Permanentný CO2 test - CO2 čidlo



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Asterix » 24 Sep 2004 07:27 am

Ahojte!
Chcem sa Vas spytat ake mate skusenosti s tymto zariadenim a ako ste s nim spokojni.
Dalej by ma zaujimalo, od ktorej znacky na trhu (Sera, JBL...) je dany vyrobok najkvalitnejsi.
Dakujem.
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Reklama

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod salik » 24 Sep 2004 08:26 am

Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Spectre » 24 Sep 2004 09:31 am

Ja mam skusenosti iba so Serou .... a celkom dobre.

Este keby robili take trvale testy na NO2, pripadne NO3, to by bolo nieco :D
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Asterix » 24 Sep 2004 09:35 am

Ako casto treba vymienat indikator v cidle? A co to stoji?
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Spectre » 24 Sep 2004 09:48 am

Asterix napísal:Ako casto treba vymienat indikator v cidle? A co to stoji?

Az vtedy ked vybledne... a on vydrzi aj niekolko mesiacov.

Samotny neviem ci sa predava, ale je v prilozenej flasticke a dava sa tam tak, ze dve kvapky, takze by to malo vydrzat hoooodne dlho.
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Stuka » 24 Sep 2004 10:36 am

Ja mam ten od JBL (cena 390 sk) uz ho mam naistalovany vyse 2 mesiacov a zatial som z tej naplne skoro nic nemynul takze to vydrzi pri vymene (1x10 dni) aspon rok urcite podla mojich vypoctov. Udajne sa potom ta vecicka co sa do toho kvapka da kupit samostatne.
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Spectre » 24 Sep 2004 10:38 am

Stuka napísal:Ja mam ten od JBL uz ho mam naistalovany vyse 2 mesiacov a zatial som z tej naplne skoro nic nemynul takze to vydrzi pri vymene (1x10 dni) aspon rok urcite podla mojich vypoctov. Udajne sa potom ta vecicka co sa do toho kvapka da kupit samostatne.

Tak casto to menis? Na tej Sere je napisane, ze iba ked sa odfarbi a za dva mesiace sa neodfarbilo a stale ukazuje, takze to nemenim.

Inak doplnenie: Nahradna napln sa predava, do Sery napr. aj v akvashope.sk
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Stuka » 24 Sep 2004 11:59 am

jj v navode je ze raz za 7 - 14 dni... :)
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod zzz » 24 Sep 2004 13:50 pm

Na tej Sere je napisane, ze iba ked sa odfarbi a za dva mesiace sa neodfarbilo

no ved prave - mate niekto skusenost, ze to aj reaguje ? - meni ten farebny odtien ? Pretoze ci tam pustam vela CO2, alebo nepustam vobec na tej farbe nenastane ziadna zmena /a to som tam bublal tyzden vela a tyzden vobec /- moj nazor je, ze to je taky maly obchodnicky podvod, alebo je to tak necitlive ze to nema vobec vyuzitie ;) Proste tam vidis tu zelenu a tesisi sa ze to mas v pohode ... uz ked som to v bitope kupoval predavac sa na mna cudne pozeral a poznamenal, ze oni to nikdy nepouzivali ...
Obrázok používateľa
zzz
 
Príspevky: 68
Obrázky: 13
Založený: 27 Júl 2004 23:25 pm

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Spectre » 24 Sep 2004 14:29 pm

zzz napísal:no ved prave - mate niekto skusenost, ze to aj reaguje ? - meni ten farebny odtien ? Pretoze ci tam pustam vela CO2, alebo nepustam vobec na tej farbe nenastane ziadna zmena /a to som tam bublal tyzden vela a tyzden vobec /- moj nazor je, ze to je taky maly obchodnicky podvod, alebo je to tak necitlive ze to nema vobec vyuzitie ;) Proste tam vidis tu zelenu a tesisi sa ze to mas v pohode ... uz ked som to v bitope kupoval predavac sa na mna cudne pozeral a poznamenal, ze oni to nikdy nepouzivali ...

Mne to funguje dobre... akurat to nemera hned, ale to ma nejaku latenciu, ale inak to funguje.
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Stuka » 24 Sep 2004 17:08 pm

Jasne funguje to. Treba to umiestnit na niake dobre osvetlene miesto potom sa to da lahko urcit.
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod zzz » 25 Sep 2004 10:52 am

Jasne funguje to. Treba to umiestnit na niake dobre osvetlene miesto potom sa to da lahko urcit.

myslis niekde do vedlajsej miestnosti pod lampu ? :o :D :D

no pardon, ale mne to proste farbu nemeni a svetla na to ide dost takze to vidim celkom jasne. Asi to mam pokazene :D
Obrázok používateľa
zzz
 
Príspevky: 68
Obrázky: 13
Založený: 27 Júl 2004 23:25 pm

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod azet » 26 Sep 2004 14:19 pm

mam seru, napln menim mozno raz za 3 mesiace. funguje spolahlivo, farba sa meni v zavislosti od ph.

to zzz: aky tester mas? ak sa farba nemeni, znamena to, ze pridavanie co2 do vody nieje efektivne, teda sa to vobec neodzrkadli na ph. dajme tomu, ked mas velke akva a dodavas malo co2, rychly pohyb vody atd.
Obrázok používateľa
azet
 
Príspevky: 848
Obrázky: 15
Založený: 17 Feb 2003 18:13 pm
Bydlisko: ba

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Spectre » 26 Sep 2004 14:24 pm

azet napísal:mam seru, napln menim mozno raz za 3 mesiace. funguje spolahlivo, farba sa meni v zavislosti od ph.

