pomaly tečúci externý biofilter



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Odoslaťod Roman » 16 Apr 2009 11:29 am

:lol: :lol: :lol: :lol: no cemment
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Reklama

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod LOID » 16 Apr 2009 11:50 am

kyslik potrebuju ale kyslik im dodas tak ze zabezpecis cirkulaciu vody cez filter tazke pokial ti neplavu ryby hore bruchom tak je to ok ... teda ja si myslim ..... viac casopis akvarium 4 čislo http://klub.akva.sk/akvarium.php
Obrázok používateľa
LOID
 
Príspevky: 33
Obrázky: 9
Založený: 06 Sep 2008 13:17 pm

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod matus » 16 Apr 2009 12:53 pm

LOID napísal: kyslik im dodas tak ze zabezpecis cirkulaciu vody cez filter
... prepac loid, ale neodpustim si otazku, ci si uz videl filter bez cirkulacie vody ... nevadi, prepac este raz :roll:
inac suhlasim - kyslika pre bakterie je tam az az ...
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod LOID » 16 Apr 2009 13:29 pm

mozno som sa zle vyjadril :D chcel som povedat ze ten kyslik pre bakterie tam prinesie ta voda z AKVARIA ktora v nom cirkuluje a teda "netreba" dalsie okyslicovanie vo filtry
Obrázok používateľa
LOID
 
Príspevky: 33
Obrázky: 9
Založený: 06 Sep 2008 13:17 pm

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 13:42 pm

LOID napísal:mozno som sa zle vyjadril :D chcel som povedat ze ten kyslik pre bakterie tam prinesie ta voda z AKVARIA ktora v nom cirkuluje a teda "netreba" dalsie okyslicovanie vo filtry

a nevadí ked oustam do akva CO2?
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 13:43 pm

matus napísal:
LOID napísal: kyslik im dodas tak ze zabezpecis cirkulaciu vody cez filter
... prepac loid, ale neodpustim si otazku, ci si uz videl filter bez cirkulacie vody ... nevadi, prepac este raz :roll:
inac suhlasim - kyslika pre bakterie je tam az az ...

a ked sa vypne alektrina (poistku mam) a nevadi to tim bakteriam ked tam neprudi voda?
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod Tomas54 » 16 Apr 2009 13:51 pm

CO2, bezne sa pridava do vody CO2, ide len o to, aby si ryby neotravil. Ked vypadne elektrika, tak nastava problem, samozrejme, ze minutovy vypadok neublizi, ale pokial vypadne na par hodin, tak je zle
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod LOID » 16 Apr 2009 13:53 pm

co2 nevytlaca z vody kyslik
Obrázok používateľa
LOID
 
Príspevky: 33
Obrázky: 9
Založený: 06 Sep 2008 13:17 pm

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 14:14 pm

Tomas54 napísal:CO2, bezne sa pridava do vody CO2, ide len o to, aby si ryby neotravil. Ked vypadne elektrika, tak nastava problem, samozrejme, ze minutovy vypadok neublizi, ale pokial vypadne na par hodin, tak je zle

ale ved bezne aj teraz hlasili vypadok na pol dna tak cca 8h co potom :twisted: ?
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 14:14 pm

LOID napísal:co2 nevytlaca z vody kyslik

wem je to naopak
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod Tomas54 » 16 Apr 2009 15:10 pm

mozes riesit filter cez UPS zdroj, ale silny
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 16:38 pm

Tomas54 napísal:mozes riesit filter cez UPS zdroj, ale silny

podla mna netreba silny lebo mozno na polovicny vikon taky slaby vydrzi 14min na 165watt ale ked cerpadielko to ktore si kupum bude mat odpber iba 11watt tak by zhruba 2h mohlo postacita silnejsi sa mi neoplati
fakt to bude katastrofa ked vo filtri nebude prietok?
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 16:38 pm

Tomas54 napísal:mozes riesit filter cez UPS zdroj, ale silny

podla mna netreba silny lebo mozno na polovicny vikon taky slaby vydrzi 14min na 165watt ale ked cerpadielko to ktore si kupum bude mat odpber iba 11watt tak by zhruba 2h mohlo postacita silnejsi sa mi neoplati
fakt to bude katastrofa ked vo filtri nebude prietok?
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod matus » 16 Apr 2009 19:05 pm

... same hororove scenare
1. na tvoje akva vobec nepotrebujes 11w cerpadielko - naco ? zbytocne vela
2. z vlastnych skusenosti - vypadok prudu na jeden den som v dnesnom civilizovanom svete nezazil a aj keby, tak v akvarku nebude ziaden problem na rozdiel od mraznicky s niekolko kilami masa
3 kup si compact eheim 300 ma 5Wponorne male cerpadielko - absolutne tiche a pre akvaria do 350-400 l uplne staci
4. v dobrom - trosku si zopakuj pravopis, makke a tvrde i-y
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 21:17 pm

matus napísal:... same hororove scenare
1. na tvoje akva vobec nepotrebujes 11w cerpadielko - naco ? zbytocne vela
2. z vlastnych skusenosti - vypadok prudu na jeden den som v dnesnom civilizovanom svete nezazil a aj keby, tak v akvarku nebude ziaden problem na rozdiel od mraznicky s niekolko kilami masa
3 kup si compact eheim 300 ma 5Wponorne male cerpadielko - absolutne tiche a pre akvaria do 350-400 l uplne staci
4. v dobrom - trosku si zopakuj pravopis, makke a tvrde i-y

