potrebujem poradit



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

potrebujem poradit

Odoslaťod sulhi » 30 Jan 2009 12:49 pm

mam 75l akvarium poradte mi ake mnozstvo rastlin a ryb potrebujem a ake silne osvetlenie a filter.zatial mam 7w neonku,filter vnutorny do 100l,rastliny:Echinodorus grisebachii asi 15x,Vallisneria americana tiez asi take mnozstvo.ryby mam zatial 2x neonku obicajnu a 1x panciernicer leopardi,ostatne ryby som predal lebo cem upravit cele akvarium.A gramatycke chiby si nevsimajte :lol:.
sulhi
 
Príspevky: 41
Obrázky: 4
Založený: 27 Jan 2009 19:34 pm

Reklama

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 30 Jan 2009 13:26 pm

aky je rozmer akvaria ? podla toho sa da urcit kolko W/cm trubice treba, ale urcite aspon 2x18W. Napis znacku filtra, aky mas, lebo nie vsetko co ma pisane do 100 L je dobre, kludne moze mat slaby filtracny ucinok. Pocet rastlin je viac menej na tebe. Ryby by som odporucal Neonky, Tetry, Razbory... ale su to hejnove ryby, tak aspon 8 - 10 kusov z jedneho druhu. Ale netreba to prerybnit. Pocet ryb, zavisi od druhu
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod sulhi » 30 Jan 2009 13:45 pm

rozmery:60x30x35 filter auquael fun1.a tie riby som nejak tak aj chcel kupit.asi by som zobral ´10x neonku,malineziu ciernu (black moĺly) asi 4x neviem kolko ich treba, a este nieco by som vibral.a este by som sa cel spitat ci nevadi ked je v akvariu vela rastlin?
sulhi
 
Príspevky: 41
Obrázky: 4
Založený: 27 Jan 2009 19:34 pm

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 30 Jan 2009 14:00 pm

nielenze gramatika robi problemy, ale aj pocty :o , lebo podla rozmerov mas 63 l akvario a nie 75 l. Fan 1 je sam o sebe blby a neucinny filter. Pouzi z neho hlavicu a dole namiesto toho plastoveho boxu daj vecsi biomolitan, bude to lepsie
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod sulhi » 30 Jan 2009 14:07 pm

hmm tie rozmery mas pravdu nikdy som to nepocital ale ked som ho kupoval tak bolo pisane ze je 75l :lol: ale nevadi.a stim biomolitanom to skusim.a este by som cel vediet zacali sa mi mnozit slimaky cim to je stale ich vitahujem a stale ich tam je vela :cry:
sulhi
 
Príspevky: 41
Obrázky: 4
Založený: 27 Jan 2009 19:34 pm

Odoslaťod Schumi » 30 Jan 2009 14:13 pm

v dobrych podmienkach sa ti budu mnozit stale, najucinnejsi sposob aky sa mi osvedcil na ich redukciu je, ze si po dlzke nakrajam 3-4 mm hrube platky z mrkvy, a dam ich do akva(prichytim o dno), na 2 den ked trochu zmaknu je kazdy z platkov uplne obsypany slimakmi, potom ho len vytiahnem a oberem :lol: nenechavam ju tam dlhsie ako 4 dni....aj prisavnikom a SAE chuti.. :roll:
Obrázok používateľa
Schumi
 
Príspevky: 44
Obrázky: 24
Založený: 31 Dec 2008 23:11 pm
Bydlisko: t.p:Prievidza, p.p:Bratislava

Odoslaťod sulhi » 30 Jan 2009 14:17 pm

skusal som to iste so zemiakom.dal som ho na polovicu osupal som ho a nehal tam tak 1den ale moc ich nanho neliezlo skor mi to pripadalo ako mi sa najedli a zliezli :lol: nikdy som ich tam neprichitil vela tak som ho vibral s najvecsim poctom a nehal som to tak.ale stou mrkvou to skusim mozno bude chutit lepsie :lol:
sulhi
 
Príspevky: 41
Obrázky: 4
Založený: 27 Jan 2009 19:34 pm

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 30 Jan 2009 14:18 pm

Ja som mal nato krevetky Japonici, tie mi ich vyzrali a uz sa nemnozili
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod sulhi » 30 Jan 2009 14:20 pm

a mozu sa tie krevetky chovat aj v normalnom akvariu s neonkami?
sulhi
 
Príspevky: 41
Obrázky: 4
Založený: 27 Jan 2009 19:34 pm

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 30 Jan 2009 14:30 pm

a ake je nonormalne akva ? :o jasne, ja som ich mal s neonkami, prisavnikmi, panciernickami aj s cichlidkou ramirezovou a kakadu
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod Schumi » 30 Jan 2009 14:32 pm

slimaky maju radi ked to trosku nahnije, preto nedavam tu mrkvu moc hrubu, funguje to zatial u kazdeho akvaristu, bude aj u teba.. :wink:
Obrázok používateľa
Schumi
 
Príspevky: 44
Obrázky: 24
Založený: 31 Dec 2008 23:11 pm
Bydlisko: t.p:Prievidza, p.p:Bratislava

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod rusty » 08 Feb 2009 17:31 pm

Ja Vás všetkých zdravím.

