otravil som ryby?



Akvarijné ryby - choroby, liečba

otravil som ryby?

Odoslaťod bugg » 30 Okt 2007 20:16 pm

Akva 30L, bezi asi 9 mesiacov, 5x Carinotetraodon Travancoricus, 1xSAE, 2xCJ, doteraz bez problemov

dnes neprisiel jeden stvorzubec na krmenie, bolo mi uplne jasne, ze sa nieco deje (inac su vsetky pri mne do 3 sekund) .. nasiel som ho lezat na dne, este zije ale nevyzera to s nim dobre .. zacal som rozmyslat kde by mohol byt problem (za posledne mesiace ziadna zmena)

az potom mi doslo, ze som minuly tyzden kupil bioflor a v nedelu ho tam dal (nieco menej ako je odporucana davka) .. tak som sa do neho zacital lepsie .. "obsahuje K, Mg a mikroprvky Fe, Mn, Cu, Zn ..." zastavil som sa na Cu co je pokial viem pre stvorzubce + krevety slusny jed (pri prvom citani mi to uslo :( )

je mozne, ze je to tym? vymenil som skoro polovicu vody, neviem ci to este pomoze, zvysne 4 + krevety vyzeraju zatial ok .. viem tomu este nejak pomoct?[/b]
Obrázok používateľa
bugg
 
Príspevky: 32
Obrázky: 17
Založený: 02 Jan 2007 23:19 pm
Bydlisko: KE

Reklama

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod mig07 » 30 Okt 2007 22:07 pm

Možno to nejako razandne znížilo pH a to bol dôsledok. Vymenou vody možeš zasa zmenit Ph k nornalu. Niektoré tieot prípravky zmäkčuju vodu...
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod jany emm » 30 Okt 2007 22:17 pm

Bioflor vodu nezmakci ani nema vyrazny vplyv na pH. Myslim ze dost vela ludi ho pouziva aj pri krevetach alebo slimakoch ( vratane mna ) a nemyslim ze by Cu obsiahnuta v nom mala byt az taky problem - Cu v stopovych mnozstvach je aj v Tense a inych hnojivach. Navyse pripadna otrava hocicim by mala mat vplyv na viacerych obyvatelov a bugg zatial pise o jednom kuse. Ak nepridu dalsie problemy tak by som tipol individualny problem a nie hromadny-otrava.
jany emm
 
Príspevky: 178
Obrázky: 3
Založený: 07 Júl 2006 19:13 pm
Bydlisko: Martin

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod hispidus » 31 Okt 2007 20:08 pm

Bioflor
Hnojivo pre akváriové rastliny, ktoré obsahuje K, MG, a stopové Fe, Mn, Cu,, Mo, B. Hnojivo neobsahuje fosfor, ani dusík. Hnojivo používame maximálne 1x týždenne, pokiaľ chýba v akváriovej vode železo /Fe/, o čom sa presvedčíme testom Ferrin. Účinnosť hnojenia sa zlepší súčasnou aplikáciou s rašelinovým výluhom Chelatín.

Áno otrávil si tetraodonov, von z akvarka, vymeň vodu, pred hnojením si urob pH a Fe test a neprehaňaj to s hnojením. Tetraodoni zle znášajú niektoré hnojivá na rastlinky.
To iste sa mi stálo, ale pri T.schoutedeni pridal som hnojivo s rašelinovým výluhom a 5.ks tetraodonov bolo pa , čiže som to pohnojil.
hispidus
 
Príspevky: 35
Obrázky: 31
Založený: 08 Aug 2007 22:22 pm

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod bugg » 31 Okt 2007 21:32 pm

ten jeden to uz ma za sebou :(

.. zvysok zatial vsetko ok, testy som pred hnojenim robil .. a co sa tyka hnojenia urcite to neprehanam (skor naopak) .. predtym som daval florenu od sery po nej nebol problem
Obrázok používateľa
bugg
 
Príspevky: 32
Obrázky: 17
Založený: 02 Jan 2007 23:19 pm
Bydlisko: KE

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod hispidus » 31 Okt 2007 23:05 pm

Tak pouzivaj len to hnojivo( florenu od sery), ked si nemal s nim problem. Skoda toho jedneho, mas ich dlho?
tak nech sa Ti dari.
ked chces nieco napisat ohladom tetraodonov, tak tu http://www.akva.sk/viewtopic.php?t=6583
To preto aby xDodox bol spokojny :D
hispidus
 