pravopis to bi bolo na dlho a compakt 300 ma vytlak iba 0,5m a filter bude pod akva tak preto 600 ma prikon 11watt a vytlak 1,3m(ak sa nemilim)vyska skrinka+akva=111cm
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod nomad1307 » 16 Apr 2009 21:19 pm

matus napísal:... same hororove scenare
1. na tvoje akva vobec nepotrebujes 11w cerpadielko - naco ? zbytocne vela
2. z vlastnych skusenosti - vypadok prudu na jeden den som v dnesnom civilizovanom svete nezazil a aj keby, tak v akvarku nebude ziaden problem na rozdiel od mraznicky s niekolko kilami masa
3 kup si compact eheim 300 ma 5Wponorne male cerpadielko - absolutne tiche a pre akvaria do 350-400 l uplne staci
4. v dobrom - trosku si zopakuj pravopis, makke a tvrde i-y

maly dodatok k tym vypadkom moja stolna lampa(TESCO)my vyhodila ističe(pred 1h)
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod Tomas54 » 16 Apr 2009 21:23 pm

vyhod lampu a je to vybavene
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod matus » 16 Apr 2009 21:42 pm

nomad1307 napísal:(ak sa nemilim)vyska skrinka+akva=111cm
zaujima nas rozdiel hladin v akva a vo filtri ... ale mas pravdu compact 300 je aj tak malo
mas to premyslene s tym prepadom ?
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod nomad1307 » 17 Apr 2009 07:08 am

matus napísal:
nomad1307 napísal:(ak sa nemilim)vyska skrinka+akva=111cm
zaujima nas rozdiel hladin v akva a vo filtri ... ale mas pravdu compact 300 je aj tak malo
mas to premyslene s tym prepadom ?

insatalacny set eheim do neho vyvrtam dieru podla potreby tak prblicne 1,5cm pod hladinov a ak klesne tak nasaje vzduch a prerusi sa
rezerva 3,8l
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Odoslaťod matus » 17 Apr 2009 08:30 am

takze ides robit tu dierku ako som ti poradil, urob ju co najmensiu, keby si to chcel v buducnosti zalepit
3,8 l ... neviem, ci to nie je malo
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod nomad1307 » 17 Apr 2009 14:03 pm

matus napísal:takze ides robit tu dierku ako som ti poradil, urob ju co najmensiu, keby si to chcel v buducnosti zalepit
3,8 l ... neviem, ci to nie je malo

3,8l myslim tak ze ked sa nasaje vzduch do hadice prerusi sa privod vody naplni sa biofilter a este my ostane plac na 3,8l
Obrázok používateľa
nomad1307
 
Príspevky: 94
Založený: 11 Mar 2009 16:48 pm
Bydlisko: Nová Dedina

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod eugosk » 08 Aug 2010 18:41 pm

Tak aj ja som si postavil ten pomaly tecuci filter na 22L akvarko.
Rozmer filtra: 35x25x7cm, DxVxH.
Rozmer akva: 35x25x25cm, DxVxH.
Obrázok
Snad to bude na to akva stacit. :D Cerpadielko som musel upravit aby bol vytok pomaly.
eugosk
 
Príspevky: 86
Obrázky: 4
Založený: 04 Jan 2010 15:24 pm
Bydlisko: Košice

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod michalge » 30 Okt 2011 12:45 pm

Čítal som tu vaše príspevky ohľadom pomaly tečúcom ext. biofiltri a mám pár nejasností... Chcem si zriadiť nádrž asi 450l pre malawi, v návode na ext. biofilter je písaná veľkosť filtra 22,5-45 l. Je to veľkosť čoho? Objem molitánu vo filtri, alebo objem filtru ako celého, teda objem vody vo všetkých komorách??? Ďalšia otázka... biofilter chcem umiestniť vedľa nádrže, takže to budú spojené nádoby. Do akej hĺbky v nádrži mám umiestniť trubicu pre prívod vody do filtra? Teoreticky by to malo byť jedno, ale mohlo by to čiastočne odsávať kal z dna nádrže pri vytvorení nejakej cirkulácie vody.
michalge
 
Príspevky: 5
Založený: 30 Okt 2011 10:45 am

Re: pomaly tečúci externý biofilter

Odoslaťod playman22 » 30 Okt 2011 13:20 pm

je to na tebe, ze do akej hlbky to chces umiestnit, podla toho ako budes riesit prud vody... ale nezabudni, mysliet ani na "poistky" kebyze vypadne prud, upcha sa nasavacia pripadne vystupna trubica, alebo sa donej dostane vzduch, zmena vysky hladiny akvaria oproti filtru a pod veci... tych 45L je velkost filtra, ale velkost filtra sa ti odvija od toho, ze ci tam budes mat aj ine filtracne media okrem molitanu, alebo nie a aku budes mat osadku akvaria... prerybnene akvarka musia mat vzdy vykonnejsiu filtraciu...
inak je bezpecnejsie riesenie to co chces pouzit, ze bude filter vedla nadrze, nez keby bol pod nou...
Obrázok používateľa
playman22
 
Príspevky: 535
Obrázky: 5
Založený: 08 Feb 2011 04:11 am
Bydlisko: Komárno

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.