Predradnik Philips hfp-236



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 19 Dec 2005 09:35 am

Kupil som el. predradnik Philips HD-p 236 /2x 36 W / , zapojil podla doporucenej schemy na strankach Philips-u , ale nejde mi to :( . Mozete mi niekto prosim poradit / najlepsie tak po " lopatisticky " :D / ako sa to ma zapojit ? Dik za odpovede .
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Reklama

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod Asterix » 19 Dec 2005 12:16 pm

Na tom predradniku by mala byt nakresklena schema zapojenia. Zapoj to podla toho. Ak to mas dobre zapojene, mas dobre trubice aj predradnik, tak jediny problem moze byt, ze mas moc dlhy privodny kabel, na predradniku by si mal mat napisanu max. dlzku privodnych kablov
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 19 Dec 2005 14:30 pm

Asterix napísal:Na tom predradniku by mala byt nakresklena schema zapojenia. Zapoj to podla toho. Ak to mas dobre zapojene, mas dobre trubice aj predradnik, tak jediny problem moze byt, ze mas moc dlhy privodny kabel, na predradniku by si mal mat napisanu max. dlzku privodnych kablov


Mas pravdu , je na nom nakreslena schema , aj som to podla nej zapojil , trubice mam nove , takze by mali byt OK / ale to isto neviem , lebo samo ze aj nova moze byt zla / , ale skor mam podozrenie na ten predradnik , ze nie je celkom OK . Hladal som na Philips stranke dlzku kablov , ale nic som nenasiel , na predradniku je upozonenie , ze treba kratke kable , ale o max konkretnej dlzke ani slovo - aka je pls bezne doporucena max dlzka ?
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod gabriela » 19 Dec 2005 14:35 pm

Na predradnikoch (aspon ten od tyrisu co mam doma) by prepojovacie draty nemali presahovat dlzku 1,2m. Neviem ci sa to tyka aj napajacieho.
gabriela
 
Príspevky: 885
Obrázky: 48
Založený: 18 Mar 2003 12:21 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 19 Dec 2005 15:00 pm

gabriela napísal:Na predradnikoch (aspon ten od tyrisu co mam doma) by prepojovacie draty nemali presahovat dlzku 1,2m. Neviem ci sa to tyka aj napajacieho.


No ja mam cca 50 cm , takze tam asi chyba neni , uvidim , dam to skontrolovat dodavatelovi , uvidim , ako sa vyjadri , len dufam , ze mi povie , ze som ho odpalil ja a budem mat dost drahe tazitko na stole :lol:
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod Asterix » 19 Dec 2005 16:23 pm

Privodny vodic musi byt co najkratsi tych 50cm je tak na hranici, oba napajacie vodice musia byt rovnako dlhe pre obe trubice, to je dolezite. ono ked to mas dobre zapojene a mas dlhe vodice tak by Ti trubice mali aspon bliknut. Ak si to zapojil do skratu, tak si si odpalil predradnik :(
Obrázok používateľa
Asterix
 
Príspevky: 341
Obrázky: 41
Založený: 26 Aug 2003 16:28 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 19 Dec 2005 17:18 pm

Asterix napísal:Privodny vodic musi byt co najkratsi tych 50cm je tak na hranici, oba napajacie vodice musia byt rovnako dlhe pre obe trubice, to je dolezite. ono ked to mas dobre zapojene a mas dlhe vodice tak by Ti trubice mali aspon bliknut. Ak si to zapojil do skratu, tak si si odpalil predradnik :(

Do skratu nie , viem to isto , nic nedymilo , ani mi nevyrazilo poistky :o
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod Roman » 19 Dec 2005 18:51 pm

uisti sa ze mas dobre zastrcene vodice v svorkach.. casto som zostavil svetlo , pozasuval kable a nic :( tie zdierky na predradnikoch (hlavne Hevlar ) stoja za backoru , si presvedceny ze kabel je vnutri a kontakt nikde....
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod XP » 20 Dec 2005 00:04 am

Tak podme postupne nato:
AD1 schemy zapojenia:
Obrázok
su vecsinou priamo na predradniku. Dost dolezite je dodrzat dlzku privodov na jednej strane co najkratsiu....ale moje pokusy ukazali ze to ide aj pri prekroceni minimalnej odporucanej dlzky...zapajat odporucam drotom , ktory sa predava pod nazvom zvoncekova dvojlinka...je to 0,75mm2 izolovany vodic (vecsinou cerveno biela farba volne motana dvojlinka). S tymto sa dost dobre pracuje (formuje sa) nie je vhodny ale pre spoje kde sa kable ohybaju..tam je potreba pouzit lanko. Tak ako pisal Roman , je dolezite skontrolovat ci je vodic dostatocne zastrceny do tej dutinky !!!
Takze , ak pouzivas trubice T8--- bud vodotesne alebo obycajne petice..tak lava dierka na petici do ktorej pripajas vodic je (ak sa pozrieme na schemu c 1 vlavo hore) oznacenie 2. Prava dierka tej istej petice ..oznacenie 1. Ak sa pozries na spodny koniec trubice, druha petica, tak lava dierka oznacena 3, prava 4. !!! Dolezite upozornenie, ak vlozis trubicu T8 do petic, nezabudni ju pootocit o 90° len tak kontakty dosadnu !!!!
Pri trubiciach T5 je to jednoduchsie, pretoze tie sa neotacaju... takze podla schemy 3(spodnej) ides od zaciatku...lava strana predradniku sietovy kabel 220V 3zilovy 1 faza (hneda, cierna) 2 nulak (modry) a 4 zelenozlty zemniaci vodic !!! a teraz prva strana... znovu si predstav trubicu v peticiach ...cize lava dierka na petici 1 je 6 prava dierka na petici 1 je 5, opacny koniec trubice..teda petica2 ..zas lava dierka 7, prava dierka 8 . Thats all, cely jazz a musi fungovat :wink: :roll: :idea:

