potrebujem poradit



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod dstuning » 18 Feb 2009 19:14 pm

Potreboval by som pomoc..Mam 300L akvarko a minuly tyzden som to zlozil a teraz mam taku bielu vodu,skoro ako mlieko a strasne to smrdi..Mozno,ze preto lebo krmim hovadzim srdcom?Dakujem...
Obrázok používateľa
dstuning
 
Príspevky: 4
Založený: 30 Júl 2008 20:56 pm
Bydlisko: Mostová

Reklama

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 18 Feb 2009 19:22 pm

dstuning napísal:Potreboval by som pomoc..Mam 300L akvarko a minuly tyzden som to zlozil a teraz mam taku bielu vodu,skoro ako mlieko a strasne to smrdi..Mozno,ze preto lebo krmim hovadzim srdcom?Dakujem...
Ty si to zalozil pred tyzdnom a uz tam mas ryby ? A teraz sa cudujes, ze tam mas nielu vodu ? Skus si tu pohladat nieco a zalozeni akva a zistis, ze si mal aspon mesiac pockat s rybami. Mas nalevnika, musis filtrovat, casom to prejde.
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod dstuning » 18 Feb 2009 19:38 pm

Dakujem:)
Obrázok používateľa
dstuning
 
Príspevky: 4
Založený: 30 Júl 2008 20:56 pm
Bydlisko: Mostová

Odoslaťod Mariok » 18 Feb 2009 20:00 pm

dstuning: Odporúčam okamžite prestať kŕmiť a vymeniť aspoň 1/2 vody. Neviem čo tam máš za ryby, ale toto už nie sú nálevníky, ale nespracované dusíkaté látky, ktoré ti v akváriu možu zabiť všetky ryby! Pozri si najprv tému o dusíku v netovom časopise Akvárium č.4, aby si nespravil ešte horšie.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod caloghero » 18 Feb 2009 20:22 pm

bruno136 napísal:Ahoj. Idem zalozit nove akvarko MALAWI a neviem sa rozhodnut aky rozmer. Malo by to byt nieco do 300L lebo uz sa mi konecne podarilo vybrat fiter Eheim eccopro 2036 [www.cichlid.sk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_20_57_90&products_id=24rl] Dufam ze bude stacit. Rozmyslam medzi tymito dvoma rozmermy. DlxHlxVy 160x45x45 a 150x50x45. A dilema je v tom, ze do toho 160cm-troveho mi voj de hore 150tka ( T8 LED trubica ) a to 150tkove ma zasa hlbku o 5cm vacsiu. Tak neviem. Poradte dik.


ryby z jazier malawi a tanganyika su teritorialne ryby, ktore si vyzaduju vela priestoru na dne
takze jednoznacne akvarium hlbsie t.j. 150x50x45 :)
Obrázok používateľa
caloghero
Moderátor
 
Príspevky: 1058
Obrázky: 17
Založený: 13 Jan 2006 20:39 pm
Bydlisko: Velky Kyr

Odoslaťod bruno136 » 18 Feb 2009 21:43 pm

To neni az taky rozdiel v ploche ci 7500cm alebo 7200cm nie? Mno vychadza mi to tak ze asi sa budu musiet uskromnit. :roll:
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Pavol_XV » 18 Feb 2009 22:04 pm

Tomas54 napísal:nielenze gramatika robi problemy, ale aj pocty :o , lebo podla rozmerov mas 63 l akvario a nie 75 l. Fan 1 je sam o sebe blby a neucinny filter. Pouzi z neho hlavicu a dole namiesto toho plastoveho boxu daj vecsi biomolitan, bude to lepsie


To hovoris o Aquael FAN 1 Plus? Preco je blby? Ja sa pytam preto ze som ho mal v akva sete a nechce sa mi kupovat novy filter :(
Obrázok používateľa
Pavol_XV
 
