gabrielkoo napísal:vraj tento filtus zvikne spolupacovat s riasou je to pravda?? ma tu niekdo skusenost s touto zn??
lukas.regas napísal:zdravim.pisal som uz na viacerych strankach ale myslim ze sem sa to celkom hodi.zalozil som 12 litrovku. no chystam sa ju prerobim pretoze som si ziskal viac informacii. moja otazka teda znie, ak substrat by ste mi poradili kedze sa pohravam s mislienkou minikrajiny? mam kremicity piesok zrnitost cca do 3 mm....chcem sa spytat ci vynikne dobre bledy substrat alebo mam zohnat radsej tmavsi, ak ano tak mi poradte odskusanu značku. a nejake typy na nizke rastliny ala travnik,tak cca do 5 cm.
dufam ze ma neodbijete tym ze "vyhladaj si tam a tam" prelistoval som uz viac nez dost len vsade som nasiel vacsinou teoriu.
chcem prakticke rady.dakujem.
jankoo napísal:prečo mi v novo založenom akva boli nitrifikačné baktérie v substráte 2 až 4 cm opakujem CM kamene. Fungovalo 2 mesiace a zrazu konec. nahromadil sa na spodku detrit alebo 4 cm kamene ako substrat neni dobrý pre baktérie?
jankoo napísal:prečo mi v novo založenom akva boli nitrifikačné baktérie v substráte 2 až 4 cm opakujem CM kamene. Fungovalo 2 mesiace a zrazu konec. nahromadil sa na spodku detrit alebo 4 cm kamene ako substrat neni dobrý pre baktérie?
jankoo napísal:ak ide o substrát. Dajme tomu dačo sa stalo s chemizmom vody či chemizmom substrátu či privela detritu že je s neho súvislá vrstva.Možu podochnúť nitrifikačné baktérie? A ako sa to prejavý?
Jak ovlivnuje chemismus filtus?Giftzahn napísal:napr. floran filtus, akadamu, amazoniu II ...atd. tieto substraty su schopne ovplyvnit chemizmus vody ...
Raviolka napísal:Jak ovlivnuje chemismus filtus?Giftzahn napísal:napr. floran filtus, akadamu, amazoniu II ...atd. tieto substraty su schopne ovplyvnit chemizmus vody ...
+ K problemu, co resi Jankoo - nemyslim si, ze hromadici se detrit je sam o sobe nejaky zavazny problem. Vetsina odpoadu je v tekute forme a s tim bychom si meli lamat hlavu predevsim. Hruby sterk ma neporovnatelne mensi povrch nez sterk jemny nebo pisek... a "vo tom to je"
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.