kirk napísal:Tieto predradníky kovové ti vydržia aj 10 rokov oproti elektronickým ktore vydržia ledva 2-3 roky.
Waxsym napísal:Dobrý deň!
Prosím Vás, na akvárium 86*40*50 /dĺžka, šírka, výška/ mi postačia 3 trubice 25W značka NARVA = Oceanic Star, Oceanic Light, Oceanic Colour /majú priemer 26mm a dlhé sú 742mm //su to T8??//? + by som Vás poprosil o radu kde na ne zoženiem predradník ktorý moc nehreje?...momentálne mi dal kamarát elektrikár predradník 36-40 W a mám zapojene 3 ks na 3 neonky a sú ťažké kovové a hrejú že sa ich nemôžem ani dotknúť.
Ďakujem
I.P. Pavlov napísal:Potrebuješ toho vysvetliť viac. Skúsim teda:
Nemusíš kupovať originálne "vraj" akvarijné trubice, je to marketing a zdieranie. Ak chceš naozaj kvalitné osvetlenie, tak sa zameraj na trubice T5 a rovnako predradník určený pre T5 trubice. Dnes už máš široký výber. Watáž hľadaj rovnako takú akú majú bežné trubice. Neskôr by si mohol ľutovať, že by si musel stále dokupovať typizované trubice "vraj akvarijné".
Takže v kocke, doporučoval by som ti na tvoje akvárium (vychádza mi 172L) urobiť osvetlenie 2x54 W, T5, mohol by si teoreticky uvažovať aj o 2x39W T5 plus 2x39W T5 na samostatné zapínanie 2+2.
K tým predradníkom, neviem aký máte na mysli ten kovový? Nieje to kombinácia indučka+štartér+trubice?
Kuk tu:
https://rybicky.net/clanky/697-ziarivky ... -oznacenie
I.P. Pavlov napísal:mohol by si teoreticky uvažovať aj o 2x39W T5 plus 2x39W T5 na samostatné zapínanie 2+2.
j napísal:...Trochu ma štve že som zase zohnal iba 640ku. Mám radšej studenšie svetlo, ale zohnať 15W T8 865 zjavne nieje až také jednoduché, hlavne ak sa mi nechce obiehať celé mesto. A dať vyše 10 eur za "špeci" žiarivky v akvaobchode nie som ochotný.
j napísal:Loki - dík. Ale o tom som písal - pre mňa totálne od ruky. Na internete ich nie je až taký problém nájsť, ale ja mám rád nákup v predajniach čo mám niekde poblíž. Naozaj sa mi nechce behať po celom meste. Počkám si či tie studené nebudú mať v končinách kde občas chodím.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.