Príspevky: 39
Založený: 12 Jan 2009 22:40 pm
Bydlisko: Prešov

Odoslaťod caloghero » 18 Feb 2009 22:11 pm

bruno136 napísal:To neni az taky rozdiel v ploche ci 7500cm alebo 7200cm nie? Mno vychadza mi to tak ze asi sa budu musiet uskromnit. :roll:


ked uz sa nejedna o plochu dna, tak lepsie ukaze akvarium co ma hlbku
pri vacsej dlzke by som volil variantu s vacsou hlbkou
na tu 150 by sadla aj 60tka hlbka a 50tka vyska, ale to je uz asi moc
Obrázok používateľa
caloghero
Moderátor
 
Príspevky: 1058
Obrázky: 17
Založený: 13 Jan 2006 20:39 pm
Bydlisko: Velky Kyr

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 18 Feb 2009 23:33 pm

Pavol_XV napísal:
Tomas54 napísal:nielenze gramatika robi problemy, ale aj pocty :o , lebo podla rozmerov mas 63 l akvario a nie 75 l. Fan 1 je sam o sebe blby a neucinny filter. Pouzi z neho hlavicu a dole namiesto toho plastoveho boxu daj vecsi biomolitan, bude to lepsie


To hovoris o Aquael FAN 1 Plus? Preco je blby? Ja sa pytam preto ze som ho mal v akva sete a nechce sa mi kupovat novy filter :(
Lebo ma malu plochu filtracneho media. Nemusis kupovat novy, ako som pisal predtym, za par euro (2 - 3 E) kup samotny vecsi biomolitan, daj z Fanka prec ten plastovy spodny box a ten orginal molitan a natiahni tam ten novy, vecsi a bude to fajn. Ale ak ti uz nejaku dobu bezi v akvarku ten origo Fan 1, tak na niekolko dni daj do akvaria ten novy molitan a az potom ich vymen
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

filter

Odoslaťod chelicer » 19 Feb 2009 00:45 am

to mas jedno pokial sa jedna o vnutorny filter. pokial mu das dostatocny filtracny objem tak to moze byt aj tchaj tuj fej. mne bezi aquael-ko uz roky..
Obrázok používateľa
chelicer
 
Príspevky: 60
Obrázky: 22
Založený: 01 Feb 2007 10:14 am
Bydlisko: Topoľčany

Odoslaťod bruno136 » 19 Feb 2009 01:39 am

caloghero napísal:
bruno136 napísal:To neni az taky rozdiel v ploche ci 7500cm alebo 7200cm nie? Mno vychadza mi to tak ze asi sa budu musiet uskromnit. :roll:


ked uz sa nejedna o plochu dna, tak lepsie ukaze akvarium co ma hlbku
pri vacsej dlzke by som volil variantu s vacsou hlbkou
na tu 150 by sadla aj 60tka hlbka a 50tka vyska, ale to je uz asi moc


A nestci ta 45cm hlbka? Ked uz nejdem davat ziadne 3D pozadie len ciernu tapetu?
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod Mariok » 19 Feb 2009 07:41 am

Bruno 136: Čo to vlastne očakávaš? :? Radu si od už od caloghera dostal! Ak máš priestorové problémy tak tie ti tu nevyriešime! Musíš sa rozhodnúť sám, čo zmestíš do bytu a potom to rieš ďalej. Caloghero ti dal radu pre OPTIMUM, na základe skúseností.
Neznamená to však, že iný rozmer nemôžeš použiť z hľadiska funkčnosti. :!:
Pravdepodobne sa rozhoduješ LEN medzi dvoma rozmermi akva a to si tu "zabudol" napísať. Alebo sa mýlim? :wink: Stačí aj tých 45cm hĺbky - len máš menšiu plochu dna na rozdelenie teritórii pre ryby (Afriku nemám, takže beriem čo tu chalani odporúčajú), jednoducho ich budeš musieť dať menej (alebo iné druhy) aby sa ti nepobili. To je všetko :!: :wink:
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod bruno136 » 19 Feb 2009 09:46 am