Príspevky: 35
Obrázky: 31
Založený: 08 Aug 2007 22:22 pm

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod bugg » 03 Nov 2007 22:01 pm

jo ... vdaka .. o chvilu to bude rok co ich mam .. a nevymenil by som ich :)
Obrázok používateľa
bugg
 
Príspevky: 32
Obrázky: 17
Založený: 02 Jan 2007 23:19 pm
Bydlisko: KE

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod Kubo » 04 Nov 2007 10:41 am

Silne pochybujem ze to bolo bioflorom.
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1568
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod Hora » 29 Mar 2017 21:42 pm

Teraz som prišiel domov z práce a svietiaca trubica vo vode na kábli,myslel som,že to spôsobila ona ale jedine bojovnica,čo som dostal na Vianoce od detí žila,tak som hľadal inde,DC žltý,pH 5,2 a už som vedel,čo sa stalo.
Nejako zblbla sonda pH od toho svetla vo vode,je mi :(
Prílohy
IMG_20170329_194255.jpg
IMG_20170329_193026.jpg
IMG_20170329_192734.jpg
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 1555
Obrázky: 8
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod larix » 29 Mar 2017 21:56 pm

Dosť drsné...škoda toľkých rýb.
Aj pre toto riziko sa céočku stále vyhýbam...
Držím palce, nech ťa to neodradí od akvaristiky.
Obrázok používateľa
larix
 
Príspevky: 669
Obrázky: 3
Založený: 01 Dec 2009 13:53 pm
Bydlisko: Žilina

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod maros12345 » 30 Mar 2017 08:16 am

S tým CO2 sa môže stať fakt kadečo.. Smutné..
Ale Hora vidím ti penu na hladine, chcem sa ťa spýtať z čoho ju máš? ( asi nie samec bojovnice)Mne sa zvykne tiež taká pena spraviť, cca 2-3 dni po výmene vody aj keď som hnojil zelenou tropicou a teraz som skúsil iné hnojivo.A viem, že Ty pridavas všetko zvlášť, nevieš teda prečo tá pena? Či to len teraz pri tej nehode?

Odoslané z LT30p pomocou Tapatalku
maros12345
 
Príspevky: 429
Založený: 11 Jún 2014 10:00 am
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod marko65 » 30 Mar 2017 08:51 am

to iste som zazil pred cca 2 rokmi, od vtedy som co2 set vyradil z pouzivania. Vtedy mi prezili z celej osadky iba 3 ks corydoras sterbai, ktore mam doteraz. Aj to som si myslel, ze su zdochnute. Vsetky ryby som dal misky s cistou vodou z vodovodu, ze ich vyhodim a tie pancierniky sa zacali po 10 min. hybat. Od vtedy su to moje najoblubenejsie ryby.
marko65
 
Príspevky: 138
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod Loki12 » 30 Mar 2017 16:40 pm

Hora - ako púšťaš do akva CO2?
atomizer / reaktor / fajka /... ??
ako?

lebo ja odkedy som na reaktore (diy z vodneho filtra) tak mam pocit, ze neviem stlacit pH pod 6,6. Aj kvoli hybaniu hladiny aj kvoli skimmeru (1x na 20 minut za 12h) mi to nechce ist nizsie. co povazujem za taky "backup" k vypadku sondy, alebo daco podobne.

Ale mas moju uprimnu sustrast :-(
Obrázok používateľa
Loki12
 
Príspevky: 862
Obrázky: 10
Založený: 07 Jan 2013 12:41 pm
Bydlisko: Bernolakovo

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod Hora » 30 Mar 2017 20:44 pm

To,že bola T5 vo vode bola vina prasknutej umelej príchytky trubice,ktorá drží neonku aj s patkami.
Banalita,no pre mňa so smutným následkom.
Za tie roky už sú od teploty krehké,musím vymeniť všetky za kovové,aj na reflektoroch,naveky pokoj.
Otázka pár centov a minút,nemuselo sa to stať,moja hlúposť,vedel som o tom pri čistení reflektorov.
Kto má dodatočne vložené osvetlenie v krytoch podobné Glomat Hagen je lepšie rovno dať kovové držiaky.