Presne tak aj u mna! Ta napln je pri takejto vydrzi na cely zivot ;)
Obrázok používateľa
Spectre
 
Príspevky: 322
Obrázky: 9
Založený: 13 Sep 2003 18:42 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod zzz » 26 Sep 2004 14:56 pm

test co2 mam od sera - je stale rovnako zeleny - je umiestneny nad nasavacim kosom filtra a atomizer je na opacnej strane akva pri vyusteni z filtra - farbu to ma zelenu a odtien to urcite nemeni tak aby si to videl. Idem experimentovat s atomizerom tento tyzden tak uvidime ... teraz tam mam taky plexi-labyrint original k co2 nezda sa, ze by nefungoval - skusim lipove drievko a uvidim ...
Obrázok používateľa
zzz
 
Príspevky: 68
Obrázky: 13
Založený: 27 Júl 2004 23:25 pm

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Phantom » 27 Sep 2004 18:49 pm

Najlepsi test su ryby :lol:
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod zzz » 21 Okt 2004 19:10 pm

asi tak - uzasny test od serry mi ukazuje vysoku hodnotu co2 /je to modre / vo vode kde ziadne co2 pridavane nie je - voda ma asi 2dni a rastlinky v nej urcite nevyprodukovali co2 ak tam nejake bolo vo vode z vodovodu tak ho urcite spotrebovali a nie pridali .. takze je to nepodarok, alebo mam super obohatenu vodu o co2 a ani neviem ako /mozno to naprdeli ampularie ;) a rybky / .... fakt neviem, ale ste si isty, ze vam to ukazuje naozaj spravne a realne hodnoty ?
Obrázok používateľa
zzz
 
Príspevky: 68
Obrázky: 13
Založený: 27 Júl 2004 23:25 pm

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod Stuka » 21 Okt 2004 20:40 pm

No neviem ale na vecsine testoch co som videl znamena modra farba malo CO2 a do zelena viacej...
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod majko » 21 Okt 2004 22:20 pm

zzz napísal:vo vode kde ziadne co2 pridavane nie je - voda ma asi 2dni a rastlinky v nej urcite nevyprodukovali co2
to urcite, lebo rastlinky CO2 neprodukuju :-)
CO2 produkuju bakterie, ktore spracovavaju biologicky odpad. Ak mas "mlade" alebo "spinave" akva je mozne ze CO2 mas dost aj bez pridavania CO2.

zzz napísal:ak tam nejake bolo vo vode z vodovodu..
vo vodovode je minimum CO2, to sa odstranuje aby voda nesposobovala koroziu potrubia.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod salik » 21 Okt 2004 22:36 pm

zzz napísal:asi tak - uzasny test od serry mi ukazuje vysoku hodnotu co2 /je to modre /
modra znamena nizky obsah co2, pouzivam rovnaky test, meria spolahlivo, skus si kupit novu napln, nestoji vela, zbytocne to tu budeme dalej rozoberat
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod zzz » 22 Okt 2004 00:52 am

salik - ok v pohode len nechapem preco mam pri modrej znacke + "plus" logicky to znamena pre mna, ze to je viacej a nie menej - nakoniec pridem na to, ze moj serra test mal zle vytlacenu nalepku ;)


majko - nie mam "stare akva" s novou vodou cca 80% a zabehnutym filtrom ... vo vodovodnej vode ziadne co2 nie je a tym padom neviem kde by sa zobralo - ...
Obrázok používateľa
zzz
 
Príspevky: 68
Obrázky: 13
Založený: 27 Júl 2004 23:25 pm

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod majko » 22 Okt 2004 07:30 am

zzz napísal: vo vodovodnej vode ziadne co2 nie je a tym padom neviem kde by sa zobralo - ...
Ved ti pisem ze CO2 je produktom biologickeho rozkladu. A samozrejme ryby tiez produkuju CO2. Kazde akvarium produkuje CO2. Zalezi len na rovnovahe a podmienkach kolko sa ho vyprodukuje a spotrebuje. :-)

zzz napísal: ok v pohode len nechapem preco mam pri modrej znacke + "plus" logicky to znamena pre mna, ze to je viacej a nie menej
To moze aj znamenat, ze treba pridat CO2 -> "+". :-) Co pisu v navode ?
Naposledy upravil majko dňa 22 Okt 2004 07:49 am, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod jacik » 22 Okt 2004 07:49 am

majko napísal:to urcite, lebo rastlinky CO2 neprodukuju :-)

aj rastlinky dychaju a preto takisto produkuju co2.

o2 je iba :) vedlajsi produkt vytvarany pocas fotosyntezy a vytvaraju ho omnoho viac nez spotrebuju co2 samotnym dychanim. ale hlavne je to ze v noci ked fotosynteza v rastlinach nebezi tak aj samotne rastliny spotrebuvavaju o2 a premenaju ho na co2.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Permanentný CO2 test - CO2 čidlo

Odoslaťod majko » 22 Okt 2004 07:54 am

jacik napísal:
majko napísal:to urcite, lebo rastlinky CO2 neprodukuju :-)
aj rastlinky dychaju a preto takisto produkuju co2. o2 je iba :) vedlajsi produkt vytvarany pocas fotosyntezy a vytvaraju ho omnoho viac nez spotrebuju co2 samotnym dychanim. ale hlavne je to ze v noci ked fotosynteza v rastlinach nebezi tak aj samotne rastliny spotrebuvavaju o2 a premenaju ho na co2.

MEA CULPA :-) Nepresne som sa vyjadril. Z kradkodobeho pohladu samozrejme rastlinky produkuju CO2. Z pohladu za den je ucet iny :-)
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.