Pravdepodobne sa rozhoduješ LEN medzi dvoma rozmermi akva a to si tu "zabudol" napísať. Alebo sa mýlim?
Ano mylis sa. Rozmery som pisal par prispevkov spiatky. Priestorove problemy nemam. Len mi islo o 160cm aq aby som tam mohl dat 150cm trubicu, no potom uz nemoze byt hlbka 50 lebo to bude moc na tan filter ktory som taktiez pisal. EHEIM 2036
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod Mariok » 19 Feb 2009 22:30 pm

bruno 136: Budem za kacíra, ale nech. Ten filter ti bude stačiť, ak dokážeš neprerybniť to akvárko. Prepočet výrobcov filtrov je záhada sama o sebe, ale zober to logicky, čo má filter v tvojom akva robiť ? Filtrovať mechanické nečistoty a pomáhať nitrifikovať splodiny rozkladu organického odpadu, závislého od počtu rýb (kŕmenia). Takže môj názor je: Pokiaľ dokážeš neurobiť z toho akva odchovný rybník, tak to bude stíhať aj tvoj typovaný filter, ak by si išiel do extrému a urobil z neho neskôr naozaj ten odchovný, tak beztak by to ani v tom menšom nestíhal a musel by si dopĺňať/meniť filtráciu. :wink:
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod bruno136 » 27 Feb 2009 18:18 pm

Mam otazku. Staci mi pod AQ drevotrieska 1.8cm , ked bude po bokoch presahovat ram po 10cm na kazdej strane ? Samozrejme na dosku pojde este 2 cm polystyren.
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod DAni0 » 27 Feb 2009 18:29 pm

objem?
Obrázok používateľa
DAni0
 
Príspevky: 41
Obrázky: 7
Založený: 09 Feb 2009 17:49 pm
Bydlisko: Rajec

Odoslaťod bruno136 » 27 Feb 2009 18:33 pm

160x50x50 400L skrinka bude mat 140 cm
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod DAni0 » 27 Feb 2009 19:15 pm

podla mna je 2 cm malo a este k tomu drevotriesky.a 10 cm z kazdej strany aby vytrcalo.ja by som to neriskoval pre kludny spanok a svedomie. ze ked budem v robote tak sa to rozbije a vytopí susedov :arrow: asi by ma susedia zniesli zo sveta :twisted:
Obrázok používateľa
DAni0
 
Príspevky: 41
Obrázky: 7
Založený: 09 Feb 2009 17:49 pm
Bydlisko: Rajec

Odoslaťod bruno136 » 27 Feb 2009 20:03 pm

Hmmm tak dam 3cm. Skoda 1.8cku mam doma nemusel som kupovat.
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod DAni0 » 27 Feb 2009 20:23 pm

mastna skvrna na hladine :cry: ludiááá radtéé lebo sa zbláznim,uz som pouzil aj pyjavy papier
Obrázok používateľa
DAni0
 
Príspevky: 41
Obrázky: 7
Založený: 09 Feb 2009 17:49 pm
Bydlisko: Rajec

Odoslaťod dusik » 27 Feb 2009 20:27 pm

DAni0 napísal:mastna skvrna na hladine :cry: ludiááá radtéé lebo sa zbláznim,uz som pouzil aj pyjavy papier


Zdvyhni filter ku hladine, nech ju rozbíja a po čase ju vyzbiera.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod aughostino » 27 Feb 2009 21:15 pm

co som sa docital tak to vytvaraju rastliny tym, ze vylucuju bielkoviny

samo sa to po case strati aj bez filtracie (tym nemyslim aby si ju vypol, vytvara sa aj mne v krevetariu kde mam plno rastlin a ziadny filter)
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Odoslaťod DAni0 » 01 Mar 2009 15:51 pm

akym silikonom by som mohol vytmelit rohy akva? zohnal som si starsie akva od kamarata no je trocha dobyte.nemate niekto s tymto skusenost?musi to byt niaky special alebo staci aj nejaky shit.dakujem :)
Obrázok používateľa
DAni0
 
Príspevky: 41
Obrázky: 7
Založený: 09 Feb 2009 17:49 pm
Bydlisko: Rajec

Odoslaťod dusik » 01 Mar 2009 16:04 pm

Akvaríjny silikón, predávany v akvaristykách.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.