Večer som vymenil tri vedrá vody a ráno bolo pH na nastavených 6,7.
Sonda sa nepoškodila,kalibroval som 4,1 6,8 tak minimálne odchýlky od nastavenia,ukazuje dobre.Neviem ako ju ovplyvnilo svetlo vo vode,aj keď sa do vodeodolnej patice dostala voda,svietila.

Maroš,penu na hladine nemám normálne,rastlinky šaleli O2.Neviem ako dlho to trvalo,akva som nevidel skoro 24hodín.

@larix,marko-CO2 je fajn,určite ostanem pri ňom,chyba bola inde.Dodanie Mg pomohlo,si trafil.

@Loki-dík za kondolenciu :D
idem napriamo hadička do nasávacej trubky,na konci je jemný keramický valček na vzduchovanie.Žiadne bubliny z rampy,všetko stihne rozpustiť E2217(jeden z mála nezavzdušňuje).Test pH JBL mám 6-7,6,ešte aj po výmene 30l vody ukazoval slabožltú 6.
Pred týždňom som robil komplet čistenie a zo 7,4 znížilo na nastavených 6,7 do dvoch hodín,rampa mi podobne čerí hladinu kvoli okysličeniu vody a nie je problém ísť nižšie s pH.
S difúzorom a atomizérom to bolo horšie.Reaktor som nemal nikdy.
Obrázok používateľa
Hora
 
Príspevky: 1555
Obrázky: 8
Založený: 25 Feb 2013 22:24 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod hooopy » 30 Mar 2017 20:44 pm

LOKI. MOJA SKUSNOST JE, ZE POHYB HLADINY VYRAZNE OVPLYVNUJE MNOZSTVO CO2 VO VODE.

pouzival som externy reaktor, na vystupe z filtra. dlhodobym sledovanim som zistil, ze nastavenie rampy tak, aby cerila vodu po celej dlzke akvria, ma vplyv na cely CO2 system a sice, ze pH kontroler spinal asi dvakrat castejsie, nez normalne. ak som vypol CO2, pH prudko stupalo, (cca dvakrat rychlejsie nez s rampou nastavenou smerom dole) . cize, cerenie hladiny bolo velkym zrutom CO2.
hooopy
Moderátor
 
Príspevky: 1105
Obrázky: 1
Založený: 13 Nov 2010 23:06 pm
Bydlisko: Malacky

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod I.P. Pavlov » 30 Mar 2017 21:54 pm

Ja tým pH sondám nefandím. Namiesto toho, aby "strážili" a dozerali na bezpečnosť, stáva sa pravý opak.
@Hora už len zabudnúť a ísť ďalej, škoda tých rybičiek
Obrázok používateľa
I.P. Pavlov
 
Príspevky: 1535
Obrázky: 9
Založený: 19 Jan 2016 23:39 pm

Re: otravil som ryby?

Odoslaťod Loki12 » 31 Mar 2017 23:00 pm

hooopy napísal:LOKI. MOJA SKUSNOST JE, ZE POHYB HLADINY VYRAZNE OVPLYVNUJE MNOZSTVO CO2 VO VODE.

pouzival som externy reaktor, na vystupe z filtra. dlhodobym sledovanim som zistil, ze nastavenie rampy tak, aby cerila vodu po celej dlzke akvria, ma vplyv na cely CO2 system a sice, ze pH kontroler spinal asi dvakrat castejsie, nez normalne. ak som vypol CO2, pH prudko stupalo, (cca dvakrat rychlejsie nez s rampou nastavenou smerom dole) . cize, cerenie hladiny bolo velkym zrutom CO2.


A prečo na mna kričíš?
ved ja tam prave opisujem to, že skimerom (on vyrazne rozprudi hladinu) a takym "prirodzenym" rozpustanim CO2 cez reaktor sa mi nedari ist nizšie a tym padom je to aj bezpečne, keby mi aj nonstom islo cez ventil CO2.

to o pohybe viem a preto skimmer pustam len na 12 hodinovy interval na 15 minut. V minulosti som pustal skimmer a 2hodiny na 5 minut a pH mi neslo nizsie ako 7.
Obrázok používateľa
Loki12
 
Príspevky: 862
Obrázky: 10
Založený: 07 Jan 2013 12:41 pm
Bydlisko: Bernolakovo


Naspäť na Akvarijné ryby - choroby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.