Chcem od Vás radu. Mám 116l akvárium, 10 druhov rastlín a 26 rybičiek. Svietim každý deň od 10:00 hod. do 22:00 hod.. Mám vonkajší filter TetraTec EX600 (ktorý beží nonstop). Je potrebné mať aj vzduchovací motorček? Niekto tvrdí, že by mal ísť v noci, aby dopĺňal 02. Iný zase tvrdia, že keď je filter, tak nemusí byť zduchovací motorček. Kto má pravdu?
Obrázok používateľa
rusty
 
Príspevky: 87
Obrázky: 8
Založený: 30 Jan 2009 19:43 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod kenny » 08 Feb 2009 18:55 pm

rusty napísal:Ja Vás všetkých zdravím.

Chcem od Vás radu. Mám 116l akvárium, 10 druhov rastlín a 26 rybičiek. Svietim každý deň od 10:00 hod. do 22:00 hod.. Mám vonkajší filter TetraTec EX600 (ktorý beží nonstop). Je potrebné mať aj vzduchovací motorček? Niekto tvrdí, že by mal ísť v noci, aby dopĺňal 02. Iný zase tvrdia, že keď je filter, tak nemusí byť zduchovací motorček. Kto má pravdu?


vsetko zalezi od toho ci mas tych rastlin vela alebo malo... ak to tam mas poriadne zarastene tak vzduchovat urcite nepotrebujes.. a s filtraciou to nesuvisi... ta sluzi na odstranovanie skodlivych latok z vody a nie na prekyslicovanie...
ak ti rastliny prosperuju tak tam vzduchovanie nedavaj
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Odoslaťod dusik » 08 Feb 2009 19:09 pm

Vzduchovanie je potrebne hlavne vnoci keď dýchaju aj rastlinky aj rybky.
Ráno sa pozri, či rybky nelapajú po dychu. O tom či je vzduchovanie potrebné alebo nie je jednoznačná odpoveď.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 08 Feb 2009 20:00 pm

Ja pouzivam len filtraciu, ktora mi ceri jemne hladinu a vzduchovanie uz 3 roky nepouzivam. K tomu som aplikoval CO2 s kvasnic 24 h. denne a bez problemov. Teraz uz mam CO2 flasu s el. ventilom ale vzduchovanie taktiez nepouzivam
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod martin_s » 09 Feb 2009 13:08 pm

kenny napísal:vsetko zalezi od toho ci mas tych rastlin vela alebo malo... ak to tam mas poriadne zarastene tak vzduchovat urcite nepotrebujes.. a s filtraciou to nesuvisi... ta sluzi na odstranovanie skodlivych latok z vody a nie na prekyslicovanie...
ak ti rastliny prosperuju tak tam vzduchovanie nedavaj

Dovolim si celkom s tebou nesuhlasit ze s filtraciou to nesuvisi. Resp. nie tak s filtraciou ako s filtrom, ktory zabezpecuje prudenie vody, cerenie hladiny a tym aj okyslicovanie. Vzduchovanie vzduchovacim motorcekom robi vlastne to iste, kedze O2 z tych vychadzajucich bubliniek sa ti nestihne dostatocne rozpustit vo vode.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Odoslaťod kenny » 09 Feb 2009 16:09 pm

myslim si ze vacsina akvaristov ma nastavenu vypust filtra tak aby necerila hladinu... teda aspon ja to tak mam.. a to hlavne z dovodu CO2
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Odoslaťod Tomas54 » 09 Feb 2009 19:07 pm

kenny napísal:myslim si ze vacsina akvaristov ma nastavenu vypust filtra tak aby necerila hladinu... teda aspon ja to tak mam.. a to hlavne z dovodu CO2
A ja to mam naschval ta, aby sa mi cerila hladina
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod kenny » 09 Feb 2009 19:51 pm

Tomas54 napísal:
kenny napísal:myslim si ze vacsina akvaristov ma nastavenu vypust filtra tak aby necerila hladinu... teda aspon ja to tak mam.. a to hlavne z dovodu CO2
A ja to mam naschval ta, aby sa mi cerila hladina


ak nepridavas CO2 a nedusia sa ti rastliny kyslikom tak je to ok... :)
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 09 Feb 2009 19:58 pm

praveze mam CO2 flasu, tak preto mam cerenie hladiny. Ale aj keby nebolo CO2, tak je lepsie, ked sa aspon trochu hybe hladina.
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod kenny » 09 Feb 2009 23:53 pm

lenze ked sa ti ceri hladina unika ti co2 a zostava nevyuzite. tym padom to tam zbytocne davas....
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Re: potrebujem poradit

Odoslaťod Tomas54 » 10 Feb 2009 00:11 am

ked a nehybala, ryby mali problem, teraz je to tak akurat
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod kenny » 10 Feb 2009 09:08 am

no sak jasne ze mali problem, lebo nemali kyslik kedze si tam daval CO2, ale teraz to tam zbytocne ladujes...
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Odoslaťod bruno136 » 18 Feb 2009 18:15 pm

Ahoj. Idem zalozit nove akvarko MALAWI a neviem sa rozhodnut aky rozmer. Malo by to byt nieco do 300L lebo uz sa mi konecne podarilo vybrat fiter Eheim eccopro 2036 [www.cichlid.sk/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_20_57_90&products_id=24rl] Dufam ze bude stacit. Rozmyslam medzi tymito dvoma rozmermy. DlxHlxVy 160x45x45 a 150x50x45. A dilema je v tom, ze do toho 160cm-troveho mi voj de hore 150tka ( T8 LED trubica ) a to 150tkove ma zasa hlbku o 5cm vacsiu. Tak neviem. Poradte dik.
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Ďalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.