AD2 podla schemy 2hore vpravo zapojenie pre dvojtrubicu som ti radsej nakreslil :)
Obrázok
Obrázok používateľa
XP
 
Príspevky: 218
Obrázky: 34
Založený: 20 Okt 2004 02:01 am
Bydlisko: Kosice

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 20 Dec 2005 11:39 am

XP napísal:Tak podme postupne nato:
AD1 schemy zapojenia:
Obrázok
su vecsinou priamo na predradniku. Dost dolezite je dodrzat dlzku privodov na jednej strane co najkratsiu....ale moje pokusy ukazali ze to ide aj pri prekroceni minimalnej odporucanej dlzky...zapajat odporucam drotom , ktory sa predava pod nazvom zvoncekova dvojlinka...je to 0,75mm2 izolovany vodic (vecsinou cerveno biela farba volne motana dvojlinka). S tymto sa dost dobre pracuje (formuje sa) nie je vhodny ale pre spoje kde sa kable ohybaju..tam je potreba pouzit lanko. Tak ako pisal Roman , je dolezite skontrolovat ci je vodic dostatocne zastrceny do tej dutinky !!!
Takze , ak pouzivas trubice T8--- bud vodotesne alebo obycajne petice..tak lava dierka na petici do ktorej pripajas vodic je (ak sa pozrieme na schemu c 1 vlavo hore) oznacenie 2. Prava dierka tej istej petice ..oznacenie 1. Ak sa pozries na spodny koniec trubice, druha petica, tak lava dierka oznacena 3, prava 4. !!! Dolezite upozornenie, ak vlozis trubicu T8 do petic, nezabudni ju pootocit o 90° len tak kontakty dosadnu !!!!
Pri trubiciach T5 je to jednoduchsie, pretoze tie sa neotacaju... takze podla schemy 3(spodnej) ides od zaciatku...lava strana predradniku sietovy kabel 220V 3zilovy 1 faza (hneda, cierna) 2 nulak (modry) a 4 zelenozlty zemniaci vodic !!! a teraz prva strana... znovu si predstav trubicu v peticiach ...cize lava dierka na petici 1 je 6 prava dierka na petici 1 je 5, opacny koniec trubice..teda petica2 ..zas lava dierka 7, prava dierka 8 . Thats all, cely jazz a musi fungovat :wink: :roll: :idea:

AD2 podla schemy 2hore vpravo zapojenie pre dvojtrubicu som ti radsej nakreslil :)
Obrázok


Takze , presne toto zapojenie , ktore si mi XP nakreslil mam ja , aj som to podla toho urobil / inak je to taka ista schema , aka je nakreslena priamo na predradniku / , kabel som pouzil 0.5 mm pevny / nie lanko / , ohmetrom som si skontroloval , ci mam kontakty dobre pozasuvane , dlzka max 0.5 m a stale mi to nesvietilo , tak som to dal na test dodavatelovi a uvidim , aky bude verdikt . Inak , patice mam / aspon si myslim / T8 - budu tam usadene trubice Narva Oceanic Light a nature 30W .

Chcem sa Vam vsetkym moc , moc podakovat za Vase reakcie , myslim si , ze ste tu sqela partia ktora sa snazi pomoct - chodim totiz aj na ine fora , ktore sa zaoberaju uplne inou preblematikou a tam je hodnota prispevkov =0 . Ked sa mi predradnik vrati , tak budem informovat o vysledku . Este raz velmi pekne dakujem .
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod Tibi » 20 Dec 2005 20:04 pm

Dá sa objednať takéto predradníky aj cez internet na niektorej w. stránke ?
Tibi
 
Príspevky: 24
Založený: 10 Jan 2005 19:12 pm
Bydlisko: Komárno

Re: Predradnik Philips hfp-236

Odoslaťod svato » 21 Dec 2005 09:11 am

Tibi napísal:Dá sa objednať takéto predradníky aj cez internet na niektorej w. stránke ?

Priznam sa , ze ja konkretne som sa ani o to nepokusal , behol som priamo do jedneho velkoskladu v Trencine /Anmima , http://www.anmima.sk /a tam mi to objednali - nemali to priamo na sklade a tak som nan cakal asi 10 dni - je pravda , ze to bola kamaratska sluzba / aj cena :D / , ale myslim , ze by nemal byt problem .
svato
 
Príspevky: 185
Obrázky: 7
Založený: 14 Nov 2005 18:16 pm
Bydlisko: Trencin


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.