungujú jednoduchšie – teda mali by. V okienku si nastavíš požadovanú hodnotu, ktorá sa ti zobrazuje príslušným číslom a táto ako som tu ja ale už aj iní napísali nie je totožná s hodnotou na teplomeroch. "to je všetko"
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod sgar » 13 Feb 2007 21:50 pm

ja mam ohrievač neviem akej výroby 100w už asi 5 rokou a nadstavení je na 19°c a ohrieva na 24°c 5 rokou som ho nešteloval a šlape na 100%
Obrázok používateľa
sgar
 
Príspevky: 46
Obrázky: 10
Založený: 31 Jan 2007 21:18 pm
Bydlisko: nitra

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod e1 » 14 Feb 2007 10:19 am

laci napísal:Najnovšie ohrievače už fungujú jednoduchšie. Taký ako popisuješ mám jeden.

Nové však fungujú jednoduchšie – teda mali by. V okienku si nastavíš požadovanú hodnotu, ktorá sa ti zobrazuje príslušným číslom a táto ako som tu ja ale už aj iní napísali nie je totožná s hodnotou na teplomeroch. "to je všetko"


laci ohrievace fungovali a funguju stale rovnako - na tom istom principe - jednoduchy, lacny termostat.
aj ten co mam doma ma stupnicu s uvedenim teploty vody na ktoru chcem zohrievat. to co som popisoval je vlastne nastavenie suladu medzi tym co ukazuje teplomer a co mas nastavene na ohrievaci.
presne to iste robia aj vo vyrobnom podniku, ale podla toho co popisujete - tak ich praca nie je 100%.
e1
 
Príspevky: 106
Obrázky: 12
Založený: 23 Jan 2004 11:26 am
Bydlisko: Sered

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 14 Feb 2007 13:31 pm

e1 napísal: ale podla toho co popisujete - tak ich praca nie je 100%.


Presne to som mal na mysli. :)
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod VLADY » 22 Nov 2007 13:27 pm

Ja ho mám tiež a tak isto mi hreje asi o 2-3 °C viacej....teda nastavil som na ňom 26 a teplota vody bola cca 29...merané viacerými teplomermi.
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 22 Nov 2007 13:29 pm

Presne tak ako mne a ďalšia moja blba skúsenosť , prisavky držiaku vôbec nedržia na skle , môžem robiť čo chcem stále sa od skla oddelia cca do hodiny.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod PavelH » 26 Nov 2007 23:19 pm

môžem vedieť kde si kúpil ten ohrievač ELITE, ja by som potreboval 200W a vidím, že sú za rozumnú cenu :) ďakujem
Obrázok používateľa
PavelH
 
Príspevky: 4
Obrázky: 18
Založený: 25 Nov 2007 21:07 pm
Bydlisko: Bratislava IV

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 27 Nov 2007 07:53 am

PavelH napísal:môžem vedieť kde si kúpil ten ohrievač ELITE, ja by som potreboval 200W a vidím, že sú za rozumnú cenu :) ďakujem

Hornbach Kosice.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod PavelH » 27 Nov 2007 12:08 pm

ďakujem, tak to pôjdem pozrieť aj tu u nás v Ba, ešte raz dík :)
Obrázok používateľa
PavelH
 
Príspevky: 4
Obrázky: 18
Založený: 25 Nov 2007 21:07 pm
Bydlisko: Bratislava IV

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod PoinTer » 27 Nov 2007 12:43 pm

aj ja som si kupil ohrievač ELITE 200W ale ja bývam v NZ takze ti velmi nepomôžem. :)
Obrázok používateľa
PoinTer
 
Príspevky: 12
Založený: 27 Nov 2007 12:25 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 27 Nov 2007 12:45 pm

PavelH napísal:ďakujem, tak to pôjdem pozrieť aj tu u nás v Ba, ešte raz dík :)

Určite ho budú mať aj v Hornbachu BA :) .
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1545
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod PoinTer » 27 Nov 2007 12:47 pm

laci napísal:Raviolka - vďaka, tak ako som uviedol, išlo mi iba o túto jednu skutočnosť. Inak ide výborne, môžem povedať, že som s ním spokojný a odporúčať ho ďalším s poukázaním na tento nedostatok.
__________________________________________________________________________________________________________________________ja som su kupil tiež ohrievač elite ale 200W a funguje bezproblemovo s maličkou odchylkou cca.pol stupňa :)
Obrázok používateľa
PoinTer
 
Príspevky: 12
Založený: 27 Nov 2007 12:25 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Ďalšia

Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.